εδώ και ενάμιση χρόνο μετακόμισα από ευρύτερη περιοχή αθήνας σε επαρχιακή -σχετικά ανεπτυγμένη-πρωτεύουσα της μακεδονίας, σε αναζήτηση της λεγόμενης "ποιότητας ζωής".
ανακάλυψα λοιπόν,εκτός όλων των άλλων κάποια πράγματα, όπως
1. το ότι να οδηγείς μοτό σε καθημερινή βάση και εκτός πόλης είναι ολίγον τι εξωτικόν.
2. η περίπτωση να βρεις καλά μαστόρια είναι τζόκερ με τριπλό τζακποτ
3. η περίπτωση να βρεις άτομα για βόλτα που δεν είναι ψώνια με χάρλει ή κάγκουρες με RRRR1679cc που κάνουν endo μπροστά σε σχολεία είναι πρωτοχρονιάτικος πρώτος αριθμός
4. το να αγοράσεις κράνος ή άλλο εξοπλισμό είναι περιπέτεια από αυτές που δίνουν μυθιστορήματα 700+σελίδων
(παλεύω ένα μήνα να βρω κράνος. επισκέφτηκα άλλες 2 πόλεις του νομού. σε αντιπροσωπεία γιαμάχα-άρα και κράνη σαρκ-είχε 2! κράνη και μπόλικα σοέι. και μου λέει. δοκίμασε το μίντιουμ και εάν δεν σου κάνει να παραγγείλουμε σμολ από ίντερνετ! σε διευκρινήσεις που ζήτησα απλά μπήκε στο σάιτ της μοτοδυναμικής και μου διάβαζε. και πολλά άλλα ευτράπελα όπως κράνος που έχει 250 ευρώ μου ζήταγε 350!)
5. τα φλας στα αυτοκίνητα είναι διακοσμητικά αντικείμενα τα οποία τα αλλάζουν για να ταιριάζουν με το χρώμα του αμαξιού.
6 σε 1μιση χρόνο βρήκα 2 φορές την μοτό πεσμένη κάτω-χωρίς κανένα σημείωμα εννοείτε-και τρακαρισμένη σε βαθμό ολικής αντικατάστασης την πόρτα του παρκαρισμένου μου αυτοκινήτου -χωρίς κάποιο σημείωμα εννοείτε.
7 αν δεν διαθέτεις ίντερνετ είσαι χαμένος από χέρι.
8. η εκκλησία είναι παντοδύναμη. (σε χώρο που διαμορφωνόταν για μεγάλη πλατεία και μάλιστα με χωμάτινα μονοπάτια ξεφύτρωσε ναός -ογκόλιθος! πάει η πλατεία!)
9. το απλό είναι περίπου άθλος (μία απλή παρουσίαση εργασίας μαθητών λυκείου βαφτίζεται επίτευγμα το οποίο προλογίζουν ο δήμαρχος, ο στρατιωτικός διοικητής του σώματος και ο μητροπολίτης).
10. η μη κατοχή 2 ΙΧ ανά οικογένεια συνιστά λόγο είσπραξης σχολίων τύπου "δεν πειράζει με τον καιρό θα αγοράσετε δεύτερο"
11. το να πιεις μπύρα σε παγκάκι σε κατατάσει ή σε μετανάστη άνευ εστίας ή σε τζάνκι.
αλλά
(και μόνο που πηγαίνοντας για δουλειά βλέπω γεράκια, πελαργούς, αλεπούδες και λαγούς) δεν γυρνάω αθήνα!