Σελίδα 26 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 16212223242526272829303136 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 376 έως 390 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    cpt..

Η θρησκεία υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε και υπάρχει το κατεστημένο του ιερατείου να τη συντηρεί (συχνά με τρομοκρατία)
    Πολύ σωστά... αλλά όπως σου είπα παραπάνω... η Πίστη είναι γεννεσιουργός αιτία της θρησκείας και οχι παράγωγο της.

Δεν μπορεί κανένας μάγος ή ιερέας να σου επιβάλλει να κάνεις κάτι που δεν το νιώθεις μέσα σου σωστό. Αντίθετα το κάνεις και το επιβάλλεις στον εαυτό σου , ανεξαρτήτως αν το λέει η Θρησκεία-δόγμα ή οχι. Οι ιερείς είναι οι ερμηνείς κάποιων πραγμάτων... δεν είναι το αντικέιμενο της Πίστης και σαφώς κάποια πράγματα και πράξεις τους επιδέχονται αμφισβήτησης.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Δεν μπορεί κανένας μάγος ή ιερέας να σου επιβάλλει να κάνεις κάτι που δεν το νιώθεις μέσα σου σωστό. Αντίθετα το κάνεις και το επιβάλλεις στον εαυτό σου , ανεξαρτήτως αν το λέει η Θρησκεία-δόγμα ή οχι. Οι ιερείς είναι οι ερμηνείς κάποιων πραγμάτων... δεν είναι το αντικέιμενο της Πίστης και σαφώς κάποια πράγματα και πράξεις τους επιδέχονται αμφισβήτησης.

Gandalf
    Θεωρία ρε μάγε...

Αλλα στην πράξη αν αύριο εξαφανιζόταν όλες οι εκκλησίες (όλων των θρησκειών/δογμάτων) να είσαι σίγουρος οτι θα πεθαιναν κι οι θρησκείες μαζί...

Δε θα υπήρχε κάτι να τις συντηρεί (συχνά - αν όχι πάντα - με μηνύματα τρόμου, μισαλλοδοξίας, κατατρεγμού, μετάνοιας κλπ)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    το τσιμπησα στο google ....
    οχι δεν εχει αποδειχθει αλλα εγω δεν χρειαζομαι αποδειξεις για να πιστεψω..(αυτος ειμαι εγω)

ρε συ astrakits car...

έχεις επαναλάβει το μηνυμα αυτό 3 τρεις φορές...

τι περιμένεις δηλαδή?

όποιος είναι να σου απαντήσει, θα σου απαντήσει...

εκτός κι αν είσαι απόγονος των παιδογλαρόπουλων του Νέμο που φώναζαν πάνω στο βράχο ...

"Mine, mine, mine, mine, mine, mine.... etc."

ρε συ CPT....έχεις φάει κόλλημα με κάποια πράγματα...

Εντάξει σου λέω εγώ... αίντε και το έκανε ο Παύλος ενα τεράστιο κίνημα... Την διδασκαλία ή μάλλον το νόημα της αυτός το έκανε πάλι;

Μήπως δίδασκε στην τελική κάτι λάθος;... δεν πέρναγε το μύνημα του "αγαπάτε αλλήλους;".. που είναι το λάθος με αυτό;

Γιατί στην τελική να μην περάσει στο ίδιο μέγεθος τον Βουδισμό ή τον Ισλαμισμό κάποιος άλλος που θα ήταν και πιο μορφωμένος απο τον Παύλο, στις μετέπειτα εποχές;

Γιατί να μην ισχύσει ο Ζωροαστρισμός ή ο αθεισμός αν θες που είναι και πιο κοντά στα ανθρώπινα χαρκατηριστικά , πάθη, πόθους και επιθυμίες... ;;;

Μήπως τελικά αυτή η διδασκαλία του Χριστιανισμού έχει τον σωστό δρόμο μέσα; Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις αυτό και να απορρίψεις τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζεις;

Υ.Γ. δεν σε προλαβαίνω οπότε επεξεργασία μηνύματος

Αλλα στην πράξη αν αύριο εξαφανιζόταν όλες οι εκκλησίες (όλων των θρησκειών/δογμάτων) να είσαι σίγουρος οτι θα πεθαιναν κι οι θρησκείες μαζί...
    Η θεωρία του σκύλου που κυνηγά την ουρά του είναι αυτό. Οι θρησκείες σαν τελετουργικά και σαν ιερατεία ναι... όντως.. μπορεί και να χανόντουσαν... Η Πίστη σε κάτι ανώτερο απο εμάς σίγουρα όχι. Οι ενδείξεις ύπαρξης είναι πολύ περισσότερες για εμένα και ίσως για αρκετούς άλλους απο το ακριβώς αντίθετο.. .της ανυπαρξίας της.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Εντάξει σου λέω εγώ... αίντε και το έκανε ο Παύλος ενα τεράστιο κίνημα... Την διδασκαλία ή μάλλον το νόημα της αυτός το έκανε πάλι;
    Δεν είναι κόλλημα, απλά γεγονότα.

Στο δεύτερο ερώτημα, πάλι ναι απαντάω. Ο οργανισμός που έφτιαξε ο Παύλος αποφάσισε ποια και πως κειμενα της διδασκαλίας θεωρούνται κανονικά (ο "κανόνας"). Άρα;

Τι θα υπήρχε χωρίς τον Παύλο; Τίποτα

(και χωρίς την πολιτική διαίσθηση του Κωνσταντίνου να την κηρύξει επίσημη θρησκεια )

Ο - όποιος - σωστός δρόμος δε χρειάζεται διδασκαλίες (βλ. κατήχηση) χριστιανισμού/βουδισμού/ζωροαστρισμού κλπ... Χρειάζεται μερικά απλά πράγματα που τα μαθαίνει ο γονιός στο παιδί του - περί σεβασμου της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli

Μήπως δίδασκε στην τελική κάτι λάθος;... δεν πέρναγε το μύνημα του "αγαπάτε αλλήλους;".. που είναι το λάθος με αυτό;

Γιατί στην τελική να μην περάσει στο ίδιο μέγεθος τον Βουδισμό ή τον Ισλαμισμό κάποιος άλλος που θα ήταν και πιο μορφωμένος απο τον Παύλο, στις μετέπειτα εποχές;

Γιατί να μην ισχύσει ο Ζωροαστρισμός ή ο αθεισμός αν θες που είναι και πιο κοντά στα ανθρώπινα χαρκατηριστικά , πάθη, πόθους και επιθυμίες... ;;;

Μήπως τελικά αυτή η διδασκαλία του Χριστιανισμού έχει τον σωστό δρόμο μέσα; Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις αυτό και να απορρίψεις τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζεις;

Υ.Γ. δεν σε προλαβαίνω οπότε επεξεργασία μηνύματος

Η θεωρία του σκύλου που κυνηγά την ουρά του είναι αυτό. Οι θρησκείες σαν τελετουργικά και σαν ιερατεία ναι... όντως.. μπορεί και να χανόντουσαν... Η Πίστη σε κάτι ανώτερο απο εμάς σίγουρα όχι. Οι ενδείξεις ύπαρξης είναι πολύ περισσότερες για εμένα και ίσως για αρκετούς άλλους απο το ακριβώς αντίθετο.. .της ανυπαρξίας της.

Gandalf

Πολλές σελίδες πριν έγραψα το ίδιο

Μετά από τόσες σελίδες διαπιστώνω ότι είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να θελήσουμε να δούμε το πιο απλό

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Πάμε πάλι...

Ο πρωτόγονος άνθρωπος, φοβούμενος τα φυσικά φαινόμενα, τα απρόβλεπτα, τον κόσμο που δεν καταλάβαινε (μια και μόλις είχε αρχίσει να αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του) προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι αφηρημένο (πνεύμα, θεός κλπ) για να τα εξηγήσει.

Σχεδόν αμέσως στις πρώτες μικρές κοινωνίες αυτή εκπροσωπήθηκε απο τον μάγο/γιατρό/ιερέα. Όσο μεγάλωναν οι κοινωνίες και βαίναν προς μια οργάνωση, αντίστοιχα μεγάλωνε και η οργάνωση αυτού του κατεστημένου.

Η θρησκεία υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε και υπάρχει το κατεστημένο του ιερατείου να τη συντηρεί (συχνά με τρομοκρατία)

Απλά πράγματα (και αφελή για κάποιους)

Νομίζω πως ο οποιοσδήποτε φόβος του ανθρώπου τότε, τώρα και πάντα είναι ιερός

Αν αυτός μπορεί να ξεπεραστεί με τα ψυχοφάρμακα ή με την πίστη θα προτιμήσω την πίστη

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δεν είναι κόλλημα, απλά γεγονότα.

Στο δεύτερο ερώτημα, πάλι ναι απαντάω. Ο οργανισμός που έφτιαξε ο Παύλος αποφάσισε ποια και πως κειμενα της διδασκαλίας θεωρούνται κανονικά (ο "κανόνας"). Άρα;

Τι θα υπήρχε χωρίς τον Παύλο; Τίποτα

(και χωρίς την πολιτική διαίσθηση του Κωνσταντίνου να την κηρύξει επίσημη θρησκεια )

Ο - όποιος - σωστός δρόμος δε χρειάζεται διδασκαλίες (βλ. κατήχηση) χριστιανισμού/βουδισμού/ζωροαστρισμού κλπ... Χρειάζεται μερικά απλά πράγματα που τα μαθαίνει ο γονιός στο παιδί του - περί σεβασμου της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας...

Με άλλα λόγια τα ίδια λόγια

Μα ακόμα και αυτό που κάνει ο γονιός είναι κατήχηση... και μάλιστα χείριστη , μιας και η δική του οπτική γωνία και εμπειρίες καθορίζουν τον βαθμό σεβασμού και αγάπης προς τον άλλον.

Παράδειγμα;

Ο γονιός έχει φάει κατραπακιές και πισωμαχαιρώματα στην ζωή του. Διδάσκει το παιδί του , ναι μεν να κάνει το καλό ,αλλά στους που#@$#@$ που θα τον πισωμαχαιρώσουν να "τους βγάλει το μάτι".

Αυτό δηλαδή δεν είναι κατήχηση; Είναι μήπως σωστός δρόμος;... ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Αν ήταν έτσι σήμερα θα ζούσαμε στο wild west, όπου όποιος μας την έκανε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια θα άξιζε μια σφαίρα και αυτή δανεική.

Όταν όμως υπάρχει μια διδασκαλία που έστω σου δίνω εγώ το πάτημα... την έκανε ο Παύλος ... και αποσκοπεί στην τέλεια Αγάπη προς τον συνάνθρωπο... τότε κάτι πολύ πιο σωστό έχει απο την διδασκαλία-κατήχηση-διαπαιδαγώγηση του παιδιού απο τον γονιό.

Gandalf

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Καπετάνιε"ο νοών νοείτω "

Απο εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να το παλεύεις.
    Τα στερεότυπα είναι πολύ γερά ακόμα.
    Θέλει πολύ δύναμη να κάνεις κάτι απο συνείδηση και όχι επειδη σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου απο μικρό παιδί.

Τέλος στα περι εκκλησίας συμφωνώ 100% σε ότι λέει ο Καπετάνιος .

Καταπολεμήστε τους φόβους σας με επηστημονικά μέσα και όχι με τσαρλατανισμούς.
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    ρε συ astrakits car...

έχεις επαναλάβει το μηνυμα αυτό 3 τρεις φορές...

τι περιμένεις δηλαδή?

όποιος είναι να σου απαντήσει, θα σου απαντήσει...

εκτός κι αν είσαι απόγονος των παιδογλαρόπουλων του Νέμο που φώναζαν πάνω στο βράχο ...

"Mine, mine, mine, mine, mine, mine.... etc."

το εχετε κουρασει το θεμα,ολο απ εξω απ εξω το πατε ...φταιει η εκκλησια,φταιει το πληρωμα φταιει το παπαδαριο..ναι φταιει λεω εγω και λεω οτι αυτο που πιστευω μπορει να ειναι λαθος..

κοινως δεν κουβαλαω στοκο ή πολυουρεθανη στον εγκεφαλο μου και δεν εχω παρωπιδες στα αυτια μου..

οσοι λετε οτι πιστευετε την θεωρια των πιθηκων μετα απο αυτο που εγραψα παραπανω και που σκοπιμως αποφευγετε να απαντατε...δηλωνει οτι εχετε στοκο ή πολυουρεθανη μεσα σε αυτο που ζυγιζει 1kg και βρισκεται 70-80cm πανω απο το μοριο σας?

στην τελικη δεν με ενοχλει που δεν πιστευετε,ουτε που κατηγορειτε το παπαδαριο και το συστημα..και εγω το κανω αλλωστε...
    απλα οποιος δεν στηριζει και δεν ξερει να στηριξει αυτο που λεει,για εμενα θεωρειται απλα ενας περιφερομενος ογκος που πιανει χωρο,στην δουλεια μου,στον δρομο,στο γηπεδο κτλ..
    ειναι προσωππκη αποψη αυτη και δεν καθρεπτιζει κανενα απο εδω,αλλωστε δεν ξερω κανενα προσωπικα...
    απλα οταν οι αρχαιοι ξερετε αυτοι που ειχαν εραστη,πηγαιναν και με κανα παιδακι,τα ετσουζαν λιγο παραπανω κτλ...κτλ..ειχαν πει

οτι το γυμνασμενο σωμα,το προβληματισμενο πνευμα και η ευαισθητη ψυχη κανουν τον <<τελειο ανθρωπο>>καποιες χιλιαδες χρονια εξελιξης μετα ερχεται ο καθεις και λεει δεν υπαρχει ψυχη και δεν υπαρχει θεος..

σαν να λεω και γω οτι το KLE στροφαρει στις 15.000σαλ και εχω τελικη 280 στην αττικη οδο με GPS...

φσσσσσσσσσσσστ μποινγκκκκκκκκκκκκκκ!!!!

και ποιος σας τα λεει αυτα?εγω ο αμαρτωλος,ο ρατσιστης,ο ειρων,και ο ασχετος με θεολογια...
    δηλ σας την λεει ενα ανθρωπακι και δεν μπορειτε να στεριωσετε μια προσωπικη απαντηση αλλα ακουμπατε σε μια θεωρια η οποια εχει καποια κενα..
    βιωματα που εχει ο καθενας δεν εχετε?καποια ας πουμε παρεμβαση..απο μηχανης ΘΕος που ελεγαν οι παλαιοι? τιποτα ρε νεανιες...
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    3 πράγματα συμβαίνουν!

Ή είμαι μαλάκας, ή βλάκας, ή κουράστηκα!

Αντε, να μαστε καλά, να έχουμε πραγματικούς και όχι συμφεροντολογους φίλους δίπλα μας και ας είναι και gay!

AYTO ME NOIAZEI!

Για τα υπόλοιπα, επειδή δεν θα βγάλουμε άκρη, (και πρώτος από όλους εγώ που έχω μπερδευτεί και αυτο γιατί ΔΕΝ είμαι κολημένος αλλά παράλληλα ΚΑΝΕΙΣ δεν με πείθει με αυτά που λέει) σας χαιρετώ, σας εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και καλά να είμαστε!

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    lipon gia na telionoume
    gia tous a8eous den iparxi 8eos
    gia tous en8eous iparxi

gia tous axristous den iparxi xristos
    gia tous enxristous iparxi

gia tous pana8inaikous den iparxi olimpiakos
    gia tous pas gianena iparxi

gia tis gkomenes den iparxoun andres
    gia tous andres iparxoun..

ke outo ka8e eksis
    ke eksis to ka8e outo

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    οσοι λετε οτι πιστευετε την θεωρια των πιθηκων μετα απο αυτο που εγραψα παραπανω και που σκοπιμως αποφευγετε να απαντατε...δηλωνει οτι εχετε στοκο ή πολυουρεθανη μεσα σε αυτο που ζυγιζει 1kg και βρισκεται 70-80cm πανω απο το μοριο σας?
    Σοβαρά ε;

Τι λες ρε πανσοφότατε!

Πςςςςς...

:wacko: :wacko: :wacko: :wacko:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    "ο νοών νοείται "
    Τι ακριβώς παθαίνει ο νοών ??