Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 52

Θέμα: Kράνος.Οδηγός ή και συνοδηγός?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Brolas
    Άσχετο...Τι σπαστικό είναι όταν φοράει ο πίσω κράνος που βαράει πάνω στο κράνος του οδηγού όταν πατάς φρένο...
    θυμαμαι καποιος ειχε ποσταρει λινκ στο οποιο πουλιόταν αυτοκόλητο για το πίσω μέρος του κράνους το οποίο είναι ειδικά για αυτήν την περίπτωση!

Δεν μπορώ να το βρω.........

Χίλιες φορές να φαω εγω το πρόστιμο επειδή έδωσα το κράνος μου στον πίσω παρά να με τρώνε οι τύψεις μια ζωή εξαιτίας μιας μαλακίας μου!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    Οπως ξαναειπα ,βαση του κοκ οι ζωνες ειναι υποχρεωτικες για ολους.Οπως και το κρανος.Σε περιπτωση κλησης,ο οδηγος την τρωει γιατι ειναι υπευθυνος για τους επιβατες.Και βεβαια ειναι υπευθυνος για οτι αλλο και να γινει.Και βεβαια το θεμα δεν ειναι τοσο πολυ το προστιμο, οσο η ασφαλεια που σου παρεχουν.Αλλα ετσι οπως το περασανε φαινεται μονο σαν εισπρακτικο.Δεν μπορει δηλαδη με 2-3 ποτηρια αλκολ να σε πανε μεσα για κακουργημα,και αν εχεις κανει 10 (καταλαβενετε φαναταζομαι) να τρως απλο προστημο και πλημμελημα.
    φίλε επειδή επιμένεις ότι το πρόστιμο το τρώει ο οδηγός το έχεις διαβάσει στον ΚΟΚ???
    που ακριβώς το γράφει..???
    γιατί δεν μπόρεσα να το εντοπίσω...
    και από όσο ξέρω το πρόστιμο βαρύνει τον παραβάτη ...δηλαδή αυτόν που δεν φοράει κράνος ή δεν φοράει ζώνη ασφαλείας και όχι τον οδηγό...
    αν μπορείς να παραπέμψεις σε κάποιο επίσημο link θα το διασταυρώσουμε.....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    φίλε επειδή επιμένεις ότι το πρόστιμο το τρώει ο οδηγός το έχεις διαβάσει στον ΚΟΚ???
    που ακριβώς το γράφει..???
    γιατί δεν μπόρεσα να το εντοπίσω...
    και από όσο ξέρω το πρόστιμο βαρύνει τον παραβάτη ...δηλαδή αυτόν που δεν φοράει κράνος ή δεν φοράει ζώνη ασφαλείας και όχι τον οδηγό...
    αν μπορείς να παραπέμψεις σε κάποιο επίσημο link θα το διασταυρώσουμε.....
    Δεν θελω να το παιξω ουτε εξυπανακιας ουτε ξερολας και ζηταω συγγνωμη αν φανηκε ετσι.Αυτα που αναφερω βασιζονται σε γεγονος που ηδη εχει τυχει σε γνωστο μου και παραλιγο σε εμενα.
    Ο παραβατης στην προκειμενη (ετσι γραφετε???) περιπτωση ειναι ο οδηγος που μεταφερει καποιον που δεν τηρει τον ΚΟΚ.ΠΑΝΤΑ μα παντα υπευθυνος ειναι ο οδηγος.
    Ασχετο.....Το ξερεις οτι αν εισαι συνεπιβατης και γινει ατυχημα (μακρια απο ολους μας) φταιει δεν φταιει το οχημα που κινισαι,μπορεις να κινιθεις νομικα και εναντιον του οδηγου σου???

Δεν θελω να το παιξω ουτε εξυπανακιας ουτε ξερολας και ζηταω συγγνωμη αν φανηκε ετσι.Αυτα που αναφερω βασιζονται σε γεγονος που ηδη εχει τυχει σε γνωστο μου και παραλιγο σε εμενα.
    Ο παραβατης στην προκειμενη (ετσι γραφετε???) περιπτωση ειναι ο οδηγος που μεταφερει καποιον που δεν τηρει τον ΚΟΚ.ΠΑΝΤΑ μα παντα υπευθυνος ειναι ο οδηγος.
    Ασχετο.....Το ξερεις οτι αν εισαι συνεπιβατης και γινει ατυχημα (μακρια απο ολους μας) φταιει δεν φταιει το οχημα που κινισαι,μπορεις να κινιθεις νομικα και εναντιον του οδηγου σου???
    δεν ηταν μομφή εναντίον σου το ποστ μου...
    απλά για να είμαι και εγώ και οι συμφορουμίτες σιγουροι ζήτησα διευκρίνηση...
    δηλαδή ο τροχονόμος στην περίπτωση που περιέγραψες βεβαίωσε παράβαση και έγραψε ως αιτιολογία ότι δεν φορούσε ο συνοδηγός κράνος???....
    καταργείται η ατομική ευθύνη δηλαδή???
    δεν υπάρχει νομικό κενό???
    εγώ σαν οδηγός πρέπει να φέρω πάντα μαζί μου δεύτερο κράνος???
    και που θα το μεταφέρω??
    θα πρέπει να έχω και μπαγκαζιέρα???
    τα αυτοκίνητα ειναι τελείως διαφορετική περίπτωση γιατί όλα ειναι εφοδιασμένα με ζώνες για όλους τους επιβάτες....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Tο καλοκαιρι που με ειχαν σταματησει με την μηχανη για αλκοτεστ εξω απο την πολη ειχα δωσει το κρανος στην κοπελα μου(συνοδηγος) και αφου ειπα στον τυπο οτι καλυτερα ειναι να το φοραει ο συνοδηγος(για να μην με γραψει) μου ειχε πει οτι και οι 2 πρεπει να φορανε και οτι το προστιμο το πληρωνει ο οδηγος.
    Τωρα με τον νεο ΚΟΚ πως εχουν τα πραγματα δεν γνωριζω σιγουρα.
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Λοιπον φιλε zzr (αχ το παλιο μου ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μηχανακι) μολις τωρα ψιλοξαναδιαβασα τον ΚΟΚ και παντου ολες οι παραβασεις χρεωνουν τον οδηγο.Δεν ειναι τυχαιο οτι μαζι με τα τσουχτεροτατα προστιμα υπαρχει και το point system.Αρα οταν σου λεει οτι ολοι οι επιβατες δικυκλων πρεπει να φορανε κρανος αυτοματα τα παντα καταγραφονται στον οδηγο.Τωρα το τι κανει ο καθενας ειναι δικο του θεμα.Και αυτο που ανεφερα με το ατυχημα πρεπει να ξερεις οτι αν υπαρχει τραυματισμος η αστυνομια σου κανει ποινικη διωξη ΕΣΕΝΑ του οδηγου αν δεν φοραει κρανος ο συνεπιβατης.Γιατι εσυ οδηγας και εσυ πρεπει να ΜΗΝ μεταφερεις καποιον που δεν εχει κρανος.Μπορει να ακουγετε λαθος αλλα ετσι ειναι.Φιλικοτατα

Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
    Tο καλοκαιρι που με ειχαν σταματησει με την μηχανη για αλκοτεστ εξω απο την πολη ειχα δωσει το κρανος στην κοπελα μου(συνοδηγος) και αφου ειπα στον τυπο οτι καλυτερα ειναι να το φοραει ο συνοδηγος(για να μην με γραψει) μου ειχε πει οτι και οι 2 πρεπει να φορανε και οτι το προστιμο το πληρωνει ο οδηγος.
    Τωρα με τον νεο ΚΟΚ πως εχουν τα πραγματα δεν γνωριζω σιγουρα.
    Τα πραγματα εχουν ακριβως ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ για οποιον γουσταρει να παιρνει τον αερα του.Διπλασια προστιμα και point system (απο οτι λενε) online.Αυτο σημαινει στης 2-3-μαλακιες παπαλα το διπλωμα.

Λοιπον φιλε zzr (αχ το παλιο μου ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μηχανακι) μολις τωρα ψιλοξαναδιαβασα τον ΚΟΚ και παντου ολες οι παραβασεις χρεωνουν τον οδηγο.Δεν ειναι τυχαιο οτι μαζι με τα τσουχτεροτατα προστιμα υπαρχει και το point system.Αρα οταν σου λεει οτι ολοι οι επιβατες δικυκλων πρεπει να φορανε κρανος αυτοματα τα παντα καταγραφονται στον οδηγο.Τωρα το τι κανει ο καθενας ειναι δικο του θεμα.Και αυτο που ανεφερα με το ατυχημα πρεπει να ξερεις οτι αν υπαρχει τραυματισμος η αστυνομια σου κανει ποινικη διωξη ΕΣΕΝΑ του οδηγου αν δεν φοραει κρανος ο συνεπιβατης.Γιατι εσυ οδηγας και εσυ πρεπει να ΜΗΝ μεταφερεις καποιον που δεν εχει κρανος.Μπορει να ακουγετε λαθος αλλα ετσι ειναι.Φιλικοτατα
    με αυτά που μου λες μόλις στέρησες μεταφορικό μέσο για μερικά ρεμάλια φίλους μου....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

με αυτά που μου λες μόλις στέρησες μεταφορικό μέσο για μερικά ρεμάλια φίλους μου....
    ΣΟΡΡΥ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

η ευθύνη είναι πάντα του οδηγού ότι και αν οδηγάει από παπάκι μέχρι λεωφορείο νταλίκα κλπ!Ακόμα και στην περίπτωση που το όχημα δεν είναι δικό του και είναι οδηγός το πρόστημο καταβάλετε σε αυτόν μιας και αυτός πέρνει την ευθύνη και οδηγάει το όχημα και αυτός και μόνο αυτός έχει την ευθύνη για όσους επιβαίνουν!

Έτσι και εσύ όταν ανεβάζεις κάποιον στην μηχανή σου και αυτός αρνήται να φορέσει κράνος απλά ή τον κατεβάζεις ή δεν ξεκινάς!Το ίδιο και στο αυτοκίνητο αν κάποιος δεν φοράει ζώνη η τον κατεβάζεις η δεν ξεκινάς. Αν είσαι οδηγός και το όχημα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση πχ χωρίς λάστιχα, χωρίς φώτα, σάπιο και ξεκινήσεις είσαι εσύ υπεύθυνος για το όχημα αυτό και όχι ο ιδιοκτήτης.

Το πρόστιμο για κράνος ισχύει για οδηγό και συνοδηγό άσχετα αν μερικοί μπάτσοι δείχνουν κατανόηση (κακως) στο οτι δεν ειχες δευτερο κράνος μαζί σου και δεν γράφουν τον συνοδηγό!

Όπως επίσης στα αυτοκίνητα γράφουν μόνο για τις μπροστά ζώνες. Σε πολλές ευρωπαικές χώρες γράφουν και τους πίσω επιβάτες μιας και σε περίπτωση συγκρουσης τα πίσω σώματα εκτός από τον δικό τους κίνδυνο τραυματισμού αποτελούν επιπλέον κίνδυνο για τους μπροστινούς επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος μιας και με το βάρος που ασκείτε στο πίσω μέρος του καθίσματος ωθούν τα μπροστά σώματα ακόμα πιο κοντά στο ταμπλό-παμπρίζ!

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

καταργείται η ατομική ευθύνη δηλαδή???
    δεν υπάρχει νομικό κενό???
    Όχι και κανένα, αντίστοιχα. Μην ξεχνάς ότι ο συνεπιβάτης δεν είναι υποχρεωμένος να έχει άδεια οδηγού, ούτε να γνωρίζει αν και τι πρέπει να φοράει όταν αναβαίνει στην μοτοσυκλέτα (δεν έδωσε εξετάσεις για κάτι τέτοιο). Είναι ευθύνη του οδηγού να ενημερώσει και να φροντίσει για τα σχετικά με την ασφάλεια του συνεπιβάτη, ως "ειδικός" στον χειρισμό του οχήματος και τα σχετικά θέματα. Είναι επίσης δικαίωμα (προφανώς) και ευθύνη του οδηγού να αρνηθεί την μεταφορά του συνεπιβάτη αν ο τελευταίος δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του.

εγώ σαν οδηγός πρέπει να φέρω πάντα μαζί μου δεύτερο κράνος???
    και που θα το μεταφέρω??
    θα πρέπει να έχω και μπαγκαζιέρα???
    Δεν είσαι υποχρεωμένος να φέρεις μαζί σου δεύτερο κράνος. Είσαι υποχρεωμένος να εξασφαλίσεις ότι ΑΝ μεταφέρεις συνεπιβάτη, αυτός φορά κράνος (ειδάλλως να ΜΗΝ μεταφέρεις συνεπιβάτη).

Τα πρακτικά προβλήματα που αναφέρεις είναι πράγματι εκνευριστικά, και δεν σου κρύβω ότι και εγώ έχω κάποιες φορές, και για μικρές αποστάσεις, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, μεταφέρει συνεπιβάτη άνευ κράνους ή άλλου προστατευτικού εξοπλισμού. Αν θέλεις τώρα συστηματικά, και χωρίς πρότερη ειδοποίηση, να μεταφέρεις συνεπιβάτη που δεν μπορεί να έχει μαζί του κράνος τότε η μπαγκαζιέρα (με ένα δεύτερο κράνος μέσα) ίσως είναι η καλύτερη λύση. Για εξαιρετικές περιπτώσεις αυτό που κατ' ελάχιστο οφείλεις να κανείς (για λόγους ηθικής τάξης---μια και ακόμη είσαι παράνομος) είναι να πληροφορήσεις τον συνεπιβάτη---με σαφή τρόπο---ότι αυτό που κάνεις είναι επικίνδυνο και παράνομο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat

Αν θέλεις τώρα συστηματικά, και χωρίς πρότερη ειδοποίηση, να μεταφέρεις συνεπιβάτη που δεν μπορεί να έχει μαζί του κράνος τότε η μπαγκαζιέρα (με ένα δεύτερο κράνος μέσα) ίσως είναι η καλύτερη λύση. Για εξαιρετικές περιπτώσεις αυτό που κατ' ελάχιστο οφείλεις να κανείς (για λόγους ηθικής τάξης---μια και ακόμη είσαι παράνομος) είναι να πληροφορήσεις τον συνεπιβάτη---με σαφή τρόπο---ότι αυτό που κάνεις είναι επικίνδυνο και παράνομο.
    πάλι καλά δηλαδή που δεν ειναι υποχρεωτική η χρήση των υπόλοιπων μέσω προστασίας...
    ειδικό μοτοσυκλετιστικό μπουφάν , μπότες κτλ....θα έπρεπε να μεταφέρουμε και μια ντουλάπα πίσω απο τη μηχανή για να ντύνεται ο συνοδηγός.....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

πάλι καλά δηλαδή που δεν ειναι υποχρεωτική η χρήση των υπόλοιπων μέσω προστασίας...
    ειδικό μοτοσυκλετιστικό μπουφάν , μπότες κτλ....θα έπρεπε να μεταφέρουμε και μια ντουλάπα πίσω απο τη μηχανή για να ντύνεται ο συνοδηγός.....
    Αυτο μην το γελας καθολου,γιατι στις ευρωπαικες χωρες η χρηση στολης κλπ..., ειναι υποχρεωτικη (στην εθνικη βεβαια).

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Πέρα από την πλάκα, ο συνεπιβάτης, τουλάχιστον ο τακτικός συνεπιβάτης, είναι και αυτός μοτοσυκλετιστής όσο και ο αναβάτης. Ως εκ τούτου έχει παρόμοιες υποχρεώσεις με τον αναβάτη.

Eμένα πάντως επειδή η δουλειά μου μερικές φορές με αναγκάζει να κουβαλάω και βοηθό, όποτε χρειαζόταν μέσα στο σάκο είχα και το δεύτερο κράνος (κανονικό έ όχι τάπερ και αηδίες που φορανε τώρα).

Γι' αυτούς που νομίζουν ότι θα βγάλουν γκόμενα, και κείνη τη στιγμή θα τους γράψουν, α) αν χρειάζεσαι μηχανή για να βγάλεις γκόμενα κάτι λάθος κάνεις, και β) πάρε το τηλέφωνό της καλύτερα, και την επόμενη πήγαινε με δεύτερο κράνος για κείνη -άμα δεν το εκτιμήσει, και προτιμήσει να μή χαλάσει το μαλλί, βρες άλλη.

Τώρα άμα το φιλαράκι σου θέλει να κάνει συνέχεια βόλτες, ψήστονα να πληρώσει αυτός το δεύτερο κρανάκι που δεν έχεις (δε χρεάζεται να είναι το τελευταίο Arai, υπάρχουν και καλά κράνη με λίγα φράγκα), είπαμε χάρη χάρη, άμα πέσει ένα ξερό κεφάλι με μηδέν χιλιόμετρα στην άσφαλτο μπορεί και να σπάσει.

Μην δίνετε αφορμές στο κράτος να μαζεύει μαλακισμένα λεφτά (άμα ήθελε να μειώσει τα δυστυχήματα θα εκπαίδευε σωστά και τους αυτοκινητιστές και τους μοτοσυκλετιστές), φροντίστε εσείς από μόνοι σας την ασφάλειά σας, και όχι λόγω του μπαμπούλα.

Όσο για τη ντουλάπα , ενώ το χειμώνα όταν πάω στη δουλειά ο σάκος με την αλλαξιά είναι μόνιμος, ακόμα και καλοκαίρι με μόλις καλό μποτάκι, μπουφάν, τζιν, γάντια και κράνος το σάκο όταν πάω για μπάνιο δέ τον γλιτώνω, ρίχνω και ένα τρελλό γέλιο στα μούτρα του άμα δω ξεβράκωτο πάνω σε μηχανή και τελειώνει η ιστορία.
    :rotflmao:

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2009, 21:38
  2. tdm 850 και νέος οδηγός
    από boom123 στο forum Yamaha TDM series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2007, 20:56
  3. Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 11/06/2007, 08:53
  4. ο μπους και ο οδηγος του