Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Ναι το εχω καβαλησει
Εχει φανταστικο κινητηρα, αλλα δεν με εμπνεει καθολου για γρηγορη οδηγηση, οπως το TDM για παραδειγμα
Πολυ βαρυ για τα γουστα μου, με το βαρος να ειναι συγκεντρωμενο πολυ ψηλα, σαν να το εχεις στην τιμονοπλακα
Ολα τα μηχανακια εχουν ελαττωματα
Μην παρεξηγιεσαι, στο κατω κατω της γραφης, χαβαλε κανουμε![]()
Great answer!!![]()
Πολύ λογικές οι απόψεις σου, πολύ περισσότερο αφού έχεις και street..
Όντως ο κινητήρας έχει πολύ γεμάτες καμπύλες σε όλο το εύρος των στροφών για την κατηγορία του.
Θα συμφωνήσω και για το βάρος.. συνηθίζεται βέβαια, χρειάζεται γυροσκοπικό για ελιγμούς, αλλά σίγουρα ποτέ δεν έιναι ότι καλύτερο για να οδηγήσεις γρήγορα.. και προσωπικά δεν είμαι φάν της γρήγορης οδήγησης.. (περισσότερο επειδή φοβάμαι τους δρόμους)
![]()
![]()
![]()
georgE
http://www.moto.gr/arthra/00034.php
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:καλή χώνεψη και να πλύνεις τα δόντια σου
![]()
georgE
Παιδιά μήπως μπορείτε να μου πείτε την ποσότητα λαδιού που πέρνει το VARADERO 1000 με ή χωρίς το φίλτρο λαδιού; Με ρωτάει ένας φίλος που πρόσφατα πήρε μεταχειρισμένη VARADERO του 2001.
Γειά σου συνονόματε!Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
Παιδιά μήπως μπορείτε να μου πείτε την ποσότητα λαδιού που πέρνει το VARADERO 1000 με ή χωρίς το φίλτρο λαδιού; Με ρωτάει ένας φίλος που πρόσφατα πήρε μεταχειρισμένη VARADERO του 2001.
μαζί με αλλαγή φίλτρου παίρνει περίπου 3,8 lt, αλλιώς με το ίδιο φίλτρο λίγο λιγότερο.. το σίγουρο είναι οτι θα χρειαστεί να αγοράσει 4 λίτρα.. είναι πεινάλας το τέρας..
Α, και με 'γειά του!![]()
georgE
Aπό κατανάλωση τι λένε τα δικά σας ρε παιδιά;
Αναλόγως τις διαθέσεις, παίζει περίπου από 5 έως 10lt / 100 χλμ..Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Aπό κατανάλωση τι λένε τα δικά σας ρε παιδιά;
Νομίζω το δικό σου αν το πιέσεις στο μάξ φτάνει και τα 12lt μέγιστη.
Ενδεικτικά στο στρώσιμο σε χαλαρό ταξιδάκι είχα κάνει 385 χλμ μέχρι να ανάψει λαμπάκι! (δηλαδή είχα φάει τα 20 λτ και είχα άλλα 5 στη ρεζέρβα..).. τρελλή αυτονομία!.. από την άλλη έχω δεί και λίγο πάνω από τα 200χλμ λαμπάκι, σε συνεχείς μικροδιαδρομές πόλης!
![]()
georgE
5 litr/100km το Varadero χλωμό έως όνειρο το κόβω...(εκτός αν εννοείς το 125...Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
Αναλόγως τις διαθέσεις, παίζει περίπου από 5 έως 10lt / 100 χλμ..
Νομίζω το δικό σου αν το πιέσεις στο μάξ φτάνει και τα 12lt μέγιστη.
![]()
). Τόσο έκαιγε παλιά το 650 Transalp μου στην καλύτερη περίπτωση...
Ειδικά το καρμπυρατεράτο Varadero φίλου που γνωρίζω από πρώτο χέρι, δεν έπεφτε κάτω από 7,5 litr/100km ακόμα και αν το έσβηνε στις κατηφόρες, και πολύ εύκολα έβλεπε πάνω από 10 litr/100km... ειδικά αν η ταχύτητα ταξιδιού ήταν στα 170-180 ή στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη τα 10 litr/100km ήταν καθημερινότητα...
Ξέρω ότι το ψεκαστό βελτίωσε λίγο την κατανάλωση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά δεν φαντάζομαι σε τέτοιο βαθμό...
Για μέτρο σύγκρισης να αναφέρω ότι το προηγούμενο μου V-STROM 1000, έκαιγε συνήθως γύρω από τα 8-8,5 litr/100km στην πόλη, έπεφτε γύρω στα 7 litr/100km στα ταξιδάκια με 140 έως 150 και σβέλτη αλλά ήρεμη οδήγηση στο επαρχιακό δίκτυο, και ανέβαινε γύρω στα 9,5-10 litr/100km αν επέμενες συνέχεια στα 180+ ή αν το ξεκόλωνες στα παντηλήκια και στις σούζες στην πόλη...12 litr/100km δεν είδα ποτέ...
Κι άλλοι έχουν δεί αυτονομία γύρω στα 5,5 λίτρα σε χαλαρό ταξιδάκι!.. (συνήθως στρωσίματα, αλλιώς μετά μπαίνεις στον πειρασμό.........)Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
5 litr/100km το Varadero χλωμό έως όνειρο το κόβω...τόσο έκαιγε παλιά το 650 Transalp μου στην καλύτερη περίπτωση...
Ειδικά το καρμπυρατεράτο Varadero φίλου που γνωρίζω από πρώτο χέρι, δεν έπεφτε κάτω από 7,5 litr/100km ακόμα και αν το έσβηνε στις κατηφόρες, και πολύ εύκολα έβλεπε πάνω από 10 litr/100km... ειδικά αν η ταχύτητα ταξιδιού ήταν στα 170-180 ή στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη τα 10 litr/100km ήταν καθημερινότητα...
Ξέρω ότι το ψεκαστό βελτίωσε λίγο την κατανάλωση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά δεν φαντάζομαι σε τέτοιο βαθμό...
Φυσικά και η διαφορά στο injection σε σχέση με το καρμπυρατέρ είναι μεγάλη.. και όχι μόνο αυτό, έχει μπεί και η 6η ταχύτητα πλέον..
Όσο για το Τransalp 650 που είχες (το είχα κι εγώ), σε ταχύτητες ταξιδιού γύρω στα 140 / 150 καίει σαφώς παραπάνω από το Varadero MK2 στις ίδιες ταχύτητες.. το Vara απλά εκμεταλλεύεται τη ροπή του, το injection και την 6η σχέση που του κρατά τις στροφές μεχρι 5000 για αυτές τις ταχύτητες..
![]()
georgE
Σορρυ, αλλά συνεχίζω να το βλέπω υπεραισιόδοξο νούμερο...Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
Κι άλλοι έχουν δεί αυτονομία γύρω στα 5,5 λίτρα σε χαλαρό ταξιδάκι!.. (συνήθως στρωσίματα, αλλιώς μετά μπαίνεις στον πειρασμό.........)
![]()
Τώρα αν σε ταξιδάκι με 6η στα 100-110 και με άνοιγμα γκαζιού σαν να είχες γύψο στο δεξί χέρι δείς γύρω στα 5,7-5,8 λίτρα, που με λίγη υπερβολή "ποιητική αδεία" γίνονται 5,5 (και που πάλι απέχουν 10% από το αρχικό 5 που είχες γράψει...), αυτό δεν είναι τυπική κατανάλωση...
Σε πραγματικές συνθήκες (που σημαίνει ταξίδι γύρω από τα 140 - κάπου εκεί φαντάζομαι ότι όλοι με τα Varadero ταξιδεύουν στο εθνικό δίκτυο...και μάλλον και παραπάνω κατά περίσταση) λογικά θα βλέπεις γύρω στα 6,5-7 λίτρα, και στην πόλη με λίγο βαρύ χέρι ή σε γρήγορο ταξίδι με ταχύτητες πάνω από τα 170-180 εύκολα θα ξεπερνάς τα 9...
Τα ανωτέρω σημαίνουν μια ΜΕΣΗ πραγματική κατανάλωση γύρω στα 7,5 λίτρα...όσο και τα ομοειδή δικύλινδρα χιλιάρια...
Κι όμως σε τέστ το vstrom 1000 έχει μετρηθεί ακόμα και με πάνω από 12 lt μέγιστη!Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
....
Για μέτρο σύγκρισης να αναφέρω ότι το προηγούμενο μου V-STROM 1000, έκαιγε συνήθως γύρω από τα 8-8,5 litr/100km στην πόλη, έπεφτε γύρω στα 7 litr/100km στα ταξιδάκια με 140 έως 150 και σβέλτη αλλά ήρεμη οδήγηση στο επαρχιακό δίκτυο, και ανέβαινε γύρω στα 9,5-10 litr/100km αν επέμενες συνέχεια στα 180+ ή αν το ξεκόλωνες στα παντηλήκια και στις σούζες στην πόλη...12 litr/100km δεν είδα ποτέ...
(φαίνεται στο συνημμένό)
Κι όμως στο στρώσιμο είδα στα 385 χλμ το λαμπάκι, για να μήν σου πώ οτι άν είχα κυνηγήσει αυτό το νούμερο θα είχα κάνει άνετα πάνω από 400 χλμ (αν είχα γεμίσει 100%, αν δεν είχα κάνει λίγα χλμ πόλης πρίν ξεκινήσω, και αν δεν πήγαινα σχετικά σβέλτα σε κάποιες στροφές στο γυρισμό από Κάρυστο ώστε να τις τελειώσω πρίν βραδυάσει!!! )
![]()
georgE
Δέν υπάρχει ποιητική αδεία....Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Σορρυ, αλλά συνεχίζω να το βλέπω υπεραισιόδοξο νούμερο...
Τώρα αν σε ταξιδάκι με 6η στα 100-110 και με άνοιγμα γκαζιού σαν να είχες γύψο στο δεξί χέρι δείς γύρω στα 5,7-5,8 λίτρα, που με λίγη υπερβολή "ποιητική αδεία" γίνονται 5,5 (και που πάλι απέχουν 10% από το αρχικό 5 που είχες γράψει...), αυτό δεν είναι τυπική κατανάλωση...
...
Ο ρυθμός ήταν 140 στην εθνική μέχρι χαλκίδα (ανάλογα και στο γυρισμό), και γύρω στα 100 στην Εύβοια, το λαμπάκι άναψε στα 385 χλμ...
οπότε έχουμε και λέμε 100 / 385 * 20 = 5,19 lt / 100χλμ
δεδομένου λοιπόν οτι δεν κυνήγησα την αυτονομία, αναφέρω τα 5 λίτρα που άνετα μπορούσα να τα έχω ...
Σίγουρα αυτό μετά δε θα ήταν τυπική κατανάλωση αλλά διαγωνισμός αυτονομίας!!!![]()
![]()
![]()
georgE
ΕΧΩ ΤΟ VARADERO(ΚΑΡΜΠΙΡΑΤΕΡ) ΤΟΥ 2002.ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΜΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΣΤΑ 290ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 140 ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΑΝΑΒΕΙ ΣΤΑ 310ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΟΥ.Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
Δέν υπάρχει ποιητική αδεία....
Ο ρυθμός ήταν 140 στην εθνική μέχρι χαλκίδα (ανάλογα και στο γυρισμό), και γύρω στα 100 στην Εύβοια, το λαμπάκι άναψε στα 385 χλμ...
οπότε έχουμε και λέμε 100 / 385 * 20 = 5,19 lt / 100χλμ
δεδομένου λοιπόν οτι δεν κυνήγησα την αυτονομία, αναφέρω τα 5 λίτρα που άνετα μπορούσα να τα έχω ...
Σίγουρα αυτό μετά δε θα ήταν τυπική κατανάλωση αλλά διαγωνισμός αυτονομίας!!!![]()
![]()
![]()
Απο λάδια επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι ιξώδες προτείνη ο κατασκευαστής; Μιλάω για VARADERO καρμπυρατεράτη μοντέλο 2001.
Τώρα θα σε γελάσω.. νομίζω 15-40 ή 15-50 αλλά δεν το υπογράφω.. πιστεύω ενας μηχανικός θα ξέρει σίγουρα να σου προτείνει.. πάει και ανάλογα με την εποχή χειμώνας ή καλοκαίρι αν θες το ιδανικό..Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
Απο λάδια επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι ιξώδες προτείνη ο κατασκευαστής; Μιλάω για VARADERO καρμπυρατεράτη μοντέλο 2001.
georgE