Παίδες, καλά όλα αυτά, αλλά εγώ, όταν μπήκα στο Γιαπωνέζικο σάϊτ, σύν τις φωτογραφίες που βλέπω απο εσάς, δεν υπάρχει το σύστημα ΠΙΝ ΛΟΚ πάνω στην ζελατίνα. Αγοράζεις μετά αυτή την ζελατίνα, ή έχει στο κουτί του τα πλαστικά ραουλάκια κουμπώματος;![]()
![]()
![]()
Παίδες, καλά όλα αυτά, αλλά εγώ, όταν μπήκα στο Γιαπωνέζικο σάϊτ, σύν τις φωτογραφίες που βλέπω απο εσάς, δεν υπάρχει το σύστημα ΠΙΝ ΛΟΚ πάνω στην ζελατίνα. Αγοράζεις μετά αυτή την ζελατίνα, ή έχει στο κουτί του τα πλαστικά ραουλάκια κουμπώματος;![]()
![]()
![]()
ΙΩΑΝΝΗΣ
Θύμισε μου τι είναι τα pin lockΑρχικά δημιουργήθηκε από iokozel
![]()
![]()
![]()
Βύρωνα pinlock είναι το σύστημα αντιθάμπωσης με την έξτρα ζελατίνα που τοποθετείται με δύο πλαστικά κουμπώματα τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος της ζελατίνας του κράνους.Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Θύμισε μου τι είναι τα pin lock![]()
Στα Ευρωπαϊκά κράνη τα δύο αυτά κουμπώματα έχουν τοποθετηθεί ήδη απ'το εργοστάσιο ενώ στο X-Eleven που ήρθε απ'την Ιαπωνία υπήρχαν μέσα στη συσκευασία του κράνους για να τοποθετηθούν απ'τον ιδιοκτήτη.
(λίγο δύσκολη δουλειά αφού επιβάλεται το τρύπημα της ζελατίνας στο σωστό σημείο για να μπουν τα κουμπώματα και να στηρίξουν σωστά την έξτρα ζελατίνα αντιθάμπωσης.)
Εγώ είχα και τη φυμέ ζελατίνα απ'το XR-1000 μου που είναι ακριβώς η ίδια κι έτσι γλύτωσα απ'αυτή την ταλαιπωρία.![]()
![]()
Ρίξε μια ματιά και στο site του Τζωρτζόπουλου.Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Θύμισε μου τι είναι τα pin lock![]()
![]()
Γιατί έχω την εντύπωση πως οι extra ζελατίνες της Shoei είναι αντι-θαμπωτικέςΣτο δικό μου πχ (XR) δεν είχα Pin lock, αλλα δεν θάμπωνε κι όλας....
![]()
Το ίδιο πίστευα κι εγώ όταν αγόρασα τη φυμέ για το XR-1000 μου, στην αρχή μού'δινε την εντύπωση οτι δεν θαμπώνει όπως τη λευκή που είχε το κράνος όταν το αγόρασα μέχρι που πήγα στον Ομαλό απόγευμα με θερμοκρασία γύρω στο 0..Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Γιατί έχω την εντύπωση πως οι extra ζελατίνες της Shoei είναι αντι-θαμπωτικέςΣτο δικό μου πχ (XR) δεν είχα Pin lock, αλλα δεν θάμπωνε κι όλας....
![]()
![]()
Την άνοιγα λίγο για να ξεθαμπώσει και κρουστάλιαζα απ'το κρύο![]()
Αργότερα σε παρόμοιο τεστάρισμα με το pinlock τοποθετημένο είχε ασπρίσει όλο το εσωτερικό κομμάτι της ζελατίνας που δεν καλύπτεται απ'τη ζελατίνα του pinlock !
Έβλεπα το δρόμο πεντακάθαρα όμως, άσε που υπήρχε κι εκείνη η ρομαντική θολούρα γύρω γύρω κι έκανε το τοπίο μέσα απ'το κράνος μοναδικό !
![]()
![]()