Καλοι μου ανθρωποι...
Υπαρχει εστω κι ενας που να θελει να λεγεται "νοημων" και να προσπαθει να συζητησει (με βαση την λογικη) ενα θεμα που εμπεριεχει τον ορο "πιστευω"?![]()
Απο μονος του ο ορος αντικειται στην οποιαδηποτε "λογικη" που ξερουμε και που εχει, ιστορικα, οδηγησει το ανθρωπινο γενος στην κατανοηση του κοσμου γυρω του και στον (οποιονδηποτε) πολιτισμο.
Η οποιαδηποτε "πιστη" εχει επιδραση ΜΟΝΟ στο συναισθημα και ΔΕΝ μπορει να ερμηνευτει.
Αντιθετα το να συζητησουμε για την "μη πιστη" σε κατι (εν προκειμενω στον "θεο") ειναι κατι που μπαινει στα χωραφια της λογικης μιας και ξεφευγει απ' τον δογματισμο (κατι που ποτέ ΔΕΝ μου αρεσε, ακομα και στα μαθηματικα με τον ορο "αξίωμα").
Για την "μεγαλωσυνη" τωρα του Αγιου Ορους (σαν χωρο), οσο κι αν σας φανει παραξενο, θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ απολυτα! :smilea:
Δεν το εχω επισκευτει, αλλα το θελω παρα πολυ.![]()
Θελω να ακολουθησω ακομα και το προγραμμα (ορθος στις 04:00 κ.λ.π.) για να νιωσω (γιατι περι συναισθηματων μιλαμε εδω) την κατανυξη που νιωθει καποιος σε τετοια μερη...
Ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι το ΙΔΙΟ ΟΜΟΡΦΟ συναισθημα που αισθανθηκα μεσα στο Μεγαλο Τζαμι στο Κάιρο ή στις κορφες των βουνων (με προεξαρχουσα την του Ολυμπου).
Ειναι εκει που αφηνεις τα συναισθηματα σου να καλυψουν και να ξεκουρασουν το μυαλο σου...![]()
Φυσικα ομως ΔΕΝ ειναι αποδειξη οτι "πιστευεις" στον Μωαμεθ, στον Χριστο ή στις Νεράιδες...![]()
Αυτα προς το παρον.![]()
Υ.Γ.: Δεν θα απαντησω σε "επιχειρηματα" που βασιζονται σε ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ κειμενα ή ρησεις (ακους τατάι?)...
![]()