Σελίδα 4 από 50 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    ...........................
    Χριστο προσωπικα δεν εχω γνωρισει ποτε μου πραγματικο Αθεο.

Να δωσουμε ενα ραντεβου? :a07:

........................
    Τοσο παραλογο ειναι το σκεπτικο μου η τοσο πια μισειτε τις θρησκειες;
    .....................

Μπορω να τα εχω ΟΛΑ? :wacko:

Αν οχι, τοτε θα προτιμησω την κουρτινα #2... :smilea:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Η πίστη με τον φόβο έχουν μία μικρή σχέση είναι η αλήθεια (ειδικά όσο γερνάμε και πλησιάζει ο θάνατος = το άγνωστο) ΑΛΛΑ δεν μπορούμε να πούμε ΠΙΣΤΗ=ΦΟΒΟΣ.

Όσο για το άλλο Εκκλησία άλλο Θρησκεία, εξηγούμαι:
    Μπορεί κάποιος να πιστεύει στις αρχές του Χριστιανισμού αλλά να μην θέλει να δει τον Χριστόδουλο και τους όμοιους του ούτε ζωγραφιστούς

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    εμένα το μόνο που με ενοχλεί είναι οι παρωπίδες και η άγνοια...

το αν μου φαίνεται ότι ενδιαφέρει κάποιον? αδιάφορο μου είναι... ή μάλλον είναι ίσως το ίδιο ενδιαφέρον με την προσπάθεια του να με πείσουν για μετατροπή του νερού σε κρασί (ακόμα και μεταφορικά), το περπάτημα σε νερό και άλλες παραβολικές ομορφιές...

και όσο χρήσιμο είναι για ένα "θεματικό" φόρουμ τα γαβροβαζελαίικα και η κόντρα για το αν το Βυζάντιο είναι ορολογία σύγχρονη ή εποχής άλλο τόσο χρήσιμο είναι και αυτό το Thread...

αλλά, φευ... εδώ κάποιοι σκυλοβρίζουν τους αστυνομικούς αδιαφορώντας για το αν κάποιοι μέσα στο φόρουμ επαγγέλλονται ως ταύτοι...

και πολλοί αν κάποιος συμφορουμίτης-μοτοσυκλετιστής τύχαινε να είναι από τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας και έγραφε για τη δική του όχθη μάλλον θα λιθοβολούταν μέχρις βουλιάγματος του ρεζερβουάρ και σπασίματος των ακτίνων του...

η δεκτικότητα και η αποδοχή της διαφοροποίησης σε όλο της το μεγαλείο...

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όποιος δεν ασπάζεται τη γνώμη σου, φοράει παρωπίδες και έχει άγνοια; Πως ισχυρίζεσαι ότι εσύ κατέχεις τη γνώση ενώ αυτοί που πιστεύουν είναι ανόητοι; Που το βασίζεις αυτό;
    Και πολύ ωραία! Σε ενοχλούν οι ανόητοι που φορούν παρωπίδες, υπονοώντας ότι αυτοί είμαστε εμείς, όλοι όσοι πιστεύουμε. Εσύ τι προσπαθείς να κάνεις; Να μας πείσεις ότι είμαστε τέτοιοι; Κι αν από καλή θέληση, θέλεις να μας πείσεις για το "σωστό", που κολάει η "προτροπή" να μην ενοχλούν οι πιστοί τους άπιστους κ.λπ. που έγραψες;

Το thread στο οποίο αναφέρθηκες, δεν το άνοιξα εγώ και σίγουρα η δική μου συμμετοχή σ' αυτό δεν επικεντρώνονταν στην ονομασία του Βυζαντίου, οπότε συγκρίνοντάς το παρόν μ' αυτό, για να αποδείξεις τη χρησιμότητά του δικού σου, είναι ατυχής.

και πολλοί αν κάποιος συμφορουμίτης-μοτοσυκλετιστής τύχαινε να είναι από τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας και έγραφε για τη δική του όχθη μάλλον θα λιθοβολούταν μέχρις βουλιάγματος του ρεζερβουάρ και σπασίματος των ακτίνων του...

Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα και δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Είμαστε εκατοντάδες επισκέπτες με διαφορετικές γνώμες. Δεν κόβω το λαιμό μου για το αν θα στρέφονταν κάποιοι εναντίον ενός αλλόθρησκου. Ούτε για το αν αυτοί που θα επιτίθεντο εναντίον του. θα ήταν Χριστιανοί ή άθεοι. Αλλά κι αν ακόμα γίνονταν αυτό..
    Εσύ τώρα αισθάνεσαι ότι σε λιθοβολώ;

η δεκτικότητα και η αποδοχή της διαφοροποίησης σε όλο της το μεγαλείο...

Αυτό, σαν τελικό συμπέρασμα, εσύ πρέπει να το λες ή εγώ;

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Ειπα τα λεμε αυριο, αλλα μιας ειδα ανοιχτα ξαναμπηκα.

Για να φερω ενα παραδειγμα.

Εχεις ενα μηχανακι χ,ψ μαρκας και δεν εχεις κανενα παραπονο, ισα ισα εισαι και πολυ ευχαριστημενος.
    Σε καποια σου εξοδο με φιλαρακια μοτοσυκλετιστες καθοσαστε να πιητε τον καφε σας και συζητατε, ξαφνικα ακους και βλεπεις απο τον διπλανο τραπεζι καποιον να δειχει το μηχανακι σου και να λεει στην παρεα του:Μαγκες αυτο το μηχανακι ειναι το πιο μπουρδελο που υπαρχει και συνεχιζει να του σουρνει ενα καρο κατηγοριες.
    Μετα απο λιγο και ενω εισαι ετοιμος να σηκωθεις και να τον κανεις κοκκινο κρατιεσαι και του κανεις μια ερωτηση:

Εχεις συμβιωσει με τετοιο μηχανακι?

Και ο τυπος απανταει :ΟΧΙ ΠΟΤΕ.:hypnotize

Στο θεμα μας τωρα.
    Ποσοι απο τους απιστους-αθεους εχετε κανει μια επισκεψη στο Αγιο Ορος?

Μπορει να ειμαι fault (αν και δεν το πιστευω) αλλα θα ηθελα να μαθω ποσοι.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    .

Μπορει να ειμαι fault (αν και δεν το πιστευω) αλλα θα ηθελα να μαθω ποσοι. [/B]
    Είναι ένας τόπος που οι τσαμπουκάδες μας σπάνε!Το έχω δει σε φίλους.Και το έχω βάλει σκοπό να πάω.Μακάρι να μπορέσω!!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Είναι ένας τόπος που οι τσαμπουκάδες μας σπάνε!Το έχω δει σε φίλους.Και το έχω βάλει σκοπό να πάω.Μακάρι να μπορέσω!!
    Αν το αποφασισεις απλα ενημερωσε με, αν και εχω χρονια να παω μπορω να σου πω σε ποιον πνευματικο να πας γιατι και εκει οπως και εδω οι καλοι μετριουντε πλεον στα δαχτυλα.

Μπορει και να μπορω και να ρθω κιολας.

Η ερωτησης μου παραμενει ομως.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αν το αποφασισεις απλα ενημερωσε με, αν και εχω χρονια να παω μπορω να σου πω σε ποιον πνευματικο να πας γιατι και εκει οπως και εδω οι καλοι μετριουντε πλεον στα δαχτυλα.

Μπορει και να μπορω και να ρθω κιολας.

Η ερωτησης μου παραμενει ομως.
    ΟΚ θα το θυμάμαι αυτό.

Οσο για την ερώτησή σου....περιμένω κι εγώ ν' ακούσω απόψεις.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Είναι θέμα χρόνου.

Άν έχεις 5 λεφτά χρόνο, το φιλοσοφείς λιγάκι.
    Άν έχεις 10, μπορεί να βγάλεις και δικιά σου θρησκεία.
    Ενδέχεται να πεινάσεις πριν προλάβεις, και να το αφήσεις για αργότερα.

Εγώ βλέπω άλλα πράγματα στην σχέση του ανθρώπου με το θεό (τα λέμε συχνά, γι' αυτό το μικρό θ) και τα 'χω πει κάπου. Έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και τα ψυχαναλυτικά τερτίπια της χλωμής και πήζουλης ύπαρξής του.

Πίστη έχει και μια παλιά μου γκόμενα που νομίζει ότι θα πουλήσω τις μηχανές, θα πάρω κουτί και θα πάω να τη ζητήσω σε γάμο, θα κάνουμε 4 παιδιά κλπ μαλακίες.
    -Νομίζει. :rotflmao:

Στη πράξη η θέληση και η εξάσκηση είναι ικανές για πολλά πράγματα.

Τώρα για τους μοναχούς, επειδή κι εμείς έχουμε δει το Χριστό φαντάρο με διάφορους τρόπους και μπορεί να τα έχουμε πει κι ένα χεράκι κατ' ιδίαν -ακόμα και με αντιπροσώπους του πνευματικούς-, δέ παίρνουμε τα βουνά, είμαστε κουλάτοι κι εκεί που γουστάρουμε, και κατανοούμε το σύμπαν ίσως και λίγο σφαιρικότερα -μή κοιτάς που είναι τετράγωνο.

Προτιμώ τον δόκιμο όρο 'Ανεξίθρησκος'.

Με τις υγείες σας.

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Ειπα τα λεμε αυριο, αλλα μιας ειδα ανοιχτα ξαναμπηκα.

Στο θεμα μας τωρα.

Μπορει να ειμαι fault (αν και δεν το πιστευω) αλλα θα ηθελα να μαθω ποσοι.
    Επειδή για μεγάλο διάστημα, δούλευα σε εταιρία τσιγάρων, και έτυχε να συνεργάζομαι με τον αντιπροσωπό μας, στην περιοχή της χαλκιδικής, το προιόν που είχε σχεδόν ίση κατανάλωση, με τα τσιγάρα στο "Άγιο όρος", ήταν τα προφυλακτικά.
    Άρα και η "αγιοσύνη" σχετική είναι.

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    οι αθεοι δηλωνουν αμαρτωλοι ή οχι?
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Νέο μέλος
    Αυτό το τελευταίο θα είχες την καλοσύνη να το εξηγήσεις-αποδείξεις;
    Πως αγοράζουν προφυλακτικά οι μοναχοί; Βγαίνουν έξω στην Ουρανούπολη με τα ράσα και τα αγοράζουν ατομικά σε περίπτερα, φαρμακεία, σούπερ-μάρκετ; Βγάζουν έξω αντιπροσωπους οι μονές και αγοράζουν χονδρικά; Πηγαίνει το φορτηγό και αφήνει κούτες με προφυλακτικά μέσα στο Αγιο Όρος και μετά τα μοιράζονται οι μοναχοί μεταξύ τους;
    Μετά από αυτά η εταιρεία κάνει καταμέτρηση της κατανάλωσης ειδικά από τους μοναχούς και έτσι κρατάει το αρχείο της;

Ρωτάω γιατί πολλά ακούγονται για το Άγιο Όρος αλλά συνήθως παραμένουν το επίπεδο "μου είπε, άκουσα, κάποιος γνωστός, κάπου, κάπως, κάποτε...". Σίγουρα μέσα σε τόσους μοναχούς θα υπάρχουν και κάποιοι ανάξιοι αλλά αν δεχθεί κανείς ανεξέταστα όλα όσα ακούγονται θα πιστέψει ότι εκεί είναι τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμμορα!
    Rider of the Mark

Αρχικά δημιουργήθηκε από Eorling
    Αυτό το τελευταίο θα είχες την καλοσύνη να το εξηγήσεις-αποδείξεις;
    Πως αγοράζουν προφυλακτικά οι μοναχοί; Βγαίνουν έξω στην Ουρανούπολη με τα ράσα και τα αγοράζουν ατομικά σε περίπτερα, φαρμακεία, σούπερ-μάρκετ; Βγάζουν έξω αντιπροσωπους οι μονές και αγοράζουν χονδρικά; Πηγαίνει το φορτηγό και αφήνει κούτες με προφυλακτικά μέσα στο Αγιο Όρος και μετά τα μοιράζονται οι μοναχοί μεταξύ τους;
    Μετά από αυτά η εταιρεία κάνει καταμέτρηση της κατανάλωσης ειδικά από τους μοναχούς και έτσι κρατάει το αρχείο της;

Ρωτάω γιατί πολλά ακούγονται για το Άγιο Όρος αλλά συνήθως παραμένουν το επίπεδο "μου είπε, άκουσα, κάποιος γνωστός, κάπου, κάπως, κάποτε...". Σίγουρα μέσα σε τόσους μοναχούς θα υπάρχουν και κάποιοι ανάξιοι αλλά αν δεχθεί κανείς ανεξέταστα όλα όσα ακούγονται θα πιστέψει ότι εκεί είναι τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμμορα!
    Ο αντιπρόσωπος ήταν η "Αχτίδα" στον Πολύγυρο. Δεν ξέρω αν είναι ακόμα γιατί έχω φύγει αρκετό καιρό από την εταιρία.
    Τους προμήθευαν με ψιλικά, τσιγάρα, και όλα αυτά τα είδη.
    Ναι τα πηγαίνανε με κούτες, έτσι προμηθεύουν οι χονδρέμποροι - αντιπρόσωποι εταιριών. Στο τέλος κάθε μήνα τουλάχιστον, βγάζανε καταστάσεις κατανάλωσης προιόντων, και τότε έπεφτε πολύ γέλιο.
    Ναι υπήρχε συγκεκριμένη κατάσταση για τους πελάτες στο άγιο όρος.
    Ρώτα όποιον προμηθευτή θέλεις για το πως δουλεύουνε.
    Δεν ανέφερα το όνομα της εταιρίας που δούλευα για 6 χρόνια, για να μην θεωρηθεί διαφήμηση.

αλεπού καμπίσια Το avatar του/της GST
    δε θα διαφωνησω η θα συμφωνησω με κατι απο τα παραπανω ..μια απορια εχω μονο ...το αθεος η οπως θελετε να λεγετε ...ειναι κατι που το αντιλαμβανεσε στη πορεια της ζωης σου,μεγαλωνεις με αυτο , κατι που διδασκεται; ...πχ οι περισσοτεροι μεγαλωσαν με τη χριστιανικη συνειδηση απο παιδια ...αργοτερα οσο μεγαλωσαν κατεληξαν σε καποια συμπερασματα ...ειναι κατι δηλαδη που το μεταδιδεις και στα παιδια σου ; η απλα εισαι παρατηρητης;
    FORNICATION UNDER CONSENT (OF THE) KING.

Αρχικά δημιουργήθηκε από GST
    δε θα διαφωνησω η θα συμφωνησω με κατι απο τα παραπανω ..μια απορια εχω μονο ...το αθεος η οπως θελετε να λεγετε ...ειναι κατι που το αντιλαμβανεσε στη πορεια της ζωης σου,μεγαλωνεις με αυτο , κατι που διδασκεται; ...πχ οι περισσοτεροι μεγαλωσαν με τη χριστιανικη συνειδηση απο παιδια ...αργοτερα οσο μεγαλωσαν κατεληξαν σε καποια συμπερασματα ...ειναι κατι δηλαδη που το μεταδιδεις και στα παιδια σου ; η απλα εισαι παρατηρητης;
    Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου.
    Όπως όλα τα πράγματα, μπορείς και να το διδαχθείς, μπορεις και να το επιλέξεις.
    Προσωπικά προτιμώ την επιλογή, με όλες τις αδυναμίες που μπορεί να της προσάψεις, , γιατί αν μη τη άλλο, η επιλογή έχει κάποιες πιθανότητες να γίνει συνειδητά.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ελπίζω να μην ενοχλήσω κανένα... την γνώμη μου θα πώ μόνο.

Vangelis 64 & Zephyr1...

Στο Άθως έχω πάει.. είναι ενας φοβερά ενεργειακός τόπος που προσφέρει ηρεμία. Ακόμα και αν δεν πιστεύεις (2-3 άτομα απο την παρέα μας) θα έχεις μια φοβερή εντύπωση απο ενα σημείο της χώρας μας που πραγματικά φέρει την τέλεια ηρεμία.

Για τους άθεους... ούτε γεννιούνται , ούτε τίποτα... είναι μια προσωπική πεποίθηση ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ που βασίζεται σε μια σειρά απογοητεύσεων απο αποτυχημένες εκπληρώσεις επιθυμιών ή ακόμα και απο σύνολο αρνητικών εμπειριών που επηρέασαν την ζωή του καθένα.
    Με λίγα λόγια ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Ουτε μπορώ να το κρίνω... και ούτε καν θα μπώ στην διαδικασία. Στηρίζουν την ελπίδα τους στους εαυτούς τους και στην προσωπική τους δύναμη και τουλάχιστον οι περισσότεροι (οχι όλοι!) δεν ενοχλούν κανένα. Είναι δικαίωμα τους να είναι οτι θέλουν... να δηλώνουν οτι θέλουν .. και να πράττουν όπως θέλουν. Απο την στιγμή που δεν ασχολούνται εκείνοι με εμένα και την δική μου πίστη.. γιατί να ασχοληθώ εγώ μαζί τους;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 4 από 50 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF