την πρώτη φορά ήμουν έτοιμος για χαρακίρι....
μετά, συνήθισα την αίσθηση...
του μαχαιριού στην κοιλιά μου!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
την πρώτη φορά ήμουν έτοιμος για χαρακίρι....
μετά, συνήθισα την αίσθηση...
του μαχαιριού στην κοιλιά μου!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αν ακολουθήσετε ΑΚΡΙΒΩΣ τις οδηγίες στο βιβλιαράκι της ARAI, δεν θα έχετε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.
Προσωπικά αλλάζω την ζελατίνα 3-4 φορές καθημερινά, ανάλογα με την διάθεσή μου και την ώρα της ημέρας.![]()
Προσωπικά την αλλαγή την κάνω όπως δείχνει στις οδηγίες χρησιμοποιόντας ΠΑΝΤΑ τραπέζι και με το κράνος στραμμένο με το πίσω μέρος προς εμένα.
Υπάρχει pdf αρχείο στο site της arai.com,Europe πας downloads και κατεβάζεις το manual.
Ειλικιρινά πάντος μετά από 3-4 φορές που έκανα την διαδικασία προσωπικά πάντα μου φαίνεται πολύ πιό εύκολη από ότι στα άλλα μου κράνη.![]()
Ερωτηση για οσους αλλάζουν ζελατινες μεσα στη μέρα, που την κουβαλάτε τη δεύτερη? Χυμα στη μπαγκαζιέρα ? Υπάρχει κανενα ειδικό κουτάκι που να μπαινει ωστε και να πιεστει λιγο να μη χαραχτεί ? Εγω τη βαζω στη μπαγκαζιέρα αλλα αν έχω κι άλλα πράγματα μεσα φοβάμε μη γρατζουνιστεί απο την πίεση...
τελικά πήγα σε ένα κατάστημα και μου την κάνανε την αλλαγή. αλλα θα κοιτάξω και το βιντεάκι που λέτε. μέσο manual δεν βοηθήθηκα. ευχάριστο
GSXR 600 K6
Τι έγινε? Ακόμα πρόβλημα με την ζελατίνα??Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
![]()
Ρε παιδιά είναι πολύ απλό, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε το manual αν σας δείξει κάποιος μια φορά τελείωσε το θέμα μια για πάντα.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Μισή ώρα προσπαθούσα χθες να βγάλω τη ζελατίνα. Διάβασα το manual, διάβασα το thread, σήκωσα τέρμα πάνω τη ζελατίνα, σήκωσα τα αυτάκια, ακούστηκε το "κρακ", αλλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Σε μια από τις προσπάθειες, ο ήχος ακούστηκε με το που πήγα πάνω τη ζελατίνα και μετά τα αυτάκια δεν πήγαιναν άλλο πάνω και τρίζανε.... Τέλος πάντων η ζελατίνα δε βγήκε ποτέ. Τουλάχιστον δεν την έσπασα και ανεβοκατεβαίνει κανονικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Τι έγινε? Ακόμα πρόβλημα με την ζελατίνα??
Ρε παιδιά είναι πολύ απλό, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε το manual αν σας δείξει κάποιος μια φορά τελείωσε το θέμα μια για πάντα.![]()
![]()
safety doesn't happen by accident
Ρε συ ειναι πολύ απλό, αρκεί να το ξέρεις...Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Μισή ώρα προσπαθούσα χθες να βγάλω τη ζελατίνα. Διάβασα το manual, διάβασα το thread, σήκωσα τέρμα πάνω τη ζελατίνα, σήκωσα τα αυτάκια, ακούστηκε το "κρακ", αλλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Σε μια από τις προσπάθειες, ο ήχος ακούστηκε με το που πήγα πάνω τη ζελατίνα και μετά τα αυτάκια δεν πήγαιναν άλλο πάνω και τρίζανε.... Τέλος πάντων η ζελατίνα δε βγήκε ποτέ. Τουλάχιστον δεν την έσπασα και ανεβοκατεβαίνει κανονικά.![]()
Σηκωνεις την ζελατίνα τέρμα πάνω, και αυτομάτως τα αυτακια εμφανίζονται. Τα σηκώνεις και τα 2 προς τα πάνω και κάνουν κλακ.
Τραβας την ζελατίνα προς τα πάνω μια απο την μια απο δεξιά και μια απο αριστερά και λίγο περιστροφικά και βγαίνει με την μία.
Απλα μην το φοβάσαι, δεν θα σπάσει..
Για να την βάλεις απλά βάζεις τις άκρες της ζελατίνας στις εσοχες των πλαινών και σπρώχνεις προς τα μέσα.
Με το που θα μπει κάνει κλακ το αντπίσοιχο αυτάκι.
Δεν εχεις κάποιον να σου δείξει live πως γίνεται?
Τι να πω, αν δεν τα καταφέρεις πάλι και δεν εχεις κανέναν να σου δείξει , μπορώ να σου το δείξω εγω.
στείλε πμ.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Λοιπον.Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Μισή ώρα προσπαθούσα χθες να βγάλω τη ζελατίνα. Διάβασα το manual, διάβασα το thread, σήκωσα τέρμα πάνω τη ζελατίνα, σήκωσα τα αυτάκια, ακούστηκε το "κρακ", αλλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Σε μια από τις προσπάθειες, ο ήχος ακούστηκε με το που πήγα πάνω τη ζελατίνα και μετά τα αυτάκια δεν πήγαιναν άλλο πάνω και τρίζανε.... Τέλος πάντων η ζελατίνα δε βγήκε ποτέ. Τουλάχιστον δεν την έσπασα και ανεβοκατεβαίνει κανονικά.![]()
Καθομαστε σε μια καρεκλα και βαζουμε το κρανος στα ποδια μας και η ζελατινα να κοιταει προς τα εξω,οχι την κοιλια μας.Ανοιγουμε την ζελατινα μεχρι να πεταχτουνε τα καυλιτζεκια εξω.Τα πιανουμε και τα σηκωνουμε τερμα πανω.Τραβαμε πρωτα τη μια μερια (χωρις να φοβηθουμε μια σπασει τιποτα)και μετα την αλλη.Αν το κρανος ειναι καινουργιο η προσπαθεια ειναι μεγαλυτερη.Μαζι με το κρανος μας δωσανε και ενα λαδι σιλικονης βαζουμε λιγο στην αρχη για να δουλεψει η ζελατινα πιο ευκολα.
Μολις την βγαλεις πες μου να γραψω και πως την βαζεις.
Δοκιμασετο με σχετικα αρκετα δυναμη στην αρχη.
![]()
![]()
Σχεδον τα ιδια ειπαμε.![]()
Οντως!!Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
![]()
Σχεδον τα ιδια ειπαμε.![]()
![]()
Vanda, όλο το κόλπο ειναι να μην φοβηθείς οτι θα σπάσει οταν κάνει αυτούς τους ανατριχιαστικούς ήχους. Δεν σπάει, έτσι είναι!!
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Πάντως κι εγώ ήθελα να καθαρίσω τη ζελατίνα σε ARAI Condor και το είχα πάρει από φόβο να την βγάλω για πρώτη φορά.
Τελικά κοίταξα το φυλλάδιο στο κουτί και σε 2 φάσεις με ηρεμία την έβγαλα τελικά. Σε σχέση με το Shark πάντως καμία σχέση. 2 δεύτερα βάλε-βγάλε.
Πολύ δύσκολος τρόπος. Ακόμη και έμπειρος να είσαι μπορεί να κάνεις το λάθος και να πληρώνεις γ@μησιάτικα 100ευρά για ζελατίνα ή για ότι άλλο.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
μολις διαπιστωσα οτι ο δημιουργος του θρεντ Λαρισαιος ακομα δεν ξερει να αλλαζει ζελατινες...![]()
παντως θελει λιγο ζορι το arai.....
kawasaki street warriors
"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
One more dies one more lives
One baby cries one mother grieves
For all the sins you will commit
You'll beg forgiveness and none I'll give
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!
οχι απλα ποναω καθε φορα που το κανω.Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
μολις διαπιστωσα οτι ο δημιουργος του θρεντ Λαρισαιος ακομα δεν ξερει να αλλαζει ζελατινες...![]()
παντως θελει λιγο ζορι το arai.....
παντως οταν εφτασα σπιτι την αλλαξα μονος μου.
σε ενα ξενο κρανος θα το αλλαζα χαλαρα![]()
καΛΑ πΛΑκα με κανεις?
Επειδή κάποιος ανάφερε για γ@στ#$$κα, να έχετε υπ όψιν ότι αν σπάσει κάποιο από τα "αυτιά" του κράνους πωλούνται ζευγάρι. Δεν μπορείτε δηλαδή να αγοράσετε μόνο το αριστερό ή μόνο το δεξί
.
Έχω βγάλει κάποιες φορές τη ζελατίνα και πιστεύω ότι θέμα ζημιάς της ζελατίνας δεν υπάρχει. Αυτά που μπορεί να σπάσουν είναι τα "αυτιά" (δηλαδή οι θήκες της ζελατίνας).
![]()
Πάντα όρθιοι