echo on.
srx6 says:
Στον τροχό φίλε. Είναι dyno αυτό το δυναμόμετρο.![]()
echo off
edit: το έσβησε :o
echo on.
srx6 says:
Στον τροχό φίλε. Είναι dyno αυτό το δυναμόμετρο.![]()
echo off
edit: το έσβησε :o
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Dunno what you're talking 'bout dude :a13:
Γαμωτο, ελπιζα να ηταν στο δρομο...
Θελω ΤΩΡΑ αλλα 20 αλογακια σε ολη την κλιμακα, που μπορω να τα βρω, οεο?
Πουθενά. Μην μασάς. Μόνο τα Fuch δείχνουν αυτή την μέτρηση.Αρχικά δημιουργήθηκε από Alki_Viades
Dunno what you're talking 'bout dude :a13:
Γαμωτο, ελπιζα να ηταν στο δρομο...
Θελω ΤΩΡΑ αλλα 20 αλογακια σε ολη την κλιμακα, που μπορω να τα βρω, οεο?
Τώρα αν θές σοβαρά 20 άλογα παραπάνω........![]()
![]()
Tuono ?
![]()
![]()
Eχμμμ, εννοουσα στην πραγματικοτητα, οχι στα ονειρα μου :P
Ρε παιδιά πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί έγινε τόσος ντόρος...
Η ρόζ γραμμούλα είναι αυτή που σου δείχνει τα άλογα στον δρόμο και αυτή που είναι άμεσα συγκρίσιμη με Dyno δυναμομετρήσεις...
αλλά εγώ δεν το έβαλα για να συγκρίνω ή να την πώ κάπου ή να την ακούσω απο κάπου...
το πόσταρα εδώ στο υποφόρουμ των SV για δείγμα (καλό ή κακό θα αποδειχθεί στο μέλλον και απο άλλες δυναμομετρήσεις που θα ποσταριστούν) ώστε να δούμε σε σύνολο και τι θα πρέπει να αλλάζεται και τι διαφορά θα μας δείνει στο συγκεκριμένο μοντέλο...
Αύριο μεθαύριο, θα μου ρθει θα βάλω απάνω το μαμά τελικό με τον καταλύτη, και θα το μετρήσω μια με το φίλτρο μια χωρίς ... αλλη στιγμή θα βάλω και Power Commander με την παλιά εξάτμιση και μετά θα βάλω και την Yoshi να δω και αυτό...
Χαλαρώστε...
όχι δεν ρυθμίζει μείγμα απλά κλείνει ή ανοίγει κατάλληλα την εισαγωγή αέρα...Αρχικά δημιουργήθηκε από Alki_Viades
Nαι αλλα δεν υποτιθεται πως ο αισθητητρας O2 που εχει το SV καταλαβαινει την εξτρα παροχη αερα και ρυθμιζει αναλογα το μειγμα;
(ας με διορθώσει ο Oldman καλύτερα)
Το SV έχει κόφτη στις 11.500rpm . στο δυναμόμετρο ανάλογα την μηχανή σου λέει η κάθε εταιρεία μέχρι που να το πας... το Fuchs έλεγε για το SV650 να μετρηθεί μέχρι τις 10500 οπότε μετά τις 10000+ κλείσαν το γκάζι. Αυτό γίνεται πιστεύω για να σου δώσει τα πιο έγκυρα αποτελέσματα χωρίς στιγμιαίες - ακαριαίες αιχμές όπως στον κόφτη με λίγο παραπάνω νούμερα που δεν θα είναι και πραγματικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Που έχει κόφτη το SV;
Έφτασε σε αυτές τις στροφέςΑρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Δεν είναι θέμα κόφτη.
Οι 10273 είναι στο πάνω δεξιά άκρο του διαγράμματος, και αντιπροσωπευουν τις στροφές στην θεωρετική τελική.
Φυσικά δεν έφτασε ποτέ σ αυτες τις στροφές. Ειναι ενδεικτικό των στροφών στην θεωρετική τελική.![]()
έχει βγάλει όπως δείχνει στο διάγραμμα στις 10.273rpm 218,9χλμ/ώραΑρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Δεν λέει 187. Αυτη ειναι η ταχύτητα οπου εχει την μέγιστη ιπποδύναμη στο τύμπανο.
Δεν σημαίνει οτι δεν ανεβάζει κι αλλα χιλιόμετρα. Εχει βγάλει λίγο λιγότερα από 220 απ οτι δείχνει.
Το σημαντικότερο είναι οτι δεν εχει βγάλει διάγραμμα μίγματος ώστε να ξέρει ο Λάμπρος αν το μηχανάκι του ειναι σωστά ρυθμισμένο.
Μάλλον η δυναμομέτρηση εγινε με την προσφορά ε?
αυτό το υπολογίζει σωστά απο τις φορές που γυρνάει ο τροχός / δευτερόλεπτο.
το θέμα είναι ότι απο εκεί και πάνω ανεβάζει καθαρά αναλόγως συνθηκών και φυσικά αργά.
218,9 χλμ/'ωρα είναι στην ουσία η τελική που μπορεί να έχει σχεδόν πάντα... ( η ρεαλιστική δηλαδή)γιατί η μηχανή σε ιδανικές συνθήκες 5C & 75% υγρασία έχει δείξει 227χλμ/ώρα και πήγαινε και άλλο... (η ευθεία τελείωνε....)
Οντως μια ανάλυση μείγματος-καυσανάλυσης θα είχε ενδιαφέρον αν και αν προσέξετε στο πρώτο διάγραμμα είναι απο 7500 έως 8500 στροφές το κομμάτι που θέλει λίγο ρύθμισμα .
Κατα τα άλλα τα διαγράμματά του μου αρέσαν που ήταν όντως πολύ γραμμικά.
![]()
Εννοείται!!! ή αναφορά σου είναι πάντως πραγματική... 210-220 (κοντερίσια) πάει σχεδόν πάντα...Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Πολύ θεωρία έπεσε. Το SV του Λάμπρου στην ΕΟ που έχουμε πάει μαζί, ΔΕΝ είχε 187 που λέει η ¨θεωρία¨. Είχε παραπάνω....
(Λάμπρο θέλω κέρασμα)![]()
Εγω εχω μια απλουστατη απορια.
Πως διαολο μετριεται η ιπποδυναμη στον στροφαλο και κατα ποσο αυτη ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα?
Πανω στο τυμπανο ερχεται σε επαφη μονο το ελαστικο (προφανως) ,αρα και η μονη αξιοπιστη μετρηση ειναι αυτη της ιπποδυναμης στον τροχο.Η ιπποδυναμη στον στροφαλο ειναι πιστευω μια μαλακια και μιση και εντελως ανουσια.Το εκαστοτε προγραμμα δυναμομετρησης (απ'οτι νομιζω) ΜΑΛΛΟΝ πρεπει να εχει καποιους αυξητικους συντελεστες της μετρουμενης ιπποδυναμης ,π.χ. 5-7%,προσομοιωνοντας ετσι τις απωλειες λογω των κινουμενων μερων που παρεμβαλονται μεχρι το ελαστικο.Ειναι αδυνατο να μετρηθουν οι απωλειες απο τον στροφαλο ως το ελαστικο.
Τελος παντων...
Αληθευει οτι το λαστιχο την ''ακουει'' κατα την δυναμομετρηση???
Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους
Δεν ειναι ανουσια, διοτι η απωλεια δυναμης απο τον στροφαλο στον τροχο, εχει πολλη μεγαλη σημασια για τους μηχανικους που μπορουν να εξαγουν πολλα συμπερασματα σχετικα με την κατασκευη η και την τωρινη κατασταση των μηχανικων μερων της μοτοσυκλετας.Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Εγω εχω μια απλουστατη απορια.
Πως διαολο μετριεται η ιπποδυναμη στον στροφαλο και κατα ποσο αυτη ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα?
Πανω στο τυμπανο ερχεται σε επαφη μονο το ελαστικο (προφανως) ,αρα και η μονη αξιοπιστη μετρηση ειναι αυτη της ιπποδυναμης στον τροχο.Η ιπποδυναμη στον στροφαλο ειναι πιστευω μια μαλακια και μιση και εντελως ανουσια.Το εκαστοτε προγραμμα δυναμομετρησης (απ'οτι νομιζω) ΜΑΛΛΟΝ πρεπει να εχει καποιους αυξητικους συντελεστες της μετρουμενης ιπποδυναμης ,π.χ. 5-7%,προσομοιωνοντας ετσι τις απωλειες λογω των κινουμενων μερων που παρεμβαλονται μεχρι το ελαστικο.Ειναι αδυνατο να μετρηθουν οι απωλειες απο τον στροφαλο ως το ελαστικο.
Τελος παντων...
Αληθευει οτι το λαστιχο την ''ακουει'' κατα την δυναμομετρηση???
Οταν ο στροφαλος βγαζει 100 αλογα και περνουν τα 70 κατω παει να πει οτι υπαρχει μεγαλη απωλεια δυναμης ειτε λογω μεταδοσης ειτε λογω κακης λειτουργιας του κινητηρα φερ'ειπειν.
Γι'αυτο και ο κατασκευαστης δινει στοιχεια ιπποδυναμης μετρημενη καθαρα στον στροφαλο.
Ειναι το εργο που παραγει το μοτερ και εμας μας ενδιαφερει στην εκαστοτε περιπτωση να δουμε ποση απο αυτην φτανει στον τροχο για να αξιολογησουμε καποια δεδομενα.
Και μπορει να αποτελεσει μπουσουλα σε πιο απλες περιπτωσεις για εναν αγοραστη π.χ που βλεπει
οτι η κατασταση ενος μεταχειρισμενου που τον ενδιαφερει δεν ειναι και η καλυτερη, ενω φαινομενικα το μηχανακι φαινοταν μια χαρα.
Οσο για το λαστιχο οσο και αν μου εχουν εξηγησει αδυνατω να καταλαβω γιατι υποστηριζουν οτι ισχυει κατι τετοιο.
Φθορα λογω τριβης δεν υφισταται σιγουρα.
Αρα;
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Να συμπληρωσω οτι η μετρηση στον στροφαλο πραγματοποιειται σε εργαστηριακο επιπεδο με καυσαναλυτες και αλλα μηχανηματα.
Τα κλασσικα δυναμομετρα που πηγαινουμε τα μηχανακια μας μπορουν να το βγαλουν το νουμερο αυτο παραλληλα με την μετρηση που προκυπτει απο την επαφη του τροχου με το ραουλο.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
kala me tetoia noumera lambro se exw xalarotata..... de peirazei... mia zwh 8a blepeis thn draminhs katagwghs pinakida tou sv-R mou.....
de se xalase?????