Καλά όλα αυτά φίλε Gandalf, αλλά εμένα επιλογή μου είναι να αγαπώ τον πλησίον μου χωρίς να είμαι χριστιανός (και αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσέχω μη μου κάνει τη στραβή, είπαμε αγάπη, όχι τυφλό πάθος -άσε που παίζουν και ασθένειες).Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Cpt... συγνώμη για τον χαρακτηρισμό ... αλλά η φράση σου είναι εντελώς αφελής.
Δηλαδή δεν θα υπήρχε ο Χριστιανισμός αν μερικοί ρασοφόροι δεν δημιουργούσαν στασίδια για πληρωμή κεριών , αγιασμών κοκ;
Ξέρεις πόσο αστείο ακούγεται αυτό;
Σου επαναλαμβάνω κάτι που δεν θες να το ακούσεις... ή απλά το αγνοείς...
Η θρησκεία είναι το σύνολο των δογματικών αντιλήψεων και λειτουργιών που σε προτρέπει ο κλήρος να κάνεις για να δηλώσεις οτι πιστεύεις.
Ο Χριστιανισμός και αυτό που διδάσκει απέχει παρασάγγας απο νηστείες, κωλοτούμπες, κεριά, τάματα κοκ. Το μόνο που ζητάει είναι να Αγαπάς και να Πιστεύεις.
Η πράξη σαν δήλωση Πίστης, πρέπει να πηγάζει απο μέσα σου , χωρίς να σε υποχρεώνει κανείς οτι πρέπει να πληρώνεις σε αντικείμενα για να το κάνεις σωστά. Αυτά είναι Εβραϊκές παραδόσεις που προέρχονται απο την Π.Διαθήκη και αναφέρονται αρχικά ώς εισφορές στους Λευίτες , επειδή υπηρετούν το κοινό καλό (και ο σημερινός κλήρος... τι να σου πω!) και τον Θεό (αμ ειδικά αυτό το τελευταίο ... σήμερα.. .όλο αυτό κάνουν).
Σίγουρα μέσα στα ξερά του κλήρου, υπάρχουν και τα χλωρά... αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνεις όταν τα ξερά είναι ενα χωράφι και τα χλωρά είναι 20-40 "βλαστάρια".
nostra:
Πόση βοήθεια θες για να δείς και να κατανοήσεις αυτό που έχεις ήδη μέσα σου;... το να αγαπάς τον πλησίον σου δηλαδή; Πρέπει κάποιος να στο υποδείξει αυτό για να το συμπεριλάβεις στην καθημερινότητα σου; Το αγάπα τον πλησίον σου είναι μία απο τις δύο εντολές που καλύπτουν όλο το φάσμα του Χριστιανισμού. Δεν χρειάζεται να γίνεις σοφιστής για να το κατακτήσεις ούτε να περάσεις απο κατήχηση... είναι έμφυτο μέσα μας, με το που γεννιόμαστε... εμείς επιλέγουμε να το ξεχάσουμε μετά.
Gandalf![]()
Δέν έχουν οι θρησκείες κατοχυρωμένα τα πνευματικά δικαιώματα του όρου ανθρωπιά, και όσο οι θρησκευόμενοι το νομίζουν τόσο πιο εύκολα τους εκμεταλεύονται διάφορα ανθρωπάρια σε θέση ισχύος -άσε πόσοι χριστιανοί, βουδιστές, ισλαμιστές στο όνομα του θεού κάνουνε τέρατα ή πόσοι προσεύχονται ο καλός θεούλης να τους δώσει φραγκάκια και να τους βοηθήσει να κλέψουνε το γείτονά τους...