Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Σαμάρια colori

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Ξεκινάω ανάποδα
    γ) ο Βασσάλος είναι ο εισαγωγέας (φέρνει και τα Bering και κάμποσα άλλα -πχ μου είχε χαλάσει ένα φερμουάρ για ένα μπουφάν και είχα περάσει και πήρα από εκεί καινούριο. όπως πάνω-κάτω κάνει και η Colori στα δικά της. Η διεύθυνση είναι Αιγαίου κάτι στη Νέα Σμύρνη . δες στο site.
    β) 40/80 lt (40 αν δεν ανοίξεις και το ενδιάμεσο φερμουάρ, 80 -συνολικά πάντα
    α) δες vassalos.gr - γράφει που υπάρχουν μαγαζιά που τα πουλάνε.
    συγκεκριμένα εδώ :
    http://www.vassalos.gr/html/anti.htm

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
    Ξεκινάω ανάποδα
    γ) ο Βασσάλος είναι ο εισαγωγέας (φέρνει και τα Bering και κάμποσα άλλα -πχ μου είχε χαλάσει ένα φερμουάρ για ένα μπουφάν και είχα περάσει και πήρα από εκεί καινούριο. όπως πάνω-κάτω κάνει και η Colori στα δικά της. Η διεύθυνση είναι Αιγαίου κάτι στη Νέα Σμύρνη . δες στο site.
    β) 40/80 lt (40 αν δεν ανοίξεις και το ενδιάμεσο φερμουάρ, 80 -συνολικά πάντα
    α) δες vassalos.gr - γράφει που υπάρχουν μαγαζιά που τα πουλάνε.
    συγκεκριμένα εδώ :
    http://www.vassalos.gr/html/anti.htm
    Ευχαριστώ πολύ.

BTW: Πανέμορφο μηχανάκι η Breva !!

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Κάτι σαμάρια της colori που είχα κοιτάξει (δεν ξέρω αν είναι τα συγκεκριμένα) δεν τα βρηκα πολύ ποιοτικά..

Εκτός από τα oxford και cameron (κοίτα εδώ) ρίξε και μια ματιά και σε αυτά της cargo

(http://tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php?cat=114
    http://www.frank-thomas.co.uk/index....bcategory_id=5)

Eγώ έχω τα ENDURANCE SPORTS της cargo..Ποιοτική κατασκευή,κάλυμμα για βροχή αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος..Δεν κάθονται πολύ καλά στη μηχανή (βέβαια μια φορά τα έχω βάλει),το φερμουάρ που ανοίγουν δεν σε βοηθάει πολύ όταν βάζεις τα πράγματα,και δεν έχει καμία εξωτερική τσέπη..Αλλά κοίτα τα μήπως κάποιο μοντέλο σου ταιριάζει..

Όσο για την πετσέτα,καλύτερα να βάλεις αυτοκόλλητα..Εγώ είχα βάλει μια μπλούζα και άντεξε δεν άντεξα 10 λεπτά..

Α,και το site του Ξύκη..

[size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Αλήθεια, αντί για αυτοκόλητα καμιά μαλακή πετσετούλα, ριχτή κάτω από τα σαμάρια, δεν θα έκανε δουλειά?
    Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να υπάρχει μια μαλακή πετσέτα πάνω στο πλαστικό απ'το να έχει άμεση επαφή το πλαστικό με τη βαλίτσα αλλά θυμήσου, τα σαμάρια ούτως ή άλλως θα έχουν ένα μικροτρέμουλο στο δρόμο άρα θα τρίβουν και την πετσέτα πάνω στο πλαστικό !

Ίσως με την επιλογή μιας "μαλακής" πετσέτας, κάτι σε fleece για παράδειγμα να μην έχεις κανένα πρόβλημα.. μια πετσέτα με άγρια υφή ίσως καταφέρει να στην κάνει τη ζημιά. Φτου φτου

Η σημαντικότερη διαφορά με το αυτοκόλλητο είναι ότι μένει πάντα σταθερό πάνω στο πλαστικό και η βαλίτσα τρίβεται πάνω σ'αυτό χωρίς να μπορεί να τρίψει το φρεσκο-γυαλιστερό σου χρώμα !

Όλα αυτά στα λέω Νίκο για να έχεις γενικότερα υπόψη σου το τι μπορεί να προκαλέσουν τα σαμάρια. Ίσως με ένα δυο ταξίδια να μην έχεις κανένα πρόβλημα αλλά σκέψου οτι μπορεί να έχεις καθησυχάσει με την πρακτικότητά τους και ίσως να ξεκινήσεις να τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή σχεδόν βάση (λέμε τώρα), κρίμα θα είναι να δεις γρατζουνίτσες όπως είδαν πολλοί ξαφνικά μετά από συχνή χρήση που δεν γνώριζαν και δεν είχαν φροντίσει να προστατευτούν πρώτα.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
    Προσωπικά έχω τις Adelaide της Cameron εδώ και 5 χρόνια, έχουν κάνει κάμποσα ταξίδια (και με την SR250 και με την Breva) και ήταν απροβλημάτιστα.
    Πήγα και τα είδα. Η τιμή τους είναι πράγματι 100ε και η ποιότητα κατασκευής τους δείχνει καλύτερη από τα colori. Στην μοτοσυκλέτα ταιριάζουν μια χαρά. Αν δεν κάνω λάθος έχουν και προστατευτικά βροχής τα οποία εφαρμόζουν ΑΠΟ ΜΕΣΑ (έτσι δεν είναι?) οπότε, φαντάζομαι, τα αφήνεις μόνιμα πάνω μια και, αν σε πιάσει βροχή, δεν μπορείς να βγάζεις τα πράγματα για να βάλεις τα προστατευτικά... ή κάνω λάθος?

Το μόνο "μείον" τους είναι ότι ανοίγουν / γεμίζουν από επάνω οπότε δεν ξέρω πόσο βολεύουν στο "φόρτωμα". Γενικά τα γεμίζεις από κάτω προς τα πάνω, σαν σάκο, ή "οριζοντίως", σαν βαλίτσα? (Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζει νόημα η ερώτηση...)

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να υπάρχει μια μαλακή πετσέτα πάνω στο πλαστικό απ'το να έχει άμεση επαφή το πλαστικό με τη βαλίτσα αλλά θυμήσου, τα σαμάρια ούτως ή άλλως θα έχουν ένα μικροτρέμουλο στο δρόμο άρα θα τρίβουν και την πετσέτα πάνω στο πλαστικό !

Ίσως με την επιλογή μιας "μαλακής" πετσέτας, κάτι σε fleece για παράδειγμα να μην έχεις κανένα πρόβλημα.. μια πετσέτα με άγρια υφή ίσως καταφέρει να στην κάνει τη ζημιά. Φτου φτου

Η σημαντικότερη διαφορά με το αυτοκόλλητο είναι ότι μένει πάντα σταθερό πάνω στο πλαστικό και η βαλίτσα τρίβεται πάνω σ'αυτό χωρίς να μπορεί να τρίψει το φρεσκο-γυαλιστερό σου χρώμα !
    Λοιπόν αυτό που πρόσεξα είναι ότι τα σαμάρια δεν ακουμπάνε ΚΑΘΟΛΟΥ στα πλαστικά της ουράς!! Έχω βάλει μια σχάρα της GIVI η οποία έχει δύο σίδερα που πιάνουν στο μπροστά μέρος της θέσης του συνοδηγού (εκεί που το CBF είχε υποδοχές για χταπόδια). Οι βαλίτσες λοιπόν ακουμπάνε σε αυτά τα σίδερα και καθόλου στα πλαστικά!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bars.jpg 
Προβολές:	326 
Μέγεθος:	58,9 KB 
ID:	87934

Οι βαλίτσες λοιπόν ακουμπάνε σε αυτά τα σίδερα και καθόλου στα πλαστικά!
    Aυτό κι αν είναι ευκολία, εύχομαι μόνο να μην έχεις πρόβλημα με τη σταθετότητα της βαλίτσας αφού ακουμπώντας πάνω στο καγκελάκι έχει πολύ μικρότερη επιφάνεια για να στηριχτεί η πλάτη της, αν και μ'ένα καλό τέντωμα των ιμάντων δεν νομίζω να αγχωθείς καθόλου.

Εγώ εκεί την ψιλοπάτησα αφού η δική μου η σχάρα δεν έχει αυτά τα σίδερα κι έτσι, "κόλλα και ξεκόλλα αυτοκόλλητα κάθε φορά που θες σαμάρια μλκα Μάκη."

Καλή αγορά σου εύχομαι !

Όνομα:	p8290003 plai.jpg 
Προβολές:	322 
Μέγεθος:	64,4 KB 
ID:	87953

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Πήγα και τα είδα. Η τιμή τους είναι πράγματι 100ε και η ποιότητα κατασκευής τους δείχνει καλύτερη από τα colori. Στην μοτοσυκλέτα ταιριάζουν μια χαρά. Αν δεν κάνω λάθος έχουν και προστατευτικά βροχής τα οποία εφαρμόζουν ΑΠΟ ΜΕΣΑ (έτσι δεν είναι?) οπότε, φαντάζομαι, τα αφήνεις μόνιμα πάνω μια και, αν σε πιάσει βροχή, δεν μπορείς να βγάζεις τα πράγματα για να βάλεις τα προστατευτικά... ή κάνω λάθος?

Το μόνο "μείον" τους είναι ότι ανοίγουν / γεμίζουν από επάνω οπότε δεν ξέρω πόσο βολεύουν στο "φόρτωμα". Γενικά τα γεμίζεις από κάτω προς τα πάνω, σαν σάκο, ή "οριζοντίως", σαν βαλίτσα? (Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζει νόημα η ερώτηση...)
    τα αδιάβροχα βγαίνουν με φερμουάρ από την 'μέσα' πλευρά. (τουλάχιστον στις δικές μου - δε νομίζω να το έχουν αλλάξει το σύστημα). Οπότε αν πιάσει βροχή, απλά ανοίγεις το φερμουάρ βγάζεις την κουκούλα και τις σκεπάζεις.

Στο γέμισμα συνήθως τα βάζαμε σαν βαλίτσα οριζοντίως.

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

Παντως μια αλλη καλη λυση ειναι πιστευω ...παιρνεις φλις πετσετουλες, τις κολας με καλη-δυνατη ταινια διπλης οψης στο εσωτερικο των σαμαριων και τελειωσε η υποθεση.

...Δεν εχεις το βαλε βγαλε απο τα πλαστικα!

H καλύτερη λύση ειναι οι βαλίτσες...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγώ εχω κάτι colori εδώ και 7 χρόνια,απο αντοχή μια χαρά είναι, στο μηχανάκι μου έρχονται κουτί, με μια πατέντα για την εξάτμηση αδιάβροχα, υποστήριξη απο την colori άψογη (πήγα πρόσφατα και αγόρασα μια βάση του tankbag που έχω εδώ και 7 χρόνια, καμιά σχέση με Ελληνική εταιρεία).
    Εχω την εντύπωση πάντως οτι στις ταχύτητες που ταξιδεύουν τα street χρειάζονται βαλίτσες και οχι σαμάρια.

Τα oxford τα φέρνει ο Γιάσσαρης (www.giassaris.gr) τα είχα δει στην έκθεση, αλλά είχε 160 τα σαμάρια και 120 το tailbag αν θυμάμαι καλά, λέει ότι έχουν εφ'όρου ζωής εγγύηση. Αλλά πολύ ακριβά! Και για κάποιο λόγο δεν τα έχει στη σελίδα του... Όπως και ο Ξύκης δεν τα έχει πιά στη σελίδα του. Αυτά που είδα στην έκθεση ήταν τα Humpack panniers που στην Αγγλία έχουν 115? λιανική και 90κάτι το tailbag!
    http://www.harpersraceshop.co.uk/cat159_1.htm

Και τελικά κοιτώντας το site της oxford η "εφ'ορου ζωής" δεν αφορά "αναλώσιμα": "The Lifetime guarantee does not, however, extend to rain covers, buckles and zip tags, which are covered under our usual 12 month warranty".

Moderator
    Τελικά αγόρασα τα Cameron Adelaide 2. Τιμή 100 ευρώ. Ο λόγος που τα προτίμησα από τα Colori είναι η ποιότητα κατασκευής τους που φαίνεται καλύτερη, και ΚΥΡΙΩΣ, η καλύτερη αδιαβροχοποίησή τους. Η ονομαστική χωρητικότητά τους είναι 40 / 80 λίτρα. Ανοίγουν και γεμίζουν από επάνω (με δύο φερμουάρ) πράγμα που ίσως είναι λίγο δυσκολότερο στο φόρτωμα από το πλαϊνό άνοιγμα των colori. Η αδιαβροχοποίηση επιτυγχάνεται με ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ "σακούλες" που εφαρμόζουν "μόνιμα" στους σάκους και μέσα στις οποίες βάζεις τα πράματα. Εξωτερικά ΔΕΝ έχουν καλύμματα. Προσφάτως τα χρησιμοποίησα σε μικρή εκδρομή, και κατά την επιστροφή έφαγαν αρκετή βροχή χωρίς να μπάσουν τίποτα. Επ' ευκαιρίας, δοκίμασα και την χωρητικότητά τους. Σε ΕΝΑ σάκο κατάφερα να χωρέσω περίπου τα ακόλουθα πράγματα (ΧΩΡΙΣ να ανοίξω την επέκταση):

- 1 ζευγάρι παπούτσια στρωτά
    - 2 ζευγάρια κάλτσες
    - 2 σετ εσώρουχα / φανέλες
    - 1 παντελόνι (τζιν, χοντρό)
    - 2 πουκάμισα (μακρυμάνικα)
    - 1 μπλούζα χοντρή
    - Σετ ξυριστικά / καλλυντικά

Ίσως να χωρούσαν και *λίγα* ακόμη, αλλά όχι πολλά.

Στην μοτοσυκλέτα (CBF 600S) κάθονται μια χαρά, δεν ενοχλούν τον συνεπιβάτη, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εξάτμιση. Όταν τα βάλεις χωρίς να ανοίξεις τις επεκτάσεις δεν αυξάνουν το πλάτος σχεδόν καθόλου. Στην βροχή, όπως είπα, δεν έβαλαν τίποτα, αλλά λερώθηκαν αρκετά από λάσπες στο κάτω και στο πίσω μέρος τους (πουθενά αλλού όμως). Το καθάρισμά τους ήταν σχετικά εύκολο, ακόμη και πριν τα αδειάσω. Για αποφυγή του λερώματος σκέφτομαι την επόμενη φορά να τα βάλω μέχρι την μέση μέσα σε πλαστικές σακούλες (π.χ. σκουπιδιών) τις οποίες θα στερεώσω πάνω τους με σκοινί ή ιμάντες, έτσι ώστε κατά την άφιξη απλά να πετάξω τις σακούλες και να έχω καθαρές αποσκευές.

Moderator
    Και μερικές φωτογραφίες για το ασυνήθιστο σύστημα αδιαβροχοποίησης

1

Όνομα:	p1010002.jpg 
Προβολές:	229 
Μέγεθος:	54,3 KB 
ID:	91069

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ