Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Αποφυγή κλοπων...προσωπική γνώση για αποτρεπτικα μέτρα

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

Αποφυγή κλοπων...προσωπική γνώση για αποτρεπτικα μέτρα

Περί κλοπών λοιπόν και μερικά πράγματα από εμπειρία , αλλά και από κάποια συνάντηση που είχα κάνει με ένα κλεφτρόνι, «ατυχέστατη» για αυτόν και για τον φίλο του…
    Καταρχάς όσον αφορά τους συναγερμούς… επειδή το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα , θα σας θυμίσω τι είχαν πεί τα παιδιά που τοποθετούν συναγερμούς…
    «Πάρα πολλοί μάστορες, δεν μπαίνουν στον κόπο να εγκαταστήσουν σωστά όλα τα καλώδια και τα κυκλώματα, καθιστώντας έτσι ευάλωτη την μηχανή ή το αυτοκίνητο στην πρόκληση βραχυκυκλώματος , και την αχρήστευση του συναγερμού. Υπάρχουν καλώδια που κάνουν κυκλώματα και καίνε πρώτα ασφάλειες και όχι τις πλακέτες του συναγερμού , βάζοντας έτσι πρόσθετα εμπόδια στην κλοπή και στην αχρήστευση του συναγερμού..»….Νομίζω ότι τα λέει όλα αυτό… Επίσης να σημειώσω ότι σε πολύ λίγα , ευτυχώς συνεργεία , είχαν παρατηρηθεί και δουλειές εκ των έσω , που σημείωναν την διεύθυνση του πελάτη και την επόμενη στιγμή , η μηχανή είχε κάνει φτερά… Ένα πρόσθετο κόλπο που πολλοί κάνουν χρήση του , για να μην σας την κλέψουν απλά βάζοντας της μπροστά , είναι να προστεθεί ένας διακόπτης ρεύματος , λίγο πριν την ηλεκτρονική , κάνοντας έτσι αδύνατη την εκκίνηση της μίζας…ή όποιο άλλο ηλεκτρικό τέχνασμα…Να σημειώσω ότι τελευταία στην αγορά , έχουν βγεί συναγερμοί με τηλέ-ειδοποίηση που είναι κάτι που θα βοηθούσε εσάς να προλάβετε καταστάσεις…
    Όλα αυτά είναι καλό να γίνονται από πεπειραμένο , και απολύτου εμπιστοσύνης ηλεκτρολόγο…. Νομίζω δεν χρειάζεται να επισημάνω το γιατί …

Ένα δεύτερο βήμα για την αποφυγή κλοπής είναι να βρούμε ένα χώρο που θα βάζουμε την μηχανή , όσο το δυνατόν καλύτερα… Δυστυχώς στην Αθήνα των πολυκατοικιών και των διαμερισμάτων , τα κλειστά garaz είναι από λίγα εώς και ανύπαρκτα…. Και αν υπάρχει κάποιο στην γειτονιά , κακά τα ψέματα , θα κοστίζει αρκετά για τον μέσο αναβάτη…αν τώρα υπάρχει πυλωτή το καλύτερο είναι να βρούμε ένα σημείο, βαθιά μέσα , πίσω από αυτοκίνητα , ενίοτε αν μας μπλοκάρουν ακόμα καλύτερα, και να την δέσουμε πάνω σε σταθερό σημείο. Φυσικά όχι με απλή αλυσίδα ή κουλούρα των 30-40 euro, (να σημειώσω την κουβέντα του κλεφτρονιού εδώ που μου είχε πεί για σπρέυ κρύου αζώτου ή φρέον που ρίχνουν στον κύλινδρο της κλειδαριάς και μετά με ένα σφυρί και κατσαβίδι , …γειά σας… σε μερικά δεύτερα, αυτό….Η κουλούρα πρέπει να είναι προδιαγραφών και προστατευμένη από ελαστικό σωλήνα για να μην κόβεται με ψαλίδι…υπολογίστε κοντά στα 100-150 euro μια πολύ καλή… φυσικά πρόσθετες κλειδαριές σας δίνουν δευτερόλεπτα… Αν προσθέσετε τώρα και διακόπτη ρεύματος , τα εμπόδια και ο χρόνος σας, γίνεται ακόμα πιο πολύς…

Ένα σημείο που μπορεί να βοηθήσει και δεν κάνω πλάκα…είναι η πόρτα της πυλωτής να ανοίγει ΜΟΝΟ με telecontrol και η πόρτα εισόδου να έχει μηχανισμό επαναφοράς… για να μην μπορεί ούτε γερανός αλλά ούτε και πολλά άτομα να πάρουν την μηχανή στα χέρια και να την βγάλουν έξω… (ναι το έχουν κάνει και αυτό με μικρές μηχανές βέβαια)…

Τα ζώα , τα αγαπάτε…;;;;… αν ναι… τότε πάρτε ένα σκύλο, κατά προτίμηση μεγαλόσωμο… αν το έχετε στο σπίτι , τα ζώα έχουν μια έκτη αίσθηση που τα καθιστά ανήσυχα όταν συμβαίνει κάτι.. Χαρακτηριστική εμπειρία που είχα με ένα κυνηγόσκυλο που είχα , ήταν όταν είχε ξεσηκώσει τον κόσμο , όταν έκλεβαν την διπλανή πολυκατοικία (!!!!!!!) στο παλιό μου σπίτι , και το αποτέλεσμα είχε φέρει την αστυνομία για διατάραξη ησυχίας, αλλά γράπωσε τους κλέφτες τελικά...!!!
    Αν έχετε σκύλο , βάλτε τον στην πυλωτή με ένα σπιτάκι, …ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΨΥΧΗ…ειδικά αν είναι της «φασαρίας»……..και είναι και μεγαλόσωμο….αρκεί βέβαια και εσείς να δίνετε σημασία στην συμπεριφορά του , έτσι;…

Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει ούτε garaz, ούτε πυλωτή , ούτε και κάποιο μέρος που να νοικιάσετε χώρο;… αν την αφήνετε στον δρόμο;… εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και πιο επίφοβα για την μηχανή σας… Βρείτε ένα στύλο της ΔΕΗ ή άλλο σταθερό εμπόδιο…καλά είναι και τα κάγκελα σε μαγαζί… και δέστε την με κουλούρα όπως είπα και πριν , αλλά το δέσιμο να γίνει πάνω στον σκελετό της μηχανής και όχι στην ρόδα…. Αυτό τους δυσκολεύει καθώς εκεί , δεν μπορούν να αφαιρέσουν μέρος της μηχανής για να κόψουν την κλειδαριά… Επίσης να είναι στα ανοιχτά το σημείο και πολύ καλά φωτισμένο… μια κουκούλα επίσης χωρίς διακριτικά (όπως αυτές οι ΚΤΜ κουκούλες που είναι σαν ανοιχτή πρόσκληση) βοηθάει πολύ για να μην τραβάει βλέματα από περαστικούς το ΧΧ ή το R1…. Συναγερμοί κλειδαριές και διακόπτης θεωρούνται εξορισμού και δεν τα αναφέρω…Το πρώτο-δεύτερο βράδυ που θα την φέρετε…ρίχνετε καμιά ματιά και έχετε τον νού σας μην και ακούσετε κανά παπάκι να δουλεύει ρελαντί ή να σταματάει εκεί …. Πολλές φορές κάνουν βόλτα σε περιοχές για να εντοπίσουν στόχους… Αν καταλάβετε κάτι τέτοιο, βρείτε άλλο μέρος για 1-2 μέρες να την βάλετε …

Σημειώστε τυχόν Αλβανούς ή Ρουμανούς που είναι στην περιοχή (μπορεί να ακούγεται ρατσιστικό …το ξέρω…αλλά φίλος που έκανε τα ακόλουθα , αφήνει το ΧΤ του ξεκλείδωτο!!!!!! …στο Ηράκλειο…)και ανοίξτε κάποια στιγμή συζήτηση μαζί τους , ότι δήθεν έχετε βάλει άτομα , της «νύχτας» ή άλλους «επικίνδυνους» να προσέχουν μην κλαπεί το μηχανάκι σας….γιατί όποιον πιάσουν μετά , θα τον γ@..ουν.... (καλό είναι εδώ να ξέρετε και κανά δήθεν όνομα)…να είστε σίγουροι ότι η μηχανή σας , θα είναι πολύ πιο ασφαλής….
    Ενημερώστε παρέες σας που μένουν στην γειτονιά και είναι εμπιστοσύνης , να ρίχνουν καμιά ματιά και αυτή στην μηχανή σας , έστω και τυπικά… μπορεί κάποιος άλλος να προλάβει το «κακό» για εσάς..όπως έγινε και για κάποιο άτομο, που γλύτωσε την Busa του έτσι…στο τσακ…
    Επίσης όσοι είσαστε τυχεροί και έχετε «ξενυχτάδικο» κοντά σας… αφήνετε την μηχανή εκεί…με ένα 100-150 euro τον μήνα ο παρκαδόρος θα σας την προσέχει μέχρι τα ξημερώματα ….αρκεί να τα βρείτε…
    Για τα immobilizer και τους συναγερμούς random code τώρα ..μην επαναπαύεστε… με ένα pocket pc και ένα scanner s/w συνδεδεμένο με ένα plug-in , σε 2-3 λεπτά έχουν αχρηστευθεί όλα…
    Εμπειρικά αλλά και από συγκριτικά του MCN , οι κλειδαριές που θεωρούνται ως οι πιο ανθεκτικές αλλά συνάμα και οι πιο ακριβές είναι μακράν οι ABUS…(δεν είναι διαφήμιση και καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι το καλύτερο)… σε test έκανε 1-2 λεπτά, να αχρηστευθεί σε σύγκριση με άλλες…αλλά η αποφαση εκεί είναι δική σας και βασισμένη στο πορτοφόλι σας…

Να τονίσω και πάλι ότι οι παραπάνω πληροφορίες είναι από εμπειρίες και προσωπικά βιώματα – ακούσματα…. Δεν είναι πανάκεια για αποφυγή κλοπών και φυσικά όποιος θέλει τα ακολουθεί… να σημειώσω πάντως ότι , μια φορά μόνο που είχα αφήσει το DR στα Πατήσια ,σε σημείο που την α΄φηνα για πρώτη φορά, με ABUS κλειδαριά πίσω και κουλούρα ( Abus και αυτή ) δεμένη σε κάγκελα μαγαζιού , γύρισα από ταξίδι, βρήκα την κλειδαριά της μίζας λυμένη κάτω από τις βίδες, την πίσω κλειδαριά , αχρηστευμένη ….και την μπροστά κουλούρα φαγωμένη ναι μεν στο ελαστικό της μέρος ., αλλά άρτια… και το μηχανάκι χωρίς συναγερμό έτσι;…. από την μια ήμουν εκνευρισμένος αλλά από την άλλη τα 200 περίπου euro που είχα δώσει για κλειδαριές με είχαν σώσει από ζημιά…

Προσωπικά δεν έχω να πώ κάτι άλλο , αλλά νομίζω ότι όλοι μας θα έχουμε κάτι να συμπληρώσουμε εδώ για να μπορούμε να δώσουμε ένα συν στους υπόλοιπους για να προστατεύουν την μηχανή τους…

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    συνεργεία, parking πλυντήρια κλπ πρέπει πάντα να μας υποψιαζουν
    στην δημιουργια αντικλειδιών
    Για αυτό θέλει προσοχή που αφήνουμε το όχημα μας, σε περιπτώσεις που παραδίδουμε kαι τα κλειδιά

Επίσης απενεργοποιούμε το immobilizer από την συναγερμό, ώστε να μπορεί ο εργαζομενος, να την βάλει μπροστά και δεν αφήνουμε το τηλεχειριστήριο
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

Μια μικρη λεπτομερεια τα τηλεκοντρολ ειδικα των πορτων γκαραζ ειναι ευαλωτα.Εαν παει καποιος με τηλεκοντρολ που μαθαινει μπορει ευκολα μετα να την ανοιξει!Προτιμονται πλεον οι μαγνητικες καρτες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της milaber
    Α!

Όπως είπες η κλειδαριά πάντα στο πλαίσιο δεμένη γιατί πολλά παλικάρια που δεν έχουν σπρέυ απλά λύνουν την ρόδα και το παίρνουν σηκωτό το μηχανάκι.

Στην γειτονιά μου ακόμα υπάρχει εδώ και καιρό μια ρόδα δεμένη μόνη της σε ένα στύλο...

Εγώ απλά προσπαθώ να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι αν θέλουν να το πάρουν θα το πάρουν και δεν θα καταλάβω και τίποτα.
    Αν το έχουν οργανώσει καλά δυστυχώς με τίποτα δεν την γλυτώνουμε.
    Δεν είναι χαζές οι ασφαλιστικές που δεν τα ασφαλίζουν για κλοπή.

κλειδαριες

Θα ήθελα να ρωτήσω ρε παιδιά αν ξέρετε τι γίνεται με τις κλειραδιές που λένε ότι ανοίγουν με ένα καπάκι στυλού Big. Iσχύει ?
    Εγώ έχω μια κλειδαριά δισκόφρενου kryptonite. Άκουσα ότι τις παίρνουν πίσω και στις ανταλλάσουν. Είναι αλήθεια?

Φίλε μου δεν νομίζω να υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, το μπικ ανοίγει πράγματι τις "κυκλικές" κλειδαριές, μέχρι και τηλεοπτικές επιδείξεις έχουμε δει.

Έχω όμως ένα άλλο ερώτημα για τους ειδήμονες: με το φρέον τι παίζει; Το βάζουν στις κλειδαριές ή στις αλυσίδες/κουλούρες; Υπάρχουν συστήματα που να είναι άτρωτα στο φρέον; Υπάρχει κάποιου είδους προστασία;

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    και αν εχεις βαλει ηδη συναγερμο πως μπορεις να καταλαβεις οτι ο μαστορας τον εχει συνδεσει σωστα?

ΕγώοΜικρόςοΑμνόςΤουΘεού Το avatar του/της jtoros

Μερικά κουλά μέτρα

Τα παρακάτω δύο μέτρα κλοπής τα ξεπατίκωσα από συζήτηση της παρέας του πατέρα μου. Ομολογώ πως με εξέπληξαν οι "γέροι" με τις απλές και αποτελεσματικές ( ; ) ιδέες τους.

1ον) Αν η απόσταση μεταξύ μηχανής και παραθύρου του σπιτιού μας είναι λογική, δένεις μια πετονιά σε κάποιο "κρυφό" σημείο της μηχανής και με κατάλληλη διάταξη (τροχαλίες κτλ) την φτάνεις μέχρι και μέσα στο σπίτι σου. Πχ την δένεις σε ένα καμπανάκι πάνω από το κρεβάτι σου, κι έτσι όταν ο κακός πάει να στην φάει, το παίρνεις χαμπάρι.

2ον) Ρεύμα. Σωστά διαβάσατε. Ρεύμα. Λίγα βολτ, και το μηχανάκι γίνεται μια τεράστια "μην ακουμπάτε, τζιζζζζζζζζ" επιγραφή. Έρχεταο ο κακός, βάζει χέρι και τρώει το "χαστούκι" του.

Μην με ρωτάτε πόσο εφικτές είναι οι παραπάνω λύσεις. Δεν το έχω σκεφτεί. Απλά τις παραθέτω γιατί μου φάνηκαν έξυπνες, αστείες (λιγάκι) και πρωτοποριακέσ και ίσως αποτελεσματικές.

Thnx for listening...
    Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς.

Nothing is Impossible!

μαμα κοιτα το δελφιΝι Το avatar του/της Todi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Φίλε μου δεν νομίζω να υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, το μπικ ανοίγει πράγματι τις "κυκλικές" κλειδαριές, μέχρι και τηλεοπτικές επιδείξεις έχουμε δει.

Έχω όμως ένα άλλο ερώτημα για τους ειδήμονες: με το φρέον τι παίζει; Το βάζουν στις κλειδαριές ή στις αλυσίδες/κουλούρες; Υπάρχουν συστήματα που να είναι άτρωτα στο φρέον; Υπάρχει κάποιου είδους προστασία;

Το φρεον και τα σπρευ καταψυξεως εχουν σκοπο να παγωσουν στην κυριολεξια το μεταλο ωστε να γινει "τραγανο" να χασει την ελλαστικοτητα του και να σπασει ευκολα. Στην κυριολεξια το κανουν θρυψαλα..

Συστημα ειδηκο δεν υπαρχει. Η διαφορα
    μεταξυ των φτηνων και των ακριβων κλειδαριων, κουλουρων κτλ ειναι το κραμα χαλυβα που χρησιμοποιουν

το λαθος που κανουν οι φθηνες εταιριες (μαλλον λογω ελλειπης μελετης)
    ειναι οτι επιλεγουν υπερβολικα σκληρο κραμα μεταλλου
    Πραμα που σημαινει οτι ειναι και λιγοτερο ελλαστικο
    Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να αντεχει χωρις να παραμορφωνεται μεχρι ορισμενη δυναμη και μετα σπαει...

ενα πιο μαλακο(ελλαστικο) κραμα μπορει να παραμορφωθει απο το χτυπημα αλλα θα αντεξει πιο πολυ.

επισης τα τοιχοματα των φτηνων συστηματων ειναι πολυυυυ πιο λεπτα απο των ακριβων με σκοπο την οικονομια υλικου..αυτο παιζει πολυ σημαντικο ρολο ειδηκα οταν τις παγωνουν

οι κουλουρες τις ΑΒUS ειναι πρακτικα απορθητες απο εναν κλεφτη με την προυποθεση οτι δεν εχει οσο χρονο θελει

και ειδον εκ του στοματος δρακοντος και εκ του στοματος του θηριου και εκ του στοματος του αντιχριστου, πνευματα τρια, ακαθαρτα ως βατραχοι,
    πνευματα τεσσερα ακαθαρτα ως μπατσοι
    εκει που η φαντασια ξεπερναει την πραγματικοτητα

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    καλα ρε φιλε αυτο με το ρευμα πως το κανεις?

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
    καλα ρε φιλε αυτο με το ρευμα πως το κανεις?

ΜΗΝ κάνετε μ@λ@κίες με τα ρεύματα, αν δεν ξέρετε τι κάνετε !!!

Αν ξέρετε, ΔΕΝ θα μπλέξετε με ρεύματα κ.λ.π.

Εκτός αν θέλετε να έχετε ένα ολοσχερώς καμένο μηχανάκι, οπότε είναι μάλλο απίθανο να σας το κλέψουν....

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

οσο για τροπους που ελεγες για να κλεψουν?ενας καινουργειος ειναι επειδη το αζωτο ειναι ακριβω.. γκαζακι και ενα καρφι...
    τρυπας το γκαζακι και δουλευει ακριβως οπως το αζωτο...(το ακουσα και γω απο καποιο μαλλον κλεφτρονι)

τα καργιολια ολα τα σκεφτονται..

γιαυτο λενε οτι σημερα ανακαλυπτεις κατι?χθες βρηκε την λυση του ο π@@@@ης οκλεφτης...

είπα μήπως....αλλά δεν... Το avatar του/της Pokermon
    Μήπως όμως ρε παιδία πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι ώστε να αναγκαστούνε οι ασφαλιστικές να μας ασφαλίζουνε για κλοπή? Να μας τα περνούνε μόνο ξέρουνε? Πρέπει κάτι να κάνουμε όλοι μαζί κάπως να πιέσουμε τις καταστάσεις…..
    @ Pokerland

SUZUKI GSR 600 Το avatar του/της oulas
    Παιδια πως δουλευει ο συναγερμος με τηλεειδοποιηση; Προκειτε να κανο αγορα σε λιγο καιρο. Εχετε να προτεινετε καποια μαρκα; Κοστος περιπου;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ixnilatis

Μάγκες δεν υπάρχει συνταγή και μέθοδος για να προλάβεις το κακό!
    Έχουνε γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων για το θέμα αυτό και πάντα καταλήγουνε στο ίδιο συμπέρασμα.
    Ο καλύτερος τρόπος για να διαφυλάξουμε το καμάρι μας είναι ένας ιδιωτικός χώρος, αλλά άμα αυτό ανέφικτο (για τους περισσότερους από εμάς) νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος πέραν από immobilizer, αλυσίδες, λουκέτα (όλα πάνω στον σκελετό - πλαίσιο της μηχανής) είναι ένας καλός συναγερμός με τηλεειδοποίηση.
    Δύο απλά πραγματάκια!

ΠΡΩΤΟΝ Η μηχανή όσο πιο κοντά σε κάποιο παράθυρο του σπιτιού και αν είναι δυνατόν με τη δυνατότητα οπτικής επαφής

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΕΟ Αυτό που είπε το παληκάρι για την πετονιά στο 2005 μεταφράζεται σε τηλεειδοποίηση.
    Μόλις ειδοποιηθείς ότι ''κάτι δεν πάει καλά'' γίνεσαι καπνός και πετάγεσαι στο παράθυρο να δεις τι παίζει (εφόσον έχεις οπτική επαφή) αν πάλι δεν έχεις αυτή την πολύτέλεια εξαϋλώνεσαι και εμφανίζεσαι απευθείας στο σημείο που την έχεις παρκάρει.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΜΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΨΕΙ....ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΨΕΙ....ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.

Είναι κυκεώνας η συζήτηση για συναγερμούς αλλά εδώ τα πράγματα είναι μπερδεμένα και απαιτούνται καλές γνώσεις ηλεκτρονικών για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Απαραίτητα χαρακτηριστικά:

Πραγματικά δυνατή σειρήνα
    Είσοδο για τοποθέτηση και άλλων αισθητηρίων εκτός από το εσωτερικό κραδασμικό
    Ρυθμιζόμενη ευαισθησία του κραδασμικού
    Ενεργοποίηση από πτώση τάσης (αν κάποιος βάλει εμπρός τη μηχανή ή κόψει την τροφοδοσία του συναγερμού).
    Εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία
    Anti-scanner και κυλιόμενος κωδικός του τηλεχειρισμού
    Εξοδος για τηλεειδοποίηση. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι μάλλον δυσεύρετο. Αν δεν υπάρχει, και πάλι είναι δυνατή η τοποθέτησή της τηλεειδοποίησης, με κάποιους συμβιβασμούς στην αντικλεπτική προστασία (δεν μπορώ να πω ποιούς !). Μπορεί πχ να παίρνει έξοδο από τα φλας.
    Η τοποθέτηση του συναγερμού χρειάζεται έμπειρο τεχνικό, αλλιώς μπορεί να συμβεί ζημιά στην ηλεκτρονική ανάφλεξη. Βέβαια, αν ξέρετε καλά από ηλεκτρονικά ή έστω από ηλεκτρολογία οχημάτων, μπορείτε να τον τοποθετήσετε και μόνοι σας. Χρειάζεστε το διάγραμμα τοποθέτησης του συναγερμού και το σχέδιο της ηλεκτρικής εγκατάστασης της μηχανής σας.

Ξέρω ότι καλούς συναγερμούς με τηλεειδοποίηση έχει η Spy Ball.
    Η τιμές είναι γύρω στα 800€ (δεν το είδα,μου το είπανε και θέλω κάποια μέρα να το τσεκάρω)
    Και καλό θα είναι στην τοποθέτηση να είστε παρόντες και να επίσης καλύτερο είναι να ζητήσετε την μέγιστη ευαισθησία (όχι φυσικά να χτυπάει και από τον άνεμο)

Υπάρχει βέβαια και φθηνότερη λύση, αυτή που ορισμένοι συναγερμοί μόλις ενεργοποιηθούνε σε ειδοποιούνε με κλήση στο κινητό τηλέφωνο

(Το MHNYMA-2 PAGER είναι κατάλληλο για τηλεειδοποίηση σε οχήματα που έχουν ήδη τοποθετημένο σύστημα συναγερμού με έξοδο Pager +12V.

Η τηλεειδοποίηση γίνεται με κλήση 3 φορές, όταν δώσει εντολή ο συναγερμός.

Γιά κινητά τηλέφωνα τύπου Τ10 (με προγραμματιζόμενο τον αριθμό κλήσης στην μνήμη #1 της SIM), καθώς και για κινητά τύπου 628 ή 768 (με σταθερά προγραμματισμένο αριθμό κλήσης κατά την παραγγελία του).

Άμα ξέρετε και εσείς κάτι αλλό καλώς να το πείτε (και άμα ξέρετε και τιμή ακόμα καλύτερα)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μα για 200 μέτρα?????
    από vaska στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 99
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2011, 12:03
  2. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2008, 12:20
  3. Βοηθηστε οι εχοντες γνωση για on-off μποτα.
    από astaroth2 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2006, 07:49
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2004, 07:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ