Κα τα αρχήν θέλω να σας συγχαρώ για το όμορφο site σας μιας και είναι και το πρώτο μου ποστ εδώ.
Και για να μην τα πολυλoγώ θα μπω αμέσως στο θέμα που με απασχολεί.
Εδώ και 3 μήνες είμαι κάτοχος ενός hayabusa 1999 μοντέλο .
Όλα καλά μέχρι εδώ μέχρι που πριν λίγες μέρες θέλησα να το δυναμομετρήσω για να δω ποσά αλογάκια βγάζει στον τροχό γιατί πολλά ακούγονται.
Το έβαλα στο δυναμόμετρο και μου έδειξε 130 άλογα στον τροχό και 11,8 κιλά ροπή και το μεγάλο χαμόγελο που είχα πριν έφυγε δια μαγείας από το πρόσωπό μου γιατί ήξερα ότι βγάζουν τουλάχιστον από 155 άλογα και πάνω στον τροχό.
Έψαξα λίγο για αυτό το θέμα έμαθα ότι το hayabusa βγαίνει σε ΄΄κλειστό΄΄ και ΄΄ανοιχτό΄΄ μοντέλο,στην δίκια μου περίπτωση μου είπαν ότι έπεσα στο ΄΄κλειστό΄΄.(δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο)
Ρώτησα από εδώ ρώτησα από εκεί και μου είπαν ότι το ΄΄κλειστό΄΄ μοντέλο βγαίνει για να πληρεί κάποιες προδιαγραφές EURO τάδε και τα ΄΄φιμώνουν΄΄ επίτηδες και με διαφόρους τρόπους όπως: 1) βάζουν ροδέλες στα μπεκ για να μην ψεκάζει σωστά
2) οι εξατμίσεις είναι πολύ κλειστές
3) έχουν ΄΄κλείσει΄΄ τα ρεύματα με κάποιον τρόπο
4) κλείνουν τις εισαγωγές
Και αλλά πολλά που δεν συγκράτησα.
Από όλα αυτά δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι όχι και επειδή σκοπεύω να το πάω σε συνεργείο και να μου πουν τι πρέπει να κάνω για να ΄΄ανοίξω΄΄ το μοντέλο(αν ανοίγει) θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.
1)Όντος ισχύει το περί ΄΄κλειστού΄΄ και ΄΄ανοιχτού΄΄ μοντέλου η είναι αερολογίες και το μηχανάκι έχει κάποιο άλλο πρόβλημα που το κάνει να βγάζει πιο λίγα άλογα?
2)Αν υπάρχει η δυνατότητα να το ΄΄ανοίξω΄΄ χωρίς να μου πάρει ο μάστορας ένα κάρο λεφτά λέγοντας μου τα 1000 μύρια τι μπορώ να κάνω η έστω να κοιτάξω πριν το πάω,να ξέρω στο περίπου τι θα μου αλλάξει.
3)Έστω ότι υπάρχει το ΄΄κλειστο΄΄ μοντέλο τα 130 άλογα στον τροχό και τα 11.8 κιλά ροπής είναι οκ?
Υγ Η δυναμομέτρηση έγινε σε πολύ καλό μου φίλο που ξέρω ότι δεν θα μου έλεγε ψέματα μιας και δεν φτιάχνει Suzuki.
Yγ2 Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να πω και δεν το είπα για να μπορέσω να σας βοηθήσω συγχωρέστε με αλλά δεν κατέχω και πολλά από μηχανές.
Υγ3 Έχω αλλάξει λάδια φίλτρο λαδιού,μπουζί πρόσφατα και από βαλβίδες καδένα είμαι οκ.