Λοιπόν χθες πήγα πήρα λάστιχα για το transalp μου. Φορούσε (από τον προηγούμενο) κάτι dunlop που ήταν αρκετά street εμφάνιση. Ο προηγούμενος κάτοχος μου είπε ότι είναι πολύ καλά και να ξαναβάλω τέτοια .
Προσωπικά ήθελα πιο χωμάτινα αλλά η αλήθεια είναι ότι η μηχανή κατά 90% πατάει σε άσφαλτο.
Πήγα και εγώ στο μαγαζί να πάρω τα dunlop τα οποία είχαν ?240 με τα περαστικά. Μετά από μια μικρή συζήτηση ο τύπος μου είπε ότι αυτά που φοράω είναι ταξιδιάρικα και ότι δεν κάνουν για αυτό που το θες (ως επι το πλείστον σπίτι-δουλειά). Μου πρότεινε -και τελικά πήρα- κάτι άλλα dunlop με "τακούνια".
Μου είπε ότι είναι τεχνικό το θέμα και δε θα καταλάβω αλλά μου λεεί ότι αυτά που πήρα ζεσταίνονται πιο εύκολα και είναι καλύτερο για μέσα στην πόλη.
Αντιλαμβάνεστε ότι το μέλημά μου είναι να μην γλιστράει και πολύ η μηχανή και υπέθετα ότι όσο λιγότερα τακούνια έχει (όσο περισσότερο δηλαδή το λάστιχο πατάει στην άσφαλτο) τόσο καλύτερο είναι. Είχα επίσης την εντύπωση ότι τα τακούνια είναι χρήσιμα για χωμάτινους δρόμους.
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;
ΥΓ: εκτός των άλλων είδα ότι το πίσω γρανάζι ήταν ΠΟΛΥ φαγωμένο.![]()
Το μαγαζί που κάνω service μου βρήκε γιαπωνέζικο γρανάζι-αλυσίδα με ?230. Καλά είναι; (τα γρανάζια-αλυσίδες των ?180 μου είπε είναι κινέζικα και καθόλου καλά)