Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 63

Θέμα: Συστημα εντοπισμου

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    δεν ξέρω αν ειναι ηλίθια ερώτηση αλλά την κάνω...

αν το φιλόδοξο κλεφτρόνι αντιληφθεί την κεραία και την αφαιρέσει αχρηστεύεται το σύστημα???
    Πολύ καλή ερώτηση. Οπως είπαμε το σύστημα είναι σε δοκιμαστική φάση. Εχουμε κάνει δοκιμές και σε κρυφό σημείο (π.χ κάτω από τη σέλα) και λειτουργεί θαυμάσια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από derd
    3. Η κεραια GPS σε εμφανες (αναγκαστικα ) σημειο
    Αλλά για να μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση του GPS (έχει led-άκι η κεραία) το έχουμε τοποθετήσει "αναγκαστικά" εξωτερικά.

Εξαρταται βέβαια και από τη διαμόρφωση της κάθε μηχανής. Κάθε μηχανή θα έχει και κάποιο σημείο για να "βολευτεί" η κεραία.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι όσο αφορά την παραβίαση.

Εαν κοπεί ή διακοπεί η κεραία του GPS ενημερωνόμαστε αμεσα με SMS.

Το σύστημα προσπαθούε να το κάνουμε όσο πιο αόρατο γίνεται σε "κακοποιά" στοιχεία. Δεν θα φωνάζει από μακριά "έχω και δορυφορικό συναγερμό!" . Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ήσυχο αποτελεσματικό σύστημα, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να προσθέσουμε στοιχεία κλασσικών συναγερμών (σειρήνες, αναβοσβημα των φλάς,...).
    Προσπαθούμε να το παγιδεύσουμε με όσους περισσότερους τρόπους μπορούμε, αν και μόνο η απενεργοποίηση της ηλεκτρονικής φτάνει σε πρώτο στάδιο, η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης της μηχανής (TOW Control) ενεργοποιεί το shock controller και αποστέλει SMS άμεσα.

Κάντε λίγο υπομονή, έρχονται αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστκά και δείγματα από το λογισμικό παρακολούθησης.

Καλό βράδυ

Kollitiri

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    δεν ξέρω αν ειναι ηλίθια ερώτηση αλλά την κάνω...

αν το φιλόδοξο κλεφτρόνι αντιληφθεί την κεραία και την αφαιρέσει αχρηστεύεται το σύστημα???
    Η κεραια του Συστηματος Δορυφορικης Πλοηγησεως (GPS) δε χρειαζεται να ειναι εμφανης !! Στο Προσωπικο Βοηθο Δεδομενων μου :rotflmao: (PDA) ειναι ενσωματωμενη.
    Και μεσα στο τανκμπαγκ ναναι η κατω απο τη σελα παλι εχει σημα !

Η φαση ειναι ομως οτι οταν ριχνεις γκαζια θα τρως προστιμα μεσω δορυφορου αλλα τετοιο συστημα δεν εχουν εφαρμοσει ακομα ωστε να παρακολουθουν ολα τα ΣΔΠ !

Νομιζω ;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Αυτο που προσφερει η ΤΙΜ ειναι που εχουν και δω αλλα με GPRS μαζυ. Δεν εχει προβλημα με τις κυψελες γιατι το ΙD της συσκευης που στελνει GSM ειναι διαφορετικο. Εξαλλου το SMS το πληρωνονται !

οκ

Ποτε περιπου θα το εχετε ετοιμο ; Θα θελα να το δω σε λειτουργια !!

Εισαι Ελλαδα ?! Αν εισαι Ελλαδα στειλε μου πμ να κανονισουμε να στο δειξω εγκατεστημενο στο ΤΑ

Εισαι Ελλαδα ?! Αν εισαι Ελλαδα στειλε μου πμ να κανονισουμε να στο δειξω εγκατεστημενο στο ΤΑ
    Θαμαι ! Θαμαι !! 30 Ιουλιου στο Δελεαρ !

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Θαμαι ! Θαμαι !! 30 Ιουλιου στο Δελεαρ !

30 ιουλιου θα λειπω.. 2 αυγουστου θα ειμαι αθηνα και μονο για αυτη τη μερα . Anyway μιλαμε παλι.

Όπως είχα προαναφέρει πριν λίγες μέρες εκτός από το hardware (συσκευή εντοπισμού, ρελαί, τηλεχειριστήριο, …) ετοιμάζεται και το λογισμικό για τη λειτουργία του συστήματος.

Τι σημαίνει λογισμικό και ποιο σκοπό έχει.

Στην κανονική λειτουργία του συστήματος όταν υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση στην μηχανή η συσκευή εντοπισμού αποστέλλει ένα μήνυμα (SMS) στο ορισμένο από την εγκατάσταση τηλεφωνικό νούμερο.

Η πληροφορία που λαμβάνετε στο κινητό σας με SMS έχει την εξής μορφή :

1010000004,20070609164043,23.805600,37.999890,0,0,0,6,40,4,0

με λίγη εκπαίδευση και με μερικές οδηγίες θα καταφέρετε να καταλάβετε τι «θέλει να σας πει» το σύστημα εντοπισμού. Αλλά πολλοί δεν έχουν το τεχνολογικό υπόβαθρο ή δεν έχουν την διάθεση να γεμίζουν το μυαλό τους με άχρηστες πληροφορίες.

Για το λόγο αυτό γράφτηκε ειδικό λογισμικό που λαμβάνει το μήνυμα και το μεταφράζει. Τι μεταφράζει;

1010000004 = είναι ο κωδικός της συσκευής (μοναδικός αριθμός)
    20070609164043 = ημερομηνία (2007 Ιουνίου 09) & ώρα (16:04:43) του συμβάντος
    23.805600 = γεωγραφικό μήκος (longitude)
    37.999890 = γεωγραφικό πλάτος (latitude)
    0 = speed - ταχύτητα οχήματος
    0 = heading - προσανατολισμός (απόκλιση σε μοίρες βάση του βορρά)
    0 = altitude - υψόμετρο
    6 = satellites – αριθμός δορυφόρων
    40 = ReportID – Για ποίο λόγο ήρθε το μήνυμα
    4 = Inputs – Κατάσταση των εισόδων (αισθητήρων)
    0 = Outpus – Κατάσταση των εξόδων

Το ποιο δύσκολο είναι να μεταφραστούν οι γεωγραφικές συνεταγμένες σε διεύθυνση και να αποτυπωθούν επάνω σε ψηφιακό χάρτη.

Οσοι έχουν σύστημα πλοήγησης σε PC, PDA, … και μπορεί να δώσουν τις συντεταγμένες και το λογισμικό θα βρεί αμέσως την θέση του οχήματος.

Αλλά πάλι δεν έχουν όλοι σύστημα πλοήγησης, οπότε έπρεπε με κάποιον τρόπο να μαθαίνεις που βρίσκεται πραγματικά το όχημα.

Επίσης άντε να θυμάσαι τι σημαίνει το ReportID που είναι ουσιαστικά και ο λόγος που το σύστημα εντοπισμού έστειλε το μήνυμα.

Το μόνο που πρέπει να γίνει εφόσον ληφθεί κάποιο μήνυμα από το όχημα είναι να αποσταλλεί με SMS έτσι ακριβώς όπως ήρθε σε ένα κεντρικό υπολογιστή που :

• Λαμβάνει τα SMS,
    • Επεξεργάζεται και αναλύει το κάθε μήνυμα
    • Βρίσκει τη διεύθυνση που αντιστοιχεί στις γεωγραφικές πληροφορίες
    • Δημιουργεί τον αντίστοιχο χάρτη από τα γεωγραφικά δεδομένα
    • Ελέγχει εάν αυτός που έστειλε το μήνυμα έχει δικαίωμα να λάβει πίσω την απάντηση, και αν ναι σε ποιο νούμερο θα λάβει (SMS forward)
    • Δημιουργεί το νέο μήνυμα και
    • Αποστέλει το SMS στο προκαθορισμένο νούμερο(α)

Η μορφή του νέου SMS είναι :

Αριθμός Κυκλοφορίας
    Διεύθυνση
    Report (π.χ. Αναζήτηση Θέσης, Παραβίαση Συναγερμού, Χαμηλή Μπαταρία, …)
    Ημερομηνία Συμβάντος
    Ημερομηνία Λήψης Μηνύματος από τον Server
    Ημερομηνία Αποστολής του μηνύματος από τον Server
    Webpage με χάρτη

Επίσης έχουν δημιουργηθεί σελίδες στο internet που θα μπορείτε να βάζετε τις γεωγραφικές πληροφορίες και να σας δείχνει επάνω σε google maps την θέση του οχήματος .

Αυτά τα λίγα για την ώρα, σε λίγες μέρες θα έχω και τιμές για το σύστημα, αλλά και "ζωντανό" το site για να το δοκιμάσετε.

Οσοι θέλετε να δείτε από κοντά την εγκατάσταση και τη λειτου΄ργία του λογισμικού ας στείλει pm.

Καλό απόγευμα

Mπραβο !!

Θα τα πουμε Ελλαδα !!!

Με μια δεκάρα τσακιστή..! Το avatar του/της kost rider
    παιδια τι γινεται?εχουμε νεα απαυτο το συστημα?φαγανε το μηχανακι φιλου μου και εχω χ#στει πανω μου..!

Το site του συστηματος... Οχι τελειως ενημερωμενο αλλα με αρκετες πληροφορίες .

Το site του συστηματος... Οχι τελειως ενημερωμενο αλλα με αρκετες πληροφορίες .
    την τιμη περιπου την ξερουμε?

Αρχικά δημιουργήθηκε από kost rider
    την τιμη περιπου την ξερουμε?
    Μεσα στην εβδομαδα θα ξερουμε...

... WILL RACE FOR FOOD Το avatar του/της valam
    Μπραβο ρε μαγκες ... ειστε πολυ μπροστα ...

Μη μας γδαρετε μονο εεε.. ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από valam
    Μπραβο ρε μαγκες ... ειστε πολυ μπροστα ...

Μη μας γδαρετε μονο εεε.. ...
    Γιαυτο το λογο ειχε παγωσει.. έβγαινε ψηλά στη τιμή.. Βρηκαμε ομως μια ποιο οικονομική λυση και ελπιζω να εχουμε συντομα νεα ( το χω ξαναπει βεβαια )

καλημέρα και καλή εβδομάδα

Το σύστημα τελικά πήρε μορφή και έχει δοκιμαστεί...

Πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε στο

www.multimediaondemand.gr

Δορυφορικοί Συναγερμοί Οχημάτων

Μπορείτε να δείτε ζωντανά αυτή τη στιγμή στο "Demo - Δες το όχημα" το δικό μου αυτοκίνητο.

Δεν έχει συνδρομές, ούτε πάγια για την λειτουργία του. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια κάρτα με SMS ή μια πολύ μικρή συνδρομή 3(1 MB) -10 (20 MB) Ευρώ στην κινητή τηλεφωνία για να είστε συνδεδεμένοι με GPRS και να έχετε εξαιρετικά χαμηλότερα έξοδα λειτουργίας εφόσον το SMS κοστίζει πολύ περισσότερο. Τα έχω αναλύσει και παραπάνω αυτά.

Τιμή και προσπέκτους στο site. Αναμένονται και άλλα μοντέλλα λίγο πιο φθηνά με λιγότερες δυνατότητες όμως.

Καλημέρα

φιλε μου πραγματικα συγχαρητηρια αλλα η τιμη ποια ειναι τελικα?
    Οδηγουμε μοτοσυκλετα γιατι εχουμε αναγκη απο νορεπινεφρινη..

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Συστήμα εντοπισμού για μήχανες
    από soter3gm στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2010, 12:12
  2. Σύστημα Abs
    από ruyjin στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2005, 22:43
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2005, 12:31