Εαν βλεπατε ενα συναδελφο μοτοσυκλετιστη κατω(μηχανη κατω τελωςπαντων) που μπορει να ηταν και γνωστος (δεν το ξερουμε αυτο) θα σταματαγατε να τον βοηθησετε η να δειτε τελος παντων εαν θελει κατι;
Εαν βλεπατε ενα συναδελφο μοτοσυκλετιστη κατω(μηχανη κατω τελωςπαντων) που μπορει να ηταν και γνωστος (δεν το ξερουμε αυτο) θα σταματαγατε να τον βοηθησετε η να δειτε τελος παντων εαν θελει κατι;
ΓΝΩΣΤΟΣ Ή ΟΧΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΑ.
Ή ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Never ride faster than your angel can fly!!!
"Είμαστε πολλοί...Αλλά είμαστε σκόρπιοι"
ego panta akoma ke an ine aloi prin apo menaΑρχικά δημιουργήθηκε από hornet
akoma ke stamatimeno na do kapion me mixani rotao mipos xriazete kati mpori na exi mini apo venzini
ala pos mas proekipse afti i erotisi?
![]()
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Απλα εχω πληροφοριες με ανησυχητικα αποτελεσματα πανω στο θεμα ρε λεωνιδα.Και ειναι και απο εδω μεσα!
mia kinonia oso mikri ke na ine periexi ta pantaΑρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Απλα εχω πληροφοριες που με ανησυχητικα αποτελεσματα ρε λεωνιδα.Και ειναι και απο εδω μεσα!
giati sou kani entiposi?
den imaste oloi idioi
ke emena me exoun katigorisi giati stamatao
tou tipou mpori na mplekso ke ales vlakies
ti na kano na prospa8o na tous piso?
o ka8e enas opos es8anete
ego panta 8a stamatao an do kapion na sproxni mixani an exi opio dipote provlima
den to vlepo provlima na ton pao na pari ena mpetoni venzini
i na ton pao kapou i na tou ftiakso kati i na pao an8ropo sto nosokomio mexri na er8i kapios dikos tou
ala ego ta 8eoro fisiologika ola afta
gia alous ine vlakies
apla dexese tin gnomi ke tis praksis ton alon
afto pou kano ego den me kani kalitero apo tous alous
o ka8e enas opos es8anete
ali vlepoun emata ke lipo8imane
apla to dexese.......
ti alo na kanoume?
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Όσο και αν ακούγεται περίεργο, οι περισσότεροι μάλλον δεν σταματάνε.
Και δεν το βγάζω από το μυαλό μου αυτό.
Πριν κανά δίμηνο είχε πέσει ένα παιδί με ένα κοκκινο Ζ στην Κατεχάκη -περάσανε ΑΡΚΕΤΕΣ μηχανές- και δεν σταμάτησε κανένας.
Αυτοκίνητα με περαστικούς γιατρούς σταματήσανε ακόμα και από το αντίθετο ρεύμα (να΄ναι καλά οι άνθρωποι).
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι περνούσε τυχαία από κει η αδερφή μου και τα παιξε νομίζοντας ότι ήμουν εγώ.
γιατί ρε Στάθη έχουμε και τόσο τριμα@@κες εδω?Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Απλα εχω πληροφοριες με ανησυχητικα αποτελεσματα πανω στο θεμα ρε λεωνιδα.Και ειναι και απο εδω μεσα!
![]()
![]()
και η ζωή συνεχίζεται...
Καλά όλα αυτά βεβαίως-βεβαίως...
Αλλά... Βάζουμε κι ένα όριο στον όρο "είναι κάτω", σωστά;;; Δηλαδή, μην τρελαινόμαστε κιόλας.
Φαντάζομαι πως μιλάμε για στιγμές που κάποιος όντως ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ την βοήθειά μας!!!
[font=times]Και τι άλλα;;;
Για πες, για πες...[/font]
Αν δεν σταματήσεις δεν ξέρεις αν χρειάζεται βοήθεια...εκτός αν τον δεις να σηκωνεται και να χοροπηδάειΑρχικά δημιουργήθηκε από DEMINIO
Καλά όλα αυτά βεβαίως-βεβαίως...
Αλλά... Βάζουμε κι ένα όριο στον όρο "είναι κάτω", σωστά;;; Δηλαδή, μην τρελαινόμαστε κιόλας.
Φαντάζομαι πως μιλάμε για στιγμές που κάποιος όντως ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ την βοήθειά μας!!!![]()
Το πως και αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιο τραυματισμένο μοτοσικλετιστή (και όχι μόνο) είναι ΜΕΓΑΛΗ ιστορία.
Δυστυχώς στο παρελθόν πολλές φιλότιμες προσπάθειες για βοήθεια σε τραυματία έχουν κάνει τα πράγματα χειρότερα λόγω άγνοιας βασικών κανόνων. Και δεν μιλάω για κάποιον που έχει πέσει και είναι σε καλή κατάσταση, αλλά για τραυματισμένους που είτε δεν έχουν τις αισθήσεις τους, είτε έχουν σοβαρά και κρυφά πολλές φορές τραύματα.
Στην τελευταία περίπτωση, το μόνο που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε είναι να ειδοποιήσουμε τις πρώτες βοήθειες και να ασφαλίσουμε τον χώρο του ατυχήματος. Από εκεί και πέρα χρειάζεται εξειδικευμένη βοήθεια και αν δεν ξέρουμε καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα.
Μερικά μαθήματα βασικών πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητα σε όλους μας...
Νομίζω ότι το ερώτημα είναι αν θα σταματούσαμε να βοηθήσουμε ένα μοτοσυκλετιστή που δείχνει να χρειάζεται βοήθεια γενικά!
Είτε είναι πεσμένος και τραυματισμένος είτε είναι απλά σταματημένος στην άκρη του δρόμου και δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα....
Δεν είπαμε να γίνουμε διασώστες ή νοσηλευτές, αλλά να δείξουμε το στοιχειώδες ενδιαφέρον σταματώντας να ρωτήσουμε αν χρειάζεται κάτι...
Θάνος..
Σταθη....το θετεις σε λαθος βαση.....αν εβλεπα ενα ανθρωπο κατω στην μεση του δρομου θα σταματαγα....ασχετα αν ειχε μηχανη, αυτοκινητο, ποδηλατο η ηταν με τα ποδια....το αν εχει μηχανακι εμενα δεν μου λεει τιποτα....
Η αληθεια ειναι οτι το θετεις σε πιο σωστη βαση και βασικα συμφωνω μαζι σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από bartman
Σταθη....το θετεις σε λαθος βαση.....αν εβλεπα ενα ανθρωπο κατω στην μεση του δρομου θα σταματαγα....ασχετα αν ειχε μηχανη, αυτοκινητο, ποδηλατο η ηταν με τα ποδια....το αν εχει μηχανακι εμενα δεν μου λεει τιποτα....
Ομως με τις μηχανες εχω ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευαισθησια.
Σταματαω και για βοηθεια, ακομα κι αν ειναι ορθιος.
Οπως φυσικα εχουν σταματησει και για μενα αλλοι !
Λογικό είναι να σταματήσεις αλλά το θέμα είναι να είσαι προσεχτικός με το τι θα κάνεις.
ΑΝ πρέπει να τον σηκώσεις, πως είναι, τι έχει χτυπήσει και αν κτλ.
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα και ακόμα και εγώ που έχει τύχει να το ψάξω λίγο και να ρωτήσω και γιατρούς γνωστούς και έχω ενημερωθεί και για ερκετά πράγματα πάνω σε τραυματισμούς γενικά, δεν μπορώ να πω πως είμαι σε θέση να πάρω την ευθύνη για κάποιο.
Θα σταματήσω (συνέβει πριν από 1+ μήνα στη Μάνδρα) και θα δω πως μπορώ να βοηθήσω.
Φυσικά αν μιλάμε για εξυπηρέτηση και όχι ατύχημα ε, δεν τήθεται θέμα νομίζω. Είναι απλό το θέμα. Όπως πχ. να βοηθήσεις κάποιον να σπρώξει το αυτοκίνητό του ή οτιδήποτε ΤΟΣΟ απλό.
kawasaki street warriors
"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
One more dies one more lives
One baby cries one mother grieves
For all the sins you will commit
You'll beg forgiveness and none I'll give
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!