Σάββατο, 28 Απριλίου, 2007
Φορτώνουμε λοιπόν την μοτοσυκλέτα, και Σάββατο πρωί---τι πρωί δηλαδή, με το 'να και με τ' άλλο μεσημέρι μας πήρε---ξεκινάμε κατά τις έντεκα με σκοπό να είμαστε πριν το βράδυ στην Μαριολάτα, ένα χωριουδάκι κοντά στην ιστορική Γραβιά (αυτή με το Χάνι). Επειδή η διαδρομή είναι ο πραγματικός σκοπός και όχι ο προορισμός, είπαμε να πάρουμε τον μακρύ τον δρόμο, τον καλό. Βγαίνουμε λοιπόν από την Αθήνα μαζί με μια θάλασσα από κουτιά, και πιάνουμε την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Πρώτη στάση για καφέ και ανασυγκρότηση λίγο μετά το Σχηματάρι. Έχουμε κάνει περίπου 75 χιλιόμετρα και η ώρα είναι δώδεκα και κάτι. Έχω βάλει μια καινούρια, ψηλότερη, ζελατίνα στο CBF, έχει και έναν περίεργο πλευρικό άνεμο και η Γεωργία παραπονιέται ότι όταν ανοίγω λίγο το γκάζι ο αέρας πάει να της βγάλει το κράνος από το κεφάλι. Δεν την αδικώ, κι εμένα ο θόρυβος του αέρα μου έχει κουδουνιάσει τ' αυτιά---τόσο που σκέφτομαι για πρώτη φορά να βάλω ωτοασπίδες---άσε που πάνω από τα 140-150 στιγμές-στιγμές αισθάνομαι το κεφάλι μου να πλέει δεξιά κι αριστερά. Γυρνάμε πίσω να αλλάξουμε ζελατίνα? Μπα, άσε καλύτερα, σε λίγο βγαίνουμε από τον αυτοκινητόδρομο και οι ταχύτητες θα είναι μικρότερες...