πολλα συν.....:smilea:Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Ας τοποθετηθώ (και εγώ) επί του θέματος - αν και σπανίως γράφω στις Διαμάχες, η συζήτηση μου κέντρισε το ενδιαφέρον..![]()
Social Psychology και Internet behaviour for dummies....
1. Το θέμα
Ο xrider αποφάσισε να κοινοποιήσει στο moto.gr οτι σκέφτεται να πάρει ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνοι, βρισκόμαστε στο moto και όχι στους 4Τ, αλλά να που είναι γραμμένος κι εδώ, θέλει και μια γνώμη από μοτοσυκλετιστές και ανθρώπους που τους συγκινεί η ταχύτητα, το ταξίδι, τα μηχανοκίνητα..
Είναι εκτός θέματος ? Ναι είναι. Αλλά εκτός θέματος είναι και άλλα 100 εκατομμύρια ποστ μέσα στο moto, τα περισσότερα έτη φωτός εκτός σε σχέση με την αγορά ενός αυτοκινήτου. Καλώς, κακώς, αποφάσισε να μας το κοινοποιήσει. Ας σημειώσουμε ότι σίγουρα υπάρχει και μια διάθεση προβολής, αλλά επειδή είμαι εκ φύσεως (δυστυχώς) καλοπροαίρετος, να βρε αδερφέ, του συμβαίνει κάτι ευχάριστο και θέλει να το μοιραστεί.
2. Το αυτοκίνητο
Ναι είναι ένα ακριβό αυτοκίνητο, το οποίο στις συνειδήσεις των πολλών προκαλεί περίεργους συνειρμούς. Με αφορμή κάποια παλαιότερη συζήτηση, είχα τοποθετηθεί και πάλι επί του θέματος "αυτοκίνητο και moto.gr", και την στάση μερικών που χρησιμοποιούν το ιδίωμα "κουτί" και αναφέρονται σε κάθε αυτοκίνητο αλλά και τους επιβαίνοντες σε αυτό λες και είναι απεσταλμένοι από τον διάβολο τον ίδιο. Ποια θα ήταν άραγε, η κατάληξη του thread αν ο xrider έλεγε αύριο παίρνω μια Agusta, ή τέλος πάντων, μια αρκετά ακριβή μοτοσυκλέτα ?Κάθε μέρα εδώ μέσα επικροτούμε συμφορουμίτες που αγόρασαν καινούργια μοτοσυκλέτα και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.
3. Το πρόσωπο
Ο xrider δεν έχει πρόσωπο. Δεν τον ξέρουμε, δεν έχουμε πιει καφέ μαζί του, δεν έχει έρθει εκδρομή μαζί μας, δεν έρχεται στο Δέλεαρ. Αυτομάτως, τον ξέρουμε από τα γραπτά του. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν από το σημερινό thread ότι ο xrider θέλει να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο. Μην ξέροντας κάτι άλλο για τον ίδιο, πέφτουμε σε αναγνώριση προτύπων και εξαπολύουμε μία άνευ λόγου και αιτίας επίθεση στον άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή θέλει να πάρει ένα ακριβό αυτοκίνητο.
Αν το συγκεκριμένο ποστ το είχε κάνει κάποιος "δικός μας", θα αντιδρούσαμε έτσι ? Αν το ποστ το είχε βάλει κάποιος από τους "τακτικούς", που τον ξέρουμε και πίνουμε καφέ μαζί κάθε Δευτέρα, θα αντιδρούσαμε έτσι ? Όταν ο Γιώργος (gixxerpap) αγοράζει κάθε μήνα καινούργια μηχανή, ξεσπάει πόλεμος και τον λέμε καταναλωτή, μουνοπαγίδα και δε συμμαζεύται ? Όχι ! Και δεν το κάνουμε επειδή τον ξέρουμε, κι επειδή έχει πάει 10 βόλτες μαζί μας κι επειδή είναι καλό παιδί κι επειδή ΞΕΡΟΥΜΕ οτι δεν είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει ! Το κάνει από την καύλα του για την μηχανή και την τρέλλα του, όχι επειδή θέλει να αποδείξει κάτι σε κάποιον.
4. Η αντίδραση
Ο xrider δέχεται μια άδικη επίθεση, χωρίς λόγο. Ως όφειλεαντιδρά άσχημα, και μέσα σε όλα, του βγαίνει και μια αλλαζονεία, ένας υπεροπτισμός (όχι που θα γλύτωνες). Πετάει μερικές βαριές κουβέντες και αμύνεται - λογικό εφόσον είναι υπό επίθεση.
Από κει και πέρα, ως γνωστόν, το θέμα εκτροχιάζεται τελείως μα τελείως και μπλέκονται επαγγέλματα, πατεράδες μανάδες και δε συμμαζεύεται.... Σίγουρα, η στάση του xrider δεν βοηθάει καθόλου, αλλά δέχεται μια συγχρονισμένη επίθεση από "εμάς", την παρεούλα, που ο ένας στηρίζει τον άλλον (γιατί στην τελική με αυτόν πίνει καφέ και όχι τον xrider), και αντιδράει άτσαλα, εκστομίζοντας μαλακίες....![]()
Αυτά τα ολίγα...
Και για το record, τον άνθρωπο ούτε τον ξέρω, ούτε του έχω μιλήσει ποτέ στη ζωή μου... απλά αυτές είναι οι σκέψεις που μου ήρθαν διαβάζοντας τα παραπάνω.
![]()