σύμφωνα με εμένα δεν είναι τίποταΑρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ti thes na peis wanabe? σύμφωνα με την εκκλησία τουλάχιστον είναι προφήτης?
![]()
![]()
![]()
σύμφωνα με εμένα δεν είναι τίποταΑρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ti thes na peis wanabe? σύμφωνα με την εκκλησία τουλάχιστον είναι προφήτης?
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Για σένα πάντα,έχουν υπάρξει προφήτες;Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
σύμφωνα με εμένα δεν είναι τίποτα
![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Εξαρτάται...Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Για σένα πάντα,έχουν υπάρξει προφήτες;
Δώσε μου έναν ορισμό της λέξης και θα σου απαντήσω
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αυτός που βλέπει μπροστά......στο μέλλον.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εξαρτάται...
Δώσε μου έναν ορισμό της λέξης και θα σου απαντήσω
![]()
Δεν ξέρω,υπάρχει κάποιος άλλος ορισμός;
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
Ωραία...Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Αυτός που βλέπει μπροστά......στο μέλλον.
Λοιπόν, θεωρώ οτι κατά καιρούς υπήρξαν άνθρωποι που είχαν μια αυξημένη διορατικότητα αποτέλεσμα ευφυίας, καλής παρατήρησης κλπ, που κατάφεραν να "προβλέψουν" (μέσες άκρες) αρκετά πράγματα.
(το να προβλέψεις βέβαια οτι στα επομενα 100 χρόνια θα γίνει πόλεμος δεν είναι και κάτι δύσκολο - πιο καλές προβλέψεις κάνουν οι οικονομικοί αναλυτές:rotflmao: )
Δε θεωρώ άξιους λόγου τους προφήτες της Π. Διαθήκης γιατί αυτά που λένε οτι προέβλεψαν μάλλον μύχιοι πόθοι ενός διαρκώς διωγμένου και καταπιεσμένου λαού ήταν, παρά ενοράσεις... Ακουγόταν ωραία στ αυτιά τους να τους λένε οτι θα έρθει ο μεσίας...
Μέχρι που κάποια στιγμή βρέθηκε ένας πρόθυμος να παίξει αυτό το ρόλο (ή φρόντισαν οι μεταγενέστεροι να φανεί οτι έπαιξε αυτό το ρόλο). Μιλάω φυσικά για τον Γιεχοσούα μπεν Γιοσέφ, στα ελληνικά Ιησού γιο του Ιωσήφ, ο επονομαζόμενος και χριστός (ο έχων το χρίσμα).
Σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο, δε θεωρώ οτι προείδε και τίποτα το ιδιαίτερο. Τουλάχιστον απο αυτά που μας μετέφεραν μεταγενέστεροι οτι - υποτίθεται - είπε, δεν προκύπτει κάποια ενόραση.
Αυτά απο τον αγνωστικιστη του φόρουμ
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρα ο Νοστράδαμος ή ο Κοσμάς ο Αιτωλός(ή κι εγώ δεν ξέρω ποιός άλλος)είναι,σύμφωνα με τα λεγόμενά σου κάτι το ιδιαίτερο,αφού προέβλεψαν πράγματα που έμελλε να συμβούν100, 200 ή 500 χρόνια αργότερα.
Κι εγώ,φυσικά,δεν λέω ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.Ομως πιστεύεις ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ευφυίας και καλής παρατήρησης απλά;
Δεν υπάρχει δηλαδή τίποτα το υπερφυσικό εδώ;Γιατί τέτοια ισοπέδωση;
Προσωπικά,δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε όλα σύμφωνα με το μυαλό μας κάπτεν μου.Οσο ευφυείς κι αν είμαστε!
Πιστεύω ότι τέτοιου είδους πράγματα βρίσκονται πέρα από τη λογική μας.
Το μυαλό μας έχει την τάση να εξηγεί,να κατατάσσει,να ταξινομεί.....Μόνο όμως στο φυσικό επίπεδο μπορεί!
Στο υπερ-μετα-παρα....φυσικό τα παίζει.Σ' αυτά τα επίπεδα δεν υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο.
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Βαγγέλη, αυτό που λες είναι ένα κλασσικό (λανθασμένο) συμπέρασμα...
Κάποιος "προέβλεψε" κάτι, δεν μπορώ να το εξηγήσω, άρα υπάρχει κάτι υπερφυσικό, άρα υπάρχει θεός... κλπ κλπ.
Αυτό όμως έιναι λαθεμένος συλλογισμος, διότι στην ουσία συμπεραίνεις την υπόθεσή σου.
Το σωστό ειναι να λες οτι "με τις μέχρι τώρα γνώσεις μου στο φυσικό κόσμο δεν μπορώ να το εξηγήσω". Αυτό δεν το κάνει απαραίτητα υπερφυσικό, απλά απαιτεί γνώσεις που ακόμα δεν τις έχουμε.
Δεν είναι θέμα ισοπέδωσης (συχνό κλισέ αυτό τελευταία), αλλά απλής λογικής.
Και ο κεραυνός κάποτε, έργο των θεών θεωρείτο. Μέχρι που το εξηγήσαμε.
Δεν βρίσκονται κάποια πράγματα περα απο τη λογική μας, αλλα απο τη μέχρι τώρα γνώση μας.
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
2. Μέγας οργανωτής όλων αυτών ο Παύλος (γι' αυτό και λέω οτι η θρησκεία αυτή θα έπρεπε να λέγεται "Παυλισμός" και όχι χριστιανισμός
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αχ ρε καπταιν κάτι τέτοια λές γι αυτό σε γουστάρω.
Μερικές φορές νομίζω οτι είσαι μέσα στο μυαλό μου.![]()
Οταν θα πάμε βόλτα στο βουνό θα σου δώσω το XR να του πιείς το αίμα![]()
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Καλα (δεν είχα φτάσει μεχρι εδω την πρωτη φορά) σημερα αγορίνα παραδίδεις σεμινάριοΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το σωστό ειναι να λες οτι "με τις μέχρι τώρα γνώσεις μου στο φυσικό κόσμο δεν μπορώ να το εξηγήσω". Αυτό δεν το κάνει απαραίτητα υπερφυσικό, απλά απαιτεί γνώσεις που ακόμα δεν τις έχουμε.
![]()
![]()
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
δεν είναι <<απλά ευφυία και καλή παρατήρηση>>Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ομως πιστεύεις ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ευφυίας και καλής παρατήρησης απλά;
Γιατί τέτοια ισοπέδωση;
Στο υπερ-μετα-παρα....φυσικό τα παίζει
![]()
αν πάρουμε μία τόσο γήινη εξήγηση, και αυτό που λες <<απλά>>, ειναι πολύ σημαντικό και δύσκολο σαν έργο και ας μην είναι μαγικό και θείο.
αν δεν πάρουμε μία τόσο γήινη εξήγηση, θεωρώ κι πάλι πως πρέπει να εχει να κανει με ευφυία και πολύ δυνατό μυαλό που χρησιμοποιεί δυνατότητες που εμείς(εσείς) οι <<θνητοί>> δεν εχουμε.
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Ωπα!Κάτσε γιατί ξεφύγαμε!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Βαγγέλη, αυτό που λες είναι ένα κλασσικό (λανθασμένο) συμπέρασμα...
Κάποιος "προέβλεψε" κάτι, δεν μπορώ να το εξηγήσω, άρα υπάρχει κάτι υπερφυσικό, άρα υπάρχει θεός... κλπ κλπ.
Αυτό όμως έιναι λαθεμένος συλλογισμος, διότι στην ουσία συμπεραίνεις την υπόθεσή σου.
Δεν είναι θέμα ισοπέδωσης (συχνό κλισέ αυτό τελευταία), αλλά απλής λογικής.
Και ο κεραυνός κάποτε, έργο των θεών θεωρείτο. Μέχρι που το εξηγήσαμε.
Δεν βρίσκονται κάποια πράγματα περα απο τη λογική μας, αλλα απο τη μέχρι τώρα γνώση μας.
![]()
Κατ'αρχήν η φράση σου "κάτι, δεν μπορώ να το εξηγήσω, άρα υπάρχει κάτι υπερφυσικό, άρα υπάρχει θεός... κλπ κλπ." που συνεχίζεται μετά από το.."Και ο κεραυνός κάποτε, έργο των θεών θεωρείτο. Μέχρι που το εξηγήσαμε."....είναι σαν να αναφέρεσαι σε πρωτόγονους!
Δεύτερον,δεν συμπέρανα απολύτως τίποτα.Εσύ είσαι αυτός που συμπεραίνεις και με μεγάλη σιγουριά μάλιστα για ό,τι λες.
Από την πρώτη φορά που έγραψα στα thread,που έχουν να κάνουν με θρησκεία και πίστη,δύο πράγματα είπα:
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να πιστεύω στον Θεό και ότι γενικά την ψάχνω.Δεν έχω καταλήξει πουθενά και δεν νομίζω να μπορέσω ποτέ.
Εσύ καπετάνιε και όσοι δεν γουστάρουν να πιστεύουν(γούστο και καπέλλο σας),κάνετε ένα λάθος.....
Μπερδεύετε την πίστη με την ευπιστία.Πολλές φορές όχι άδικα,ομολογουμένως.Εξ ού και μια δόση ειρωνείας σε κάποια γραφόμενα από κάποιους που,σου μιλάω ειλικρινά δεν μού άρεσαν.
Αnyway......ας μην σταματήσουμε να ψάχνουμε!!
Καλό βράδυ και χρόνια πολλά και πάλι![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Με παρεξήγησες μάστορα, δεν ήθελα να πω κάτι για πρωτογονισμό, απλά ένα παράδειγμα ανέφερα.
Ας το αφήσουμε στο
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Αnyway......ας μην σταματήσουμε να ψάχνουμε!!![]()
![]()
![]()
![]()
Διότι το παρεξηγημένο ρητό "πιστευε, και μη ερεύνα" (στα ελληνικά δε μπαίνει κόμα πριν το "και") πρέπει επιτέλους να το γράφουμε σωστά:
"Πίστευε και μη, ερεύνα! "
![]()
![]()
![]()
Χρόνια πολλά
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αυτό είναι το σωστό.Αλλωστε το κόμμα δεν μπαίνει ποτέ πριν το "και".Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
"Πίστευε και μη, ερεύνα! "
![]()
![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Σχολιάζοντας την προέκταση του θρεντ μάλλον παρά το αρχικό ερώτημα σχετικά με τη ταμπέλα πάνω από το σταυρό θέλω να πω ότι το κοινό σημείο που βρήκαν οι 2 κύριοι συνομιλητές (vangelis 64 & Cpt. Haddock) είναι νομίζω και το πιό σωστό.
Δηλαδή η διαρκής αναζήτηση και έρευνα είναι ο σωστός δρόμος και απολυτότητες σε λεπτά ζητήματα (λεπτά με την έννοια ότι δεν επιδέχονται εύκολα την απόδειξή τους ή μη) είναι μάλλον λάθος.
2 πραγματάκια να σχολιάσω ακόμα μόνο.
Το ζήτημα της Πίστης σε κάτι (φιλοσοφία, δόγμα, θρησκεία) ή κάποιον (θρησκευτικό-πολιτικό ηγέτη κλπ) είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχει την ανάγκη από κανενός είδους απόδειξης. Αυτό σημαίνω "πιστεύω" σε κάτι. Αλλιώς κάνω έρευνα και με τα κριτίρια που βάζω εγώ, κρίνω κάτι ως αληθινό ή μη.
Υπάρχει μια σχετική ρήση από (νομίζω) τον L. C. Ferrer:
Όσοι πιστεύουν, δεν έχουν ανάγκη από εξηγήσεις.
Για όσους δε πιστεύουν καμία εξήγηση δεν είναι αρκετή.
Τέλος επειδή αναφέρθηκε το φυσικό φαινόμενο του κεραυνού αξίζει να δούμε ότι η επιστήμη σήμερα παρ'όλη την, ομολογουμένως τεράστια, πρόοδό της υπόκειται κι αυτή στους περιορισμούς του ανθρώπινου μυαλού. Για παράδειγμα ενώ γνωρίζουμε τους σχετικά απλούς νόμους που κυβερνάνε την κίνηση ενός σώματος σε βαρυτικό πεδίο, εν τούτοις η μακροχρόνια πρόγνωση για το περίφημο πρόβλημα των 3 σωμάτων είναι αδύνατη. Και φυσικά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Περιοχές όπως η δυναμική ρευστών, ενώ κυεβρνώνται από επίσης σχετικά απλούς νόμους δεν μπορούν να διερευνηθούν παρά μόνο σε σύντομες -χρονικά- κλίμακες και με πάρα πολλές προσεγγίσεις.
Αυτά και συγνώμη για το τεράστιο ποστ...
![]()
Ride long and prosper...
Ε όχι δα και τεράστιο!!Οταν κάτι έχει ζουμί,ποτέ δεν είναι αρκετό.Ρίξε πράμα φίλε!!Αρχικά δημιουργήθηκε από spock
Αυτά και συγνώμη για το τεράστιο ποστ...
[/B]
![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.