Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα.
Παρότι σου απάντησαν ήδη τα παιδιά και τα περισσότερα έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μένα στο χώρο της moto νομίζω ότι μπορώ να σου πώ 2-3 πράγματα από αυτά που διαπίστωσα τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο που οδηγώ - πλέον καθημερινά - μηχανή.
1. Όσο και να λες στην αρχή "εγώ θα πηγαίνω πάντα αργά" όταν αισθανθείς άνετα με τη μηχανή σου θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλεις να γυρίσεις δυνατά το δεξί. ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ (κάτι που δεν είναι εύκολο ακόμη και για μένα που είμαι 35).
2. Σύντομα θα νομίζεις ότι γνωρίζεις και ελέγχεις απόλυτα τη μηχανή σου και αυτό θα μειώσει τον φόβο και την προσοχή σου. Αυτό θα είναι μια ψευδαίσθηση. Διάβασε το σχετικό forum για οδήγηση-στρίψιμο-css school και θα καταλάβεις τι εννοώ.
3. Όσο και να λές στην αρχή "εγώ δεν θα οδηγήσω ποτέ αν πιώ" είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή με τη γκόμενα ή φίλους σου θα βρεθείς κάπου και θα πιείς. Θεωρώ ότι ξέρεις στα 21 τον εαυτό σου οπότε εαν δεν αισθάνεσαι απόλυτα οκ είναι προτιμότερο να την αφήσεις εκεί και να πάρεις ένα ταξί (έχω χάσει αρκετούς φίλους έτσι και γι αυτό δεν είχα πάρει τόσο χρόνια μοτο).
4. Μην οδηγήσεις ποτέ εάν είσαι στενοχωρημένος ή εκνευρισμένος ή κουρασμένος. Χαλάρωσε λίγο και κάτσε να πιείς ένα καφέ.
5. Γενικά πρέπει να σκέφτεσαι σαν Γαλάτης γιατί για μένα είναι πλέον βέβαιο ότι "τελικά ο ουρανός μπορεί να μας πέσει στο κεφάλι". Ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση όμως να ξέρεις ότι θα χρειαστείς και τύχη καθώς υπάρχουν όντως αρκετοί που δεν έχουν πέσει ποτέ αλλά είναι βέβαιο 1000% ότι κινδύνεψαν πολλές φορές (και δεν νομίζω ότι σ' αυτό θα σου πει κανείς το αντίθετο).
Φίλε μου μιας και έχεις αποφασίσει να την πάρεις και έχεις το μικρόβιο μέσα σου σου εύχομαι καλορίζικη και να είσαι πάντα όρθιος. Επειδή όμως είσαι και νέο παιδί (και μην με παρεξηγήσεις) οφείλω να σου πω ότι όταν με το καλό κάνω παιδί με τον έτερον ήμισυ θα σκεφτώ σοβαρά να συνεχίσω να κινούμαι με την καλή μου.
![]()
![]()