Χωρις σαλτσες...
Το απογευμα με πηρε τηλεφωνο ενα συγγενικο μου προσωπο με βεβαρημενο ιατρικο ιστορικο και μου ειπε οτι δεν αισθαντοταν καλα....
Φευγω σφαιρα , ημουν ο μονος που μπορουσα να βοηθησω αμεσα, αφου τα σπιτια μας ειναι 50μ αποσταση...
1.
Η κατασταση δεν ειναι καθολου καλη και χειροτερευει, αυτοκινητο δεν ειχα διαθεσιμο, οποτε καλω το ΕΚΑΒ...
Το νοσοκομειο που εφημερευει ειναι το Αμαλια Φλεμινγκ στα Μελισσια, εγω εδωσα κληση για συνορα Αμαρουσιου - Πευκης....και ρωτω....
ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ?
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ??!!!
ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ κυριοι Υπουργοι, διεθυνταδες, εκπροσωποι σωματειων κ.λ.π-κ.λ.π
μετα απο 45' ΛΕΠΤΑ!!!!!ασθενοφορο δεν εχει φανει, ουρλιαζω στα τηλεφωνα οτι η κατασταση ειναι εξαιρετικα κρισιμη αλλα στα αρχιδια τους....''εχουμε ειδοποιησει και εχουμε ειδοποιησει''... εχει φτασει η κοπελα μου με το αυτοκινητο της και αποφασιζουμε οτι οσο επικινδυνο και αν ειναι θα αναγκαστουμε μεταφερουμε την ασθενη εμεις στο νοσκομειο....
2.
Προς ολα τα ζωα οδηγους
...οταν ενα αυτοκινητο κορναρει με τα αλαρμ ανοιγμενα δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο οδηγος βιαζεται να παει σπιτι του....σας επιστρεφω λοιπον υπανθρωποι ολες τις χειρονομιες και τις βρισιες που ακουσαμε στον δρομο, ενω ευχομαι (και το λεω με πληρη συνειδηση!!!) σε αντιστοιχη περιπτωση να τυχεται αντιστοιχης συμπεριφορας....ΖΩΑ!!
3.
Φτανουμε στο νοσκομειο
Λεω σε εναν νοσηλευτη...
''θελουμε ενα φορειο για να μεταφερουμε μια ασθενη''
απαντηση:
''Και τι μου το λες εμενα?''
λεω σε πιο εντονο υφος...
''Η γυναικα εχει ιστορικο εγκεφαλικων, δεν μπορει να περπατησει!!!!''
απαντηση(!!!!!)
''Παρε αυτο το φορειο και βαλτε την πανω...'' και φευγει αδιαφορα προς τα μεσα....
ΡΩΤΑΩ!!!
ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΟ ΖΩΟ, ΟΤΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ???!!!
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ''ΔΟΝΤΙ'' ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ!!
ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ κυριοι Υπουργοι, διεθυνταδες, εκπροσωποι σωματειων κ.λ.π-κ.λ.π
4.
Μεσα σε το νοσοκομειο πανικος!!! λογικο αφου εφημερευει , αλλα με απολυτη ανοργανωσια....
Λεω το ιστορικο και ακολουθει η εξεις στιχομυθια μεταξυ Ιατρου και νοσηλευτη:
''Εχουμε κρεβατι στα επειγοντα?''
''Ξερω ΄γω?... μαλλον...'''
''Δες ρε μαλακα λιγο'''
''Εχει νομιζω ενα δεξια''
''Πηγαινε δες ρε συ να βαλουμε την γυναικα μεσα''
Βουταω το φορειο, μπουκαρω μεσα στα επιγοντα και μπαστακονομαι εκει!!!
...δεν θυμαμε τι μπινελικι εριξα και ποσο απειλητικος ημουν , αλλα επιασε αφου τσακιστηκαν να μας περιποιηθουν...τα ζωα...
Τελος.
Υ.Γ. Εχω βιωσει και εγω καταστασεις σαν ασθενης σε δημοσια νοσοκομεια, αλλα δεν ημουν ποτε σε τοσο κρισιμη κατασταση....για την ιστορια την προλαβαμε στο τσακ...η πιεση στο 24...