Σελίδα 7 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 152

Θέμα: Κουίζ

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Μεταγενέστερο και αναφέρει τον Βαραβά και μάλιστα με ειδική αρνητική μνεία προς τον Πιλάτο;
    Εκτός και αν το μεταγενέστερο σημαίνει 1-2 χρόνια μετά. Οπότε ναι... εκεί μπορεί και να συμφωνούμε.

Επίσης το Τάλμουδ και το Κοράνι αν και γράφηκαν μετέπειτα , μπήκαν σε διαδικασία συνομωσίας, για να τονίσουν τον Χρηστό (και γιατί μόνο Αυτόν τότε; ... και οχι τον Μελχισεδέκ ή τον Ησαία; ) και την παρουσία του στην Γή; Μήπως το τραβάνε κάποιοι , να ξεχειλώσει και να καλύπτει τα δικά τους επειχηρήματα;

Για τον Ιώσηπο ... διατηρώ επιφυλάξεις καθότι για να είμαι ειλικρινής , είναι ενα σύνολο κειμένου που δεν έχω διαβάσει.

Gandalf

Ο Πλίνιος είναι μεταγενέστερος και σε άλλη περιοχή, όχι στην Ιερουσαλήμ.
    Η αναφορά στον Ιησού, από το Ταλμούδ και το Κοράνι μπήκε για να προσελκύσει πιστούς. Με αυτό τον τρόπο, δείχνουν ότι έχουν κοινά σημεία με τον Χριστιανισμό. Άρα είναι εύκολη η μεταστροφή ενός πιστού σε αυτές τις θρησκείες. Πράγμα το οποίο έγινε, τουλάχιστον για τον Μωαμεθανισμό, σε μεγάλος μέρος της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Και ξανασυμπληρώνω.............

Αν αναφέρεσαι σε αυτά τα γράμματα (Letters of Pontius Pilate: Written During His Governorship of Judea to His Friend Seneca in Rome), είναι βιβλίο που γράφτηκε το 1928, από τον W. P. Crozier, και είναι μυθιστόρημα. Δεν έχει ιστορική βάση.

Να' σαι καλά μάγε τα λέμε πάλι αύριο.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    για το μεταγενέστερος τελικά έχεις δίκιο μιας και είχα μείνει με την εντύπωση του 11μ.Χ. αλλά τελικά είναι 111μ.Χ

παραθέτω:

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τραϊανός, χρειάσθηκε έναν διοικητή για την επαρχία Βιθυνίας – Πόντου στη Μικρά Ασία. Στη θέση αυτή διόρισε τον έμπιστο φίλο του Γάϊο Πλίνιο Καικίλιο Σεκούνδο, που τον ονόμαζαν και Πλίνιο τον Νεώτερο. Στη Βιθυνία ο Πλίνιος έφθασε το 111 μ.Χ. και ύστερα από δύο χρόνια πέθανε. Αλλά στο διάστημα αυτό έγραψε πολλές επιστολές στον Τραϊανό για διάφορα ζητήματα. Μια απ’ τις επιστολές αυτές μαζί με απάντηση του Τραϊανού, αναφέρεται στους πρώτους Χριστιανούς
    ταυτόχρονα παραθέτω όμως οτι...

«Εδώ υπάρχει η επιστολή 97 του βιβλίου 10 Επιστολές του Πλινίου του Νεωτέρου, Ρωμαίου ανθύπατου της Βιθυνίας, επαρχίας της Μικράς Ασίας. Ο Πλίνιος έγραφε στον αυτοκράτορα Τραϊανό αναφερόμενος στα γεγονότα της επαρχίας του. Κοίταξε, εδώ ζητάει συμβουλή πως να αντιμετωπίσει μια νέα αίρεση - τους Χριστιανούς. Μιλάει για τη γρήγορη εξάπλωσή τους και ότι ψέλνουν ύμνους που συνέθεσαν για τον αρχηγό τους, το Χριστό. Ο Πλίνιος έστειλε το γράμμα του γύρω στα 110 μ.Χ. Η επιστολή του Πλίνιου αποτελεί ιστορική απόδειξη για τον άνθρωπο Χριστό και για τη διάδοση της πίστης Του στην εποχή των αποστόλων.»
    πηγή:
    http://www.discoveronline.org/greek/greek04.htm

καλό απόγευμα ... θα επανέρθω και εγώ αύριο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

για το μεταγενέστερος τελικά έχεις δίκιο μιας και είχα μείνει με την εντύπωση του 11μ.Χ. αλλά τελικά είναι 111μ.Χ

παραθέτω:

ταυτόχρονα παραθέτω όμως οτι...

πηγή:
    http://www.discoveronline.org/greek/greek04.htm

καλό απόγευμα ... θα επανέρθω και εγώ αύριο.

Gandalf

Μάγε καλώς σε βρήκα πάλι. Ο Πλίνιος δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Ιησούς υπήρξε. Αναφέρεται στους χριστιανούς, που του δημιουργούν προβλήματα, επειδή αρνούνται να λατρέψουν τον αυτοκράτορα, και λατρεύουν τον Χριστό σαν θεό.
    Παραθέτω:

Pliny the Younger
    Pliny the Younger, the provincial governor of Pontus and Bithynia, wrote to Emperor Trajan c. 112 concerning how to deal with Christians, who refused to worship the emperor, and instead worshiped "Christus". The name "Jesus" is not used.

Those who denied that they were or had been Christians, when they invoked the gods in words dictated by me, offered prayer with incense and wine to your image, which I had ordered to be brought for this purpose together with statues of the gods, and moreover cursed Christ — none of which those who are really Christians, it is said, can be forced to do — these I thought should be discharged. Others named by the informer declared that they were Christians, but then denied it, asserting that they had been but had ceased to be, some three years before, others many years, some as much as twenty-five years. They all worshipped your image and the statues of the gods, and cursed Christ.

They asserted, however, that the sum and substance of their fault or error had been that they were accustomed to meet on a fixed day before dawn and sing responsively a hymn to Christ as to a god, and to bind themselves by oath, not to some crime, but not to commit fraud, theft, or adultery, not falsify their trust, nor to refuse to return a trust when called upon to do so. When this was over, it was their custom to depart and to assemble again to partake of food—but ordinary and innocent food. Even this, they affirmed, they had ceased to do after my edict by which, in accordance with your instructions, I had forbidden political associations.[54]

Και το λινκ:http://en.wikipedia.org/wiki/Historicity_of_Jesus

Θα ξαναπώ ότι δεν υπάρχει κανένας σύγχρονος του Ιησού, που να τον αναφέρει. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αναφορές στον Ιησού, είναι από μεταγενέστερες πηγές, πράγμα που τις κάνει "ύποπτες", για "διαμόρφωση", ειδικά μετά από την κυριαρχία της εκκλησίας, στα γραπτά κείμενα.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Λουκά,όπως έχω πει και κάπου αλλού,από ιστορία είμαι σκράπας.Τα βασικά ξέρω μόνο.

Κάτι πολύ σπουδαίο όμως πρέπει να έγινε τότε.Έτσι το σκέφτομαι εγώ.Κι όσο ψάχνω,τόσο παθαίνω την πλάκα μου!!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Λουκά,όπως έχω πει και κάπου αλλού,από ιστορία είμαι σκράπας.Τα βασικά ξέρω μόνο.

Κάτι πολύ σπουδαίο όμως πρέπει να έγινε τότε.Έτσι το σκέφτομαι εγώ.Κι όσο ψάχνω,τόσο παθαίνω την πλάκα μου!!

Το ότι κάτι έγινε δεν θα διαφωνήσω. Και ατο ότι ήταν σπουδαίο δεν θα διαφωνήσω. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έγινε κοινωνική επανάσταση, και επειδή ο αντίκτυπος θα ήταν πολύ μεγάλος, για τους Ρωμαίους, το γυρίσαν στην θρησκεία και στις μετα θάνατον απολαβές.
    Το ότι το ψάχνεις μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει, απλά όλοι μας να αποφύγουμε τα στεγανά που μας έχουν δημιουργήσει χρόνια κατήχησης.

Λουκά όπως λέει και o vangelis... και κατά την παλιά παροιμία που λέει "όπου καπνός και φωτιά"...

Για να υπάρχουν τόσες αναφορές και έστω και να αποδεχτώ... θεωρίες συνομωσίας για εκείνη την εποχή... κάτι σημαντικό θα έγινε.

Το να βρείς μάλιστα και σύγχρονους του ιστορικούς, θα έκανε ακόμα πιο "κούφιο", μιας και η ιστορία είναι κάτι που γράφεται μετά Θάνατον προσώπων και οχι κατά την διάρκεια της ζωής τους που θα είναι και η βιογραφία τους. Ακριβώς όπως αναφέρεται και σε αρκετά ευαγγελία που είναι επηρρεασμένοι οι απόστολοι απο την δική τους οπτική όπως βίωσαν τον Ιησού.

Αλλιώς θα έγραφες εσύ για εμένα σαν φίλο σου... και αλλιώς κάποιος που θα ζήσει μετά απο 100 χρόνια απο τον Θάνατο μου και δεν θα μπορεί να επηρρεαστεί απο την παρουσία μου, παρά μόνο απο την υστεροφημία μου.

Οι γραφές είναι ιστορικά δεδομένα και ίσως προσωπικά βελτιστοποιημένα αλλά δεν είναι πλασματικές.

Αν περιμένεις τώρα να δείς κείμενα του Ηρόδοτου , το 30μ.Χ. (για παράδειγμα)θα ήταν αδιανόητο , καθώς δεν θα είχε προφτάσει να ακουστεί το όνομα του Χριστού στην αρχ.Ελλάδα ή στην Ρώμη... ειδικά απο την στιγμή που στην αρχή μόνο τον Εβραικό πληθυσμό απασχολούσε.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Λουκά όπως λέει και o vangelis... και κατά την παλιά παροιμία που λέει "όπου καπνός και φωτιά"...

Για να υπάρχουν τόσες αναφορές και έστω και να αποδεχτώ... θεωρίες συνομωσίας για εκείνη την εποχή... κάτι σημαντικό θα έγινε.

Το να βρείς μάλιστα και σύγχρονους του ιστορικούς, θα έκανε ακόμα πιο "κούφιο", μιας και η ιστορία είναι κάτι που γράφεται μετά Θάνατον προσώπων και οχι κατά την διάρκεια της ζωής τους που θα είναι και η βιογραφία τους. Ακριβώς όπως αναφέρεται και σε αρκετά ευαγγελία που είναι επηρρεασμένοι οι απόστολοι απο την δική τους οπτική όπως βίωσαν τον Ιησού.

Αλλιώς θα έγραφες εσύ για εμένα σαν φίλο σου... και αλλιώς κάποιος που θα ζήσει μετά απο 100 χρόνια απο τον Θάνατο μου και δεν θα μπορεί να επηρρεαστεί απο την παρουσία μου, παρά μόνο απο την υστεροφημία μου.

Οι γραφές είναι ιστορικά δεδομένα και ίσως προσωπικά βελτιστοποιημένα αλλά δεν είναι πλασματικές.

Αν περιμένεις τώρα να δείς κείμενα του Ηρόδοτου , το 30μ.Χ. (για παράδειγμα)θα ήταν αδιανόητο , καθώς δεν θα είχε προφτάσει να ακουστεί το όνομα του Χριστού στην αρχ.Ελλάδα ή στην Ρώμη... ειδικά απο την στιγμή που στην αρχή μόνο τον Εβραικό πληθυσμό απασχολούσε.

Gandalf
    Σε αυτό έχεις άδικο μάγε. Εγώ δεν αναφέρθηκα μόνο σε ιστορικούς αλλά σε οποιαδήποτε αναφορά.
    Έχουμε τέτοια παραδείγματα από την ιστορία. Υπάρχουν αναφορές για τον Σωκράτη ενώ ζούσε, στον Αριστοφάνη αλλά και σε άλλους ποιητές της εποχής του.
    Σίγουρα δεν θα υπήρχε αναφορά στον Χριστό από συγχρονούς του, γιατί το Χριστός είναι ελληνική λέξη και σημαίνει χρισμένος, οπότε αν υπήρχε αναφορά θα ήταν σαν Ιησούς που επίσης δεν υπάρχει.
    Το άλλο επίσης πολύ παράξενο για ιστορικό πρόσωπο, είναι ότι δεν υπάρχει καμμιά περιγραφή, για την εξωτερική εμφάνιση του Ιησού. Η ιστορία πάλι μας λέει, ότι για όλα τα ιστορικά πρόσωπα (Σωκράτης, Μέγας Αλέξανδρος, Ιούλιος Καίσαρας, κλπ), έχουμε περιγραφή της εμφάνισής τους. Για τον Ιησού τίποτα, ούτε μια εικόνα, ούτε μια λέξη, εκτός και αν πιστεύουμε ότι είναι ψηλός καστανόξανθος με γαλανά μάτια ή θεωρούμε ότι οι εικόνες στην εκκλησία τον απεικονίζουν πιστά.

περιγραφή του Ιησού , υπάρχει στην Βίβλο... (αύριο θα σου δώσω και το εδάφιο, μιας και δεν την κουβαλώ και μαζί μου!!)

Εκείνο που δεν καταννοώ, είναι τον λογισμό του , δεν το αναφέρουν ,άρα δεν υπήρξε. Είναι εντελώς αστήριχτο θεώρημα και νομίζω οτι το καταλαβαίνεις.

Το "πως" υπήρξε βέβαια είναι άλλη ιστορία, αλλά σε αυτό , μιας και οτι αποδείξεις και να δοθούν (ακόμα και αν ήταν μπροστά μας) κάποιοι και πάλι θα τις αμφισβητούσαν (εδώ ο Θωμάς το έκανε που Τον έζησε και απο κοντά.. εμείς δεν θα είχαμε; )!

Οπότε εδώ τίθεται θέμα Πίστης και προσωπικής ανάλυσης γραφομένων και δεδομένων που έχουμε πρόσβαση. Δεν είναι κάτι που νομίζω οτι θα έβγαζε σε συμπέρασμα , μέσα απο ενα καλό αντίλογο.

Gandalf

περιγραφή του Ιησού , υπάρχει στην Βίβλο... (αύριο θα σου δώσω και το εδάφιο, μιας και δεν την κουβαλώ και μαζί μου!!)

Εκείνο που δεν καταννοώ, είναι τον λογισμό του , δεν το αναφέρουν ,άρα δεν υπήρξε. Είναι εντελώς αστήριχτο θεώρημα και νομίζω οτι το καταλαβαίνεις.

Το "πως" υπήρξε βέβαια είναι άλλη ιστορία, αλλά σε αυτό , μιας και οτι αποδείξεις και να δοθούν (ακόμα και αν ήταν μπροστά μας) κάποιοι και πάλι θα τις αμφισβητούσαν (εδώ ο Θωμάς το έκανε που Τον έζησε και απο κοντά.. εμείς δεν θα είχαμε; )!

Οπότε εδώ τίθεται θέμα Πίστης και προσωπικής ανάλυσης γραφομένων και δεδομένων που έχουμε πρόσβαση. Δεν είναι κάτι που νομίζω οτι θα έβγαζε σε συμπέρασμα , μέσα απο ενα καλό αντίλογο.

Gandalf

Το θέμα είναι βέβαια κατά πόσο πιστεύεις την Βίβλο ως ιστορικό έργο. Για να σου φέρω ένα παράδειγμα, αν κάποιος διάβαζε μετά από χρόνια, το μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν "Ο Κώδικας Ντα Βιντσι", θα πίστευε ότι ο Χριστός έχει απογόνους και μάλιστα βασιλική δυναστεία. Χρησιμοποιεί γνωστές αληθινές τοποθεσίες, για μυθοπλασία. Θα πίστευε λοιπόν ο αναγνώστης το βιβλίο, σαν αληθινό γεγονός.

Δεν είναι κατά τους χριστιανούς ένα οποιοδήποτε πρόσωπο, είναι το πρόσωπο που άλλαξε την ιστορία. Οπότε για κάποιον τόσο σημαντικό δεν θα έπρεπε να υπήρχαν αποδείξεις ότι υπήρξε?

Ακριβώς στο τελευταίο κομμάτι που γράφεις θέλω να καταλήξω. Είναι θέμα πίστης. Εγώ αυτή την στιγμή μπορώ με απλή λογική και με στοιχεία, να σου αποδείξω ότι δεν υπάρχει μάρτυρας ιστορικά αποδεκτός, που να είδε ή να άκουσε τον Ιησού την εποχή που δίδαξε.

Οι λόγοι που συμμετέχω στην κουβέντα για μένα είναι οι εξής:
    1) Η καλή παρέα και η όμορφη συζήτηση.
    2) Ιστορικά υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ζωή και το έργο του Ιησού.
    3) Θέλω να διαχωρίσουμε την πίστη του καθενός, από την ιστορική πραγματικότητα, και όπου μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις. π.χ. Πλίνιος.
    4) Προβληματισμός (και από μέρους μου) για τις επιλογές μας.

H ιστορικότητα της βίβλου τώρα;

Συγνώμη φίλε μου αλλά αρχίζω και διαβλέπω εμπάθεια. Ειδικά για την Βίβλο υπάρχουν πλείστες αποδείξεις για τις περιγραφές της μέσα απο αρχαιολόγους και ιστορικούς. Αρκεί να ανοίξεις το google και να ψάξεις.

Για το θέμα Ιησούς ... μπορείς να πιστεύεις οτι θες... γιατί και τα δικά σου λεγόμενα σε πιστεύω βασίζονται. Εκτός και αν έχεις αποδείξεις οτι πραγματικά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ο Ιησούς.
    Γιατί και τα γραφόμενα άλλων , είναι στο ίδιο μήκος κύμματος μυθιστορημάτων που αποδίδεις σε άλλα συγγράματα.

Σαφώς εδώ δεν πρόκειται να επιχειρήσω να σε μεταπείσω. Με τι ικανότητες κιόλας;... αλλά απο την άλλη το να προσπαθείς με αυτό τον τρόπο να ισχυροποιήσεις την γνώμη σου , οτι σχεδόν τα πάντα ήταν πλαστά... εμ... συγνώμη... αλλά σε αυτό το σημείο διακρίνω εμπάθεια.

Gandalf

Συγνώμη φίλε μου αλλά αρχίζω και διαβλέπω εμπάθεια. Ειδικά για την Βίβλο υπάρχουν πλείστες αποδείξεις για τις περιγραφές της μέσα απο αρχαιολόγους και ιστορικούς. Αρκεί να ανοίξεις το google και να ψάξεις.

Για το θέμα Ιησούς ... μπορείς να πιστεύεις οτι θες... γιατί και τα δικά σου λεγόμενα σε πιστεύω βασίζονται. Εκτός και αν έχεις αποδείξεις οτι πραγματικά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ο Ιησούς.
    Γιατί και τα γραφόμενα άλλων , είναι στο ίδιο μήκος κύμματος μυθιστορημάτων που αποδίδεις σε άλλα συγγράματα.

Σαφώς εδώ δεν πρόκειται να επιχειρήσω να σε μεταπείσω. Με τι ικανότητες κιόλας;... αλλά απο την άλλη το να προσπαθείς με αυτό τον τρόπο να ισχυροποιήσεις την γνώμη σου , οτι σχεδόν τα πάντα ήταν πλαστά... εμ... συγνώμη... αλλά σε αυτό το σημείο διακρίνω εμπάθεια.

Gandalf
    Εμπάθεια δεν υπάρχει, να είσαι σίγουρος.
    Οι περιγραφές κοινά γνωστών περιοχών από μόνες τους δεν συνιστούν, ιστορική απόδειξη.
    Όπως εγώ δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι δεν υπήρξε Ιησούς, έτσι και εσύ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι υπήρξε. Τα δικά μου λεγόμενα όμως δεν βασίζονται σε πιστεύω, αλλά σε λογικές απορίες, έχει μεγάλη διαφορά.
    Δεν είναι όλα τα γραφόμενα σε επίπεδο μυθιστορημάτων. Αυτό είναι λάθος.
    Όταν ζητήματα πίστης, προσπαθούν να αποκτήσουν ιστορική βάση, τότε υπόκεινται σε κριτική και ανάλυση. Τότε είναι που δεν αντέχουν και αμφισβητούνται.
    Για να καταλήξω, πίστευε ότι θέλεις είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά μην προσπαθείς να βάλεις ιστορικές βάσεις σε θρησκεία, πέρα από την αρχή και το ενδεχόμενο τέλος της.

Μάγε, πολύ λίγα απο τα βιβλία της βίβλου ειναι επαληθευμένα ιστορικά.

Ένα της πεντατεύχου (η Εξοδος - και αυτό με πολλές ανακρίβειες και κενα), τα βιβλία Σολομωντα και Δαυίδ, οι Μακκαβαίοι και μερικά ακόμα

Τα Γένεσις, Λευιτικόν, Αριθμοί, Δευτερονόμιον, Σοφια Σειράχ, Σοφία Σολομώντα, Ενώχ, Ιώβ, Ρουθ, Εσθήρ, Ασμα Ασμάτων, Προφήτες, Κριτές κλπ είναι είτε μυθεύματα (Γενεσις), είτε μυθιστορήματα (Ρουθ), είτε ποίηση (Ασμα Ασματων) είτε θεολογικά (δευτερονόμιον, αριθμοι, προφήτες κλπ)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Δύο πραγματάκια,άξια για έρευνα,είναι ο χρησμός τής Σίβυλλας τής Ερυθραίας,ιέρειας τού Απόλλωνα που έζησε γύρω στο 2300 π.Χ.(κάπου το είχα ποστάρει)και περιγράφει αυτό ακριβώς που έκανε ο Ιησούς.Αν δεν το έχετε δει και δεν βαριέστε,ψάξτε το.Σε κάποιο thread περί πίστης και θρησκείας είναι.
    Το αξιοσημείωτο,σ' αυτόν το χρησμό,είναι η ακροστιχίδα του(το πρώτο γράμμα κάθε στίχου δηλαδή)
    Ιησούς Χρειστός Θεού Υιός Σταυρός (το ει δεν είναι λάθος)

Και αν σάς αρέσει η Πυθαγόρεια αριθμολογία, η λέξη Ιησούς είναι 888,το "τριαδικός Θεός" 999 και το ανάποδό του 666.Κάτι σαν τη διαφήμιση τής Ducati δηλαδή.

Ενδιαφέρον,έτσι;
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Δύο πραγματάκια,άξια για έρευνα,είναι ο χρησμός τής Σίβυλλας τής Ερυθραίας,ιέρειας τού Απόλλωνα που έζησε γύρω στο 2300 π.Χ.(κάπου το είχα ποστάρει)και περιγράφει αυτό ακριβώς που έκανε ο Ιησούς.Αν δεν το έχετε δει και δεν βαριέστε,ψάξτε το.Σε κάποιο thread περί πίστης και θρησκείας είναι.
    Το αξιοσημείωτο,σ' αυτόν το χρησμό,είναι η ακροστιχίδα του(το πρώτο γράμμα κάθε στίχου δηλαδή)
    Ιησούς Χρειστός Θεού Υιός Σταυρός (το ει δεν είναι λάθος)

Και αν σάς αρέσει η Πυθαγόρεια αριθμολογία, η λέξη Ιησούς είναι 888,το "τριαδικός Θεός" 999 και το ανάποδό του 666.Κάτι σαν τη διαφήμιση τής Ducati δηλαδή.

Ενδιαφέρον,έτσι;
    Βαγγέλη, ναι είναι ενδιαφέρον, απλά είναι πολύ κοντά σε Λιακόπουλο.:rotflmao: :rotflmao:
    Αυτούς τους διαχωρισμούς πρέπει να κάνουμε. Μεταξύ ιστορικής αλήθειας και αληθοφάνειας.

Σελίδα 7 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κουιζ..καυτα νεα!!
    από hornet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2006, 09:26
  2. Κουίζ
    από vangelis 64 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2006, 16:50
  3. κουίζ
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ