Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
εγω ΑΠΑΙΤΩ να φυγουν οι αεκτζιδες απο το φορουμ και για αυτο παω να χαιρετισω τον μπλακμπουσα στο αλλο ποστ
![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
![]()
Αυτο το βρισκω μια ΛΟΓΙΚΗ απαιτηση...![]()
![]()
:rotflmao:
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
εγω ΑΠΑΙΤΩ να φυγουν οι αεκτζιδες απο το φορουμ και για αυτο παω να χαιρετισω τον μπλακμπουσα στο αλλο ποστ
![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
![]()
Αυτο το βρισκω μια ΛΟΓΙΚΗ απαιτηση...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
νταξ.....τοση ωρα παραθετουμε αποψεις κ αυτο το ξεχασαμε....
![]()
![]()
![]()
pantos osi 8elete na alaksi kati ksaploste anapaftika sto edafos ke kitate ta apaftaria mas apo ali optiki gonia
isos an ta vlepete apo kato na niosete kapia simantiki alagi....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Θα'χει κάτσει σε καμια γωνιά και θα διαβάζει..Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
τελικά έφυγε αυτός;![]()
Αλλιώς έβλεπες κανα θρεντ: 'έκλασα χτες το βράδι πάνω στη σέλα,ποιό είναι το καλύτερο αφρώδες του κόσμου..;'
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Στο καλό..
Είτε φύγεις είτε όχι,η φήμη σου ως καλύτερου μάστορα στη Μαγνησία δεν θα ξεχαστεί εύκολα..
εισαι πολυ κακος![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ???
Οχι, φυγαν ολοι απ'τη μποχα..![]()
ουπς, λαθος θρεντ..
![]()
![]()
"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
"Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"
ρε γιδια
και οι μεν και οι δε
γιατι καθεστε και το αναλυετε;θελει να φυγει
οκ!
αφηστε να τον φυγει!
αλλα μη θιγεστε κ απο πανω εφοσον του λετε "φυγε,γιατι μας το λες;"
αυτα ειχα να πω
καλο σας απογευμα
...appetite for destruction...
φευγα να τελειωνουμε !!!!!!!!!
α και που σαι...στα @@ μας.
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
ΦΕΥΓΕΙΣ???Αρχικά δημιουργήθηκε από Davelis
ρε γιδια
αυτα ειχα να πω
καλο σας απογευμα
ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
ΕΥΓΕΝΈΣΤΑΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ![]()
Όποιος έχει κάνει modεράτορας ενδεχομένως να καταλαβαίνει πόσο δύσκολη, δύστροπη, πολύπλοκη και χρονοβόρα είναι η διαχείριση ενός τέτοιου χώρου.
Δεδομένου ότι δεν έχω κάποιους ενδοιασμούς(Αφού είμαι απλό μέλος) θα τα πω λίγο χύμα και έξω από αυτά τα ωραία μου δόντια![]()
Για τους φίλους μας τους mods:
- Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχουν αρπαχτεί δύο παρατάξεις ή μέλη και να προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη χωρίς να θέλουν να δυσαρεστήσουν τον ένα ή τον άλλο(όταν μάλιστα τους γνωρίζουν προσωπικά).
- Υπάρχουν στιγμές που από κεκτημένη ταχύτητα, τους διαφεύγουν παραπτώματα και posts που δεν έπρεπε να τους ξεφύγουν. Μην ξεχνάμε ότι διαβάζουν τον δεκαπλάσιο αριθμό post απ' ότι ένα συνηθισμένο μέλος αφού είναι στην ευθύνη τους κάποια threads, οπότε δεν έχουν την πολυτέλεια να κάτσουν να διαβάσουν μόνο όσα τους ευχαριστούν και τους ενδιαφέρουν, όπως κάνουμε οι υπόλοιποι.
- Έχουν αρκετές φορές να επεξεργαστούν αρκετά pm, είτε γιατί υπάρχουν πολλά περίεργα και νέα μέλη ή γιατί στέλνει ο ένας στον άλλο mod για ενδοσυνεννόηση.
- Επιτελούν εργασίες συντήρησης(Μεταφορές, διαγραφές κτλ κτλ)
- Οργανώνουν topics και posts γενικού ενδιαφέροντος
- Σπανιότατα αδικούν ηθελημένα κάποιο μέλος. Συνήθως αυτό όταν συμβεί, γίνεται γιατί προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες στο φόρουμ. Αρκετές φορές δηλαδή ενώ κάποιο θιγμένο μέλος έχει προσβληθεί από κάποιο άλλο, ο mod δεν παίρνει σαφή θέση υπέρ του αδικημένου γιατί γνωρίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση η συζήτηση θα ξεφύγει με πολύ χειρότερο τρόπο.
- Ένα από τα πιο τρελά όνειρα των mods είναι, τα μέλη αν είναι δυνατόν να μην υποδικνύουν σε άλλα μέλη τι πρέπει να κάνουν και πως πρέπει να μιλήσουν. Προτιμούν να επεμβαίνουν αυτοί σαν τους δικαστές του Άρειου Πάγουκαι να επιβάλλουν διώξεις εναντίον των ταραξιών.
- Κάτι που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ο ιδιόρυθμος χαρακτήρας του ηλεκτρονικού κατασκευάσματος που λέγεται φόρουμ. Ο καθένας μπορεί πράγματι να λέει ότι θέλει. Δεν μπορεί όμως να το γράφει όπου θέλει. Επίσης ο χαρακτήρας ενός φόρουμ (Συνήθως) διαμορφώνεται από τον ιδιοκτήτη του. Αυτός "σκιαγραφεί" τα όρια και δίνει τις γραμμές τις οποίες ακολουθούν οι διαχειριστές. Αν επισκέπτεστε πολλά φόρουμ, θα διαπιστώσετε ότι από φόρουμ σε φόρουμ αλλάζει το ύφος, η αυστηρότητα, τα όρια, η γλώσσα κτλ.
- Δεν ξέρω κανένα φόρουμ που να έχει βάλει μέγιστο όριο μελών. Απλά οριοθετούνται κάποιοι κανόνες και όσο μπορούν οι διαχειριστές τους εφαρμόζουν. Εκτός σπάνιων περιπτώσεων, τα φόρουμ τα διαχειρίζονται εθελοντές και όχι υπάλληλοι. Τον ελεύθερο χρόνο τους αφιερώνουν και δεν μπορεί να βρίσκονται κάτω από το άγχος και τη πίεση( από εμάς) για το αν ήταν τυπικοί σε κάθε τους τοποθέτηση.
- Όταν συμμετέχετε σε ένα φόρουμ να είστε έτοιμοι να ακούσετε όχι αυτά που φαντάζεστε αλλά αυτά που δεν φαντάζεστε. Μην προσπαθείτε να πείσετε κάποιον με αντίθετη άποψη να την αλλάξει χωρίς να έχετε αποδεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσετε να το επιτύχετε.
- Ξέρετε πόσες φορές είπα, σήμερα δεν μπαίνω να διαχειριστώ το φόρουμ(όπου είμαι mod) γιατί βαριέμαι αλλά τελικά πάντα το κάνω, γιατί την επόμενη ημέρα που θα μπω, μπορεί κάποιος σχιζοφρενής να τα έχει κάνει όλα καλοκαιρινά.
- Επίσης να μην ξεχνάμε ότι κατασκευάσματα σαν αυτά ενός φόρουμ, επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα. Είναι εκτός από πηγές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ένας τρόπος εκτόνωσης των παθών και των απωθημένων των μελών, καθώς και ένας τρόπος ψυχοθεραπείας.
Καλό κουράγιο σε όλους μας.
Πάντα όρθιοι
Επειδη σε τετοια thread η απαντηση ειναι μια θα την δωσω και εγω και ας υποστω της συνεπειες.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Όποιος έχει κάνει modεράτορας ενδεχομένως να καταλαβαίνει πόσο δύσκολη, δύστροπη, πολύπλοκη και χρονοβόρα είναι η διαχείριση ενός τέτοιου χώρου.
Δεδομένου ότι δεν έχω κάποιους ενδοιασμούς(Αφού είμαι απλό μέλος) θα τα πω λίγο χύμα και έξω από αυτά τα ωραία μου δόντια![]()
Για τους φίλους μας τους mods:
- Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχουν αρπαχτεί δύο παρατάξεις ή μέλη και να προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη χωρίς να θέλουν να δυσαρεστήσουν τον ένα ή τον άλλο(όταν μάλιστα τους γνωρίζουν προσωπικά).
- Υπάρχουν στιγμές που από κεκτημένη ταχύτητα, τους διαφεύγουν παραπτώματα και posts που δεν έπρεπε να τους ξεφύγουν. Μην ξεχνάμε ότι διαβάζουν τον δεκαπλάσιο αριθμό post απ' ότι ένα συνηθισμένο μέλος αφού είναι στην ευθύνη τους κάποια threads, οπότε δεν έχουν την πολυτέλεια να κάτσουν να διαβάσουν μόνο όσα τους ευχαριστούν και τους ενδιαφέρουν, όπως κάνουμε οι υπόλοιποι.
- Έχουν αρκετές φορές να επεξεργαστούν αρκετά pm, είτε γιατί υπάρχουν πολλά περίεργα και νέα μέλη ή γιατί στέλνει ο ένας στον άλλο mod για ενδοσυνεννόηση.
- Επιτελούν εργασίες συντήρησης(Μεταφορές, διαγραφές κτλ κτλ)
- Οργανώνουν topics και posts γενικού ενδιαφέροντος
- Σπανιότατα αδικούν ηθελημένα κάποιο μέλος. Συνήθως αυτό όταν συμβεί, γίνεται γιατί προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες στο φόρουμ. Αρκετές φορές δηλαδή ενώ κάποιο θιγμένο μέλος έχει προσβληθεί από κάποιο άλλο, ο mod δεν παίρνει σαφή θέση υπέρ του αδικημένου γιατί γνωρίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση η συζήτηση θα ξεφύγει με πολύ χειρότερο τρόπο.
- Ένα από τα πιο τρελά όνειρα των mods είναι, τα μέλη αν είναι δυνατόν να μην υποδικνύουν σε άλλα μέλη τι πρέπει να κάνουν και πως πρέπει να μιλήσουν. Προτιμούν να επεμβαίνουν αυτοί σαν τους δικαστές του Άρειου Πάγουκαι να επιβάλλουν διώξεις εναντίον των ταραξιών.
- Κάτι που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ο ιδιόρυθμος χαρακτήρας του ηλεκτρονικού κατασκευάσματος που λέγεται φόρουμ. Ο καθένας μπορεί πράγματι να λέει ότι θέλει. Δεν μπορεί όμως να το γράφει όπου θέλει. Επίσης ο χαρακτήρας ενός φόρουμ (Συνήθως) διαμορφώνεται από τον ιδιοκτήτη του. Αυτός "σκιαγραφεί" τα όρια και δίνει τις γραμμές τις οποίες ακολουθούν οι διαχειριστές. Αν επισκέπτεστε πολλά φόρουμ, θα διαπιστώσετε ότι από φόρουμ σε φόρουμ αλλάζει το ύφος, η αυστηρότητα, τα όρια, η γλώσσα κτλ.
- Δεν ξέρω κανένα φόρουμ που να έχει βάλει μέγιστο όριο μελών. Απλά οριοθετούνται κάποιοι κανόνες και όσο μπορούν οι διαχειριστές τους εφαρμόζουν. Εκτός σπάνιων περιπτώσεων, τα φόρουμ τα διαχειρίζονται εθελοντές και όχι υπάλληλοι. Τον ελεύθερο χρόνο τους αφιερώνουν και δεν μπορεί να βρίσκονται κάτω από το άγχος και τη πίεση( από εμάς) για το αν ήταν τυπικοί σε κάθε τους τοποθέτηση.
- Όταν συμμετέχετε σε ένα φόρουμ να είστε έτοιμοι να ακούσετε όχι αυτά που φαντάζεστε αλλά αυτά που δεν φαντάζεστε. Μην προσπαθείτε να πείσετε κάποιον με αντίθετη άποψη να την αλλάξει χωρίς να έχετε αποδεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσετε να το επιτύχετε.
- Ξέρετε πόσες φορές είπα, σήμερα δεν μπαίνω να διαχειριστώ το φόρουμ(όπου είμαι mod) γιατί βαριέμαι αλλά τελικά πάντα το κάνω, γιατί την επόμενη ημέρα που θα μπω, μπορεί κάποιος σχιζοφρενής να τα έχει κάνει όλα καλοκαιρινά.
- Επίσης να μην ξεχνάμε ότι κατασκευάσματα σαν αυτά ενός φόρουμ, επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα. Είναι εκτός από πηγές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ένας τρόπος εκτόνωσης των παθών και των απωθημένων των μελών, καθώς και ένας τρόπος ψυχοθεραπείας.
Στα @@ μας.![]()
![]()
![]()
Μάγκες...αυτά παντού γίνονται! Δεν υπάρχει φόρουμ που να μην έχει βγει παραπονούμενος κανένας!
Το έργο το χω ξαναδεί και εδώ και στο bikenet αλλά και στο σχετικά καινούριο φόρουμ το mybike που τυχαίνει να είμαι και moderator.
Eίναι όπως τα είπε ο φίλος ΙΠΠΕΑΣ πιο πάνω.Δύσκολη η δουλειά του mod και μια δουλειά που γίνεται οικειοθελώς και αφιλοκερδώς .
Έτσι λοιπόν πιστεύω πως θα είναι σπάνιες (έως ανύπαρκτες) οι περιπτώσεις που κάποιος mod θα καρατομίσει εσκεμένα κάποιο μέλος γιατί δεν το πάει ο ίδιος.
Κι αυτός ακόμα "δίνει λόγο" στους διαχειριστές του φόρουμ που στην τελική δικό τους μαγαζί είναι!
Αυτοί βάζουν τους κανόνες (ανθρώπινους και σεβαστούς θα έλεγα σε όλα τα φόρουμ που έχω δει) κι από κει και πέρα υπάρχει μια κοινή γραμμή πλεύσης αυτών και των mod για την τήρηση των ισορροπιών.
Πάντα θα υπάρχουν οι θύτες και τα θύματα.Κάτι θα ειπωθεί παραπάνω ή και κάτι θα παρερμηνευθεί και θα φτάσει το θέμα στον τσακωμό.
Εκεί θα επέμβουν οι mods και οι admins και κατά την κρίση τους θα προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα,με το καλύτερο τρόπο.Το ban είναι για ακραίες καταστάσεις κι όταν ειπωθούν πράγματα ανεπίτρεπτα από ένα μέλος προς ένα άλλο.
Έχουμε περάσει κι εμείς στο mybike κάνα δυο μεγάλες κρίσεις με κάποιους που έλεγαν τα ίδια με τον φίλο που άνοιξε το τόπικ,και την γνωρίζω την φάση.
Εγώ ένα έχω να πω στην τελική. Άμα έχεις πρόβλημα με το moto.gr σήμερα,θα έχεις πρόβλημα και με το bikenet αύριο και με το mybike μεθαύριο!
Δεν είναι προβληματικά τα φόρουμ,κάποια μέλη είναι προβληματικά και βλέπουν παντού ανθρώπους που τους απειλούν και τους ειρωνεύονται.
Άρα δεν είναι στραβός ο γυαλός....μάλλον στραβά αρμενίζουν μερικοί!
Επίσης κάποιες δηλώσεις του τύπου "φεύγω και να δω τι θα κάνετε χωρίς εμένα" όπως έχουν ειπωθεί από άτομα που έφυγαν με "παραίτηση"(οικειοθελώς) ή με "απόλυση" (ban) από το mybike,μόνο αστείες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Κανένα φόρουμ και καμία κοινωνία δεν έχει ανάγκη από δυο-τρείς πολίτες/μέλη κι ούτε θα πάψουν να υπάρχουν αν φύγουν αυτοί.
Αυτό το τελευταίο ας το έχουν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους,όταν σκεφτούν πως είναι η ώρα να φεύγουν επειδή δεν μπορούν άλλο το "φασιστικό καθεστώς" των φόρουμ.
Και θυμηθείτε... το να είσαι μέλος σε ένα φόρουμ δεν είναι υποχρέωση,...είναι προνόμιο!![]()
Δεν έχει σημασία τι μοτοσυκλέτα οδηγείς αλλά....ΠΩΣ την οδηγείς!
Ο στόχος μου επετεύχθη , το μήνυμα έφτασε στους αποδέκτες του .
Για τους φίλους του φόρουμ που έχυσαν το μελάνη τους , τους ευχαριστώ πολύ .
Τα περί φόρουμ και λειτουργίας είναι γνωστά .
Η μόνη άγνωστη λέξη στον παγκόσμιο ιστό , είναι η λέξη φιλότιμο .
Σε αυτήν την λέξη ποντάρω , για να συνεχίσει η εδώ κοινότητα, να ζει , και να λειτουργεί αρμονικά .
Αντε , πάμε στις δουλειές μας , και να προσέχουμε όλοι !!! να μην πικραίνουμε ο ένας τον άλλο αδικαιολόγητα ..
:a026:![]()
εισαι τοσο αστειος που θα σε προτιμουσα αν ειχα να διαλεξω μεταξυ του εαυτου σου και του ΣεφερληΑρχικά δημιουργήθηκε από tai
ΦΕΥΓΕΙΣ???
ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
ΕΥΓΕΝΈΣΤΑΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ![]()
...appetite for destruction...