Διαβάζοντας τα τελευταία 3 χρόνια που μπαίνω στο forum όλες αυτές τις περιπτώσεις κλοπών κάθισα αρκετές φορές να σκεφτώ τρόπους προστασίας μας από τους επιτήδειους μιας και από ότι κατάλαβα οι υπάρχοντες συναγερμοί δεν προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία ..
Η ιδέα ήρθε τυχαία στην συζήτηση με κάποιον φίλο ο οποίος ασχολείται με συστήματα διαχείρισης στόλου και δορυφορικούς συναγερμούς. Υπέθεσα τότε με το φτωχό μυαλό μου ότι τέτοια συστήματα θα υπήρχαν και για μηχανές . Μετά από αρκετό ψάξιμο δεν βρήκα τίποτα ιδιαίτερο και αφού εξέφρασα τις ιδέες μου στον φίλο αυτόν αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα τέτοιο σύστημα για μηχανές.
Προς το παρόν υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα που θα δουλέψει πιλοτικά στην δική μου (παλαιά transalp) και θα κάνει τα εξής:
Α)Όταν το σύστημα είναι οπλισμένο παγιδεύει (προς το παρόν ) το πλάγιο Stand,τη σέλα και διακόπτει την τροφοδοσία στην ηλεκτρονική. Υπάρχει επίσης και αισθητήρας αλλαγής κλίσης 360 μοιρών .
Σε περίπτωση που ένα από αυτά δώσει σήμα στο σύστημα (παραβίαση στην ουσία) τότε το σύστημα 1. στέλνει sms μέσω κινητού( σε νουμερο/α που ορίζουμε εμείς ) με τη θέση της μηχανής (gps) καθώς και την παγίδα που ενεργοποιήθηκε.
Β) Όταν το σύστημα δεν είναι οπλισμένο θα μπορείς σε περίπτωση απώλειας να στείλεις sms στο σύστημα να διακόψει την λειτουργία του κινητήρα και να σου στείλει sms με τη γεωγραφική θέση της μηχανής.
Φυσικά το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί να κάνει και αλλά πολλά (εμφάνιση της θέσης σε χάρτη μέσω internet ή στο κινητό σαν ιστοσελίδα), αλλά θεώρησα για αρχή ότι αυτά είναι τα βασικά. Ο λόγος λοιπόν της συζήτησης αυτής είναι να προσπαθήσω να καταλάβω μέσω των απόψεων σας αν έχει λόγω ύπαρξης ένα τέτοιο σύστημα και αν ναι τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ώστε να γίνει καλύτερο.
Όλες οι απόψεις δεκτές.![]()