Είναι αυτό που έρχεται με την πρώτη αναπνοή και φεύγει με την τελευταία.Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
...τι ειναι ψυχη θα μου πεις?![]()
Είναι αυτό που έρχεται με την πρώτη αναπνοή και φεύγει με την τελευταία.Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
...τι ειναι ψυχη θα μου πεις?![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Και όμως ο φίλος Astrakitcar, είπε κάτι πολύ ωραίο που προσπεράσατε όλοι..
Ο Χριστιανισμός βασίζεται στην οικειοθελή πίστη του ατόμου. Ο Χριστός δεν πήρε το ρόπαλο και κοπάναγε κεφάλια και παλούκωνε όπως έκανε το ιερατείο απο τις πρώτες εποχές του Βυζαντίου , μέχρι και τον σημερινό "αφορισμό".αν παρεμβαινε εκει ο θεος θα επρεπε να παρεμβαινε στα παντα...και τοτε εσεις θα λεγατε οτι απο γενεσης θα επρεπε να πιστευετε κατ αναγκην στο ΘΕΟ
Ούτε βέβαια μοίραζε "συγχωροχάρτια" επί πιστώσει ή επι αδρά πληρωμής (Καθολικοί).
Το σημείο που θα έπρεπε να προβληματίζει κάθε πιστό , είναι πως απο τον Χριστιανισμό , ξεπήδησαν δεκάδες αιρέσεις και διαφορές (Καθολικοί , κόπτες, Ιεχωβάδες, ορθόδοξοι κτλ.) Μήπως επειδή ο καθείς αντιμετωπίζει διαφορετικά την αρχική διδασκαλία που μίλαγε για αγάπη και πίστη χωρίς όρια;
Το Αγιο Φώς που στάθηκε η αφορμή για την διαφωνία, συνεχίζω και λέω πως ακόμα και με σπίρτα να άναβε , δεν θα άλλαζε ουσιαστικά την πίστη του καθενός, μιας και δεν αντιπροσωπεύει το Θείο σαν οντότητα αλλά σαν παρομείωση - παραβολή της διδασκαλίας που πήγε σε όλο τον κόσμο (ναι ακόμα και στην Ανατολή) που όμως βρήκε έδαφος εκεί που υπήρχε και ώς ενα σημείο ελευθερία λόγου.
Να θυμίσουμε τις τιμωρίες μήπως των Κινέζων αν εναντιωνόντουσαν απέναντι στον Αυτοκράτορα και την επίσημη θρησκεία του Βουδισμού;
Γιατί για τους μετέπειτα μουσουλμάνους, για να ασπαστούν τον Χριστιανισμό έπρεπε να τον ακούσουν και να τον δούν... και αυτοί που τον είδαν , ήταν μέσα απο το πρόσωπο του Ισραηλινού στρατού που έκανε εκκαθαρίσεις των νομάδων και των Φιλισταίων απο την χώρα που τους έταξαν... (Ναι απο τότε έκαναν εκκαθαρίσεις!)
Παρόλα αυτά όμως ...ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ... ο Μεσσίας Χριστός αναφέρεται ώς προφήτης (Ισλάμ) , ώς δάσκαλος (Βουδισμός- Ταο), ώς προφήτης (Ταλμούδ)... βρείτε μου κάποια ανάλογη αναφορά των άλλων θεών σε κάθε θρησκεία αντίστοιχα. Δηλαδή του Βούδα στον Ισλαμισμό (ποιός ήρθε;..)π.χ.
Για τον Παϊσιο που ήρθε η κουβέντα, δεν νομίζω οτι ούτε ο ίδιος με την παρουσία του θα ήθελε να επιβάλει πίστη σε κάποιον που δεν θα το ήθελε πραγματικά. Άλλωστε ο άνθρωπος αυτός , προσπαθούσε να σώσει την ψυχή του με την Πίστη του και οχι να επιβάλλει εαυτόν σε άλλους.
Ο παππούς αυτός όμως, έχει στο ενεργητικό του αρκετά θαύματα (ή έστω ανεξήγητα φαινόμενα αν προτιμάτε) για να αμφισβητήται απο κάποιους που ούτε εκείνοι τον γνώρισαν πραγματικά.
Σε αυτή την διαμάχη (τελικά) το μόνο που είδα προσωπικά είναι κάποιους να προσπαθούν να αρνηθούν κάποια πράγματα , επειδή έτσι πιστεύουν χωρίς όμως να δίνουν και αληθινά επειχηρήματα για το εναντίον... παρά μόνο την σκέψη τους.
Απο την άλλη , ενας για την ακρίβεια να προσπαθεί να επιβάλλει την πίστη του σε άλλους ... Γιατί;... υπάρχει λόγος;... ο καθείς είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αν έπρεπε όλοι ντε και καλά να πιστεύουν στα ίδια πράγματα φίλε μου , θα γινόταν αυτό που είπες πολύ ωραία στην αρχή...
αν παρεμβαινε εκει ο θεος θα επρεπε να παρεμβαινε στα παντα...και τοτε εσεις θα λεγατε οτι απο γενεσης θα επρεπε να πιστευετε κατ αναγκην στο ΘΕΟ
Καλημέρα σε όλους και πάντα όρθιοι.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΜΩΡΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ,καταλαβες αυτο που προσπαθω να πω εκτος απο ενα.
δεν με νοιαζει που πιστευει καποιος,αλλα να πιστευει σε κατι...
ΔΕΝ προσπαθω να επιβαλλω τιποτα σε κανεναν,απλα πεταξα ενα επιχειρημα να δω ποσοι θα ψαρωσουν...
ξερω οτι αυτο που θα ρωταγα λιγοι το ηξεραν,και ακομα πιο λιγοι θα το εχουν ζησει,ηθελα να δω ομως τι επιχειρηματα εχουν οι αθεοι..για να με πεισουν γιατι ειναι αθεοι...
προσπερασες και ενα αλλο που εγραψα ομως...οταν στα 19 μου αναρωτηθηκα οτι αν αυτο που πιστευω ειναι φολα...τοτε χεσε μεσα πολυχρονη..αυτο και σαν απαντηση σε καποιον εδω που ειπε οτι ετυχε να γεννηθηκα ελληνας και να ασπαστω την ορθοδοξια...
ειχα τοση πιστη που σχεδον αισθανομουνα μια αορατη πανοπλια να με περιβαλει...εχω απομακρυνθει ομως και το νιωθω...εχω πεσει πολυ κατω αν με καταλαβαινεις...
ειχα τοση πνευματικη και σωματικη δυναμη που με τα χερια μου σηκωνα ανθρωπο 80+ κιλα απο τον λαιμο στον αερα( και ομως δεν ειμαι ουτε 2 μετρα ουτε εχω πλατες παλαιστη) και με την πιστη μου εβλεπα μηνυματα,το ποσες φορες εχω γλιτωσει την απωλεια του σωματος μου δεν το αναφερω....ποσα ακομα μελλοντικα συμβαντα ειδα ουτε αυτο το αναφερω...σκεφτομουνα κατι και γινοτανε μερες μετα...δεν μιλαω για τον σεισμο προχθες...ενα μηνα τωρα σκεφτομουνα οτι θα γινει σεσιμος στην ελλαδα...
δεν μιλαω για μαλακιες των καναλιων ουτε παιρνω χαπακια....
απλα πιστευω οτι υπαρχει πνευματικη δυναμη μεσα μας... οπως οταν εξασκεις το σωμα αποκτας ενεργεια και ευλυγισια ετσι οταν εξασκεις και ψαχνεις το πνευμα σου αποκτας και εκει καποια ευλιγισια
το προαισθημα που ολοι εχουμε,το ενστικτο οτι μια δουλεια δεν θα κατσει,η μουνταδα που σηκωνεσαι το πρωι με συννεφια ενω ειναι Σαββατο του Ιουνη για παραδειγμα και καθεται μια στραβη το απογευμα και λες ,να ρε φουστη μου απο το πρωι φανηκε..τετοια πραγματα προσπαθω να εξηγησω παραπανω..
πνευμα-ψυχη,ειναι συνολο με το σωμα..οι αρχαιοι απο τοτε το ειχαν ανακαλυψει...
αλλωστε η πρωτη πρωτογνορη κοινοτητα ανθρωπων στην γη μετα απο την φωτια,τα οπλα και τις σπηλιες το επομενο πραγμα που εκανε ηταν κατι σαν ναο για να θυσιαζει προς την ανωτερα δυναμη..
δεν προσπαθω να πεισω κανενα για τον Χριστιανισμο...απλα πιστεψτε καπου.οχι στο κενο,αυτο θα ελεγα σαν παρενεση...
ανεφερα τον senna γιατι το ειχε προβλεψει και το μυριζε στην ατμοσφαιρα οτι κατι θα συμβει καποιες ωρες μετα..φαινοταν απο το ασυνηθιστο βλεμα στις photo στο κοκιπιτ και στις συνομιλιες που βγηκαν μετα τον θανατο του...
πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).
bartlal... down boy... or i am gonna whip your ass....χεχεχεχε
Astrakitcar..
Αυτό να το θυμάσαι πολύ καλά... Η δύναμη ή τα προμυνήματα/ένστικτο/διάθεση, είναι ενέργειες-παρενέργειες απο ακριβώς αυτό το πράγμα. Την πίστη σε κάτι. Το σημείο συγκέντρωσης αν προτιμάς που όμως υπάρχει σε όλες τις θρησκείες. Εξού και θα δείς Φακίρηδες , Μοναχούς Βουδιστές κτλ να κάνουν απίστευτα πράγματα με το σώμα τους... ακόμα και τις φημολογούμενες αιωρήσεις.απλα πιστευω οτι υπαρχει πνευματικη δυναμη μεσα μας... οπως οταν εξασκεις το σωμα αποκτας ενεργεια και ευλυγισια ετσι οταν εξασκεις και ψαχνεις το πνευμα σου αποκτας και εκει καποια ευλιγισια
Αλλά εδώ τα μπερδεύεις. Η Πίστη δεν είναι μόνο το σημείο που θα αντανακλάσει την δύναμη της θέλησης σου πάνω στο σώμα σου. Είναι και το κατά πόσο σε "γεμίζει" και σε ικανοποιεί "εσωτερικά".
Για αυτό και λέμε οτι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ.
Σε κάποιον άνθρωπο που δεν πιστεύει σε Θεό , δεν σημαίνει οτι δεν πιστεύει σε τίποτα. Απλά έχει διαφορετικό σύστημα αξιών και σκέψης απο κάποιον που θέλει να έχει στο μυαλό του, μια ανώτερη μορφή δύναμης. Κανείς δεν είναι υποδεέστερος ή "λειψός". Απλά δεν μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις.
Τώρα για την εσωτερική αναδόμηση των πιστεύω ... άλλος την έχει στα 19 ... άλλος στα 30 (εγώ ας πούμε). Σε τίποτα όμως αυτό δεν είναι τροχοπέδη για να βρείς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, αυτό που θα σε "γεμίσει"...και οχι αυτό που σου προσφέρουν είτε απο παιδική ηλικία μέσω ενός είδους προσυλητισμού (βλ. Εκκλησία & δόγμα) ή απο κάποιον που θέλει εξουσία πάνω στον εγκέφαλο σου με άλλες ιδέες.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
μα προσπαθω να καταλαβω και να πεισθω απο ενα αθεο πού πιστευει και γιατί δεν πιστευει...
πανω σε τι συστημα αξιων και σκεψης οπως λες το βασιζει αυτο?μπορει να εχει δικιο και να κανω και εγω το ιδιο..μπορει καποιος να με ενημερωσει για αυτο?
πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).
..και ακόμα λίγες πληροφορίες για την μικρή: http://ermionh.blogspot.com/2007/03/blog-post_3008.html
Μην προσπαθείς άδικα... όπως σου είπα και απο την αρχή... το τι πιστεύει ο καθένας είναι κάτι απόλυτα προσωπικό και δεν μπορείς να το κρίνεις με δικές σου σκέψεις και βάσεις εμπειριών.μα προσπαθω να καταλαβω και να πεισθω απο ενα αθεο πού πιστευει και γιατί δεν πιστευει
Απλά το αποδέχεσαι και το προσπερνάς. Δεν είναι κάτι προς συζήτηση ούτε προς αντίληψη απο κάποιον αντίθετα προσκείμενο προς αυτό.
Gandalf
ΑΑΑΑαααααααα....Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
τα παιδακια και τα καθε παιδακια λογω ελευθερης βουλησης καηκαν....αν παρεμβαινε εκει ο θεος θα επρεπε να παρεμβαινε στα παντα...
Το περίμενα πως και πως αυτό το "επιχείρημα"
Σε ΟΛΕΣ τις συζητησεις με θρησκόληπτους, οταν στριμωχτούν απο πραγματικά γεγονότα το ρίχνουν στην "ελεύθερη βούληση" και "δουλειά του θεού δεν είναι να επεμβαίνει σε όλα" (αλλα αν σωθεί κάποιος λενε "αγιο είχε")
Μα τόσο προβλέψιμο πια...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτό δε
δε θα μπω καν στον κόπο να το σχολιάσωΑρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
ειχα τοση πνευματικη και σωματικη δυναμη που με τα χερια μου σηκωνα ανθρωπο 80+ κιλα απο τον λαιμο στον αερα( και ομως δεν ειμαι ουτε 2 μετρα ουτε εχω πλατες παλαιστη) και με την πιστη μου εβλεπα μηνυματα,το ποσες φορες εχω γλιτωσει την απωλεια του σωματος μου δεν το αναφερω....ποσα ακομα μελλοντικα συμβαντα ειδα ουτε αυτο το αναφερω...σκεφτομουνα κατι και γινοτανε μερες μετα...δεν μιλαω για τον σεισμο προχθες...ενα μηνα τωρα σκεφτομουνα οτι θα γινει σεσιμος στην ελλαδα...
(λες και είναι δύσκολο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να λες θα γίνει σεισμός
:rotflmao: )
carry on, περνάμε καλά
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
ε, πες έτσι ντε να καταλάβουμεΑρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
εγω πιστευω χωρις να ζηταω αποδειξεις ...
Προφανώς και όταν βάζεις βενζίνη δεν κοιτάς την αντλια, απλα πληρώνεις όσα σου πει ο βενζινάς, σωστά;
:rotflmao:
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Cpt...
Να σε ρωτήσω κάτι;....
Αν πάντα στην θεωρία μιλάμε , έτσι;.... Αν λοιπόν την επόμενη μέρα , ο Θεός/Βούδας/Μωάμεθ ή δεν ξέρω τι άλλο, ξεκινούσε και επέμβαινε σε κάθε τι που γινόταν στον πλανήτη Γή ή ακόμα και στο σύμπαν, για να σώνει τον τάδε ή τον δείνα απο κακουχίες/πείνες κτλ... ή ακόμα και απο την δική του μαλακία να πάει να πέσει στις γραμμές του τραίνου, να μπεί στον πόλεμο λες και είναι ο highlander κτλ.
Αν λοιπόν παρέμβαινε σε όλα όσα είναι πιο πάνω και όλοι ήμασταν καλά , γιατί ο καλός "Θεούλης" είχε προλάβει τα όλα όσα μύρια κακά πράτταμε ή μας κυνηγούσαν απο συνθήκες που άλλοι πάλι άνθρωποι δημιούργησαν ΄...
Τότε εξήγησε μου , αν θα ήσουν ελεύθερος να πιστέψεις σε Εκείνον ή σε ότι άλλο θες , ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ;
Πως θα το έπραττες αυτό , αν ήξερες πως όντως υπάρχει και είσαι υποχρεωμένος να τον Πιστέψεις ή ακόμα και αν θες παραπάνω , ποιά θα ήταν η αξία της "εξαναγκασμένης" αυτής πίστης;
Τα περισσότερα κακά στους ανθρώπους , έρχονται και φεύγουν απο δικές μας πράξεις ή απο απόρροια πράξεων άλλων. Γιατί σου φαίνεται περίεργο λοιπόν όταν ακόμα και στο προπατορικό αμάρτημα (πάντα σύμφωνα με την Βίβλο) ο διωγμός των πρωτόπλαστων ήρθε απο την δική τους Ελεύθερη Βούληση;
ή στην Διδασκαλία του Χριστού , αναφέρεται ΄πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σωτηρίας , ανεξαρτήτως πίστης , αρκεί να βαδίζουν στον δρόμο της Αγάπης; Δηλαδή στο οικειοθελές συναίσθημα του "αγαπάτε αλλήλους";
Δηλαδή δεν είναι δυνατόν ακόμα και στον πεπερασμένο τρόπο σκέψης μας, να δεχτούμε πως τα περισσότερα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι απόρροια των πράξεων μας;
Απο την άλλη , λίγες φορές έχεις ακούσει/δεί επιστήμονες ακόμα και σε ανίατες ασθένειες να μην μπορούν να εξηγήσουν θεραπείες ή άλλες περιπτώσεις ΑΜΕΣΗΣ αποκατάστασης , και να βασίζονται σε εξήγηση ανώτερης δύναμης;
Το έχω πεί πολλές φορές , και θα το ξαναπώ... πολύ μεγαλύτερα μυαλά απο αυτά που κυκλοφορούν στο forum, έχουν αποδεχτέι την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης. Σαφώς και δεν θα τους ακολουθήσω τυφλά... αλλά απο αυτό και μόνο καλό είναι να κρατάνε κάποιοι και μια πισινή πριν σπεύσουν να πούν πως είμαστε οι μόνοι κύριοι επηρρεαστές του εαυτού μας , σε όλες τις διαστάσεις μας.
Για το δε θέμα , δύναμης πνευματικής και σωματικής... δεν σε καταλαβαίνω... ειρωνεία ήταν αυτό;... γιατί σου κάνει περιέργο φίλε μου;... Λίγες είναι οι περιπτώσεις που η Πίστη κάποιων (στο οτιδήποτε) έχει αλλάξει καταστάσεις;
Σε ενα πεζό και επιστημονικό πείραμα , (μπορώ να σου δώσω Link αν θες) υπήρξε έντονη καταγραφή ενέργειας απο Πανεπιστήμιο , στον χώρο της Ελλάδας , στον ημιτελικό με την Τσεχία στην φάση του κόρνερ... όλοι έλεγαν οτι θα πάει μέσα... και πήγε.
Μπορεί να μην έχει σχέση με θρησκεία, αλλά είναι ενα σημείο κομβικό που δείχνει αυτό που λέμε "δύναμη Πίστης". Και αν αυτό ισχύει προς τον εαυτό μας, γιατί να μην ισχύει αν πραγματικά πιστέυεις σε κάτι άλλο που ενισχύει την δική σου οντότητα στο σύνολο , μέσα απο το μυαλό σου και την καρδιά σου;
Gandalf
οι αντιπαραθέσεις της συζήτησης ας συνεχιστούν σε αυτό το thread....
![]()
![]()