Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Έδώ είμαστε.
Έχω προσέξει ότι πολλοί φίλοι του forum καταφέρονται πολλές φορές εναντίον των ευρωπαϊκών (περισσότερο ιταλικών) μηχανακίων και κάποιοι άλλοι εναντίον των ιαπωνικών. Λογικόν είναι ο καθένας να έχει τις προτιμήσεις του αλλά τι είναι αυτό που σας κάνει να επιλέγετε την μία ή την άλλη σχολή;
Προσωπικά τείνω προς Ιαπωνία και αναφέρω παρακάτω τους λόγους.
1. Αξιοπιστία. Πολλοί ίσως διαφωνίσουν αλλά νομίζω ότι είναι αντικειμενικό να πούμε ότι τα γιαπωνέζικα είναι εν γένει αξιόπιστα.
2. Τεχνολογία. Νομίζω ότι οι περισσότερες καινοτομίες, μας έρχονται από εκεί.
3. Τιμές. Οι φίλοι μας οι γιαπωνέζοι έδωσαν απλοχερα στον κόσμο ΦΘΗΝΑ μηχανάκια.
4. Design. Αν και εδώ θα φάω πολλές μούτζες, πιστεύω ότι σε κάποιες κατηγορίες (πχ ss) τα ομορφότερα είναι σχιστομάτικα.
5. Ποικιλία. Τα πάντα από παπί μέχρι πύραυλο
Για πείτε μου τη γνώμη σας ...
![]()
![]()
![]()
1 ---> αντικειμενικα, δεν ισχυει πλεον κατι τετοιο...
2----> μπορει, αν και δεν πρεπει να ξεχνας οτι οι Ιαπωνες εγιναν αυτο που εγιναν αντιγραφοντας πατικουρα τους Ευρωπαιους....ακομα αυτο κανουν...συνδυασμενα φρενα σου λεει ο αλλος και η moto guzzi τα εβγαζε απο το 70...
3----> Ηταν φθηνα καποτε...τοτε που αγοραζες ενα αθραυστο και αποδοτικο κινητηρα με πλασιο και φρενα για κλαματα....τωρα οι τιμες ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα αν αναλογιστεις το ποσο κοστιζουν τα -κατα τεκμηριο- καλυτερα περιφερειακα των Ευρωπαιων
4---->Αν και ειναι υποκειμενικο το θεμα , μια μουτζα την θες...ελεος!!
5---->Και ο Βασιλοπουλος εχει του πουλιου το γαλα να ψωνιζεις απο εκει...
Σεβαστες οι αποψεις σου αλλα οχι αποδεκτες (απο εμενα τουλαχιστον...) τεσπα , αν χρησιμοποιεις αυτα τα κριτηρια για να διαλεξεις μηχανη, Γιαπωνεζικο θα αγοραζεις εφ ορου ζωης...το μοναδικο κριτηριο παντως, ειναι να την βλεπεις και να πεφτεις ξερος...και να μην σου καιγεται καρφι αν δεν ειναι τεχνολογικα προηγμενη κτλ-κτλ...