Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 40

Θέμα: Καινούριο κοσκινάκι μου: Διαρροή ή τι?

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dankannn
    Φιλε μια απλη υπερχείλιση του ψυκτικού ειναι.
    Αν το δουλευεις μεσα στην αθηνα και σου αναβει το βεντιλατερ ειναι λογικο.
    Αν δεις ομως οτι δεν αναβει το βεντιλατερ και οτι βγαζει συνεχεια τοτε ειναι θερμοστατης.

Τις μέρες που παρατήρησα το φαινόμενο πράγματι είχα έρθει από σχετικά μεγάλη διαδρομή στο κέντρο, η θερμοκρασία του κινητήρα ήταν ψηλή και το βεντιλατέρ δούλευε (δικαιολογημένα) σχεδόν συνέχεια.

Η υπερχείλιση που λες / λέτε τι ακριβώς είναι, πότε συμβαίνει, και πότε δικαιολογείται να συμβαίνει?

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Ρίξε μια ματιά εδώ.

Σου μιλάω για το κολλάρο με το νούμερο 8 και τους κολλιέδες του με το νούμερο 6.

Ωραίο το διάγραμμα αλλά δεν κατάλαβα που ακριβώς βρίσκεται η εικονιζόμενη λεπτομέρεια στον κινητήρα...

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Honda παιδί μου....Honda...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Honda παιδί μου....Honda...
    Είπαμε και αποδείξαμε νομίζω πως τα Honda ΔΕ χαλάνε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Είπαμε και αποδείξαμε νομίζω πως τα Honda ΔΕ χαλάνε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...
    Εσύ να πέσεις για ύπνο...
    άιντε...
    (...δεν μου κάνει μασάζ τελικά...)

Παλαιό μέλος
    Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε έναν φίλο μου.Έχει ένα ΝΧ250 για την πόλη και τώρα τελευταία μόλις γυρίζει από μια διαδρομή παρατηρεί ότι στάζει λάδι.Το θέμα είναι ότι χάνει μια πολύ μικρή ποσότητα αλλά δε φαίνεται να είναι από την τάπα του κάρτερ.Όταν την αφήσει τη μηχανή σταματημένη,πέρα από εκείνη την ποσότητα που έχει χάσει μόλις κρυώνει δε χάνει άλλη.Σκύβοντας είδα ότι από κάτω ο κινητήρας είναι γεμάτος λάδια.Μάλλον από την αλυσίδα.Οπότε σκέφτηκα μήπως με την άνοδο θερμοκρασίας κινητήρα και περιβάλλοντος,υγροποιείται το συσσωρευμένο λάδι και στάζει λίγο.Σήμερα την έπλυνε με σουάζ,την έτριψε και την ξέπλυνε με πιεστικό.Καθάρισε κατά πολύ και μένει να δούμε αύριο αν συνεχίζει να χάνει.Τη Δευτέρα θα πάρει WD40 και θα την πλύνει ξανά να καθαρίσει τελείως.Αλλιώς στον μηχανικό να βρει αυτός τι φταίει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ωραίο το διάγραμμα αλλά δεν κατάλαβα που ακριβώς βρίσκεται η εικονιζόμενη λεπτομέρεια στον κινητήρα...
    Νίκο δες τη φωτό παρακάτω, είναι λεπτομέρεια απ'την αριστερή πλευρά του κινητήρα.

Στον κόκκινο κύκλο σου δείχνω το καπάκι της αντλίας που απεικονίζεται με το νούμερο 4 στο διάγραμμα.(υπάρχει μια μικρή διαφορά στο διάγραμμα ίσως επειδή είναι από το Hornet)

Στους πράσινους κύκλους βρίσκονται οι κολλιέδες του εξωτερικού κολλάρου και με τη μπλε γραμμή σου το τονίζω επειδή υπάρχει το κάγκελο μπροστά απ'το δικό μου.

Σκύβοντας και κοιτώντας πιο μέσα απ'αυτό το κολλάρο στο δικό σου μηχανάκι θα παρατηρήσεις και το δεύτερο κολλάρο που απεικονίζεται με το νούμερο 8 στο διάγραμμα. Σφίξε και τους δικούς του κολλιέδες !

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	51,5 KB 
ID:	87305

Moderator
    Νίκο δες τη φωτό παρακάτω, είναι λεπτομέρεια απ'την αριστερή πλευρά του κινητήρα.
    Ευχαριστώ Μάκη, θα τσεκάρω και θα σφίξω τους κολιέδες. Πάντως τις τελευταίες 2-3 μέρες δεν ξανα-παρατήρησα "διαρροή".

Ευχαριστώ Μάκη, θα τσεκάρω και θα σφίξω τους κολιέδες. Πάντως τις τελευταίες 2-3 μέρες δεν ξανα-παρατήρησα "διαρροή".
    Ίσως επειδή δεν έκανες κάποια μεγάλη βόλτα αυτές τις μέρες.

Έχε υπόψη σου να μην τις "καργάρεις" πολύ, έλα ελαφρό σφίξιμο αρκεί για να μην αρχίσουν οι κολλιέδες να πιέζουν το λαστιχένιο κολλάρο, χωρίς να είμαι σίγουρος φοβάμαι οτι μπορεί να το σκίσουν με τις άκρες τους.

Εγώ απλά τους έσφιξα λίγο γιατί ήταν πολύ χαλαροί όταν το πήρα καινούργιο, διαρροή δεν παρατήρησα ποτέ !

Moderator
    Τελικά βρήκα, με απόλυτη βεβαιότητα, από που προέρχεται η "διαρροή". Το ελαιώδες υγρό στάζει από ένα από τα τρία σωληνάκια που προεξέχουν κάτω από τον κινητήρα, δίπλα στον λεβιέ ταχυτήτων. Συγκεκριμένα στάζει από το το πιο "έξω" από τα τρία, από το αριστερότερο (και λίγο παχύτερο), δηλαδή, ("αριστερότερο" όπως καβαλάμε την μοτοσυκλέτα). Βλέπε και συνημμένη φωτογραφία. Η "διαρροή" μάλλον συμβαίνει όταν παρκάρω στον ήλιο / ζέστη με πολύ ζεστό κινητήρα.

Αν μπορούσε κάποιος να μου πει τι είναι αυτό το σωληνάκι (καθώς και τα άλλα δύο) θα του ήμουν υπόχρεος.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	leak.jpg 
Προβολές:	81 
Μέγεθος:	40,0 KB 
ID:	87909

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αν μπορούσε κάποιος να μου πει τι είναι αυτό το σωληνάκι (καθώς και τα άλλα δύο) θα του ήμουν υπόχρεος.

δε μπορούμε να σου πούμε...

είναι από τα μεγάλα μυστικά της μαμάς-honda και ένας από τους λόγους που τη μηχανή μας είναι από τις καλύτερες street touring του κόσμου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    είναι από τα μεγάλα μυστικά της μαμάς-honda και ένας από τους λόγους που τη μηχανή μας είναι από τις καλύτερες street touring του κόσμου...
    Κατατοπιστικότατος ο φούστης.. :rotflmao: :rotflmao:

Κι εγώ δεν γνωρίζω από που ακριβώς ξεκινούν αυτά τα σωληνάκια (3 είναι συγκεκριμένα) τα οποία βρίσκονται εκεί γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, για την υπερχείλιση δηλαδή ώστε να οδηγούν στο έδαφος ότι φεύγει από.. αυτό θα μας το πουν όσοι γνωρίζουν για να το μάθουμε κι εμείς επί την ευκαιρία..

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    Χμμμ... θα πρέπει να με σκοτώσετε μετά ε?

Κοιτώντας και το δικό μου σωληνάκι παρατήρησα οτι έχει μαζέψει από κάτω (πως το περιγράφουν αυτό τώρα) σαν λάδι τέλος πάντων που έχει μείνει στο χείλος του σωληνακιού κι έχει στερεοποιηθεί με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν φλαντζόκολλα ένα πράγμα.:hypnotize

Ίσως όταν ζεσταίνεται απ'την υψηλή θερμοκρασία του μοτέρ να υγροποιείται και να στάζει..

Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό πάντως Νίκο, γι'αυτό το λόγο υπάρχουν αυτά τα σωληνάκια εκεί απλώς θά'θελα κι εγώ να μάθω τι ρόλο βαράει το καθένα τους.

Moderator

Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό πάντως Νίκο, γι'αυτό το λόγο υπάρχουν αυτά τα σωληνάκια εκεί απλώς θά'θελα κι εγώ να μάθω τι ρόλο βαράει το καθένα τους.

Ναι και εγώ έχω αυτήν την περιέργεια.

Το μόνο ανησυχητικό, πιστεύω, είναι ότι λερώνουν τα πλακάκια

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Θα μου εξηγήσει κανείς τι είναι το TC- μπροστά απο τα Shoei ;
    από PetranGR στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 162
    Τελευταίο μήνυμα: 14/03/2013, 17:26
  2. Καινουργιο κοσκινάκι μου...
    από Stergios69 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 77
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2007, 12:06
  3. πείτε μου πότε γεννηθήκατε να σας πώ τι είστε (2 από 3)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2004, 10:28
  4. πείτε μου πότε γεννηθήκατε να σας πώ τι είστε (1 από 3)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2004, 10:27
  5. Δειτε Το Καινουριο Μου
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2003, 12:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας