Το πρόστιμο για πινακίδα αλλάζει ή όχι..;
Το πρόστιμο για πινακίδα αλλάζει ή όχι..;
αν πέσει κάποιος επάνω της εννοείς?Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Το πρόστιμο για πινακίδα αλλάζει ή όχι..;![]()
![]()
![]()
Αν δεν γίνει έτσι..Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
αν πέσει κάποιος επάνω της εννοείς?![]()
![]()
![]()
oxi re man...δεν εννούσα αυτό.,,...Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Αν δεν γίνει έτσι..![]()
![]()
πάντως άλλαξαν τα πρόστιμα
και αν έχεις πινακίδα μαζί σου αλλά μη εμφανή ή σε μπαγκάζια
και αν δεν την έχεις καθόλου μαζί σου
....
το να μην έχει καν πινακίδα το όχημα (δηλαδή ούτε καν άδεια) εμπίπτει σε άλλη κατηγορία...
![]()
παιδιά έχουν γράψει κανέναν εδώ μέσα για κράνος που δεν φόραγε ο συνεπιβάτης???
δεν έχω ακούσει ποτέ ως τώρα κάποιο περιστατικό ανάλογο απο γνωστούς μου και θέλω να ξέρω αν συμβαίνει, γιατί μερικές φορές τυχαίνει να μεταφέρω συνεπιβάτη χωρίς κράνος....
"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
Και κάτι ακόμα.
Πέρα από την αύξηση στα πρόστημα τώρα οι κλήσεις πάνε κατευθείαν στο δημόσιο ταμείο που σημαίνει ότι αν δεν πληρωθεί δεν μπορείς να πάρεις από την εφορεία φορολογική ενημερώτητα και φυσικά θα σου έρθει το πρόστημο στο εκκαθαριστικό και μάλιστα με τόκους.
GSR 600 for ever
ρε παιδια ποτε θε το καταλαβουμε????
το μονο σημειο που ποναει τον ελληνα, ειναι η τσεπη του!!!!!
για μενα, πολυ καλα κανανε!!!
οταν "εμενα" με γραφουνε για την χ-ψ παραβαση κ μου ζητανε
να τους παραδωσω το διπλομα κ αυτο που κανω "εγω"
ειναι να δηλωσω απωλεια-βγαλω νεο διπλομα-παραδιδω το νεο-κραταω το παλιο
για να μπορω να κανω την οποιαδοιποτε δουλεια, πολυ καλα κανουνε!
Μακαρι να γραφουν οι μπατσοι κανονικα..και οχι μια φορα το 6μηνο οπως γινεται συνηθως εδω. Θα την πατησεις μια φορα..αλλα (λογικα) θα αρχισεις να εισαι πιο νομιμος.
Αρχικά δημιουργήθηκε από l@gos
ρε παιδια ποτε θε το καταλαβουμε????
το μονο σημειο που ποναει τον ελληνα, ειναι η τσεπη του!!!!!
για μενα, πολυ καλα κανανε!!!
οταν "εμενα" με γραφουνε για την χ-ψ παραβαση κ μου ζητανε
να τους παραδωσω το διπλομα κ αυτο που κανω "εγω"
ειναι να δηλωσω απωλεια-βγαλω νεο διπλομα-παραδιδω το νεο-κραταω το παλιο
για να μπορω να κανω την οποιαδοιποτε δουλεια, πολυ καλα κανουνε!
Η τσέπη δεν είναι λύση φίλε μου. Όταν βλέπεις τον νομάρχη Θεσσαλονίκης να μην φοράει κράνος γιατί δεν μπορεί να το βάζει και να το βγάζει, για να μην χαλάσει το μαλλι, ή τον Βύρωνα για τον ίδιο λόγο να μην φοράει κράνος όταν καβαλάει την χάρλευ, χωρίς κανένας απο το υπηρετικό προσωπικό που ονομάζουμε τροχαία να τους γράφει, δεν είσαι εσύ ή εγώ "μαλάκας", που θα πληρώσουμε 700 ευρώ? Πρόστιμο περισσότερο από τον βασικό μισθό στην χώρα μας, για τον ίδιο λόγο?
Πρόσεξε το κράνος για μένα είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως προστίμων, αλλά δεν είναι το λιγότερο εξοργιστικό, να είσαι πολίτης δεύτερης και τρίτης κατηγορίας?
![]()
![]()
![]()
Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!
+++100000 σε ολα τα παραπανω αλλα......Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Η τσέπη δεν είναι λύση φίλε μου. Όταν βλέπεις τον νομάρχη Θεσσαλονίκης να μην φοράει κράνος γιατί δεν μπορεί να το βάζει και να το βγάζει, για να μην χαλάσει το μαλλι, ή τον Βύρωνα για τον ίδιο λόγο να μην φοράει κράνος όταν καβαλάει την χάρλευ, χωρίς κανένας απο το υπηρετικό προσωπικό που ονομάζουμε τροχαία να τους γράφει, δεν είσαι εσύ ή εγώ "μαλάκας", που θα πληρώσουμε 700 ευρώ? Πρόστιμο περισσότερο από τον βασικό μισθό στην χώρα μας, για τον ίδιο λόγο?
Πρόσεξε το κράνος για μένα είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως προστίμων, αλλά δεν είναι το λιγότερο εξοργιστικό, να είσαι πολίτης δεύτερης και τρίτης κατηγορίας?
![]()
![]()
![]()
τους ανθρωπους που ανεφερες παραπανω τους εκλεγουμε "εμεις"
(τωρα, το εαν "ανηκουμε" στο αλλο 50 τοις εκατο που δεν τους ψηφησε, περαστικα μας)
πες μου εσυ ενα τροπο να "βαλεις μυαλο" σε ανθρωπο καποιας ηλικιας με μια κανονικη δουλιτσα...
με δεδομενο παντα οτι αυτος ο ανθρωπος, εχει ειδη κριθει ικανος να οδηγει μηχανη-αυτ/το κτλ...
Εμένα μου αρέσει που λένε ότι αμά πληρώσεις μέσα σε 10 ημέρες το πρόστιμο τότε πέφτει στο μισό.Ε, βέβαια που να λέγανε ότι αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο σε 10 ημέρες αυτό θα διπλασιαστεί?:o ...............................
Καλή ερώτηση...Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
παιδιά έχουν γράψει κανέναν εδώ μέσα για κράνος που δεν φόραγε ο συνεπιβάτης???
δεν έχω ακούσει ποτέ ως τώρα κάποιο περιστατικό ανάλογο απο γνωστούς μου και θέλω να ξέρω αν συμβαίνει, γιατί μερικές φορές τυχαίνει να μεταφέρω συνεπιβάτη χωρίς κράνος....
Έχω δει να σταματάνε μηχανάκι όπου ο συνεπιβάτης δε φορούσε κράνος, αλλά δεν ξέρω αν τους γράψανε ή κάναν απλά σύσταση ή λήταν για άλλο λόγο... Από αύριο θα δούμε.
Είναι ορθό βέβαια να φορά και ο συνεπιβάτης κράνος αφού κινδυνεύει το ίδιο με τον οδηγό σε περίπτωση πτώσης. Προκύπτουν όμως και πράκτικά ζητήματα γιατί το κράνος δεν είναι αξεσουάρ ενσωματωμένο όπως οι ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα. Αν σε παρακαλέσει κάποιος γνωστός/άγνωστος να τον μεταφέρεις κάπου και δεν έχεις μαζί δεύτερο κράνος τι κάνεις; Κανονικά δεν πρέπει να τον πάρεις. Μήπως να του πληρώσεις και το ταξί;![]()
αυτό και μένα με ανησυχεί. μπορούμε να κουβαλάμε δεύτερο κράνος συνέχεια? πού θα το βάλουμε?Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Καλή ερώτηση...
Έχω δει να σταματάνε μηχανάκι όπου ο συνεπιβάτης δε φορούσε κράνος, αλλά δεν ξέρω αν τους γράψανε ή κάναν απλά σύσταση ή λήταν για άλλο λόγο... Από αύριο θα δούμε.
Είναι ορθό βέβαια να φορά και ο συνεπιβάτης κράνος αφού κινδυνεύει το ίδιο με τον οδηγό σε περίπτωση πτώσης. Προκύπτουν όμως και πράκτικά ζητήματα γιατί το κράνος δεν είναι αξεσουάρ ενσωματωμένο όπως οι ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα. Αν σε παρακαλέσει κάποιος γνωστός/άγνωστος να τον μεταφέρεις κάπου και δεν έχεις μαζί δεύτερο κράνος τι κάνεις; Κανονικά δεν πρέπει να τον πάρεις. Μήπως να του πληρώσεις και το ταξί;![]()
![]()
πάντως ο συνοδηγός κινδυνεύει περισσότερο απο τον οδηγό. ο οδηγός καταλαβαίνει λίγο πρίν ότι θα τρακάρει και ίσως να προλάβει να προφυλαχτεί κάπως.
Βάλτο καλά στο κεφάλι σου.
Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για τα νέα πρόστιμα..
Για μένα είναι καθαρά εισπρακτικά (δε θα κάτσω να το αναλύσω πάλι) ,και συμφωνώ με κάποιους που είπαν οτι τα υπέρογκα πρόστιμα δεν είναι λύση..Γι'αυτούς που τα θέσπισαν μ'ένα σμπάρο 2 τριγόνια..Και ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι βρήκαν τη λύση είναι και θα πολλαπλασιαστούν τα έσοδα..Και θα κοιμηθούν ήσυχοι πολλά βράδια ακόμα..έβαλαν την κοτρώνα τους για να σώσουν τον τόπο..
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ (τουλάχιστον)..
Στη (μακρυνή) περίπτωση που θα κάτσει και κάποιος (προτιμώ κάποια) θα χρειαστεί να κάτσει πίσω μου χωρίς προειδοποίηση ώστε να πάρω δεύτερο κράνος μαζί, 1ον ας πρόσεχε, 2ον άμα επιμένει να ανέβει θα φορέσει το δικό μου κράνος και ζγα ζγα θα πάμε, και άμα με γράψουνε τη ζμπτσε...