kiriaki simera den exei kai poli komso...
an jerei kaneis as mou lisei tin aporia...
metaji enos lap-top kai enos desktop paraplisiwn xaraktiristikwn poio katanalwnei perissoteri energeia?
kiriaki simera den exei kai poli komso...
an jerei kaneis as mou lisei tin aporia...
metaji enos lap-top kai enos desktop paraplisiwn xaraktiristikwn poio katanalwnei perissoteri energeia?
Χαλαρα το Desktop
Τα υποσυστηματα σε ενα laptop ειναι σχεδιασμενα με διαφορα κολπα ωστε να εξοικονομουν ενεργεια και να παρατεινουν την αυτονομια τους οταν δουλευουν με μπαταρια (καθως επισης και για λογους που εχουν να κανουν με μικροτερη παραγωγη θερμοτητας επειδη δεν εχουν χωρο για συστηματα ψυξης)
Desktop vs Laptop
Notebooks are the most obvious way to save energy in home computing and client-side office computers
Comparing the 30W for a powerful notebook (including LCD screen, see example) with the 120W desktop PC plus the 80 W CRT screen, savings could really be up to 80%. And even in the notebooks intended as 'desktop replacement', with a larger screen (up to 16-17") and less aggressive power management settings, the savings are still well over 50%.
http://www.eu-energystar.org/en/en_022c.shtml
>>>> Κάθε μοτοσυκλέτα χάνει το 50% της αξιοπιστίας της μετά απο επίσκεψη σε Ελληνικό συνεργείο. <<<<
kai egw to desktop elega gia ligotero energovoro alla telika mallon to aditheto simvenei
http://www.efficientproducts.org/rep...tops_FINAL.pdf
dld me simferei gia ena pc 24/7 (download machine) na parw ena palio lap top?????
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
kai egw to desktop elega gia ligotero energovoro alla telika mallon to aditheto simvenei
http://www.efficientproducts.org/rep...tops_FINAL.pdf
dld me simferei gia ena pc 24/7 (download machine) na parw ena palio lap top?????
![]()
![]()
![]()
Προσεξε στα παραπλησιων χαρακτηριστικων Desktop και Laptop το Desktop ειναι χαλαρα πολυ γρηγοροτερο και οικονομικοτερο στην αναβαθμιση και αποκατασταση ζημιων
εκτος του οτι εχει πολυ μεγαλυτερες δυνατοτητες επεκτασης και ειναι και σημαντικα φθηνοτερο
το θέμα είναι οτι σε λειτουργία 24/7 το laptop θα τα παίξει
εγω για τετοια χρήση έχω ένα desktop Celeron 300MHz
>>>> Κάθε μοτοσυκλέτα χάνει το 50% της αξιοπιστίας της μετά απο επίσκεψη σε Ελληνικό συνεργείο. <<<<
Αρχικά δημιουργήθηκε από island
το θέμα είναι οτι σε λειτουργία 24/7 το laptop θα τα παίξει
εγω για τετοια χρήση έχω ένα desktop Celeron 300MHz
Θα διαφωνήσω σε αυτό,ο δικός μου φορητός έχει μείνει μέχρι και 4 μέρες σερί ανοιχτός κατεβάζοντας ταινίες και παιχνίδια...Ειδικά όταν είχα τον φορητό στο δωμάτιο μου με βόλευε περισσότερο από τώρα που έχω desktop γιατί έκανε και σημαντικά λιγότερο θόρυβο...
Fortis Fortuna Adiuvat
Ναι αλλα δεν λες οτι ολα αυτα τα εκανε μεσα απο το ψυγειο :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από runneras125
Θα διαφωνήσω σε αυτό,ο δικός μου φορητός έχει μείνει μέχρι και 4 μέρες σερί ανοιχτός κατεβάζοντας ταινίες και παιχνίδια...![]()
δεν μιλάμε για 3-4 μέρες για μηχανήματα που κάνουν download αλλά για εβδομάδες (τσε βάλε)
αλλά ακόμα και αυτό το 4ημερο δεν θα μπορέσει να το επαναλάβει πολλές φορες ενα laptop.
Αρχικά δημιουργήθηκε από X_NR750
Ναι αλλα δεν λες οτι ολα αυτα τα εκανε μεσα απο το ψυγειο :rotflmao:![]()
Ε όχι και στο ψυγείο,δεν είμαστε μπακάληδες.Σε μία εταιρία κρυογονικής στην Σουηδία τον είχα...
Fortis Fortuna Adiuvat
Θα διαφωνήσω σε αυτό,ο δικός μου φορητός έχει μείνει μέχρι και 4 μέρες σερί ανοιχτός κατεβάζοντας ταινίες και παιχνίδια...Ειδικά όταν είχα τον φορητό στο δωμάτιο μου με βόλευε περισσότερο από τώρα που έχω desktop γιατί έκανε και σημαντικά λιγότερο θόρυβο..
oi mac pantws den kanoun katholou thorubo!!
![]()
θελω moter 250 για xt του 82
κ manual για rf 400
με 1η αδεια το 97
plaka plaka ena k700 pou exw edw kai 2 xronia
zitima einai an exei kleisei gia panw apo 10 wres sinolika...
(ektos apo mia periodo 2 minwn ston strato, opou ta kinita apagoreuodan austira)
skilia!!![]()
Για κατεβαστήρι είναι προφανές ότι δεν παίρνεις laptop.
Το καλύτερο είναι ένα παλιό desktop (ένα P2 είναι τέλειο) που του βγάζεις από μέσα ότι δεν χρειάζεται ώστε να καταναλώνει την λιγότερη δυνατή ενέργεια![]()
Και όμως...
Το laptop είναι δυνατόν να παραμείνει σε λειτουργία 24/7 , απο την στιγμή όμως που διατηρούνται τα παρακάτω...
1) Είναι πάνω σε docking station που διαθέτει ανεμιστήρα, για να διατηρεί το φορητό σε σταθερή θερμοκρασία.
2) Γίνεται τακτική συντήρηση συσκευών (βλ. Δίσκοι , ανασυγκρότηση, καθαρισμός με πεπιεσμένο άερα κτλ.)
3) Λειτουργεί με ελάχιστα services καταναλώνοντας όσο το λιγότερο πόρους και κατά επέκταση ενέργεια. (οχι screesavers , οχι ασύρματες κάρτες δικτύου και usb τροφοδοσία συσκευών).
Τηρώντας τα παραπάνω , μπορεί να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο, αρκεί βέβαια το 24/7 να μην είναι και 24/7 επί όλες τις εβδομάδες του χρόνου.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.