Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 86 από 86

Θέμα: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ενταξει μην τρελαθουμε κιολας ....με 250€ αγοραζει κανεις ενα αξιοπρεπεστατο κρανος το οποιο πληρει τις προδιαγραφες ασφαλειας...και μου φαινεται αστεια η δικαιολογια του δεν εχω λεφτα ...

Έπρεπε να την είχα δικάβαλη πίσω μου στο πρόσφατο ατύχημα που είχα,θα είχε απαλλαγεί η ανθρωπότητα από ένα ακόμα ηλίθιο μυαλό...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Γιατι είναι ψέματα οτι όλοι μας ήμασταν ξεκράνωτοι , μέχρι την στιγμή που μας το επέβαλαν !!

Ειναι ψέματα οτι το ανθρώπινο σώμα έχει ιδιαιτερότητες που μονο οι γιατροί πραγματικά γνωρίζουν , και στα σίγουρα ένα κιλό πλαστικό η κάτι καλύτερο σαν υλικό , γύρω απο το κεφάλι μου δεν μπορεί να με σώσει , σε κάθε περίπτωση !!

Εγω είμαι ελεύθερο πνεύμα , και σκεπτόμενος άνθρωπος , το να ξέρεις και τις δυο οψεις του νομίσματος είναι δύναμη .

Το τι θα κάνει ο καθένας με το κράνος , είναι δικιά του υπόθεση .

Οσο για μένα , θα ήθελα να έχω την επιλογή , να το φοράω όταν κρίνω εγώ, ότι πρέπει .

Δεν επηρεάζομαι από τις κραυγές του ενός και του άλλου , το κέντρο αποφάσεων είμαι εγώ !!

Κανενας δεν μου επεβαλε να φοραω κρανος. Αν χρειαζεται να μου επιβαλουν με τον βουρδουλα κατι ειναι χαμενη υποθεση.

Κανενα κρανος δεν σε προστατευει σε καθε περιπτωση. Το πως θα πεσεις και που θα χτυπησεις σε μια συγκρουση - πτωση ειναι πολυ δυσκολο να υπολογιστει.

Γνωριζω -και πιστευω και αλλοι εδω μεσα- περιπτωσεις οπου λογω του κρανους εφαρμοσθηκαν δυναμεις στον αυχενα και προκληθηκαν θανατοι...το κρανιο ακεραιο, αλλα ο λαιμος σπασμενος...δεν μου λεει τιποτα αυτο. Χωρις κρανος ειχες παλι εξασφαλισμενο θανατο, απλα απο αλλα αιτια...τι θεμα μας ειναι τι θα γραφει το ιατρικο ανακοινωθεν ως αιτια θανατου; η οτι αυτες περιπτωσεις ακυρωνουν την χρηση του κρανους;

Ελευθερη βουληση, επιλογη, κριση και δυναμη που αναφερεις....ενδεχομενος πολλα απο τα παιδια που βρισκονται στο χωμα, ανθρωπινα φυτα στα κρεβατια η σε αναπηρικα καροτσακια να ηταν θιασωτες αυτων των αποψεων...μια συζητηση με τους συγγενεις τους θα σε πεισει για το ποσοστο της ελευθεριας επιλογων που εχεις....

θεωρω αυτονοητο το να φοραω το κρανος όπως και την ζώνη στο αυτοκινητο. τα προστιμα μου ειναι αδιάφορα.αλλωστε αφορουν αυτούς που δεν φορανε κρανος και ζώνη.

i love you 80's Το avatar του/της zoropatra
    το μονο αξιολογο που ειδα σε αυτην την σελιδα ειναι αυτο:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	pistons.gif 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	29,7 KB 
ID:	90457
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....

μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Πιστεύω τα πράγματα είναι απλά

Φοράει κράνος όποιος βάζει την ζωή του πάνω από κάποιες καταστάσεις όπως το να φαίνεται η ασχημόφατσα μου όταν περνώ έξω από καφετέριες
    Απο εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει, απλά να ξέρεται ότι η ζωή σας δεν επηρρεάζει μόνο εσάς...
    Chris

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ενταξει μιλαμε για ΤΗΝ γελοιοτητα....!!!!!!!!!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Re: Re: ΘΕΜΑ Νο1 ΠΕΡΙ ΚΡΑΝΟΥΣ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Τι λες εκεί βρε άνθρωπε;!!!Καταλαβαίνεις τι λες;
    Ο εξοπλισμός μπορεί να μάς γλυτώσει από θάνατο και όχι από "ανείκεστον βλάβην";

Έχεις δει πώς γίνεται το ανθρώπινο κεφάλι,όταν πέφτει στην άσφαλτο με 50 χλμ;

Αν πάω με 200 και πέσω,το κράνος θα μείνει άθικτο κι εγώ θα είμαι παρελθόν;Μάλιστα...Μόνο στην περίπτωση που καρφωθώ σε ντουβάρι με το κεφάλι.
    Γιατί αν απλά φύγω και κουτρουβαλιάζομαι στην άσφαλτο φορώντας το,το πιο πιθανό είναι να μην πάθω τίποτα.
    Εκτός κι αν οι οδηγοί αγώνων που πέφτουνε κάθε μέρα με 200+,είναι κατά τη γνώμη σου ηλίθιοι.
    Και αυτοί και οι διοργανωτές αγώνων.

Για ποιά ελευθερία που προσφέρει η μηχανή συζητάς;Αυτήν που βολτάρεις ανέμελος ,χαζεύοντας τα δέντρα και το ηλιοβασίλεμα και τραβώντας τίς οσμές τής φύσης στα πευμόνια σου,νοιώθοντας αναζωογονημένος και πλήρης;
    Μάλλον μιλάς για πεζοπορία.

Έχεις φάει σφίγγα στο κούτελο;Σού έχει πεταχτεί πετραδάκι στο,απροστάτευτο απ' τον "βαρύ εξοπλισμό",πόδι σου;

Εμένα,που τώρα κάθομαι και συζητώ μαζί σου,θα με είχαν θάψει πρίν από μερικά χρόνια σε φέρετρο καμμιά 20αριά πόντους κοντύτερο από το ύψος μου,αν δεν φορούσα κράνος.

Σε παρακαλώ πολύ....εσένα και όσους τυχόν σε συμμερίζονται.

Όλοι έχουμε οδηγήσει και συνεχίζουμε να οδηγούμε χωρίς εξοπλισμό.(Μέσα κι εγώ)
    Άλλο όμως αυτό και άλλο το να υποστηρίζουμε ότι αυτό είναι και το σωστό.

Φοράτε πάντα εξοπλισμό!

+1000%

+1000% πάντα εξοπλισμό (όχι μόνο κράνος)

Δεν οδηγώ πλέον ποτέ χωρίς πλήρη εξοπλισμό (και επιγονατίδες μέσα στην Αθήνα). Σίγουρα δεν είμαι ασφαλής, αλλά είμαι περισσότερο από χωρίς.

+1000% "Εκτός κι αν οι οδηγοί αγώνων που πέφτουνε κάθε μέρα με 200+,είναι κατά τη γνώμη σου ηλίθιοι."

Φιλικά
    Δεν ήξερες δεν ρώταγες;;;

Παλαιό μέλος
    Σχετικά με το κόστος του κράνους θα συμφωνήω οτι πρέπει να λαμβάνεται υπόψην πριν την αγορά της μηχανής. Ακόμα ενα κράνος του οποίου η τιμή κυμαίνεται στα πλαίσια των 250 με 450 ευρώ προσφέρει υψηλά επίπεδα προστασίας (συνήθως). Πολλές φορές η τιμή διαμορφώνεται προς τα πάνω και λόγω άλλων παραγόντων (μάρκα, σχέδιο κτλ), οπότε ενα κράνος μπορεί να προσφέρει την ιδια προστασία που προσφέρουν άλλα, ακριβότερα. Τέλος το τι κράνος φοράμε είναι ανάλογο του τι μηχανή οδηγούμε. Δεν χρειάζεσαι κράνος 500 ευρώ για να καβαλήσεις ενα ΧΤ (με κράνος shark s500 αξίας 150 ευρώ εσκασε κοπέλα, από ΧΤ, με το κεφάλι στο κράσπεδο και δεν είχε ουτε πονοκέφαλο. Αν δεν το φόραγε...).
    Πρωσοπικά θα θεωρούσα τον εαυτό μου γελοίο αν έλεγα οτι η τιμή ενος καλού κράνους με αποτρέπει απο το να το προμηθευτώ, την στιγμή που έχω μηχανες μεγάλου κυβισμού και χρηματικής αξίας.
    Όσο για το θέμα του κατα πόσο όλοι δεν φοράγαμε κράνος κάποτε, εγώ με την πρώτη μηχανή μου πήρα και 2 κράνη (για εμένα και τυχόν συνεπιβάτη). Δεν σκεφτόμουνα τι θα γίνει αν πέσω με 150 (τόσα πήγαινε το ρημάδι το ΧΤάκι) αλλά τι θα γίνει αν πέσω απο στάση και πάω τζάμπα και βερεσέ σαν μαλάκας, επειδή βρέθηκε ενα πεζούλι, ενας κοτσαδόρος, μια γλάστρα στην πορία του κεφαλιού μου.

Δεν είναι μόνο η πρόσκρουση του κεφαλιού.

Το πρώτο μου κράνος το πήρα γιατί έμπαινε σκόνη στα μάτια μου, όταν οδηγούσα. Αναγκαζόμουνα να κλείνω τα μάτια, πράγμα όχι και τόσο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ. Τότε οδηγούσα παπί. Δεν χρειάζεται να πώ τίποτε άλλο. Καλό δρόμο.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
    Τέλος το τι κράνος φοράμε είναι ανάλογο του τι μηχανή οδηγούμε. Δεν χρειάζεσαι κράνος 500 ευρώ για να καβαλήσεις ενα ΧΤ (με κράνος shark s500 αξίας 150 ευρώ εσκασε κοπέλα, από ΧΤ, με το κεφάλι στο κράσπεδο και δεν είχε ουτε πονοκέφαλο. Αν δεν το φόραγε...).
    Δε συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό. Δέχομαι ότι αυτός που οδηγεί πολύ γρήγορη μηχανή χρειάζεται αυξημένη προστασία λόγω μεγαλύτερων ταχυτήτων που μπορεί δυνητικά να αναπτύξει, άρα και πιο επώδυνης πιθανής πτώσης. Αλλά την ίδια προστασία μπορεί να χρειαστεί και ο οδηγός ενός σκούτερ ή παπιού γιατί δεν έχει τόσο καλά φρένα/ABS/ενεργητική ασφάλεια συνολικά ώστε να αποφύγει μια πιθανή πτώση. Το κράνος δεν προστατεύει τη μηχανή αλλά το κεφάλι του οδηγού που υποτίθεται είναι ανεκτίμητο.

Συμφωνώ δε ότι μπορεί και ένα καλό κράνος των € 150 να προσφέρει επαρκή προστασία στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά αν κάποιος μπορεί να διαθέσει περισσότερα δεν θα πάνε χαμένα.

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ
    από BILL VUZAS στο forum BMW
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2006, 20:51
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2004, 22:54
  3. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2003, 14:48
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2003, 14:13