Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 15

Θέμα: Άμα μπαίνετε στα φόρα μόνο για να ακούτε τη γνώμη σας

Άμα μπαίνετε στα φόρα μόνο για να ακούτε τη γνώμη σας

Διαβάστε τουλάχιστον και αυτό:
    http://www.urban75.com/Mag/argument.html

Άμα όμως διαλέξετε αυτό το δρόμο, εγώ έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι μαζί σας.

Win online arguments!
    Enjoy battling it out on the bulletin boards? Like getting stuck into a good, pointless argument with only one aim - to win at any cost? Then this guide is for you - simply follow the 12-point guide below and success will be yours!

1. Get friendly
    Always refer to your opponent by his/her first name. Your messages will seem warm and friendly, despite the rabid ferocity of their content. After a few exchanges, begin to use a corruption of your opponent's name - begin with "William", then change to "Billy", then change to something like "Billy-Boy". Women don't enjoy having their names shortened either, so make sure that "Mrs. Elizabeth C. Osbourne-Smythe PhD, QC" is always addressed as "Lizzy".

2. Picky! Picky!
    Criticising your opponents spelling or grammar will make you look pedantic. Far better to deliberately misread a message, then follow-up with an utterly incongruous statement. And if they make a factual error - no matter how small - make sure you're on hand to remind them of their error as often as possible.

3. Be selective
    Selective editing is a good way to avoid engaging with your opponent's better arguments. Simply delete that intelligent, pointed question which ends paragraph three and reply instead to the weaker arguments beneath. Should your opponent post something like "I'm sorry but you're talking crap", snip everything but the first two words then graciously accept his apology.

4. Showboat
    Once the argument is in full swing, publicly thank all those people who have e-mailed you privately with their messages of support. Claim that you are too busy to reply to each of them personally at the moment, but promise to continue fighting on their behalf.

5. You've got history
    Boasting about how long you've been subscribed to a forum or newsgroup is not advised. Far better to make obscure references to the forum/newsgroup when only thirteen people knew it existed. Fondly recall a similar flame-war which took place in 1989 between "Big Al" and "Phyllis from Kent". If a newly arrived opponent produces a particularly strong argument, tell them that you've already discussed (and won) this debate last year and that you've no intention of repeating your crushing arguments all over again for their benefit.

6. There's lots of you
    Always refer to yourself in the plural, as though you are speaking on behalf of the whole newsgroup: "all we are trying to say is..." sounds much more pompous than "all I am trying to say is...". When other people join in the thread, the rules are simple: if they side with you, follow-up immediately and enthusiastically, congratulating them on their courage; if they side with your opponent, ignore the tossers.

7. One step ahead
    Pre-empt all replies. Tell your opponent that you know exactly how he or she is going to respond to your message because you've seen it all before. List all potential counter-arguments to your position and invite your opponent to choose one.

8. Beer and arguments don't mix
    Never, ever, rejoin a long-running argument after ten pints in the pub. Although the devastating logic of your drunken ramblings will seem inescapable to you at the time, your opponent will lap up the incoherent, inconsistent, beer-troubled flaws in your argument and you'll be unlikely to recover. If you've been involved in a particularly vehement argument where you've staked your reputation on the line, get a friend to lock away your PC on pub nights.

9. Bamboozle with links
    If your opponent's tenacity is proving too much for you, try a Google counter-attack. This involves posting up an endless stream of vaguely related links, insisting that there's more than enough evidence contained in the 50+ linked sites to crush any counter argument. Ensure you keep the references vague and preferably link to pages that are stuffed full of even more links. If your enemy can't find the evidence they're demanding, blame them for their lack of research skills - after all, you've already provided them with ample resources.

10. I didn't say that!
    Never apologise for anything, ever.

11. Play dirty
    Think the argument isn't going your way? Simply post one long, highly antagonistic message in which you completely misrepresent everything your opponent has said in the last three weeks. End by martyrishly declaring that the argument has dragged on for too long and that you have no choice but to kill-file/ignore your opponent. Ignore any further messages and/or quietly re-register under a new name.

12. Victory is yours!
    Won the argument? Congratulations - but remember to be utterly unbearable in victory. Make generous excuses for your opponent's behaviour ("I know you primary school technicians can be under a lot of stress", "the menopause can be a very difficult time", etc), but retain a calm tone of superiority ("the important thing is to learn from your mistakes"). State that you hope your opponent stays around and reassure him/her that other subscribers are sure to forget all about this sorry business in a couple of years.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ΜΑΛΑΚΙΕΣ... Ποιός μπορεί να βάλει σε καλούπι την ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά σε καθημερινή βάση , για να φτιάξει και κανόνες νίκης για διαλόγους;

Κανάς καμένος θα το έκανε αυτό , με πάρα πολύ χρόνο στην διάθεση του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Και όμως Gandalf, υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε και αναπνέουν για να εφαρμόσουν (έστω και εν αγνοία τους) τέτοιες μα#ακίες στα φόρα.

(και δώστου μετά κατεβατά ο zireous, λες και δεν έχει τίποτα να κάνει καλύτερο)

XeRox member......
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ΜΑΛΑΚΙΕΣ... Ποιός μπορεί να βάλει σε καλούπι την ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά σε καθημερινή βάση , για να φτιάξει και κανόνες νίκης για διαλόγους;

Κανάς καμένος θα το έκανε αυτό , με πάρα πολύ χρόνο στην διάθεση του.

Gandalf

πιστευω πως δεν θα επρεπε να το δουμε τοσο επιδερμικα
    το θεμα, απλα κανε μια συγκριση με την χειραγωγηση των μαζων,
    κοινως, προπαγανδα (βλεπε πολιτικη/διαφημηση κτλ)
    αν σκεφτεις τωρα κ το γεγονος οτι το internet, σαν μεσο επικοινωνιας
    επεκτεινεται ραγδαια ισως κ τα παραπανω να δουλευουν μια χαρα.
    i'm no supergenius, or are i...???

smells like summertime....

Να σου πω εγώ τι άτομα έχω βρει που δημιουργούν φασαρίες και σε σνομπάρουν στα φόρα ??

Απο το 1998 , είμαι χωμένος με το κεφάλι στο ιντερνετ , με σκοπό να αποκτώ γνώση , οπού η ξεφτιλισμένη ελληνική παιδεία ,αδυνατεί να την προσφέρει .

Το ποιο προβληματικό προφίλ χρήστη , είναι αυτό του φανατικού ήρωα του φόρουμ , ο ξερόλας , το σαλιγκάρι που έχει κάνει καβούκι του το φόρουμ ..... διότι δεν έχει φίλους στην πραγματική ζωή !!

Για αυτό το σαλιγκάρι , όποιος άλλος επιδείξει αξία , και κερδίσει των θαυμασμό των άλλων ....είναι αντίπαλος .

Και άμα είσαι και Έλληνας , και όλοι άλλοι Αμερικανοί ... εεεερε γέλια , εκεί να δεις ....αφορμή ψάχνουν οι ξεφτίλες να στην πέσουν με σκοπό να σε πετάξουν έξω από το φόρουμ .

Εαν δεν υπερβάλω ... έχω γράψει σε σύνολο γύρω στα 250.000 απαντήσεις σε φόρουμ , και έχω διαβάσει εκατομμύρια θέματα .

Αποτέλεσμα .... δεν αναλώνω με τίποτα την ψυχούλα μου μέσα στα φόρουμ, προσπαθώ να συμμετέχω για να ενημερώνομαι και να βοηθάω , αλλά δεν μου επιτρέπω , να μετατραπεί το φόρουμ σε προσωπικό μου καβούκι .

Δυστυχώς .... θα πρέπει ο χρήστης των φόρουμ , να φάει πολλές κλωτσιές για να καταλάβει ότι τα φόρουμ δεν είναι αρένες εξυπνάδας , και περιβάλλον που κερδίζεις κοινωνική καταξίωση.

Για καλή μου τύχη , από μικρός γαλουχήθηκα με τα πρότυπα του ελεύθερου επαγγελματία.
    Μάθημα πρώτο ..... κοινωνικότητα ...σπάσιμο του πάγου ...δημιουργία δημοσιών σχέσεων .
    Απο την στιγμή που ξέρω να σπάω το πάγο , έξω στην πραγματική ζωή , δεν έχω ανάγκη από καβούκια .

Αλλωστε τα υπερμοναχικά σαλιγκάρια , είναι να τα λυπάσαι ... αλλά από την άλλη , καλύτερα να τα αποφεύγεις .... το μόνο όπλο που έχουν είναι τα σάλια ... και το καλύτερο ειναι να μένεις πάντα καθαρός .

Κυριάκο εγώ είμαι από πιο παλιά στο νετ...

Και γενικά δεν πολυτρελλαίνονταν τα φόρα που σύχναζα για το άν είμαι Έλληνας ή όχι (η αλήθεια είναι ότι γουστάρανε την Ελλάδα συνήθως).

Αλλά η διαφορά είναι ότι όταν κόλλαγα και ασχολιόμουνα με τα φόρα το έκανα γιατί γούσταρα το περιβάλλον και τη θεματολογία (πχ μουσικά φόρα), και συχνά με τη κουβέντα βγάζαμε διάφορα "λαυράκια" που βοηθάγανε και τους υπόλοιπους όταν αργότερα ψάχνανε παρόμοια θέματα.

Τώρα, άμα το παραχαβαλεδιάζω μερικές φορες... κάντε με ban ρε, τί να πω.

Καλά μωρέ αδερφέ μου .... σε πιάνουν και σένα μερικές φορές κάτι κρίσεις με τα στοιχάκια ....

Εγω γράφω μουσική ως τρίτο χόμπι , το δεύτερο είναι φωτογραφία , και το πρώτο η δουλειά μου με αρκετό εύρος φάσματος ως αντικείμενο .

Γράφω ηλεκτρονική μουσική , "αέρινα ψηφιακά ταξίδια" τα ονομάζω , διότι δεν ακολουθώ τα εμπορικά πρότυπα .

Ανυ γουέιιι ...

Η πνευματική έγερση των προβληματικών εγκεφάλων , γίνετε από την επιστήμη με ηλεκτροσόκ !! είναι μάταιοι όλοι οι άλλοι τρόποι .

Για αυτό θα πρότεινα να μην δίνεις και μεγάλη σημασία , όταν βλέπεις προβληματικές συμπεριφορές .

Αυτό που θα με χαροποιούσε , να το έβλεπα έστω και μια φορά , είναι να έτρωγα ένα χέσιμο από άλλο μέλος , και έπειτα απο μερικές ώρες , να βγει και να μου πει ..... φιλέ συγνώμη .. ήμουνα φτιαγμένος από αλλού και ξέσπασα σε σένα !!

Εφόσον δεν υπάρχει πλέων ζωντανή , αυτή η άγνωστη λέξη που λέγεται " γνήσια παλικαριά ", ας μην αναλωνόμαστε τόσο πολύ με το τι γράφει ο καθένας .... δεν σου κάνω μαθήματα ... απλά διατυπώνω την σκέψη μου.

Παλαιό μέλος
    Δεν ξερω τι λετε αλλα εχω μεινει αναυδη! Ναι, ειναι γεγονος....οσοι κερδιζουν το οποιο online debate κανουν ακριβως αυτα.

Υ.Γ. Οταν αναφερομαι σε ανθρωπους που απαντουν σε debate δεν μιλαω για ατομα που ΜΟΝΟ απαντουν σε debate. Αλλα ατομα ( σαν εμενα) που καποια στιγμη θα θελησουν να εκφρασουν μια γνωμη και να την υποστηριξουν για 5-6 σελιδες ( η 20 σελιδες οπως εχω δει μερικους εδω μεσα). Δεν ειναι ντε και καλα κακο..εχω ενημερωθει αφανταστα σε τετοιες συζητησεις (και ψυχαγωγηθει επισης!)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αλλο η μουσική και άλλο η μοτοσυκλέτα.
    Εδώ μερικά πράγματα έχουν να κάνουν και με την ασφάλεια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της slacker

Re: Άμα μπαίνετε στα φόρα μόνο για να ακούτε τη γνώμη σας

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Criticising your opponents spelling or grammar
    Ποιόν μου θυμίζει αυτό εδώ μέσα να δείς... :a13: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από iLia
    (και ψυχαγωγηθει επισης!)
    χαχαχαχαααααααααααα

Καλά η ψυχαγωγία είναι το κλου της βραδιάς !! ( όχι δεν σε ειρωνεύομαι )

Οι Αμερικανοί για παράδειγμα , δεν κατανοούν έννοιες που για μας είναι αυτονόητες ..... για αυτούς το Having Fun .... μπορεί να είναι οτιδήποτε .... από το να σου κάψουν το σπίτι ... να σου βουλώσουν το μάτι ... να σε τεμαχίσουν και να σε παστώσουν .... και άλλα πολλά .

Ποτέ δεν έβγαλα άκρη μετά το ξέσπασμα ενός Flame War εναντίων μου .... στο ερώτημα τι σας οδήγησε να το ξεκινήσετε ? ..... όλα είναι Having Fun .

Κυριε stefanε

Είτε για μηχανές γράφουμε , είτε για ραπανάκια , η συμπεριφορά μέσα στα φόρουμ , χαρακτηρίζετε από το γραπτό λόγο .

πράγμα που σημαίνει ότι από την ριμάδα την στιγμή που πάτησες το κουμπί Reply !! , βαριέσαι , δεν βαριέσαι , πρέπει να ξοδέψεις χρόνο και ενέργεια έτσι ώστε τα γραφόμενα σου να έχουν νόημα .

Το περί ασφάλεια δεν το κατάλαβα , αλλά σίγουρα οπουδήποτε μέτρο η αίσθημα ασφάλειας , είναι βίωμα και ευθύνη του καθενός ξεχωριστά ... η τελική απόφαση δεν επιβάλετε από κανέναν , σε κανέναν .

To all

Κοίτα να δεις , μου ήρθε ένα κλικ και θυμήθηκα ένα άλλο παράδοξο που συμβαίνει στα φόρουμ , οι μικροί σε ηλικία δρουν σαν κασετόφωνα , και για να μην τρώνε καζούρα , κολλάνε πιστά στην θεωρία Σωστό & Λάθος . Right & Wrong ...

Και έτσι βγαίνουν οι απαντήσεις του στυλ " +1000 " χαχαχούχα ..... συμφωνούν δηλαδή !! δεν ξέρουν απόλυτα το γιατί ..αλλά εφόσον το λένε οι παλαιοί με 2-3 χιλιάδες μηνύματα .. τέρμα έτσι είναι .

Η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά ορατή η ηλικία του κάθε ενός , για να μπορούμε να επιλέγουμε την κατάλληλη απάντηση για το άτομο που αναφερόμαστε .
    Και από άποψη οικονομίας , δεν μπορεί να δίνεις μια μακροσκελή απάντηση σε ενα δεκαεξάχρονο που δεν έχει την εμπειρία να την κατανοήσει.

Μιας και τα λέμε χύμα και τσουβαλάτα , έχω εντοπίσει τουλάχιστον τρεις μικρουλιδες , που κυνηγούν όλα τα θέματα , και το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν το δικαστή Drend , πετάνε την κοτσανιτσα τους , σε βαφτίζουν λάθος , και περιμένουν να αντιδράσεις .... ( κάνουν πειράματα με τα νεύρα σου.. !! )

Τελος , υπάρχει και μια ακόμα ράτσα , αυτοί που νοιώθουν μεγάλοι σε ηλικία και απαιτούν σεβασμό .
    Εκει είναι και το μεγαλύτερο γέλιο .
    Το ίντερνετ και τα φόρουμ δεν είναι μια επέκταση του εγώ μας , εφόσον μιλάμε με αγνώστους είναι αδύνατο να γνωρίζει ο ένας τα βιώματα του άλλου ..... έτσι είναι καλύτερα να κρατάμε όλοι μας μια στάση ουδέτερη ...να μην πω δηλαδή ότι αυτός είναι ο κανόνας .

Μέσα στα φόρουμ δεν υπάρχουν οι έννοιες όπως σεβασμός - ανωτερότητα - δόξα - θαυμασμός - αξιοκρατία - φιλίες - συμμαχίες - ομαδικότητα ... όσοι αναζητούν τέτοια πράγματα θα σπάνε τα μούτρα τους τακτικά .

Το φόρουμ είναι βασική επικοινωνία , και δυστυχώς κουτσή και στραβή ... σαν να μιλάς στο τηλέφωνο .

Τωρα θα μου πει κάποιος .... άλλοι την βρίσκουν με το τηλέφωνο ...Βλέπε Hot line ... αυτό είναι μια φαντασίωση .... και εφόσον θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ... καλά θα κάνουν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι , να σταματήσουν να έχουν τέτοιες φαντασιώσεις για τα φόρουμ , οτι είναι δηλαδη επέκταση της ζωής τους .

Ωρέ.. έγραψα πολλά , ώρα για ένα τσιγαράκι .... και ας με σκοτώσει, δεν πειράζει, είναι επιλογή μου.
    Παράλογη , αλλά επιλογή μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Κυριάκο
    Και τα 16χρονα έχουν άποψη και δεν είναι κακό να σε βγάζουν λάθος, και υπάρχουν και σαραντάρηδες με λιγότερο μυαλό απο 16χρονα, και στο κάτω κάτω πιο φυσικά βλέπω τον 16χρονο μπροστά την οθόνη παρά τον 40χρονο.
    Το θέμα ασφάλειας είναι αυτονόητο στα "τεχνικά" ας πούμε.

stefanε

Γραψε ρε μπαγάσα δέκα λέξεις παραπάνω ... στήριξε το λόγο σου με έστω ένα επιχείρημα . ( παράπονο το έχω )

Δεν σχολιάζω την άποψη σου άμεσα ...

Παραθέτω όμως λαϊκές εκφράσεις που καταρρίπτουν στην πράξη τον ισχυρισμό σου .

Παράδειγμα 1 : Αλλαγή λαδιών οχήματος ........ λέει ο άλλος , πήγα την μηχανή για σέρβις και ο μάστορας έβαλε τον πιτσιρικά !!! ... μου στραβό-έπιασε την βίδα κάρτερ ...

Παράδειγμα 2 : φαινόμενο μίμησης ..... οπαδοί ποδοσφαίρου ... καταστροφή περιουσιών ... ο λόγος και η αιτία δεν μετράνε ή δεν έχουν λογική ... οταν τους πιάνει η αστυνομία ... Μικροος είναι λέει , αστον κύριε αστυνόμε !!

Παράδειγμα 3 : φαινόμενο έξαρσης βίας .... γνωστοί - άγνωστοι Αθήνα .... βάζουν φωτιά στην περιούσια σου .... Μικροος είναι λέει , αστον κύριε αστυνόμε !! ( Εγω δεν έχω κάψει το αυτοκίνητο του γείτονα μου .. μήπως δεν είμαι φυσιολογικός ? Μήπως δεν ζω στην ίδια κοινωνία με τους άλλους ? Μήπως δεν ξέρω ,τι χρώμα έχουν οι κάρτες ανεργίας ? )

Παράδειγμα 4 : Οδηγική συμπεριφορά 16χρονου ... χωρίς λόγια !!.

Και κλείνω την περιγραφή μου , λέγοντας , ή ακόμα και συμβουλεύοντας τον σημερινό 16χρονο .
    Ο αγώνας για ένα άτομο, στο να είναι σωστός , και κοινωνικά αποδεκτός είναι μια μόνιμη διεργασία , δεν σταματά ποτέ !!
    Οι εμπειρίες στην ζωή , είτε τεχνικές γνώσεις , είτε γενικές γνώσεις του πως δουλεύει το σύστημα και η κοινωνία , είναι θέμα χρόνου να αποκτηθούν .

Το σημαντικότερο όμως από όλα , είναι να μάθει κανείς , τον τρόπο απόκτησης γνώσης ... για να γίνει αυτό ... πρέπει να έχεις ισχυρή προσωπικότητα και πειθαρχεία , κάτι που είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας , όπου η γενική χαλάρωση των θεσμών εχει επιφέρει την άκρατη ομαδική απειθαρχία .... πως να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου ?!! Οταν όλοι οι άλλοι είναι χύμα στο κύμα !!
    Αυτο είναι το πιο δύσκολο από όλα .

Δεν εχω πρόβλημα με την ηλικία των ανθρώπων , ορισμένα πράγματα όμως, είναι κανόνες της φύσης , και όχι θέμα εγωισμού ..... φυτεύεις μια πορτοκαλιά , και πρέπει να περιμένεις 5-6 χρόνια ώσπου να φας το πρώτο πορτοκάλι !!

Ας αφήσουμε τα 16χρονα στην άκρη .... να μεγαλώσουν στην ώρα τους ... και άμα βγάλουν πορτοκάλια , το ξανασυζητάμε

Ως τότε , θα τρώμε από τα δικά μας πορτοκάλια , που τα έχουμε έτοιμα .

Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    stefanε

Γραψε ρε μπαγάσα δέκα λέξεις παραπάνω ... στήριξε το λόγο σου με έστω ένα επιχείρημα . ( παράπονο το έχω )

Δεν σχολιάζω την άποψη σου άμεσα ...

Παραθέτω όμως λαϊκές εκφράσεις που καταρρίπτουν στην πράξη τον ισχυρισμό σου .

Παράδειγμα 1 : Αλλαγή λαδιών οχήματος ........ λέει ο άλλος , πήγα την μηχανή για σέρβις και ο μάστορας έβαλε τον πιτσιρικά !!! ... μου στραβό-έπιασε την βίδα κάρτερ ...

Παράδειγμα 2 : φαινόμενο μίμησης ..... οπαδοί ποδοσφαίρου ... καταστροφή περιουσιών ... ο λόγος και η αιτία δεν μετράνε ή δεν έχουν λογική ... οταν τους πιάνει η αστυνομία ... Μικροος είναι λέει , αστον κύριε αστυνόμε !!

Παράδειγμα 3 : φαινόμενο έξαρσης βίας .... γνωστοί - άγνωστοι Αθήνα .... βάζουν φωτιά στην περιούσια σου .... Μικροος είναι λέει , αστον κύριε αστυνόμε !! ( Εγω δεν έχω κάψει το αυτοκίνητο του γείτονα μου .. μήπως δεν είμαι φυσιολογικός ? Μήπως δεν ζω στην ίδια κοινωνία με τους άλλους ? Μήπως δεν ξέρω ,τι χρώμα έχουν οι κάρτες ανεργίας ? )

Παράδειγμα 4 : Οδηγική συμπεριφορά 16χρονου ... χωρίς λόγια !!.

Και κλείνω την περιγραφή μου , λέγοντας , ή ακόμα και συμβουλεύοντας τον σημερινό 16χρονο .
    Ο αγώνας για ένα άτομο, στο να είναι σωστός , και κοινωνικά αποδεκτός είναι μια μόνιμη διεργασία , δεν σταματά ποτέ !!
    Οι εμπειρίες στην ζωή , είτε τεχνικές γνώσεις , είτε γενικές γνώσεις του πως δουλεύει το σύστημα και η κοινωνία , είναι θέμα χρόνου να αποκτηθούν .

Το σημαντικότερο όμως από όλα , είναι να μάθει κανείς , τον τρόπο απόκτησης γνώσης ... για να γίνει αυτό ... πρέπει να έχεις ισχυρή προσωπικότητα και πειθαρχεία , κάτι που είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας , όπου η γενική χαλάρωση των θεσμών εχει επιφέρει την άκρατη ομαδική απειθαρχία .... πως να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου ?!! Οταν όλοι οι άλλοι είναι χύμα στο κύμα !!
    Αυτο είναι το πιο δύσκολο από όλα .

Δεν εχω πρόβλημα με την ηλικία των ανθρώπων , ορισμένα πράγματα όμως, είναι κανόνες της φύσης , και όχι θέμα εγωισμού ..... φυτεύεις μια πορτοκαλιά , και πρέπει να περιμένεις 5-6 χρόνια ώσπου να φας το πρώτο πορτοκάλι !!

Ας αφήσουμε τα 16χρονα στην άκρη .... να μεγαλώσουν στην ώρα τους ... και άμα βγάλουν πορτοκάλια , το ξανασυζητάμε

Ως τότε , θα τρώμε από τα δικά μας πορτοκάλια , που τα έχουμε έτοιμα .
    Εδωσες την απαντηση που θα εδινε ο οποιος ξεροκεφαλος ξερολας 40 αρης ...πρςτα απο ολα ας ξεκινησουμε οτι η ιλικια των 16 ειναι οντως μικρη αλλα αυτο που την δεσμευει ειναι η μεταβατικοτητα της ...επισης βεβαια το ηλικιακο πεδιο που συγκρινες τον εαυτο σου δειχνει πολλα πραγματα...για αυτο εγς θα ανεβασω λιγο τα σταθμα και θα συγκρινω εναν 22-25 με εναν 40-45 (και υποψην οτι κινουμαστε στο μεσο ορο και οχι σε εξαιρεσεις ) λοιπον ... ο 40αρης ειναι σε ολα καταδικασμενος να ειναι πισω... σωματικη εξελιξη και πνευματικη εξελιξη...ολα...λογω εποχων ,συνεχως μεταβαλλομενων και λογω ελειψης προσαρμοστικοτητας (να η φυση που ανεφερεσ) εξαιτιας οποιασδηποτε μορφης ‘’αρτηριοσκληρηνσης’’ ο σαρανταρης αδυνατει να ακολουθησει το ευπλαστο και συνεχως αναπτυσομενο μυαλο ενως εικοσαρη...να αντικρουσω τα παραδειγματα σου...το πρωτο ειναι το πιο ευκολο...σε ολες σχεδον τις δουλειες 40αρηδες αντικαθιστονται απο 25+αρηδες αλλα δυσκολα απο 30+...αυτα που θεωριτικα ξερει ενας 25αρης εσυ εφτασες 40 και ακομα τα ψαχνεις στο ιντερνετ...το παραδειγμα 2 και 3 ...αστα ...αμυαλοι σαρανταρηδες βρισκουν δυστυχως αμυαλους 20αρηδες...αλλα τα τοσο εντονα φαινομενα προκαλουνται απο μια κοινωνικη μεριδα που ειτε στα 20 ειτε στα 40 το ιδιο μυαλο θα εχουν,αλλα και παλι απο 40αρηδες παρακινουνται.... οσο για το τελευταιο αστο ...ειναι ατακα σαρανταρηδων...γιατι οι 20αρηδες λενε ‘’σα παππους οδηγει’’ αναφερομενοι σε σενα. Το μονο που ισςς να μπορει καλυτερα ο σαρανταρης να κανει ειναι λογω εμπειριας (η οποια και παλι λογω εποχης δεν απεχει και τοσο μεταξυ γενεων) να μπορει να φιλταρει και να αξιολογει καλυτερα καποιες καταστασεις ...ΑΛΛΑ... παλι...λογω εποχης... αν σου εχει αφησει κατι το αγχος μπορει να το κανεις αυτο...και βεβαια υπαρχουν τα παραδειγματα σαν εσενα που αποδεικνειουν στην οποια ηλικια και να βρισκονται ποσο ανωριμοι ειναι καταφευγοντας σε τετοιες συζητησεις με τετοιες αποψεις... τελος αποδεχομαι οτι και εγω καπςς ετσι θα μειωνεκτω φτανοντας σε αυτη την ηλικια σε σχεση με τους τοτε νεολαιους....

Kυριάκο πάντως μάλλον έχεις μπλέξει τα γενικά φόρα όπου συμπεριφορές σαν κι αυτή που περιγράφω πάνω πάνω παίζουν, με τούτο, που είναι μια τεράστια παρέα που συχνά κάνουμε πλάκα ο ένας στον άλλον (εμένα να φανταστείς δε με ξέρουνε κάν φατσικά αλλά ανέχονται τη πλάκα μου), με κλασικο παράδειγμα κάμποσες φάτσες αρχαίες που μπορεί και να κάνουν πλάκα μεταξύ τους και εκεί που λογικά δεν θα έκαναν οι περισσότεροι από μας.

Υπάρχουν και διάφοροι τύποι που μπαίνουν μέσα και αρχίζουν από το πρώτο ποστ πχ να μας λένε τί οδηγάρες είναι κλπ (άμα γλιτώσουνε τη καζούρα χωρίς πολλές απώλειες λόγω νεύρων, ίσως και να κολλήσουν κάπου και αυτοί στη πορεία).

Πχ εμένα σπάνια θα με δεις να κάνω πλάκα στα Τεχνικά και στην Οδήγηση (σε πολλά άλλα το παλεύω το θέμα), και ακόμα και τύπους που το παίζανε ρόσιδες λίγο τους τη λέω και καπάκι με ενδιαφέρει να πιάνουν το γιατί τους την είπα.

Για τα 4 που έθεσες:

1 Άλλαζε μόνος σου λάδια, πάντα. Και φρόντιζε αφού ζεστάνεις καλά τη μηχανή να τα αφήνεις κάνα μισάωρο τουλάχιστον να στραγγίζουν (για να μη κλωτσήσει και η τάπα, μπσιτ ροπόκλειδο).

2 Θυμάμαι έξω από την ΑΕΚ που εμάς τους τζαμπατζήδες μας κυνηγάγανε μια χρονιά γύρω γύρω σα μα#άκες για να μή μπούμε στους Maiden (και πέτρες παιχτήκανε, αλλά μόνο σε μπάτσους), και μετά (μιλάμε για γύρους όχι αστεία) ανοίξανε τις πόρτες οι ελεεινοί όταν παίζανε το Running Free.

3 Έχω περιγράψει πορεία εδώ παλιότερα, τη παρακμή της υπόθεσης κλπ, άστο. Άμα το έχεις ζήσει από μέσα είναι χάλι, και πιο χάλι ακόμα να τα σπας από χόμπι.

4 Εγώ στα 18 (με κουτί) πάντως εκεί που έβλεπα κάτι νάκια στη παραλία (όλο αριστερά, αντί για το δρόμο) με την άκρη του ματιού μου βλέπω μπάτσο μέσα στη μέση του δρόμου με τα χέρια ψηλά. (δέν τον πάτησα όμως, και αυτό σημαίνει πειθαρχία μάστορη).

Θα προτιμούσα τα 16άχρονα να στρίβουν σε μικρές πίστες (είτε χωμάτινες είτε όχι) συχνότερα, και να πέφτουν λιγότερο.

Τί δουλειά έχει αυτή η συζήτηση όμως με το θέμα;

slacker, σου την έχω πει για τίποτα greeklish ή ορθιογραφικά και δεν πήρα χαμπάρι; (δε με ενοχλούν, για τα greeklish έβαλα στις προτάσεις κάτι σχετικό επειδή μόνο εγώ και άλλοι δύο εδώ τα διαβάζουμε).

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 116
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2007, 17:00
  2. Τα εχει κανεις για να μου πει γνωμη?
    από X_NR750 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2006, 20:16
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2005, 13:47
  4. Για Να Δω Την Σκεψη Σας!!!!!
    από zoropatra στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 36