Σελίδα 27 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 17222324252627282930313237 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Μισό λεπτό ρε παιδιά..
    Εσείς που υποστηρίζετε ότι η πίστη ημών των υπολοίπων είναι λάθος, που πιστεύετε ότι οφείλεται η ύπαρξή μας; Ότι όλα είναι τυχαία; Σοβαρά, το λέτε και το πιστεύετε αυτό;
    Έχετε ιδέα με τι σοφία είναι πλασμένο το σώμα σας; Λαμβάνοντας υπόψιν μόνον αυτό (προφανώς δε διάβασε κανείς εδώ μέσα, ανατομία και φυσιολογία) θα διαπιστώσει, πως όλες αυτές οι λειτουργίες και τα υπερπολύπλοκα συστήματα, δε μπορεί να έγιναν τυχαία!

Έχει κανένας ιδέα, τι είναι "εντροπία";;; Δεν υπάρχει περίπτωση, κάτι να εξελιχθεί, από μόνο του, από την απλούστερη μορφή στην οποία βρίσκεται, σε πολυπλοκότερη. Οι γενικά παραδεκτοί και αποδεδειγμένοι νόμοι της φύσικής, καταρρίπτουν αυτόν το γελοίο ισχυρισμό!!

Σα να αφήνουμε ένα σκαραβαίο σε ένα παλιατζίδικο και μετά από (συμπληρώστε κατά βούληση έναν αριθμό με όσα μηδενικά θέλετε) Χ 100000000 δισεκατομμύρια χρόνια (δις είπα; Βάλε τρις), να εξελιχθεί σε porsche!
    Τα πάντα στο σύμπαν τείνουν προς το χάος! Με πoια δύναμη ο άνθρωπος αποτέλεσε εξαίρεση και ανέπτυξε συστήματα και λειτουργίες που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του Star-trek;
    Τι επιχειρήματα είναι αυτά που προβάλετε;
    Δεν είδα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκτός από σχόλια του τύπου "α, τι γραφικοί που είστε, όσοι πιστέυετε", "όσοι πιστεύουν στο Θεό, έχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι ανασφαλείς" και λοιπές (επιεικώς) ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    Ορίστε λοιπόν σας ακούμε! Πως ανέπτυξες τη λειτουργία και από σκουλήκι που ήσουν έφτασες στο σημείο ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και να με καταλαβαίνεις, εσύ που κοιτάζεις σα χάνος την οθόνη του υπολογιστή σου και σκέφτεσαι τι μπούρδα να πεις, για να αποδείξεις την τόσο διαχρονική διδασκαλία του Ιησού, "λανθασμένη", αυτή τη στιγμή;
    Οι νόμοι της Φυσικής καθόλου ΔΕΝ εναντιώνονται στην δημιουργία πολυπλοκότητας και ζωής.
    Για δε αυτήν την ταλαίπωρη εντροπία που τραβάει τα πάνδεινα καθημερινά, ο 2ος νόμος της θερμοδυναμικής λέει για αυτήν:
    "Η εντροπία ενός ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥ συστήματος μπορεί μόνο να αυξάνεται ή να παραμένει σταθερή."

Άρα ΑΝ η γη ήταν απομονωμένο σύστημα πράγματι η ζωή θα ήταν παράδοξο. Η γη όμως δεν αποτελεί απομονωμένο σύστημα (έχει τον ήλιο που στέλνει ενέργεια). Ας κλείσει κάποιος τον ήλιο και άμα δείτε πουθενά ζωή γράψτε μου.

Πάντως ακόμα και η εκκλησία έχει αρχίσει να αναθεωρεί όλα αυτά τα περί δημιουργίας. Το να στηρίζει κανείς την ύπαρξη ή όχι του θεού ανάλογα με το αν έγιναν έτσι τα πράγματα ή όχι μου φαίνεται τουλάχιστον ντεμοντέ. (Η δε Ορθόδοξη εκκλησία, επειδή τότε είχαμε τους Τούρκους και δεν είχαμε προβλήματα με θεωρίες εξέλιξης, απλά λέει ότι εμείς ποτέ δεν ερμηνεύσαμε κυριολεκτικά την δημιουργία της Βίβλου. Οι καθολικοί πάλι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα)

Όσο για την θεωρία της εξέλιξης σαφώς και είναι η επιστημονικά επικρατούσα άποψη. Ρωτήστε τους Βιολόγους φίλους σας (αν και στην Ελλάδα οι άσχετοι πτυχιούχοι που θα σε παραπληροφορήσουν περισσεύουν). Και αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει "μαθηματική απόδειξη" τους διαβεβαιώ ότι ούτε και θα υπάρξει. Όπως δεν υπάρχει και για καμία άλλη επιστήμη (εκτός των Μαθηματικών). Το σίγουρο όμως είναι ότι κάποιος μπορεί να μην πιστέψει ποτέ στην εξέλιξη ότι ενδείξεις-αποδείξεις και να του παρουσιάσουν, οπότε τζάμπα κουβεντιάζουμε.

Οι ίδιοι βέβαια άνθρωποι δέχονται ωραιότατα ότι ο ήλιος καίει (όχι μόνο για τους gay) λόγω της πυρηνικής σύντηξης που πραγματοποιείται στο κέντρο του, και ας μην ξέρουν τι είναι αυτό το πράγμα και ούτε είχαν και την ατυχία να περάσουν από το κέντρο του ηλίου για να το διαπιστώσουν με τα ματάκια τους.

Οπότε τι την ταλαιπωρούμε και την έρμη την επιστήμη.
    Δρομερός και τριάθλιος....

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Σου λείπει η φυγόκεντρος, εεε ???
    Προσοχή, ακολουθεί spam μήνυμα.

Γαμώτο μου σφραγισμένο γράμμα διαβάζεις oldman.
    Εδώ κολλάει και το όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω (Θεούς, δυνάμεις αδιακρίτως).

Αλλά τι να κάνω που έχει γίνει και η ταλαίπωρη η επιστήμη λάστιχο. Άμα δεις Χαρδαβέλα τις μεγαλύτερες μαλακίες τις κατοχυρώνουν με επιστημονικά "επιχειρήματα". Αγαπημένες έννοιες ενέργεια και πεδίο. Μεγάλα σουξέ (10000 δίσκοι) η θεωρία Σχετικότητας και η αβεβαιότητα (γιατί το όνομα τους επιτρέπει κατά βούληση ερμηνεία από τους τσαρλατάνους).

Καλοί και οι Θεοί αλλά εγώ ψηφίζω φυγόκεντρο δαγκωτό.

Δρομερός και τριάθλιος....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το είπα και πριν... ούτε η Πίστη , ούτε η Επιστήμη είναι κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του όρθιο.
    Αν μπορέσουμε και το κατανοήσουμε αυτό , ίσως να βρούμε και την χρυσή τομή.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    λιγη λογικη............

πιστευετε σε κατι που δεν ειναι πουθενα.

εμεις σε αυτο το πουθενα δεν πιστευουμε.

ποιος ειναι ο λογικος και ποιος ο παραλογος???

van diemen απο πανω ο καραμοτο σου μιλησε για εντροπια.

θελεις εγω τωρα να σου μιλησω για ανατομια και φυσιολογια????
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Τι ακριβώς παθαίνει ο νοών ??
    "νοείτω"

Για το "ω" δεν είμαι σίγουρος.

Ρε τίποτα δεν συγχωρείτε :wacko:

Είχα συγχυστει απο τα παραπάνω
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

trooper...μην ξαναρχίζουμε απο την αρχή.

Η λογική του ανθρώπου και η δική του οπτική γωνία δεν είναι η κινησιουργός αιτία του σύμπαντος. Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν την λογική. Κάποια θα εξηγηθούν , κάποια δεν γίνεται να εξηγηθούν.
    Αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχουν;... επειδή απλά δεν μπορείς να το δείς ή έστω να το αποδείξεις με προχωρημένα ή πεπερασμένα μαθηματικά;

Συγκεντρωθείτε!!!!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    trooper...μην ξαναρχίζουμε απο την αρχή.

Η λογική του ανθρώπου και η δική του οπτική γωνία δεν είναι η κινησιουργός αιτία του σύμπαντος. Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν την λογική. Κάποια θα εξηγηθούν , κάποια δεν γίνεται να εξηγηθούν.
    Αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχουν;... επειδή απλά δεν μπορείς να το δείς ή έστω να το αποδείξεις με προχωρημένα ή πεπερασμένα μαθηματικά;

Συγκεντρωθείτε!!!!

Gandalf
    αν δεν το εχεις καταλαβει ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!!!!!!!!!

οτι δεν μπορουμε να το εξηγησουμε δεν σημαινει οτι θα καταφυγουμε στην ευκολη λυση του στυλ ο θεος το εκανε.
    και στο φιναλε θελεις να δεχτω οτι υπαρχει ο θεος που επλασε ολα αυτα που δεν μπορουμε να κατανοησουμε???οκ. ας ειναι ετσι.ο θεος λοιπον μου εδωσε και τη λογικη.με αυτη με εκανε να αμφισβητω και να καταληγω σε συμπερασματα.αυτη χρησιμοποιω.και συμφωνα με αυτη........ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..............

συμφωνα με τα λεγομενα του, ο κατανας πιστευει οτι υπαρχει θεος!!!!!!!!!

παρολα αυτα ο θεος δεν εβαλε το χερι του στο ατυχημα που ειχε ο κατανας.αντιθετα ο κατανας το εβαλε και το εσπασε.

συμπερασμα:

ΚΑΤΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Επειδή πιθανόν να μην διάβασες όλα όσα έγραψα πριν... για αυτό σου λέω και πάλι...

Άλλο η ελεύθερη βούληση ... σε προηγούμενο παράδειγμα είχα πεί , οτι είναι σαν να πάς να κλέψεις μια τράπεζα και να έρχεται η αστυνομία να σε αποτρέπει πριν καν ακόμα κάνεις την κίνηση για να ξεκινήσεις να πας στην Τράπεζα για να μην πάθεις κακό!.... που είναι η ελεύθερια σκέψης, βούλησης και λόγου σε αυτό το πράγμα;

Το οτι δεν πιστεύεις είναι δικαίωμα σου... αλλά αυτό δεν το κάνει και σωστό. Ούτε λάθος... απλά είναι η προσωπική σου πεποίθηση και ώς τέτοια αντιμετωπίζεται απο εμένα τουλάχιστον. Αλλά το να φτάνεις να αποκαλείς κάποιον παράλογο γιατί δεν συμμερίζεται τα δικά σου συμπεράσματα είναι λίγο.... να το πώ απόλυτο;

Το ίδιο φυσικά ισχύει και απο την άλλη πλευρά , των δογματικά "πιστών" που όποιος δεν πιστεύει σε εκείνο που νομίζουν εκείνοι , πάει στην πυρρά.

Gandalf

Επειδή πιθανόν να μην διάβασες όλα όσα έγραψα πριν... για αυτό σου λέω και πάλι...

Άλλο η ελεύθερη βούληση ... σε προηγούμενο παράδειγμα είχα πεί , οτι είναι σαν να πάς να κλέψεις μια τράπεζα και να έρχεται η αστυνομία να σε αποτρέπει πριν καν ακόμα κάνεις την κίνηση για να ξεκινήσεις να πας στην Τράπεζα για να μην πάθεις κακό!.... που είναι η ελεύθερια σκέψης, βούλησης και λόγου σε αυτό το πράγμα;

Το οτι δεν πιστεύεις είναι δικαίωμα σου... αλλά αυτό δεν το κάνει και σωστό. Ούτε λάθος... απλά είναι η προσωπική σου πεποίθηση και ώς τέτοια αντιμετωπίζεται απο εμένα τουλάχιστον. Αλλά το να φτάνεις να αποκαλείς κάποιον παράλογο γιατί δεν συμμερίζεται τα δικά σου συμπεράσματα είναι λίγο.... να το πώ απόλυτο;

Το ίδιο φυσικά ισχύει και απο την άλλη πλευρά , των δογματικά "πιστών" που όποιος δεν πιστεύει σε εκείνο που νομίζουν εκείνοι , πάει στην πυρρά.

Gandalf
    εαν θελεις να μιλησουμε με τοσο απλοικα παραδειγματα μαγε δεν εχω κανενα προβλημα.

να σου πω λοιπον οτι οταν καποιος παθενει γεροντικη αννοια αρχιζει και βλεπει πραγματα που δεν υπαρχουν.βλεπει νεκρους στο σπιτι του, παιδια, σκυλια και δαιμονες να κατεβαινουν απο τις κουρτινες.για εμας τους <<λογικους>> αυτος ειναι που εχει το προβλημα.για εκεινον ειμαστε εμεις.
    στην προκειμενη περιπτωση μαντεψε ποιοι ειναι αυτοι που εχουνε τη γεροντικη αννοια.

οσο για την απολυτοτητα μου...με απολυτους ανθρωπους, μιλαω απολυτα και αυτο δεν συμπεριλαμβανει εσενα σε καμια περιπτωση.
    κατα τα αλλα δεν βρισκω το κακο σε καποια πραγματα να ειναι τοσο κατασταλαγμενος κανεις που να ειναι απολυτος, πολυ περισσοτερο αν μπορει να αποδειξει και το γιατι.

κολησαμε στο αν υπαρχει η οχι θεος και προσπαθουμε να αποδειξουμε κατι το οποιο δεν εχει αποδειξη.

και πριν απο πολλες σελιδες ειπα οτι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ !!!!!!!
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΟΣ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΚΑΚΟ.........ΣΤΑ @@ ΜΟΥ !!!!!!!!
    ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ

.+-

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Κάποια θα εξηγηθούν , κάποια δεν γίνεται να εξηγηθούν.

Gandalf
    Θές να μου αναλύσεις τί πάει να πεί "δεν γίνεται να εξηγηθούν"?

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι υπάρχουν πραγματα που δεν θα εξηγηθούν?
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Να πω κι εγώ τη γνώμη μου...

Η πίστη στην ύπαρξη Θεού, με τον τρόπο που τον αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η Χριστιανική κοινότητα, καθώς και η κοινότητα των περισσότερων εξ-αποκαλύψεως θρησκειών είναι απλά παιδαριώδης. Να προσπαθήσει να ορίσει---τώρα---κανείς την έννοια του υπέρτατου όντος τόσο γενικά ώστε η ερώτηση (περί της ύπαρξής του) να πάψει να είναι παιδαριώδης, γίνεται, αλλά τότε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καλύτερα θα ήταν να πάψει να χρησιμοποιεί θεολογικούς όρους μια και αυτοί κουβαλάνε πάνω τους τόσα-μα-τόσα ιστορικά συμπράγκαλα. Αυτό το συνειδητοποίησε η δυτική φιλοσοφία λίγο μετά το μεσαίωνα με αποτέλεσμα να αποσχιστεί από την θεολογία: Για να απαντήσεις στην αφελή ερώτηση "Υπάρχει Θεός?" με μη αφελή τρόπο, πρέπει να πρώτα να ορίσεις τι είναι ο Θεός, και τι σημαίνει "υπάρχει" και πρέπει μετά να θεμελιώσεις ότι αυτό που όρισες ως "Θεός" μπορεί να είναι αντικείμενο της κατάστασης που όρισες ως "υπάρχει"/"δεν υπάρχει". Για να το κάνεις αυτό πρέπει να αναζητήσεις τον ρόλο του ανθρώπου (του παρατηρητή) στην κατάσταση της "ύπαρξης"/"μη ύπαρξης" και κάπου εκεί το παιχνίδι αρχίζει να χάνεται: μπορεί να χρησιμοποιείς του ίδιους όρους αλλά πλέον μιλάς για τόσο διαφορετικά πράγματα που καλύτερα θα ήταν, για καθαρά πρακτικούς λόγους, να φτιάξεις ένα νέο εννοιολογικό σύστημα. Δεν απαντάς δηλαδή, ουσιαστικά, στην ίδια ερώτηση. Πως θα μπορούσες άλλωστε, αφού αυτή είναι παιδαριώδης?
    Ο φιλοσοφικός λοιπόν ρόλος της θρησκείας είναι απλά παρωχημένος. Για ένα κάποιο χρονικό διάστημα της δυτικής ιστορίας λειτουργούσε, τώρα πια όχι: δεν χρειάζεται και μπερδεύει τα πράγματα, χωρίς λόγο.

Η θρησκεία όμως ανέκαθεν είχε και έναν πολύ σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο: Λειτουργούσε ως ένα σχετικά σταθερό σύστημα αξιών το οποίο βόλευε (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο) το τρέχων πολιτικό, κοινωνικό, και οικονομικό κατεστημένο. Όταν η λειτουργικότητά του έπεφτε κάτω από ένα επίπεδο απλά αντικαθίστατο από κάτι νέο (ο Χριστιανισμός αντικατέστησε τις δοξασίες της Ρώμης, ο Καθολικισμός τον Χριστιανισμό, ο προτεσταντισμός τον Καθολικισμό, και πάει λέγοντας). Άλλοτε η αντικατάσταση ήταν βίαια, οπότε και η θρησκεία άλλαζε "όνομα" (και ιερατείο) και άλλοτε ομαλότερη, οπότε και απλά μετασχημάτιζε οργανικά το σύστημα αξιών της. Ως παιδαγωγικό σύστημα η θρησκεία είχε πάντα αρκετή δύναμη στα χέρια της καθώς αυτή έπλαθε τους ανθρώπους και τους έκανε κατάλληλους για το εκάστοτε σύστημα εξουσίας (άρα ήταν απαραίτητη για την διατήρηση του status quo). Όσο πιο καθολικός ήταν ο ρόλος της θρησκείας σ' αυτό, τόσο πιο "Θεοκρατική" ήταν η κοινωνία. Στις μέρες μας (από την βιομηχανική επανάσταση και μετά) ο παιδευτικός ρόλος της θρησκείας έχει υποσκελιστεί αρκετά από την "επίσημη" παιδεία (εκπαιδευτικό σύστημα) αλλά και από την απελευθέρωση στην ροή της πληροφορίας που επέφερε αρχικά η τυπογραφία και αργότερα οι νέες τεχνολογίες παραγωγής και επικοινωνιών. Η θρησκεία λοιπόν παρέμεινε κάπως παραγκωνισμένη και απέκτησε τον χαρακτήρα του "θεματοφύλακα της παράδοσης": Σε μια ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία ή θρησκεία απλά έμεινε πίσω. Και επειδή μια ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία χαρακτηρίζεται από αναταράξεις και στροβιλισμούς (όχι πάντα ευχάριστους γι αυτούς που ζουν μέσα τους) η οπισθοδρομικότητα της εκκλησίας φαντάζει σαν κοινωνικό και πνευματικό απάγκιο (ρόλο που, συνειδητά ή όχι δεν ξέρω, η ίδια ενστερνίστηκε). Το κατά πόσο υπάρχουν θετικά από την ύπαρξη ενός τέτοιου θύλακα ηθικής συντηρητικότητας σε μια ταχύτατα εξελισσόμενη εποχή είναι κάτι που χωράει πολύ κουβέντα. ...

Τώρα αν το παραπάνω βγάζει κάποιο νόημα δεν ξέρω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89
    Ελπίζω να πέρασες καλά στην βόλτα. Βγήκες άραγε καθόλου από την πόλη? Αλλά και πριν βγεις θαύμασες μήπως κάποια μηχανή ή ένα ωραίο κτήριο που κάποιος δημιουργός έφτιαξε με πολύ μεράκι? Μήπως σκέφτηκες καθόλου πως πίσω από κάθε τι όμορφο και πολύπλοκο που βλέπουμε υπάρχει και ένας δημιουργός?
    Τώρα βγες έξω από την πόλη.Μα είναι δυνατών όλα αυτά να έγιναν τυχαία? Όλη αυτή η ομορφιά? Όλοι αυτοί η περίπλοκη μηχανισμοί? Σαν να μου λες ότι θα πας σε μια μάντρα με παλιoσίδερα θα αρχίσεις να ανακατεύεις και τελικά θα σου προκύψει μια Porshe!
    Δημιουργούμε ζωή??? :rotflmao: Στην καλύτερη περίπτωση διαχειριζόμαστε και μεταλλάσσουμε την ζωή που ο Θεός δημιούργησε.
    Για το πότε ξεκίνησαν οι θρησκείες δεν είμαι σίγουρος αλλά και αυτό αποδηκνύει την ανάγκη του ανθρώπου να βρει τον δημιουργό του.Εάν κάτσεις να το σκεφτείς όλες οι ανάγκες μας έχουν το αντίκρισμα τους. Ανάγκη για έρωτα - σύντροφος, Πατρότητα-παιδί, Πείνα-φαγητό, μην πάμε και σε άλλες ανάγκες Η ανάγκη για τον Θεό γιατί υπάρχει?
    Θα συμφωνήσω στο ότι η θρησκίες εκμεταλλεύονται αυτήν την ανάγκη για να χειραγωγήσουν τον άνθρωπο αυτό όμως δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη του Θεού όπως το ότι υπάρχει αγοραίος έρωτας δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη του αληθινού έρωτα και αγάπης.

α και κάτι άλλο:
    Φίλε μου είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ περισσότερους φόβους από κάποιον που πιστεύει αληθινά!

Eίναι άραγε εύκολο να ξεμπερδέψει κανείς το κουβάρι των ανησυχιών του;

Είναι, αλλά είναι προαιρετικό και εγώ πρακτικά είμαι αυτοδίδακτος, άρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω παιδί μου... ίσως θα μπορούσες να ασχοληθείς εσύ πρώτα.

Άμα θες τη γνώμη μου πάντως, ο καθένας δημιουργεί ένα μικρό σύμπαν με αυτά που αντιλαμβάνεται (συναισθήματα, λογική, υποσυνείδητο, πάθος κλπ), και όλοι είμαστε δημιουργικοί άλλος λίγο άλλος πολύ. Μπορώ άνετα να εξηγήσω τη δική μου σχέση με αυτό που εσύ λες θεό -εγώ το λέω αλλιώς, και ναί έχει περισσότερο σχέση με λογικές (έστω και άλλου τύπου) διεργασίες παρά με τυφλή πίστη (σε τί; δεν μου απάντησες, μήπως δεν αναρωτήθηκες αρκετά; )-, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα θελήσεις καν να μπεις στη διαδικασία του να καταλάβεις τί λέω.

Και καλά κάνεις.

Ακόμα και η περίπτωση ενός ανθρώπου που εγκαταλείπει τα κοινά για να βρει τη γαλήνη (έστω και μέσω του ασκητικού τμήματος μιας θρησκείας) θα έβρισκε πράγματα να συζητήσει με μένα, εγώ με ανθρώπους που ουσιαστικά κρύβονται πίσω από μια θρησκεία δεν έχω να πω πολλά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Πάμε πάλι...

Ο πρωτόγονος άνθρωπος, φοβούμενος τα φυσικά φαινόμενα, τα απρόβλεπτα, τον κόσμο που δεν καταλάβαινε (μια και μόλις είχε αρχίσει να αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του) προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι αφηρημένο (πνεύμα, θεός κλπ) για να τα εξηγήσει.

Σχεδόν αμέσως στις πρώτες μικρές κοινωνίες αυτή εκπροσωπήθηκε απο τον μάγο/γιατρό/ιερέα. Όσο μεγάλωναν οι κοινωνίες και βαίναν προς μια οργάνωση, αντίστοιχα μεγάλωνε και η οργάνωση αυτού του κατεστημένου.

Η θρησκεία υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε και υπάρχει το κατεστημένο του ιερατείου να τη συντηρεί (συχνά με τρομοκρατία)

Απλά πράγματα (και αφελή για κάποιους)

Σωστός, ακόμα και ένα εννιάχρονο (από το Southpark) δεν θα το έθετε ορθότερα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    Γνωρίζετε οτι πάνω στο θέμα αυτό απεφάνθησαν διαπρεπείς επιστήμονες, βιολόγοι, γενετισταί, εμβρυολόγοι, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι στο Συνέδριο του Σικάγου το 1980 και στο Συνέδριο του Λίβερπουλ το 1982; Αν δεν γνωρίζετε, σας πληροφορούμε, ότι οι επιστήμονες αυτοί απεφάνθησαν, ότι διά της επιστημονικής οδού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο τρόπος της προελεύσεως του ανθρώπου.

εσεις που δεν πιστευεται και εχετε αποδειξεις που το στηριζεται?
    αφου αυτοι δεν εχουν απαντηση σαν επιστημονες εσεις που στηριζετε το οτι δεν πιστευεται στον ΘΕΟ?

δηλ.εσεις ειστε αθεοι επειδη το μισο παπαδαριο ειναι σκαρτο ή γιατι πιστευετε οτι δεν υπαρχει Θεος?
    στην πανω τοποθετηση καποια απαντηση υπαρχει?

Σε συνέδριο ψυχολόγων έχεις ψάξει το θέμα; Σε φιλοσοφικές διαλέξεις;

Στη σύγχρονη βιβλιογραφία;

Το ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος (ή γενικότερα ο άνθρωπος αν θες), έχει ικανότητες που ακόμα δεν είναι πλήρως κατανοητές ή χρηστές σημαίνει αυτομάτως ότι κάποιος ελέγχει τη ζωή σου έξω από σένα και εσύ είσαι έρμαιό του;

Η πίστη έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμα και καρκινοπαθείς να βελτιωθούν (ακόμα και να θεραπευτούν από ότι λένε), μήπως υπάρχει μηχανισμός-λειτουργία που οφείλεται αυτό και μήπως αυτό είναι γνώρισμα του ανθρώπου παρά θεϊκή χάρη -γι' αυτό έλεγα και παλιότερα ότι μπορεί ξόφαλτσα και να ωφεληθείς από τη θρησκεία, αλλά είναι τόσο το διαδικαστικό παραμύθι που χάνεις αλλού.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF