Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 41 από 41

Θέμα: Κράνος και τετράστροχο..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    πωπω... μιλάμε για τεράστιο spam mode.

Καταρχάς όποιος δεν έχει οδηγήσει σε χώμα quad-bike (4 ρόδες) δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη. Πολύ παιχνίδι και πολύ ωραία αίσθηση.

Πρέπει να αναπροσαρμόσεις όλη την οδήγηση σου , μιας και ούτε μηχανή είναι , ούτε αυτοκίνητο. Πάντως έχει πολύ πλάκα.

Για δρόμο δεν νομίζω οτι είναι και το καλύτερο όχημα. Προτιμώ μόνο σε χώμα. Είχα οδηγήσει φίλου και για ενα διάστημα είχα μπεί στο τριπάκι να πάρω κάτι τέτοιο. Αλλά μετά ... συνήρθα

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: Κράνος και τετράστροχο..

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Ρε παιδιά τι ισχύει μ'αυτά τα οχήματα, τι προβλέπει ο νόμος περί χρήσης κράνους ;
    Μάλλον στα ανέκδοτα έπρεπε να το βάλεις, αλλά μιας και ρώτησες, το άρθρο 12 παρ. 6 προβλέπει τα εξής:

6. Οι οδηγοί και οι επιβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων
    οχημάτων χωρίς κουβούκλιο υποχρεούνται να φορούν προστατευτικό κράνος,
    κανονικά δεμένο."

Οπότε, κατ' αρχήν φαίνεται να την γλιτώνουν.
    ΟΜΩΣ,
    στο άρθρο 2 που έχει τους "ορισμούς" του ΚΟΚ προβλέπει ότι:

Τρίτροχο όχημα: Το μηχανοκίνητο όχημα με τρεις συμμετρικούς τροχούς,
    του οποίου είτε η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα είναι μεγαλύτερη των
    45 χιλιομέτρων την ώρα είτε ο κυλινδρισμός του κινητήρα του είναι
    μεγαλύτερος των 50 κυβικών εκατοστών, εάν είναι εξοπλισμένο με κινητήρα
    εσωτερικής καύσης. Επίσης ως τρίτροχο όχημα λογίζεται και το τετράτροχο
    όχημα, εκτός των ελαφρών τετράτροχων οχημάτων της κατηγορίας των
    μοτοποδηλάτων, του οποίου το απόβαρο κενού οχήματος, μη συμπεριλαμβανομένου του βάρους του καυσίμου ή του μίγματος καυσίμου - ελαίου ή των συσσωρευτών των ηλεκτρικών οχημάτων, δεν υπερβαίνει τα 400,χιλιόγραμμα όταν το όχημα προορίζεται για επιβατικές μεταφορές ή τα 550 χιλιόγραμμα, όταν προορίζεται για μεταφορές εμπορευμάτων και του οποίου η μέγιστη καθαρή ισχύς δεν υπερβαίνεί τα 15 ΚW.

Άρα λογικά αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Καταρχάς όποιος δεν έχει οδηγήσει σε χώμα quad-bike (4 ρόδες) δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη. Πολύ παιχνίδι και πολύ ωραία αίσθηση.
    Μάγε παρόλο που έχω οδηγήσει στο παρελθόν το κύριο ερώτημα δεν ήταν για το αν προσφέρει ασφάλεια σε χώμα ή σε άσφαλτο (η οποία είναι μηδενική σε περίπτωση..) αλλά για το αν επιβάλεται να φορούν κράνος αυτοί που τα οδηγούν.

Συμφωνώ οτι το ξεσκίσαμε αλλά το ερώτημα παραμένει.. τα μηχανάκια θέλουν κράνος και τ'αυτοκίνητα ζώνη, εκείνα ;

Είπα και πριν τι μου έκανε εντύπωση και μου δημιούργησε την απορία, προσωπικά τα κρίνω σαν οχήματα που έχουν τον ίδιο σχεδόν βαθμό επικινδυνότητας με τις μοτοσυκλέτες και το κράνος επιβάλεται να υπάρχει στο κεφάλι του οδηγού/αναβάτη τους.. οι μοτοσυκλετιστές το βάλανε το κράνος, οι οδηγοί τη βάλανε τη ζώνη, αυτοί ;

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Άρα λογικά αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος.
    Αμ μπράβο σύντεκνε.

Μένει να το δούμε και στην πράξη λοιπόν αυτό γιατί ειλικρινά η εικόνα που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα στα Χανιά ήταν αυτή που προσπάθησα να δώσω στο πρώτο ποστ.

Και μιλάω για τα Χανιά, μια πόλη που εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει η εκστρατεία της τροχαίας κι έχουν καταφέρει να συνετίσουν τους περισσότερους οδηγούς, με τα νέα πρόστιμα δε, το ποσοστό αυτών που πάνε κόντρα στο νόμο και στο σωστό έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Αν πάει το μυαλό μου στις τουριστικές περιοχές που τα τετράτροχα κυκλοφορούν σε χιλιάδες και η τροχαία είναι ανύπαρκτη..

Και μιλάω για τα Χανιά, μια πόλη που εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει η εκστρατεία της τροχαίας κι έχουν καταφέρει να συνετίσουν τους περισσότερους οδηγούς, με τα νέα πρόστιμα δε, το ποσοστό αυτών που πάνε κόντρα στο νόμο και στο σωστό έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Θες να πείς ότι οι πατριώτες μου φορούν κράνος, βάζουν ζώνη και τηρούν τον ΚΟΚ ;;;;

Δηλαδή η πολή με τα stop μεγέθους σαν αυτά στη Μαργουνίου και Μάρκου Μπότσαρη θα γίνει υπόδειγμα οδικής συμπεριφοράς ;;;;

Αυτό να δω και να μην πιστεύω στα μάτια μου

Θες να πείς ότι οι πατριώτες μου φορούν κράνος, βάζουν ζώνη και τηρούν τον ΚΟΚ ;;;;
    Είπαμε ότι φοράνε ζώνη και κράνος, δεν είπαμε ότι τηρούν τον ΚΟΚ :rotflmao:

Σοβάρα πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών έχει συνετιστεί, τα τσουχτερά πρόστιμα τα φοβόμαστε όλοι και η τροχαία εμφανίζεται ξαφνικά απο εκεί που δεν την περιμένεις, πολύ καλά πάει το πράγμα μέχρι στιγμής τουλάχιστον απ'την εικόνα που έχουν δει τα μάτια μου στους δρόμους. Δεν μιλάω για ποσοστά ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, μιλάω για το τι θα δει κανείς μέσα στην πόλη τις περισσότερες ώρες τις ημέρας.

Στην εθνική ξεφεύγουμε λίγο αφού οι ταμπέλες με όριο τα 60χλμ/ώρα που έχουν γεμίσει όλο το δίκτυο είναι ολίγον γτπ αλλά σε γενικές γραμμές προσέχουν όλοι περισσότερο.

Και μακάρι να συνεχίσει έτσι

πολύ καλά πάει το πράγμα μέχρι στιγμής τουλάχιστον απ'την εικόνα που έχουν δει τα μάτια μου στους δρόμους.

και επειδή δεν υπάρχει σκιτσάκι με τσικουδιά (ΚΑΚΩΣ, να διορθωθεί πάραυτα)

και επειδή δεν υπάρχει σκιτσάκι με τσικουδιά (ΚΑΚΩΣ, να διορθωθεί πάραυτα)
    Υπάρχει αλλά όχι σ'αυτό το πισί, αναμείνατε να πάω σπίτι να τη βγάλω απ'το ψυγείο !

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    makis206... ειδικά για χώμα με quad, MX, Enduro, On-OFF, mountain bike, etc.... η απάντηση εξυπακούεται... ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΡΑΝΟΣ... ανεξάρτητα αν το επιβάλει ο ΚΟΚ ή οχι.

Οι κροκάλες , άμα σκάσει η κεφάλα μας εκεί , δεν ξέρουν απο ΚΟΚ... εμείς όμως θα μάθουμε τι εστί ΚΑΤ και νοσοκόμες με κτηνιατρικές ενέσεις... μπρρρρρρρρ!!!!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    makis206... ειδικά για χώμα με quad, MX, Enduro, On-OFF, mountain bike, etc.... η απάντηση εξυπακούεται... ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΡΑΝΟΣ... ανεξάρτητα αν το επιβάλει ο ΚΟΚ ή οχι.
    Eιδικά εκεί +1000 και λίγα λέω !

Στο χώμα φοράω full face ακόμα και στο ποδήλατο, ασυζητητί !

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Eιδικά εκεί +1000 και λίγα λέω !

Στο χώμα φοράω full face ακόμα και στο ποδήλατο, ασυζητητί !

Τετρατροχιζεσαι παλι !!

:rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Κράνος και Θόλωμα....
    από kotsos84 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2007, 11:49
  2. Κράνος και Πονοκέφαλος....
    από tsofras στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2007, 18:00