Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 40

Θέμα: Sos: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ

Sos: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ

Εχω ενα σοβαρο προβληματισμο και θα ηθελα καποια υπευθυνη βοηθεια απο γιατρο ορθοπεδικο εαν αυτο ειναι δυνατον.

Ειμαι αθλητης της αρσης βαρων, και πριν 8 μηνες ειχα ενα σοβαρο τραυματισμο στη μεση (αποκτησα 2 δοισκοκυλες)

Μετα απο πολυ προσοχη, ξεκουραση, και φυσικοθεραπεια, καταφερα να αναρωσω και να αποφυγω το χειρουργειο. Σημερα λοιπον εχω μια φυσιολογικη ζωη, γυμναζομαι παλι αλλα με προσοχη, και οδηγω παλι την μηχανη μου, αλλα εχω παρατηρησει οτι η σταση οδηγησης στην συγκεκριμενη μηχανη με ενοχλει (εχω ενα yamaha xtx 660) κι μου δημιουργει παλι ποναλακια στη μεση που μερικες φορες γινονται ενοχλητικα. Επειδη η φυση της δουλειας μου ειναι τετοια που ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ σκεφτομαι σοβαρα να την πουλησω, και να παρω καποιο σκουτερ μεγαλο λογω την πιο αναπαυτικης θεσης οδηγησης.

Το ερωτημα ειναι: πιστευεται οτι θα κανω σωστη κινηση η θα εχω το ιδιο αποτελεσμα???

παρακαλω καθε απαντηση σας πολιτιμη για εμενα

και παλι ευχαριστω ολους οσους απαντησουν

Θα σου ελεγα,και αφου εχης ταλαιπωρηθη απο γιατρους και φυσιοθεραπευτες (ελπιζω καλους...!)
    να δωσης το xt ΑΜΕΣΑ ,και να διαλεξης μια μοτο/τα με οσο γινετε περισοτερες ρυθμισεις (σελα-τιμονι) και "σταση οδηγησης" που να μη σου δημιουργη προβλημα.
    ...
    δεν εινε αναγκαιο οτι τα μεγαλα σκουτερ με τη πολυθρονα για σελα...!!! ,εχουν και "ανατομικη" θεση οδηγησης.
    ...
    για κοιτα cbf600/1000...,κατα 99% θα μεινης ευχαριστημενος
    θελω να ζησω τη ζωη...
    θελω να γνωρισω ανθρωπους...
    θελω... μεγαλυτερο μονιτορ!

four wheels move the body,two wheels move the soul
    KEEP COOL...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    εχω το ιδιο προβλημα ακριβως τα ιδια περασα και εγω με σενα.
    οταν ρωτησα τον γιατρο μου ειπε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΕ οι μηχανες δια ροπαλου. αυτο πριν κατι χρονια.δεν τον ακουσα .και του το ειπα.θα οδηγησω δε παιζει, και μου ειπε να παρω (με τα δικα του λογια) <<κρος που θα εχεις ομαλοτερες αναρτησεις>> ετσι μου ειπε με λιγα λογια να μην κοπανιεμε και να εχω λιγοτερους κραδασμους.

κατα καιρους εδω μεσα λενε οτι τα σουπερσπορτ εχουν καλυτερη θεση οδηγησης απο τα ον οφ η καποια στριτ με τιμονΑ και οχι κλιπονς (αλλη θεση οδηγησης)

αλλα

εγω που εχω το ιδιο προβλημα και εχω στριτ ον οφ και σκουτερ σου λεω οτι μονο στο ον οφ δεν με ποναγε η μεση μου (και μιλαμε και για μεσα στην κινιση με οτι συνεπαγετε και ταξιδακια -200+χλμ)

τι να πω...... να προσεχεις πολυ!
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Παλαιό μέλος Το avatar του/της arisk

Re: Sos: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ

Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos1000
    Εχω ενα σοβαρο προβληματισμο και θα ηθελα καποια υπευθυνη βοηθεια απο γιατρο ορθοπεδικο εαν αυτο ειναι δυνατον.

Ειμαι αθλητης της αρσης βαρων, και πριν 8 μηνες ειχα ενα σοβαρο τραυματισμο στη μεση (αποκτησα 2 δοισκοκυλες)

Μετα απο πολυ προσοχη, ξεκουραση, και φυσικοθεραπεια, καταφερα να αναρωσω και να αποφυγω το χειρουργειο. Σημερα λοιπον εχω μια φυσιολογικη ζωη, γυμναζομαι παλι αλλα με προσοχη, και οδηγω παλι την μηχανη μου, αλλα εχω παρατηρησει οτι η σταση οδηγησης στην συγκεκριμενη μηχανη με ενοχλει (εχω ενα yamaha xtx 660) κι μου δημιουργει παλι ποναλακια στη μεση που μερικες φορες γινονται ενοχλητικα. Επειδη η φυση της δουλειας μου ειναι τετοια που ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ σκεφτομαι σοβαρα να την πουλησω, και να παρω καποιο σκουτερ μεγαλο λογω την πιο αναπαυτικης θεσης οδηγησης.

Το ερωτημα ειναι: πιστευεται οτι θα κανω σωστη κινηση η θα εχω το ιδιο αποτελεσμα???

Θα έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.Οι κήλες είτε ανατάσονται με manual therapy είτε αφαιρούνται με νυστέρι.Έχω ήδη ένα χειρουργείο στην μέση (Ο5-Ι1) και μετά από αυτό κάνω τα πάντα.Βάρη σκι οικοδομή και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.Δεν έχω χρόνο να σου τα πω αναλυτικά αλλά θα επανέλθω.

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator

Re: Sos: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ

Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos1000

File giatros den eimai, kai genikotera auta ta post-apatniseis poy tha diavaseis edo einai "Apopseis" kai mono.

Ean pas se otidipote me megalyteres rodes apo 17" kai megalyterh diadromh anartiseon tha eisai poly kalytera, akoma me to R tha deis diafora se sxesi me to X poy exeis tora.

Isos ean epilekseis kai enan poio "hlektriko" kinitira me ligoterous kradasmous kai oxi monokylindro na einai akoma kalytera.

Se kamia periptosh mhn pas se scooter, einai oti xeirotero gia thn mesh o syndiasmos mikris rodas me poly mikri diadromh anartiseon...... tha katas lakouvitses ston dromo kai tha trantazese olokliros les kai pefteis se xaradra.
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Τι ύψος έχεις;

Και εγώ ον-οφ θα πρότεινα, αλλά αν σου πέφτει ψηλό και πρέπει να τεντώνεσαι και να καταβάλλεις προσπάθεια για να τη στηρίξεις πάλι θα έχεις πρόβλημα. Στο τρανσάλπ πάντως η μέση δεν καταπονείται καθόλου ούτε από τη θέση οδήγησης ούτε από λακούβες.

Λέω εγώ τώρα...
    safety doesn't happen by accident

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    η πιο σωστή θέση οδήγησης είναι η σκυφτή καθώς μεγάλο μέρος του βάρους την τρώνε τα πόδια και όχι ο κορμός...

άρα θα κοιτάξεις μια μηχανή με πιο σκυφτή θέση.

είτε με μεγάλα λάστιχα, είτε με μαλακά αμορτισέρ είτε ότι να 'ναι....

η κάθετη θέση σώματος καταπονεί τη μέση .-

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    η πιο σωστή θέση οδήγησης είναι η σκυφτή καθώς μεγάλο μέρος του βάρους την τρώνε τα πόδια και όχι ο κορμός...

Ορθόν...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Η πολύ σκυφτή ναι. Σ ένα busa μια χαρά είναι η μέση. Στα στριτ που ο οδηγός είναι λίγο σκυμμένος εμένα με ενοχλεί μετά από λίγη ώρα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Στα στριτ που ο οδηγός είναι λίγο σκυμμένος εμένα με ενοχλεί μετά από λίγη ώρα.
    γιατί δεν κάθεσαι σωστά....

προσπαθείς (μάλλον) να στηρίξεις το σώμα σου με το κορμό σου (ή με τα χέρια σου) και δεν χρησιμοποιείς τα πόδια σου (μπούτια, γόνατα κλπ) ...

γενικά λίγοι χρησιμοποιούν σωστά τα πόδια τους στη μηχανή με αποτέλεσμα να πονάνε στη μέση ή ακόμα και στα χέρια (όσοι οδηγούν)...

το όλο θέμα έγκειται στη χρήση των ποδιών... είναι το παν τόσο για το "δέσιμο" του αναβάτη επάνω στη μηχανή όσο και στο θέμα σωστής στάσης σώματος...

προσπαθείς (μάλλον) να στηρίξεις το σώμα σου με το κορμό σου (ή με τα χέρια σου) και δεν χρησιμοποιείς τα πόδια σου (μπούτια, γόνατα κλπ) ...

γενικά λίγοι χρησιμοποιούν σωστά τα πόδια τους στη μηχανή με αποτέλεσμα να πονάνε στη μέση ή ακόμα και στα χέρια (όσοι οδηγούν)...

το όλο θέμα έγκειται στη χρήση των ποδιών... είναι το παν τόσο για το "δέσιμο" του αναβάτη επάνω στη μηχανή όσο και στο θέμα σωστής στάσης σώματος...

Παίζει και να κάθομαι λάθος. Πάσο λοιπόν...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Εννοείς την χρήση των προσαγωγών για την στήριξη του κορμού....

Άκου μπούτια και γόνατα...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Παίζει και να κάθομαι λάθος. Πάσο λοιπόν...
    προφανώς όταν μιλάω για τέτοια θέματα δεν αναφέρομαι προσωπικά στον "παρατιθέμενο" ειδικά όταν δεν ξέρω πως οδηγάει (όπως για εσένα ας πούμε) ...

αυτά που είπα ισχύουν για όλους (ακόμα και για εμένα) ...

το θέμα χρήση ποδιών πάντως ομολογουμένως ελάχιστοι το κατέχουν, ακόμα κι εγώ πολλές φορές με "πιάνω" να οδηγώ στηριζόμενος (βάζοντας το βάρος δηλαδή) στα χέρια μου!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Εννοείς την χρήση των προσαγωγών για την στήριξη του κορμού....

Άκου μπούτια και γόνατα...
    τί να κάμνομεν κύριος...

δεν είμεθα διακριτικοί ... εσύ στη παραλία να ασχολείσαι με τους προσαγωγούς και τους γλουτιαίους...

εγώ μπουτια και κwλομέρια θα τα βλέπω ...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αν και Off-topic, προσπαθείστε να μην βάζετε βάρος στο τιμόνι.... είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε.

Το μηχανάκι έχει την τάση να πηγαίνει μόνο του (κάνοντας το τιμόνι, απο μόνο του πάλι με την βοήθεια των αναρτήσεων, τις απαραίτητες διορθώσεις για να πηγαίνει ευθεία) και το μονο που ζητάει είναι να είναι ανοιχτό το γκάζι...

Όταν βάζουμε βάρος στο τιμόνι, κάνουμε την μηχανή πιο νευρική.

Ειδικά στο φρενάρισμα που το βάρος πέφτει όλο στο μπροστινό τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Δεν χρειάζεται να φορτίζουμε το μπροστινό παρπάνω από όσο φορτίζεται απο τις δυνάμεις που αυτό θεωρεί φυσιλογικές.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Sos! Αναζήτηση Ασφαλιστικής - ΕΠΕΙΓΟΝ
    από Viperalus στο forum Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 28/10/2009, 03:01
  2. Αναζήτηση δέματος από εξωτερικό
    από TOLISTOLAROS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2009, 17:39
  3. Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 21/08/2006, 14:47