Σκέπτομαι να αποχωριστώ το CB500S και να αναβαθμιστώ.
Υποψήφια είναι 3 (ήταν και το CBF600S ABS αλλά το απέρριψα λόγω καρμπυρατέρ-δε λέει πλέον). Υπόψη ότι τη μοτό τη χρησιμοποιώ μόνο για ταξίδια και κατά 99% άσφαλτο.
Η σειρά αισθητικής προτίμησής μου: FZ6, Z750S, VStrom-650.
Γεια το VStrom 650 δεν έχω διαβάσει κανένα ελάττωμα πουθενά.
Για το Ζ750S δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι και τόσο τουριστικό. Νομίζω ότι είναι το γυμνό που του βάλανε μια μονοκόμματη σέλα και ένα φαίρινγκ. Εν πάσει περιπτώσει είναι υπό διερεύνηση.
Για το FZ6 τώρα, που είναι από τις ομορφότερες κατά την άποψη μου μοτοσικλέτες, έχω διαβάσει ότι έχει δύο μειονεκτήματα: α) Τη θερμοκρασία από τις εξατμίσεις που μεταδίδεται στη σέλα (ιδιαίτερα του συνεπιβάτη) και β) τις 2 τρύπες που κάνει στην απόδοση της ισχύος του - νομίζω γύρω στις 5000 και γύρω στις 8000 σαλ.
Επειδή με ενδιαφέρει έχω διαβάσει όλες τις σχετικές συζητήσεις στο forum.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι κατά πόσο αυτά τα ελαττώματα στη πράξη είναι πραγματικά τόσο ενοχλητικά ώστε να μην ευχαριστηθώ την μοτό και να με αποτρέψει από την αγορά της ή απλά είναι μπούρδες που διάβασα σε κάποιο ελληνικό περιοδικό. Ας σημειωθεί ότι 2-3 test που διάβασα σε ξένα site πουθενά δεν αναφέρεται το ζέσταμα της σέλας.
Συνήθως παινεύουμε τη μηχανή που έχουμε γι' αυτό θα ήθελα όσο το δυνατόν αντικειμενικές γνώμες.
Τα φώτα σας παιδιά!