Σελίδα 17 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 7121314151617181920212227 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Είναι πουθενά λέω εγώ...

Μπορείς να το ανιτκρούσεις με κάποιο λογικό επιχείρημα;

Η θεωρία της σχετικότητας αποδείχτηκε πειραματικά

Μπορώ να σου πω καταστάσεις.Δεν μπορώ όμως να σε κάνω να με πιστέψεις! Έχεις την άποψή σου! ΟΚ, καλά κάνεις. Μα μην αμφισβητείς ότι μπορεί να κάνεις και λάθος. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα! Είμαστε πολύ μικροί και τιποτένιοι για να μπορέσουμε να συλάβουμε όλα όσα γίνονται γύρω μας!!!

Η ζωή, παρ' όλο το "νεαρό" της ηλικίας μου, με έχει φέρει πολλές φορές σε σταυροδρόμια!!!! Πίστεψέ με, όποτε έπερνα λάθος απόφαση και λάθος δρόμο, έτρογα τα μούτρα μου!!!! Σαν να μου λέει κάτι "κοίτα μαλάκα τι έκανες!".

αν θες ονόμασέ το συνήδειση. Εγώ το ονομάζω κάτι ανώτερο. Όχι Θεο, όχι Βούδα, όχι Δία. Απλά κάτι ανώτερο! Δεν δέχομαι ότι η ανώτερη ύπαρξη σ' αυτό το σύμπαν είναι ό χαλιάνθρωπος!!!!!
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Μα μην αμφισβητείς ότι μπορεί να κάνεις και λάθος. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα!
    Όχι δεν ισχυρίζομαι πουθενά οτι δεν κάνω λάθος...

Προφανώς και δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα, άρα και δεν μπορούμε να ξέρουμε και αν υπάρχει θεός... Μια απλή υπόθεση είναι βασισμένη σε έωλη λογική του στυλ "υπάρχει γη -> κάποιος την έφτιαξε -> υπάρχει θεός"

ΑΠΟΔΕΙΞΗ δεν υπάρχει..

Την οποία υπόθεση της ύπαρξης του θεού όμως, οι θρησκόληπτοι την έχουν μεταβάλει σε αξίωμα...ένα θέσφατο "'έτσι είναι και μη το αμφισβητείτε" Αυτό ΔΕΝ το δέχομαι. Το αμφισβητώ μέχρι να έχω αποδείξεις.

Αν θες, για μένα οι πιθανότητες υπαρξης ενος "θεού" ειναι 50-50, ή, για να το πω κβαντικά (άτιμε Σρέντιγκερ με τη γάτα σου ) ο θεός υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα ΜΕΧΡΙ εμείς να επέμβουμε

Το έπιασες τώρα;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Όχι δεν ισχυρίζομαι πουθενά οτι δεν κάνω λάθος...

Προφανώς και δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα, άρα και δεν μπορούμε να ξέρουμε και αν υπάρχει θεός... Μια απλή υπόθεση είναι βασισμένη σε έωλη λογική του στυλ "υπάρχει γη -> κάποιος την έφτιαξε -> υπάρχει θεός"

ΑΠΟΔΕΙΞΗ δεν υπάρχει..

Την οποία υπόθεση της ύπαρξης του θεού όμως, οι θρησκόληπτοι την έχουν μεταβάλει σε αξίωμα...ένα θέσφατο "'έτσι είναι και μη το αμφισβητείτε" Αυτό ΔΕΝ το δέχομαι. Το αμφισβητώ μέχρι να έχω αποδείξεις.

Αν θες, για μένα οι πιθανότητες υπαρξης ενος "θεού" ειναι 50-50, ή, για να το πω κβαντικά (άτιμε Σρέντιγκερ με τη γάτα σου ) ο θεός υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα ΜΕΧΡΙ εμείς να επέμβουμε

Το έπιασες τώρα;

Got it men!!!!:a13:
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

γιατι........ Το avatar του/της bartlal
    ...άτιμε Σρέντιγκερ με τη γάτα σου ...
    μηπως αυτος ο Σρέντιγκερ ειναι ο dirtbird?

:a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αν αυριο το πρωι λυνονταν ολα τα μυστηρια της ζωης(πιστη-σκοπος-ποιοι ειμαστε-τι κανουμε-που παμε)θα δεναμε μια πετρα στην κεφαλα μας και θα βουταγαμε στην θαλασσα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Ο πιο γνήσιος και σωστός προβληματισμός.

Για τους κυρίους και κυρίες αγνωστικιστές του forum...

Ακόμα και αν εμφανιζόταν μπροστά σας , ο Χριστός ώς Θεός με ύλη και πνεύμα... Θα τον πιστεύατε;
    Είπα και πριν ότι οι άνθρωποι του αγνωστικισμού , είναι σαν τον Θωμά που πρέπει να βάλουν "τον δάκτυλο επί των ήλων". Αλλά ακόμα και τότε , θα λένε οτι οι τρύπες ειναι οφθαλμαπάτες και δεν πείθονται. Οπότε αν ισχύει αυτό, γιατί να μπούμε σε διαδικασία αποδείξεων.
    Μείνετε στον κακό τον Λύκο και την Κοκκινοσκουφίτσα όπως εύστοχα είπε ο Λεωνίδας και αφήστε τους Χριστιανούς να πιστεύουν εκεί που θέλουν.

Κανείς δεν προσπαθεί να σας μεταπείσει.. γιατί προσπαθείτε να το κάνετε εσείς; Προβάλετε συνέχεια επειχηρήματα αμφισβήτησης όσον αφορά το ενα .. το άλλο.. το παράλλο.
    Θέλετε απάντηση;... καλά κάνετε και δεν πιστεύετε.... απο εκεί και πέρα περιμένετε επιβεβαίωση για τα πεπραγμένα σας; Υπάρχει πραγματικά αυτή η ανάγκη;

Στο θέμα "μοίρας".... η μοίρα είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και προσδιορίζεται απο τις δικές μας πράξεις και ελεύθερη βούληση. Επηρεάζεται επίσης άμεσα απο τις πράξεις και τις ενέργειες άλλων μέσα στην ζωή μας. Όσον αφορά περιπτώσεις όπως ασθένειες (καρκίνος , aids, κτλ.) εφόσον η μοίρα μας, η ύλη μας , ο κόσμος μας είναι ανθρώπινος έχει και τον παράγοντα αυτού που λέμε "shit happens".
    ή μήπως περιμένετε να έρθει ο Θεός-Ανώτερη Δύναμη να σας βγάζει κάθε φορά απο μια δύσκολη κατάσταση; Γιατί να το κάνει αν το πάμε με την δική σας λογική; Για να συνεχίσετε να ζείτε;... μα ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πεθάνουμε όλοι.
    Για να αποδείξει οτι υπάρχει;... σε αυτούς που πιστεύουν δεν χρειάζεται... σε εκείνους που δεν πιστεύουν... πάλι δεν χρειάζεται γιατί δεν θα αλλάξουν γνώμη ακόμα και αν έρθει ο ουρανός στην Θάλασσα και η Θάλασσα θα γίνει ουρανός. Ακόμα και τότε θα πείτε οτι είναι φυσικό φαινόμενο.
    Οπότε γιατί να το κάνει; Για να τονωθεί ο εγωισμός κάποιων που θα λένε οτι σώθηκαν απο τον Θεό;

Προσωπικά έχω βιώσει καταστάσεις σε περιέργες στιγμές της ζωής μου , που εντείναν την πίστη μου. Σε άλλους ίσως να τους την μειώναν.. και σε άλλους ίσως να τους έκανε να πάνε να γίνουν μοναχούς.. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι μια πράξη αποκλειστικά δική τους , δημιουργημένη απο την ελεύθερη βούληση τους. Αν κατορθώσουμε ένθεν και ένθεν να αντιληφθούμε αυτό το πράγμα, τότε ίσως πραγματικά να έχουμε ουσιαστική ανεξιθρησκεία.

Gandalf

Αυτό λέω κι εγώ αλλά φέυ!

Gandalf

Ρε καπετάνιε! Σόρυ δηλαδή αλλά τόση επιμονή με κάνει να ξανασκεφτώ ότι είσαι ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ρε μλκ! Κι αυτό δεν είναι προτέρημα! Γνώμη μου έτσι...
    Δεκτά όσα λές, εμένα όμως δε μου κάνουν! Δικαίωμά σου και δικαίωμά μου! Φίλοι και πάλι εννοείται!
    Δέχομαι τη μόρφωση και το "ψάξιμό" σου! Respect για όλα! Και για τα επιχηρήματά σου που "εμείς" δεν έχουμε!

Όμως είσαι (και όχι μόνο εσύ-και οχι μόνο σε αυτό το θέμα) ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ! ξΑΝΑΛΕΩ, ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Δέχεσαι ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα? Ε, δέξου και το "ποτέ μη λές ποτέ", "Ποτέ δεν ξέρεις" κι άλλα τέτοια!

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    orea tora pou eksakrivosame me epixirimata emperistatomena ti ine 8eos ke ala dina
    den pate na xestite na isixasoume

piksame leme...
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ola stin iparksi ine energiaka
    pos sas xalao ego tin energia se merikous?
    afto ine ena poli kalo paradigma gia na katalavete

etsi lipon energiaka odigomaste stin zoi

8eos ine i ikanotita tou simpatos na skeftete

ine lipon mia energia me diki tis ipostasi as poume nootropia
    pou den exi sxesi me ton diko mas kosmo iparksis

min pedeveste lipon

afto pou sas odigi ke sas voi8ai stin zoi onomaste ton deftero eafto
    o opios ine asiniditos gia esas ke exi sxesi me tin simpatiki energia
    opote sas voi8a na ftanete sto zeni8 ton prakseon sas

ke na pragmatonete afto gia to opio geni8ikate xoris na to kserete sinidita

elpizo na min timori8o pou sas ta martirao

pantos mpori na min ine edo i pragmatikotita
    mpori na ine kapou alou

arage apo pou epireastike i idea tou matrix
    ti na simeni aligorika gia mas?...

ti ine o an8ropos
    ti ine to zoumi tou?
    :rotflmao: :rotflmao:

iste entelos faltoi
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    orea tora pou eksakrivosame me epixirimata emperistatomena ti ine 8eos ke ala dina
    den pate na xestite na isixasoume

piksame leme...
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ola stin iparksi ine energiaka
    pos sas xalao ego tin energia se merikous?
    afto ine ena poli kalo paradigma gia na katalavete

etsi lipon energiaka odigomaste stin zoi

8eos ine i ikanotita tou simpatos na skeftete

ine lipon mia energia me diki tis ipostasi as poume nootropia
    pou den exi sxesi me ton diko mas kosmo iparksis

min pedeveste lipon

afto pou sas odigi ke sas voi8ai stin zoi onomaste ton deftero eafto
    o opios ine asiniditos gia esas ke exi sxesi me tin simpatiki energia
    opote sas voi8a na ftanete sto zeni8 ton prakseon sas

ke na pragmatonete afto gia to opio geni8ikate xoris na to kserete sinidita

elpizo na min timori8o pou sas ta martirao

pantos mpori na min ine edo i pragmatikotita
    mpori na ine kapou alou

arage apo pou epireastike i idea tou matrix
    ti na simeni aligorika gia mas?...

ti ine o an8ropos
    ti ine to zoumi tou?
    :rotflmao: :rotflmao:

iste entelos faltoi

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Λεωνίδα...

..
    ..

...

...

...

...

αυτή την ενέργεια.. πότε θα στην μετατρέψω ρε φίλε σε εκείνο το χρωστούμενο γλυκό;... πιθανώς στην Χαρά , στα Πατήσια .. μιας και εκεί απο όσο γνωρίζω κάνουν το καλύτερο ..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	article517.jpg 
Προβολές:	100 
Μέγεθος:	10,9 KB 
ID:	85123
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Λεωνίδα...

..
    ..

...

...

...

...

αυτή την ενέργεια.. πότε θα στην μετατρέψω ρε φίλε σε εκείνο το χρωστούμενο γλυκό;... πιθανώς στην Χαρά , στα Πατήσια .. μιας και εκεί απο όσο γνωρίζω κάνουν το καλύτερο ..
    8a to kanonisoume file mou ase me na ksemperdepso na to apolafso....
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Είμαστε πολύ μικροί και τιποτένιοι για να μπορέσουμε να συλάβουμε όλα όσα γίνονται γύρω μας!!!
    Ούτε μικροί είμαστε ούτε τιποτένιοι κοπέλα μου. Ακόμα και η θρησκείες και ο Θεός δημιούργημα των "μικρών και τιποτένιων" είναι.
    Για να δεχτείς ή όχι, αν υπάρχει Θεός, το "μικρό και τιποτένιο" μυαλό σου - μας, χρησιμοποιούμε.
    Η αντιπαράθεση περί Θεού είναι ατέρμονη. Δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά, οπότε όσοι πιστεύουνε, καλά κάνουν και πιστεύουνε, και όσοι δεν πιστεύουνε, καλά κάνουνε και δεν πιστεύουνε.
    Εδώ δεν έχουμε καταφέρει να κατανοήσουμε, τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου ακόμα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να μας κάνει "Θεούς".

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    Ρε καπετάνιε! Σόρυ δηλαδή αλλά τόση επιμονή με κάνει να ξανασκεφτώ ότι είσαι ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ρε μλκ! Κι αυτό δεν είναι προτέρημα! Γνώμη μου έτσι...
    Δεκτά όσα λές, εμένα όμως δε μου κάνουν! Δικαίωμά σου και δικαίωμά μου! Φίλοι και πάλι εννοείται!
    Δέχομαι τη μόρφωση και το "ψάξιμό" σου! Respect για όλα! Και για τα επιχηρήματά σου που "εμείς" δεν έχουμε!
    Όμως είσαι (και όχι μόνο εσύ-και οχι μόνο σε αυτό το θέμα) ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ! ξΑΝΑΛΕΩ, ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ!
    Δέχεσαι ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα? Ε, δέξου και το "ποτέ μη λές ποτέ", "Ποτέ δεν ξέρεις" κι άλλα τέτοια!

Στο μόνο πράγμα που ειμαι κολλημένος Μήτσε είναι στο διαρκές ψάξιμο και στην αμφισβήτηση όσων μας σερβίρονται ως αξιώματα...

Μην ξεχνάς οτι τέτοιες αμφισβητήσεις και ψαξίματα μας έκαναν να μπορούμε να επικοινωνούμε

Αμφισβητώ οτι ο θεός υπάρχει... Και ζητάω συνεχώς μια απόδειξη. Όσο δε βρίσκω, τόσο συνεχίζω την αμφισβήτηση.

Απλά πράγματα, ούτε κόλλημα ούτε εμπάθεια, ούτε φανατισμός, ούτε τίποτα

Και, όπως θα έχεις διαπιστώσει, έχω διαβάσει πολύ "τας γραφάς", περισσότερο απο πολλούς χριστιανούς (και υπάρχουν ορισμένα κείμενα εκεί που τα θεωρώ απο τα ωραιότερα της παγκόσμιας λογοτεχνίας). Ξέρω πολύ καλά ΤΙ απορρίπτω

Και, αν διαβάσεις μια απάντησή μου στην Ιωάννα, δέχομαι το "ποτέ δεν ξέρεις" και δίνω 50-50 πιθανότητα στο θεό. ΜΙΑ απόδειξη περιμένω, όχι δοξασία, ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Αλλά τίποτα, οπότε...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    O τύπος που αμφισβητει έχει κάποιο χαρακτηριστικο που είναι κανόνας.

Δεν είναι σίγουρα βλάκας. (ΔΕΝ λέω οτι όποιος πιστεύεται ειναι βλάκας, απλά οτι όποιος αμφισβητει σίγουρα δεν είναι)

Ενας βλάκας δέν μπορεί να αμφισβητησει. Αυτό δέν αλλάζει.

Για να ανφισβητίσεις πρέπει πρώτα να βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει. Αλλιώς τί να αμφισβιτήσεις?

Δεν μιλάω για το θέμα της θρησκείας, αλλα για τη ζωή γενικότερα
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    O τύπος που αμφισβητει έχει κάποιο χαρακτηριστικο που είναι κανόνας.

Δεν είναι σίγουρα βλάκας. (ΔΕΝ λέω οτι όποιος πιστεύεται ειναι βλάκας, απλά οτι όποιος αμφισβητει σίγουρα δεν είναι)

Ενας βλάκας δέν μπορεί να αμφισβητησει. Αυτό δέν αλλάζει.

Για να ανφισβητίσεις πρέπει πρώτα να βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει. Αλλιώς τί να αμφισβιτήσεις?

Δεν μιλάω για το θέμα της θρησκείας, αλλα για τη ζωή γενικότερα

ΣΑΦΩΣ και δέν πιστεύω κάτι τέτοιο!

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ