Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: Urban Myth ή πραγματικότητα;

"Με την καλή έννοια" Το avatar του/της Trans

Urban Myth ή πραγματικότητα;

Η απορία μου είναι η εξής:

Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι κάποιου του μετά από ατύχημα του βγάλανε το κράνος και το κεφάλι του άνοιξε στα δύο. Εμένα το συγκεκριμένο μου μοιάζει λίγο με αστικό μύθο (urban myth). Μου φαίνεται περίεργο να μην έχει τίποτα το κράνος εξωτερικά και το κόκκαλο να έχει κοπεί. Ακόμα και να είχε κοπεί κοπεί όμως το κόκκαλο δεν θα υπήρχε αίμα ή υγρό που να υποδηλώνει τέτοια ζημιά; Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω ή απλά είναι κάτι που όλοι έχουμε ακούσει και το έχουμε πάρει σαν δεδομένο;;;

Βασικά το κράνος δεν το βγάζουμε μετά από ατύχημα μόνοι μας γιατί υπάρχει διαδικασία που γίνεται αποκλειστικά από ανθρώπους που ξέρουν πως να το βγάζουν. Θεωρητικά πάντα. Αυτό όμως για να μην τραυματίσουμε περισσότερο τον άνθρωπο που έχει εμπλακεί στο ατύχημα.

χωμα να ειναι και .... Το avatar του/της jasondakar
    περί μύθου πρόκειται λογικά. αποκλείεται να άνοιξε το κεφάλι σου από την μια στην άλλη για να ανοίξει στα 2. και γενικός πιστεύω οτι άμα το κράνος δεν έχει σπάσει κάπου ώστε να βρει το κεφάλι σε κάποιο σημείο δεν είναι δυνατό να έχει σπάσει το κεφάλι του θύματος το μονό που μπορεί να έχει είναι να έχει διάσειση και γενικός να έχει πάθει ζημιά ο εγκέφαλος λόγο αδράνειας στο χτύπημα.

όμως γιατί μερικές φορές οι γιατροί επιμένουν να σου βγάλουν ακτινογραφία με το κράνος? λες να ξέρουν κατι παραπάνω?
    ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
    a sub-forum you can trust....

ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ

Σαφώς και δεν είναι μύθος!

Επιβεβαιώνετε με το παράδειγμα που έφερες με τους γιατρούς......(το έχω δει εγώ, γιατρό να φωνάζει από το τέλος του διαδρόμου "μην του βγάζετε το κράνος...)

επίσης το κρανίου (το καθ'αυτού κόκκαλο) είναι χωρισμένο σε κομμάτια....
    αν σπάσει και ανοίξει δεν πονάει.....
    οι εγχειρήσεις εγκεφάλου γίνονται χωρίς αναισθησία για να μπορούν να βλέπουν αντιδράσεις του σώματος κατά τη διάρκεια αυτών!

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.... ακτινογραφίες με το κράνος θα βγάζουν για να δουν μήπως έχεις καμιά ζημιά σε κανα σπόνδυλο, αυχένα, μην έχει καρφωθεί τίποτα στο κράνος, μην έχει σπάσει τίποτα εσωτερικά από το κράνος κι έχει καρφωθεί κτλ. Βασικά όμως δεν ξέρω για αυτό ρωτάω κι εγώ.

Που ειμαι; Τι κανω εδω; Το avatar του/της Pitsakos
    Το σηγκεκριμενο περιστατικο πρεπει να ειναι μυθος γιατι πολυ απλα εχι συμβει σε ολες τις περιοχες τις Ελλαδος! Πρωτη φορα το ακουσα στα 15 μου αυτο και απο τοτε το ακουω απο πολλους απο ασχετες περιοχες μεταξυ τους! οποτε μυθος!!
    Αλλα για να μην λεμε και οτι ναναι δεν στελνουμε κανενα email στους Mythbusters να τελειωνουμε;:rotflmao: :rotflmao:
    Η ζωη ειναι πολυ μικρη για να ειναι ασχημη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από siakattackj

Θεωρητικά όμως αν "χωριστεί" το κόκκαλο δεν θα τρέξει αίμα ή εγκεφαλικό υγρό; Κάποιο "σημάδι" δεν θα υπάρχει; Είπαμε ότι το κράνος μπορεί να συγκρατεί τα δυο κομμάτια του κόκκαλου αλλά δεν φαντάζομαι τόσο σφιχτά όσο να περιορίζει και την αιμορργία.

Κανάς γιατρός (ορθ/κός) κατά προτίμηση;

Αρχικά δημιουργήθηκε από siakattackj

Θεωρητικά όμως αν "χωριστεί" το κόκκαλο δεν θα τρέξει αίμα ή εγκεφαλικό υγρό; Κάποιο "σημάδι" δεν θα υπάρχει; Είπαμε ότι το κράνος μπορεί να συγκρατεί τα δυο κομμάτια του κόκκαλου αλλά δεν φαντάζομαι τόσο σφιχτά όσο να περιορίζει και την αιμορργία.

Κανάς γιατρός (ορθ/κός) κατά προτίμηση;

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Δεν νομιζω και γω να ειναι μυθος παιδια.Σαφως και το εχουν μαθει ολοι απο στομα σε στομα σε ολη την ελλαδα αλλα δεν πρεπει να ειναι μυθος.Αν ηταν μυθος δεν θα το ελεγαν οι γιατροι να μην βγαζουμε το κρανος και καλα να αισθανομαστε μετα απο μεγαλο τρακο.Αυτο που κανουν οι γιατροι ειναι να πανε κατευθειαν για ακτινογαφια και μετα αν δουν οτι εχει προβλημα ο ασθενης κοβουν το κρανος περιμετρικα η στο σημειο που εχειο φανει οτι υπαρχει προβλημα και ξυριζουν το σημειο αυτο απο τα μαλλια και στην συνεχεια κανουν τα απαραιτητα για να συγκρατησουν το κρανιο σε ενα κομματι.Μην ρωτατε πως και τι δεν ξερω.
    Keep spamming!!!:a13:

Το να βγαλεις το κρανος σε τετοιες περιπτωσεις ειναι επικίνδυνο γιατι μπορει να δημιουργησεις μεγαλυτρες ζημιες στον τραυματια.

τωρα εαν παιζει να ανοιξει ή οχι το κεφαλι του στα δυο δεν εχει σημασια, σημασια εχει οτι εαν εισαι ανειδίκευτος για να κανεις μια δουλεια μπορεις να τα κανεις πολυ χειροτερα χωρις λογο.
    κ στη συγκεκριμενη περιπτωση ενα λαθος μπορει να στοιχησει μια ανθρωπινη ζωη!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Νέο μέλος
    Το λέει και στις ερωτήσεις-σήματα για το δίπλωμα ότι δε βγάζουμε το κράνος, αν και δε νομίζω ότι γίνεται για να μην ανοίξει το κεφάλι στα δύο...δεν είναι καρπούζι...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Για να ανοιξει ενα κεφαλι στα δυο θα πρεπει να υπαρχει τομη απο τον αυχενα, να διατρεχει ολο το κρανιο, να κατεβαινει στο κουτελο , στο προσωπο, στο πηγουνι και να φτανει μεχρι τον λαιμο....χωρια που θα πρεπει να εχουν κοπει ολοι οι ιστιοι και οι χονδροι που εχουμε μεσα στην κεφαλα μας....αν προκληθει τετοιο τραυμα, εισαι ηδη νεκρος δεν χρειαζεται να σου βγαλουν το κρανος για να πεθανεις...

...αν και το ειχα δει να συμβαινει τοτε που πηγαν την Βισση για πρωκτοραφη...ημουν και εγω εκει!!! μετα φεραν την αδερφη με την τσιπουρα στο κ*λο που δεν μπορουσαν να την βγαλουν επειδη κοντραραν τα λεπια, τον τυπο που εφυγαν οι μπουκαλες μετα απο αλμα με μοτοκρος και του εκοψαν τα αυτια, εκεινο που σκαλιζε την μυτη του στο αυτοκινητο και στουκαρε με αποτελεσμα να σφηνωθει το δαχτυλο στο ρουθουνι του κτλ-κτλ... :rotflmao: :rotflmao:

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    α! και το κρανος δεν το βγαζουμε για να μην προκαλεσουμε μεγαλυτερη ζημια (αν υπαρχει)στον αυχενα η στις κακωσεις του κρανιου.

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

...αν και το ειχα δει να συμβαινει τοτε που πηγαν την Βισση για πρωκτοραφη...ημουν και εγω εκει!!!

:rotflmao: :rotflmao:

Τελικά όντως ήταν Amstel???

:rotflmao:
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    O τύπος πάντως που το φόραγε, λέει πως είναι ζωντανός

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	news_crashhel.jpg 
Προβολές:	354 
Μέγεθος:	16,1 KB 
ID:	90535
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
    :rotflmao: :rotflmao:

Τελικά όντως ήταν Amstel???

:rotflmao:

mythos.....

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Full floating δισκοφρενα...??? Τι ειναι στην πραγματικοτητα ?
    από anco στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2006, 20:32
  2. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2006, 21:55
  3. Urban Legends
    από kalesin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2005, 16:42
  4. Πραγματικότητα
    από marine521 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3