Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Πρόβλημα...

Πρόβλημα...

εδώ και 2 μήνες παρατηρώ το εξής πρόβλημα στο Hornet μου.

Αν "πέσω" σε κάποια λακούβα (όχι απαραιτήτως μεγάλη) ακούγεται ένα χτύπημα από το πίσω μέρος της μηχανής. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο και εμφανίζεται πιο συχνά όταν έχω και συνεπιβάτη.

Έχω ελέγξει κουνώντας όλα τα πλαστικά μέρη που υπάρχουν στο πίσω μέρος της μηχανής (βλέπε undertray, hugger και βάση πινακίδας) αλλά δε φαίνεται να είναι χαλαρό κάποιο από αυτά.

Εσωτερικά της σέλας δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι καλά τοποθετημένο (όπως θήκη με εργαλεία) ώστε να προκαλεί κάποιον θόρυβο.

Οπότε όπως καταλαβαίνεται αδυνατώ να βρω από που προέρχεται αυτός ο θόρυβος.

Πλέον η μόνη σκέψη που μπορώ να κάνω είναι ότι το αμορτισέρ "βρίσκει" κάπου.

Να σημειώσω ότι το αμορτισέρ έχει 7 κλίμακες και στο δικό μου είναι εργοστασιακά στη 2η από της 7 "σκάλες".

Μπορεί κάποιος να υποθέσει από που μπορεί να προέρχεται αυτός ο θόρυβος.

Και στον μηχανικό να το πάω και βόλτα να το κάνει είναι δύσκολο πιστεύω να κατανοήσει από που προέρχεται αυτός ο θόρυβος.

Για πείτε καμιά άποψη.
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

εισαι σιγουρος οτι προερχεται απο πισω και οχι απο κατω??

ριξε ενα σφιξιμο τα μπουλονια που συγκρατουν την μηχανη στο πλαισιο.
    In Thrust We Trust

Turn To Burn

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από b_bong12
    εισαι σιγουρος οτι προερχεται απο πισω και οχι απο κατω??

ριξε ενα σφιξιμο τα μπουλονια που συγκρατουν την μηχανη στο πλαισιο.
    +954

Το ίδιο μου έκανε κι εμένα το δικό μου....

Εφαγα με 3 ωρες να ψάχνω και τελικά ειχε λασκάρει το ένα μπουλόνι που κατά το μοτέρ (αυτό δίπλα στον σωλήνα του ψυγείου).
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BILLY FILTH
    Έχω ελέγξει κουνώντας όλα τα πλαστικά μέρη που υπάρχουν στο πίσω μέρος της μηχανής (βλέπε undertray, hugger και βάση πινακίδας) αλλά δε φαίνεται να είναι χαλαρό κάποιο από αυτά.
    Το ίδιο και στο CBF μου απ'όταν έβαλα το hugger !

Ενώ το έχω τοποθετήσει καλά χωρίς να έχω αφήσει λάσκα κάποια βίδα αυτό συνεχίζει να κάνει το χτύπημα με τον "πλαστικό" ήχο μόλις πέσω σε λακούβα.

Έχω παρατηρήσει πάντως πως ακούγεται μόνο τις ζεστές μέρες κι αυτό δεν ξέρω που οφείλεται, ίσως επιρρεάζεται το υλικό του απ'τη θερμοκρασία.

Έμαθα πάντως να ζω με αυτό αφού δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να σταματήσει και δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα.

Αφού έχεις βάλει και undertray πιθανόν ν'ακούγεται κι αυτό.

Re: Πρόβλημα...

Εσωτερικά της σέλας δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι καλά τοποθετημένο (όπως θήκη με εργαλεία) ώστε να προκαλεί κάποιον θόρυβο.

Το διαβασα πιο προσεχτικα τωρα.

Το φτερο το εβαλες προσφατα?
    Ισως να ακουμπαει η ροδα στο φτερο.
    Ειναι μεχρι να κατσει καλα.
    In Thrust We Trust

Turn To Burn

αυτό με το μοτέρ μου ακούγεται λίγο τραβηγμένο αλλά θα το κοιτάξω.

η αλήθεια είναι πως αυτός ο θόρυβος άρχισε να ακούγεται αφότου τοποθέτησα το hugger και το undertray.

Το hugger είναι αλήθεια πως απέχει από τη ρόδα περίπου 1 πόντο.

Αλλά αν έβρισκε αυτό δε θα έπρεπε να υπάρχει κάποια φθορά στα άκρα του;

Το μοτέρ σε πόσα μπουλώνια στηρίζεται;
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Η αλυσίδα ειναι οκ Βιλλυ?

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ναι η αλυσίδα είναι μια χαρά.

είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο θόρυβος προέρχεται από πίσω.

εχθές έκανα μια διαδρομή με τον πατέρα και μου είπε πως του ακούγεται σαν να ακουμπάει το προστατευτικό της αλυσίδας (που είναι εννιαίο με το undertray) αλλά αυτό μου φαίνεται ακόμα πιο απίθανο γιατί και χαλαρή να ήταν η αλυσίδα προς τα κάτω θα έκανε την κούρμπα και όχι προς τα πάνω ώστε να βρίσκει εκεί.
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

ναι η αλυσίδα είναι μια χαρά.

είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο θόρυβος προέρχεται από πίσω.

εχθές έκανα μια διαδρομή με τον πατέρα και μου είπε πως του ακούγεται σαν να ακουμπάει το προστατευτικό της αλυσίδας (που είναι εννιαίο με το undertray) αλλά αυτό μου φαίνεται ακόμα πιο απίθανο γιατί και χαλαρή να ήταν η αλυσίδα προς τα κάτω θα έκανε την κούρμπα και όχι προς τα πάνω ώστε να βρίσκει εκεί.
    Ρωτάω γιατί είχα παρόμοιο θόρυβο και ήταν απλά χαλαρή η αλυσίδα.

Οποτε αν ειναι χαλαρή, στις αλλαγές ταχύτητας ή σε ανωμαλίες (δρόμου ) μπορεί να βρίσκει πάνω

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Το hugger είναι αλήθεια πως απέχει από τη ρόδα περίπου 1 πόντο.
    Αλλά αν έβρισκε αυτό δε θα έπρεπε να υπάρχει κάποια φθορά στα άκρα του;
    Αν το χτύπημα προέρχεται απ'το hugger σίγουρα δεν θα είναι απ'την επαφή του με το λάστιχο !

Δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω τι προκαλεί αυτό το χτύπημα αλλά το hugger βρίσκεται πάντα σταθερό χωρίς να "παλατζάρει" στο δρόμο απ'τη λειτουργία του αμορτισέρ, τουλάχιστον το δικό μου θέλει αρκετή δύναμη για να το "παίξεις" πάνω κάτω κρατώντας το απ'τη μύτη που κάνει ακριβώς πάνω απ'τη μέση του πέλματος του λάστιχου.

Είναι αδύνατον δηλαδή να μπορέσει με μια γερή ταλάντωση ν'ακουμπήσει το λάστιχο.

Έχω το hugger της Εrmax, νομίζω πως αυτό της Puig έχει πιο μαλακό πλαστικό για την κατασκευή του.. εσύ ποιο έχεις ;

και εγώ της ermax έχω τοποθετήσει.

πήρα τώρα τηλέφωνο τον μηχανικό μου και θα περάσω το απόγευμα από εκεί μήπως και είναι κάτι εμφανές που απλά εγώ δε μπορώ να δω.

Να προσθέσω και κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία (άσχετο προφανώς με το υπάρχον πρόβλημα) και έχει να κάνει με το μπροστινό σύστημα.

Όταν φρενάρω δυνατά (μη φανταστείτε κανεένα φρενάρισμα πανικού) παρατηρώ μια δόνηση στο τιμόνι κάθετα προς τον δρόμο χωρίς όμως να επηρεάζει καθόλου τη συμπεριφορά του τιμονιού.

Το αισθάνομαι σαν να έχει συσπειρωθεί το ελατήριο και να ταλαντώνεται μέχρι να επανέλεθει στην αρχική του θέση.

Είναι φυσιολογικό αυτό που αναφέρω ή πρέπει να ελέγξω κάτι.

Υ.Γ. Μαζεμένοι οι προβληματισμοί σήμερα
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Φτουσκουλικομυρμηγκότρυπα Το avatar του/της Sabre
    Το hugger είναι Μπιλ. Φοράμε το ίδιο αν δεν κάνω λάθος.Τα ίδια μου κάνει
    Έχουμε δεί το τέλος της ιστορίας, το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού, το τέλος της Θρησκείας, το τέλος της αυταπάτης, ακόμα και το τέλος της χιλιετηρίδας...
    Μόνο το τέλος της μαλακίας δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα.

ρε συ όπως είπε και ο Μάκης δεν είναι καθόλου χαλαρό
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Φτουσκουλικομυρμηγκότρυπα Το avatar του/της Sabre
    100% το ριμαδοhugger της ermax φταίει.Απλά δεν μπορώ να εντοπίσω αν ακουμπάει πουθενά με το αμορτισέρ (?) η αν παίζει κάτι με την αλυσίδα όπως λέει ο Cptn.
    Έχουμε δεί το τέλος της ιστορίας, το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού, το τέλος της Θρησκείας, το τέλος της αυταπάτης, ακόμα και το τέλος της χιλιετηρίδας...
    Μόνο το τέλος της μαλακίας δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
    100% το ριμαδοhugger της ermax φταίει.Απλά δεν μπορώ να εντοπίσω αν ακουμπάει πουθενά με το αμορτισέρ (?) η αν παίζει κάτι με την αλυσίδα όπως λέει ο Cptn.
    Απ'ότι μου λέει η φαντασία μου πρέπει κάτι να γίνεται με το σημείο που εφάπτεται το hugger με τη δεξιά πλευρά του ψαλιδιού, από εκεί δηλαδή που περνάει το σωληνάκι του φρένου.. δεν έχω καταφέρει να το διασταυρώσω (δεν τό'ψαξα κι ιδιαίτερα δηλαδή) αλλά όπου αλλού κι αν κοιτάξω το δικό μου το CBF(ξαναλέω) δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει το hugger να χτυπηθεί κάπου, ούτε σε ρόδα, ούτε σε αμορτισέρ αλλά ούτε και στο κάτω μέρος της ουράς.

Ίσως έτσι όπως πατάει πάνω στη δεξιά πλευρά του ψαλιδιού να υπάρχει κάτι σαν συντονισμός όταν το ψαλίδι καταπονηθεί στιγμιαία από κάποια λακούβα ή σαμαράκι..

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά και στα Hornet σας.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2016, 20:37
  2. Εσωτερικο προβλημα???
    από HRT στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2004, 13:54
  3. Προβλημα και αντιδρασεις....
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2004, 04:23