Άκου με που σου λέω κι εγώ KAWA έχω και ξέρω!
Αργά ή γρήγορα το παθαίνουν αυτό αυτά τα μοντέλα!
Χάνεις από κάπου ψυκτικό υγρό μέσα στο κάρτερ. Το νερό (paraflu) σχηματίζει παραφίνη με το λάδι, όσα πρόσθετα κι άν έχει.
Ξεκίνα από το εξής απλό:
1. Οι αναθυμιασεις του κάρτερ πάνε μέσα στο φιλτροκούτι. Άνοιξε το φιλτροκούτι να δεις τι γίνεται εκεί. Πετάνε οι αναθυμιάσεις εκεί νερό; αφρό; παραφίνη; Είναι ένας πρώτος δείκτης οτι κάτι δεν πάει καλά....
2. Πρόσεξε το δοχείο διαστολής. Μήπως βγάζει νερό από την εξαέρωσή του ύστερα από μια μεγάλη βόλτα; Μήπως κατεβαίνει η στάθμη του σιγά σιγά; (χρειάζεται να είσαι παρατηρητικός εκεί, μην περιμένεις να δεις να έχει κατεβεί η στάθμη 5 δάχτυλα σε μια μέρα!!!!).
Δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμυξης διαφορετικών λαδιών στο κάρτερ καθώς 3-4 χιλιοστά στάθμης ξένου σώματος στα λάδια είναι μια μεγάλη ποσότητα (περίπου 500 ml, ανάλογα με πόσο λάδι βάζει το κάρτερ) και προέρχεται σίγουρα από νερά.