Από εδώ ξεκινά μια μίνι περιπέτεια 1500 (και κάτι ψιλών) χιλιομέτρων 3 ψυχών (η μία της μηχανής ντε!). Στην ουσία είχε ξεκινήσει λίγο πιό νωρίς -μόλις 3 βδομάδες- με την αρχική επιθυμία της κοπέλας μου, Βάσως, να δει την φίλη της στην Θεσσαλονίκη. Καμπανάκια χτυπήσαν στο μυαλό μου, Πάσχα, άδεια, άνοιξη, μηχανή, Θεσσαλονίκη.. χμμ.. ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να πάω το πρώτο μου καλό ταξιδάκι με την transalp μου. Φυσικά η Θεσσαλονίκη σαν διαδρομή μπορεί να γίνει ποικιλοτρόπως και ειδικά δε αν θες να το ζήσεις λίγο, σίγουρα δεν θα επιλέξεις την εθνική οδό!!
Η επόμενη ενέργεια ήταν τόσο φυσική, άνοιγμα χάρτη και εύρεση checkpoints ταξιδιού. Μια παλιότερη ιδέα ήταν και το Πήλιο, ελέγχθηκε και αξιολογήθηκε και μπήκε και αυτή στο πλάνο. Οπότε υπολογίσαμε: 7 μέρες διαθέσιμες, 2 διαμονή Πήλιο, 2 διαμονή Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες ότι μας φωτίσει εκείνη τη στιγμή ο παντοδύναμος. Την πρώτη μέρα Θα παίρναμε την Εύβοια μετά την Χαλκίδα σε όλο το βόρειο κομμάτι της μιας και η διαδρομή είναι φανταστική, απο κέι θα περνάγαμε Γλύφα απέναντι και θα βγαίναμε Πήλιο.
Η αλήθεια είναι οτι κανένας μας δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν άκουσα την Βάσω η αυτή εμένα να αναρωτιέμαι αν θα ήταν κουραστικό το ταξίδι κλπ.. Πρωί δεύτερης μέρας του Πάσχα λοιπόν με ταξιδιάρικη διάθεση και βουρ για περιπέτεια!
Ready to hit the road!!!
![]()