Σελίδα 19 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 9141516171819202122232429 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Άξιο μελέτης για κάποιους, μπορεί να είναι οτιδήποτε γράφεται. Η Βιβλος όμως, ούτε ιστορικό βιβλίο είναι, ούτε μυθιστόρημα, ούτε ποίημα, ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι οδηγός πίστης. Σαν οδηγός λοιπόν, απορρίπτει άλλες απόψεις, διακυρύσοντας ότι διδάσκει την "αλήθεια".
    Βάλτε την στην σωστή της βάση.
    Ρε δε μπα να διακηρύσσει ό,τι θέλει;!!

Το θέμα είναι πώς την προσεγγίζει και αυτήν,αλλά και κάθε κείμενο,ο αναγνώστης.

Για μένα,κείμενα γραφής είναι όλα Μάριε.Τώρα εσύ ή ο καθένας μπορεί να τα προσδιορίζει ως ιστορικά,ποιήματα,παραμύθια κλπ.....

Είναι μόνο κάποια γραπτά κείμενα.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64

Είναι μόνο κάποια γραπτά κείμενα.
    Δεν θα συνφωνησω

Ιδικά εσυ που είσαι και μουσικός σκέψου να σου έλεγε κάποιος "Έλα μωρε όλα τραγούδια είναι"

Αλλο ο Ραχμάνινοφ και άλλο η Βέρα Λάμπρου. Διαφωνείς?
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Δεν θα συνφωνησω

Ιδικά εσυ που είσαι και μουσικός σκέψου να σου έλεγε κάποιος "Έλα μωρε όλα τραγούδια είναι"

Αλλο ο Ραχμάνινοφ και άλλο η Βέρα Λάμπρου. Διαφωνείς?
    Σωστά.Ακούω τον Ραχμάνινοφ ακούω και τη Βούλα Πάλλα.Νοιώθω αυτό που νοιώθω με τον Σεργκέι,νοιώθω αυτό που νοιώθω με τη Βούλα.
    Δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Σωστά.Ακούω τον Ραχμάνινοφ ακούω και τη Βούλα Πάλλα.Νοιώθω αυτό που νοιώθω με τον Σεργκέι,νοιώθω αυτό που νοιώθω με τη Βούλα.
    Δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό.
    Το κάθε πράγμα έχει την δική του βαρύτητα.

ποια είναι η Βούλα Πάλλα ? :hypnotize

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    ..................................
    ποια είναι η Βούλα Πάλλα ? :hypnotize

"Καρδια μου καϋμενη, πως βαστας και δεν ραγιζεις..." :o
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Γεια σου ρε Χρήστο!!

Πράγματι Μάριε,το κάθε πράγμα έχει τη δική του βαρύτητα.Το θέμα είναι πώς τα προσεγγίζω εγώ,ο παρατηρητής-μαθητής,τα πράγματα.
    Στο παράδειγμά, ο Ραχμάνινοφ απευθύνεται στο τάδε μέρος τής ψυχής μου και ο Μπάμπης Μπακάλης,στο δείνα.Διαλέγω και παίρνω.Ένα απ' τα δύο ή και τα δύο.
    Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

Εκτός αν εννοείς πως τα διασταυρωμένα ιστορικά κείμενα έχουν τη βαρύτητα τού Μπετόβεν,ενώ τα Ευαγγέλια ή η Βίβλος,τού Μουσαφίρη.
    moto perpetuo

hasta luego.

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    min asxolise me katoteres noimosines opos i dikes mas

Εδειξα καπου υπεροψια και δε το πηρα χαμπαρι;Παρεξηγησης φταιει ισως το στιλ του γραψιματος
    Μη κολας ειναι μονο στυλ.

xalarose pote den 8a ma8is tipota den ine ola gia olous
    edo den kanoume ma8ima zois

...αμα δεν ειναι τοτε μη προσπαθω αδικα
    ...εννοεις οτι εγω κανω μαθημα ζωης;
    παρεξηγησης ,μονο λιγες σκεψεις απο εμπειρια και
    βιβλια.Ω ναι! δυστηχως παρα το νεαρον της ηλικιας,υπηρξε κι εμπειρια.

o ka8e enas simasia exi na vriski ton diko tou dromo ειπα γω;

min psaxnis manifesta ke odigous stin zoi sou me vasi tin pezi logiki sou

i apantisis den ine gia sena
    ...αμα δεν ειναι τοτε μη προσπαθω αδικα(δις)

ma8e prota sosta ta erotimata ναι αλλα επι του πρακταιου;...συγκεκριμενα πραγματα...ακουω

nomizis oti ise eksipnos ke diavgis
    εξυπνος ναι,διαυγης οχι ...για να μου πεις τι ειμαι , πρεπει να κουραστεις οπως εγω ,η ελαφρια και αβιαστη γνωμη μικρη αξια εχει

ala mia kota ine anoteri apo sena

giati esi tis xtizis to kotetsi...

ke min kanoume kolimata ke logopegnia
    Ποιοι;Εμεις;εσεις;Κι οι δυό;κανεις;
    ke esena se troi to mavro xoma ta skoulikia pou troi i kota ke lipa

afto pou exi simasia gia sena ine apo monos sou na vris ton dromo sou an mporis
    an den mporis kane parea me tin louka
    min nomizis oti diaferis apo daftin mexri tora se afto to 8ema

Τελικα τι σε ενοχλει (αν...); το οτι δε φαινονται να ειναι δικες μου οι αποψεις;Γινεσαι κοινοτυπος και αδικος.Αφ'ενος δεν υπαρχει παρθενογεννηση,αφ'εταιρου ποτε δεν παρουσιαζω προτασεις ή λυσεις.
    Ακους ή τσαμπα απανταω;
    Δυστηχως αυτα που συνηθως αναφερω εχουν κατι το προσωπικο,δικο μου.Και λεω δυστηχως γιατι η αναγκη για γνωση ,λογικη και οι απαντησεις προκυπτουν παντα απο προβληματα που εχουμε και πρεπει να αντιμετωπισουμε.Γι αυτο οι υγειεις και ευτηχεις (αν υπαρχουν) θα φαινονται στα ματια μας λιγο ως πολυ,ανοητοι.
    Να μια περιττη γνωση.Τι να κανεις,τα παραγωγα των σκεψεων εχουν μεγαλη φηρα.

ke ne ise adinamos gia kati pera apo sena zis ke ne iparxi telos prodiagegrameno

Ναι και το ονομαζουν θανατο

na sou gnoriso ekinon pou eskase xoris aleksiptoto apo 4000 podia?
    ke ezise
    giati egine afto?

skepsou mikre

Ενταξει;
    θελω να πιστευω οτι σε πειραξε το τι απαντησα κι οχι το οτι απαντησα.
    Ειπες ,ειπα ,κι επι της ουσιας τιποτα.Σε ενοχλει το υφος μου;Το χνωτο μου;Τι; Αντε πες το να τελειωνουμε,γιατι ακομα δε καταλαβα το προβλημα σου.Ειμαι εξυπνος ,ναι,αλλα και αφελης.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    "Καρδια μου καϋμενη, πως βαστας και δεν ραγιζεις..." :o

Δεν κακό, δεν κακό :wacko:

Ευτυχισμένη Μαγισσούλα Το avatar του/της evvou
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Άντε πάλι...

Ρε σεις, καλό σαν θεωρία (και για να ξεφεύγουμε απο τα στραβά του ιερατείου) αλλα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός;

Πάρτε το χαμπάρι, ΕΚΚΛΗΣΙΑ=ΘΡΗΣΚΕΙΑ, μαζί πάνε.

χχμμμ εγω να σου πω την αληθεια... πιστευω

δεν παιρνω μερος σε τετοιες συζητησεις συνηθως γιατι δεν μ'ενοχλει καθολου που υπαρχει τοσος κοσμος που δεν πιστευει...δικαιωμα του καθενος ειναι να πιστευει (η να μην πιστευει) οτι θελει δε νιωθω την αναγκη να μπω σε διαδικασιες σουξουμουξου γιατι δε με ενδιαφερει και καθολου τι αποψη εχουν οι γυρο μου πανω στο συγκεκριμενο θεμα

ΟΜΩΣ...παρολο που πιστευω και γενικα κανω το Σταυρο μου, προσευχομαι, κλπ κλπ..
    δεν παω στην εκκλησια πασχα χριστουγεννα κλπ..και δεν νηστευω...η πιστη δεν εχει καμια σχεση με την εκκλησια και τις νηστειες...

η μονη μου επαφη με εκκλησιες τα τελευταια χρονια ειναι με την Παναγια της Τηνου (συναισθηματικος λογος) και οι εκκλησιες που επισκεπτομαι σε νησια, της οποιες ομως επισκεπτομαι επειδη θεωρω πως εχουν μια ιδιαιτερη ομορφια...

το ολο concept της εκκλησιας (με τον τροπο που το εννοειτε εσεις..) ειναι πολυ μακρια απο παρα πολλους ανθρωπους που πιστευουν...δεν πανε μαζι καλε μου
    το original α-μηχανο™ μελος

Αρχικά δημιουργήθηκε από zanDark
    χχμμμ εγω να σου πω την αληθεια... πιστευω

δεν παιρνω μερος σε τετοιες συζητησεις συνηθως γιατι δεν μ'ενοχλει καθολου που υπαρχει τοσος κοσμος που δεν πιστευει...δικαιωμα του καθενος ειναι να πιστευει (η να μην πιστευει) οτι θελει δε νιωθω την αναγκη να μπω σε διαδικασιες σουξουμουξου γιατι δε με ενδιαφερει και καθολου τι αποψη εχουν οι γυρο μου πανω στο συγκεκριμενο θεμα

ΟΜΩΣ...παρολο που πιστευω και γενικα κανω το Σταυρο μου, προσευχομαι, κλπ κλπ..
    δεν παω στην εκκλησια πασχα χριστουγεννα κλπ..και δεν νηστευω...η πιστη δεν εχει καμια σχεση με την εκκλησια και τις νηστειες...

η μονη μου επαφη με εκκλησιες τα τελευταια χρονια ειναι με την Παναγια της Τηνου (συναισθηματικος λογος) και οι εκκλησιες που επισκεπτομαι σε νησια, της οποιες ομως επισκεπτομαι επειδη θεωρω πως εχουν μια ιδιαιτερη ομορφια...

το ολο concept της εκκλησιας (με τον τροπο που το εννοειτε εσεις..) ειναι πολυ μακρια απο παρα πολλους ανθρωπους που πιστευουν...δεν πανε μαζι καλε μου
    moto perpetuo

hasta luego.

Πιστεύετε ρε ότι θέλετε να τελειώνουμε.

Όταν όμως οδηγάτε το καλό που σας θέλω να είσαστε τελείως άθεοι και προσεκτικοί κάργα, γιατί άμα πέσετε πάνω μου νομίζοντας ότι ο καλός θεούλης θα σας προστατέψει, θα σας αλλάξω τον αδόξαστο λέμε...

:a66:

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    πάλι το ίδιο θέμα με εκκλησία και πίστη...

Ξ-Ε-Κ-Ο-Λ-Α-Τ-Ε....

Εκκλησία ΣΗΜΕΡΑ είναι ο ναός και το προσωπικό του , το οποίο υπάγεται σε μια δομή ιεραρχική με εξουσία, ανάλογη με εκείνη που υπήρχε στους Εβραίους, όταν οι Φαρισαίοι σταύρωσαν τον Χριστό και την διδασκαλία Του.

Έκτοτε , οι εκκλησίες έγιναν αιρέσεις , σχίσματα και καθείς τράβηξε τον δρόμο του δηλώνοντας το δικό του δόγμα (ευαγγελιστές, κόπτες, ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, κοκ).
    Η Πίστη στην διδασκαλία του Χριστού όμως είναι προς την αγάπη και την "συμπάθεια" προς τον διπλανό μας , σε όλες τις προεκτάσεις. Τι σχέση έχει με ΄νηστείες (καλή είναι για αποτοξίνωση!!) , με κωλοτούμπες μπροστά σε εικόνες και αποδόσης ταμάτων και εισφορών σε παγκάρια;

Τι σχέση έχουν οι εκκλησίες σήμερα που διατηρούν τεράστιες περιουσίες (Χ.Ο., Βατικανό κτλ.) με την διδασκαλία του Χριστού "ο έχων δύο χιττώνες , δίνει τον έναν";

Οι γραφές ναι μεν μας δίδαξαν ή έστω μας πέρασαν το μήνυμα του Χριστιανισμού, αλλά είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου , να επιλέξει (ελεύθερη βούληση και πάλι) το τι θα ακολουθήσει.

Όπως είπα και σε άλλο μήνυμα... αν δηλαδή ένας Βουδιστής ή Βραχμάνος (Γκάντι) δώσει το δρόμο προς την Αγάπη ... ή το δρόμο του Ελέους μέσα απο τον Καθολικισμό (Μητέρα Τερέζα) θα είναι δαχτυλοδειχτούμενος επειδή δεν ακολουθεί την τάδε ή την δείνα εκκλησία και θρησκεία;
    Αυτό είναι το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστιανισμού;

Μιλάτε/μιλάμε για παρωπίδες προς τους Πιστούς, αλλά μου φαίνεται οτι καλό είναι να κοιτάξετε/κοιτάξουμε πρώτα στον καθρέφτη να βγάλουμε το δοκάρι απο το δικό μας μάτι και μετά την σκλήθρα απο τους άλλους.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    πάλι το ίδιο θέμα με εκκλησία και πίστη...

Ξ-Ε-Κ-Ο-Λ-Α-Τ-Ε....

...................

Μιλάτε/μιλάμε για παρωπίδες προς τους Πιστούς, αλλά μου φαίνεται οτι καλό είναι να κοιτάξετε/κοιτάξουμε πρώτα στον καθρέφτη να βγάλουμε το δοκάρι απο το δικό μας μάτι και μετά την σκλήθρα απο τους άλλους.

Gandalf

Δε διαφωνώ με όλα αυτά!!! μόνο να συμπληρώσω κάτι!!!! όσον αφορά το κτίριο της εκκλησίας!!! Γιατί μπορεί να πει κάποιος ότι τι, τσάμπα κάθονται και χτίζουν και τις ονομάζουν οίκους του Θεού??

όχι, καθόλου τσάμπα! Αν αφαιρέσεις από μέσα δήθεν πιστούς, δήθεν ιερείς και όλα τα χρυσαφικά και τα λεφτά τους, είναι ένας χώρος που σίγουρα σε φέρνει πιο κοντά σ' αυτό που κάποιοι ονομάζουν Θεό. Είναι ένα σημείο που μαζεύεται πόλυ μεγάλη Θετική ενέργεια κατά άλλους! Είναι ένας χώρος με ησυχία, που δε θα σε ενοχλήσει κανείς!!! Είναι ένας χώρος κατάλληλος για 'προσευχή"

Αυτό και τίποτ' άλλο!!! Τώρα αν κάποιοι τις έχουν μετατρέψει σε μαγαζιά, νομίζω ότι είμαστε νοήμονες άνθρωποι για να ξεχωρίσουμε τις διαφορές!!!!

Άποψή μου!!!!
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    κατά τις γραφές και την διδασκαλία του Χριστού, το ανθρώπινο σώμα αναφέρεται ώς και "ναός του ΄Κυρίου"...Γιατί;

Γιατί η προσευχή δεν χρειάζεται ποτέ να είσαι κάτω απο εικονοστάσι ή οτι άλλο για να γίνει. Είναι κάτι που βγαίνει απο μέσα σου και πρέπει να ικανοποιεί πρώτα εσένα και μετά το "θεαθήναι".
    Το σύνολο των πιστών (αυτό είναι "εκκλησία") ίσως να χρειάζεται ενα χώρο για να στεγαστεί , μόνο και μόνο για την ανάγκη των ανθρώπων να ενταχθούν σε μια ομάδα (εξού και η κατηγορία που λένε κάποιοι ώς "πρόβατα").
    Παρόλα αυτά όμως, η πίστη του Χριστιανισμού είναι ανθρωποκεντρική. Πρώτα ξεκινάει απο το άτομο και με την ολοκλήρωση του σε όλα τα επίπεδα , ενεργεί θετικά και στο σύνολο.
    Πως μπορείς να πιστεύεις στον Χριστιανισμό , όταν ενεργείς με μένος , οργή , θυμό απέναντι σε κάποιον κοντά σου και μετά να κάνεις ΄"σταυρό-μπουζούκι" μπροστά σε εικόνες και να ανάβεις κεριά, θεωρώντας οτι κάνεις κάτι καλό;

Σου θυμίζει τίποτα το "λευκοί τάφοι βαμένοι άσπροι και ωραίοι απο έξω και απο μέσα , δυσωδία και βρώμα;"

Οι ναοί είναι ενας χώρος προσευχής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαίοι για την ολοκλήρωση μιας προσευχής.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Γιατί εγώ ο αφελής πιστεύω οτι τη διδασκαλία του χριστού η εκκλησία την έχει κωδικοποιήσει και μεταδόσει;

Ότι ξέρουμε σήμερα για το χριστό απο την εκκλησία το ξέρουμε, αυτή κατέγραψε τα κείμενα που αποδίδουν υποτίθεται "τον λόγο του κυρίου".

Καλή η προσπάθεια διαχωρισμού αλλα δεν πιάνει κύριοι...Διότι για αιώνες εκατομμύρια άνθρωποι στήριξαν και στηρίζουν την εκκλησία και με υλικούς τρόπους και γεμίζουν τους πολυτελείς χρυσοποίκιλτους ναούς όπου λειτουργούν ευτραφέστατοι τράγοι με χρυσά άμφια - δώρα πολλές φορες πιστών.

Όπως θα έλεγε και μια γνωστή, "είναι δυνατόν όλοι αυτοί να κάνουν λάθος;"

Την καλημέρα μου

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ