Στη σελίδα 8 του "Βιβλίου Εγγύησης * Συντήρησης" που μου έστειλε ο Σφακιανάκης μετά την αγορά του DL650, λέει τα εξής:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Συνθήκες κάλυψης από την εγγύηση καλής λειτουργίας:
- Η μοτοσυκλέτα πρέπει να χρησιμοποιείται με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν στο Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης και να συντηρείται σε Επίσημα Συνεργεία SUZUKI με βάση το πρόγραμμα συντήρησης που καθορίζει ο κατασκευαστής.
- ...
- ...
- ...
- ...
- Καμία εργασία που πραγματοποιείται στα πλαίσια της παρούσας Εγγύησης δεν ανανεώνει την εγγύηση της μοτοσυκλέτας.
- ...
Το πρώτο σημείο είναι αμφίβολης νομιμότητας, αλλά προφανούς χρησιμότητας για τους συνεργάτες του Σφακιανάκη - σήμερα έσκασα ?80 για μια απλή αλλαγή λαδιών (το λέμε "service 6000km") που θα μπορούσα, ριψοκινδυνεύοντας την εγγύηση του DL μου, να τη κάνω και μόνος μου με το μισό κόστος.
Το δεύτερο σημείο έρχεται σε σύγκρουση με το νόμο 3043/2002 (διαθέσιμο στο http://www.efpolis.gr/_database/docu...itefile-20.pdf ) ο οποίος δηλώνει στο Άρθρο 3, παράγραφο 4 πως "Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό."
Άρα μένω με κάποιες απορίες... ποια είναι η καλύτερη στρατηγική; Να μη δίνω πεταμένα λεφτά στο Σφακιανάκη για συντήρηση που μπορώ να κάνω και μόνος μου; Να τσακώνομαι με τα καταστήματα που μου λένε ότι ο πρόσφατα αντικατασταθής δίσκος του laptop μου δεν έχει εγγύηση επειδή δεν τον πλήρωσα λόγω εγγύησης;