Καλησπέρα ,
Στα σχεδόν 20 συναπτά μοτοσυκλετιστικα χρόνια μου είχα στην κατοχή μου για μεγάλα χρονικά διαστήματα (περισσότερο από 1 χρόνο) 9 μοτοσικλέτες (μεγάλου κυβισμού) .
Όλες ήταν ιαπωνικές εκτός από την τελευταία που ήταν Ιταλική.
Η πρώτη και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που παίρνω Ευρωπαϊκή μηχανή.
Μπορεί οι Ευρωπαϊκές εταιρίες να έχουν όμορφες και καλά στημένες μηχανές (έτσι την πάτησα…).
Επίσης , μπορεί και κάποιες Ευρωπαϊκές μηχανές να είναι αξιόπιστες.
Όμως , στην Ελλάδα οι αντιπροσωπίες τους είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ , οι μηχανικοί τους είναι ΑΝΙΔΕΟΙ (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων ) και θεωρούν τους πελάτες τους (και πολλές φορές είναι) ΚΟΡΟΙΔΑ…
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση από την Ελληνική αγορά κάθε Ευρωπαϊκής μοτοσικλέτας (και όχι άδικα) και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοήτευση που παίρνει ένας ιδιοκτήτης τέτοιας μοτοσικλέτας .
Δεν γράφω μάρκες ,μοντέλα ,ονόματα συνεργείων γιατί για εμένα πια δεν παίζουν κανένα ρόλο…
Θα υπάρχουν πολλοί που θα μου πουν «…κι άγω έχω Ευρωπαϊκό αλλά δεν έχει πάθει τίποτα…», «…η ΤΑΔΕ μηχανή είναι καλύτερη από τις Ιαπωνικές…», «…υπάρχει όμως ένας καλός μηχανικός στην άλλη άκρη του κόσμου…», «…μπορείς να βρεις ανταλλακτικά στο Ιντερνετ…» κ.λ.π.
Κατά βάθος όμως όλοι ξέρουν ή έχουν στο μυαλό τους την διάφορα μεταξύ Ιαπωνίας – Ευρώπης …