Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 40

Θέμα: Sos: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Το "αθλημα" θελει πρωτιστως γυμνασμενους προσαγωγους.
    Ρωτηστε και εμας με τα σκυφτα τι τραβαμε.
    Τελλλος!
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ρωτηστε και εμας με τα σκυφτα τι τραβαμε.
    Τελλλος!
    Σκύβεις στο παπί ρε κρούκη; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Σκύβεις στο παπί ρε κρούκη; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Ναι ρε εβαλα τα κλιπον απο το Εζβι για να κανω πιο γρηγορο βροντοσκοπικο
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

σημειώσατε:

πλέον ραχιαίους

ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Να πω εδω οτι ειμαι 1,93 υψος και οι ραχιαιοι και κοιλιακοι μου ειναι αρκετα γυμνασμενοι. Αν λαβουμε υπ οψιν οτι συμφωνα με τους ιατρικους ορθοπεδικους κανονες η σωστη θεση που πρεπει να εχεις οταν οδηγας αυτοκινητο ειναι τα ποδια με το σωμα να εχουν γωνια 90 μοιρες, τοτε μαλλον τη σκυφτη θεση την αποριπτω

Τωρα για το σκουτερ υπεθεσα οτι θα ειναι πιο ανετο για μενα γιατι και τετοια σταση οδηγησης εχει (τα μεγαλα παντα τυπου x-max η burgman) και πολυ μαλακη σελα που αποροφα τους κραδασμους, και ορισμενα εχουνε και σχετικα μεγαλους τροχους (16 αρες)

Τωρα για να παω σε εντουρο με μεγαλυτερες ροδες δεν το θελω γιατι φοβαμαι οτι θα εχω το ιδιο αποτελεσμα, ασε που δε μου αρεσουν καθολου και αισθητικα

Ισως να καταληξω σε σπορ τουρισμου (fazer 600 πχ) αλλα παλι ρε παιδια αυτες ως μηχανες δρομου που ειναι, δεν εχουνε σφιχτη αναρτηση, αρα κραδασμοι απο το δρομο????

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos1000
    ΠΑΙΔΙΑ.......ΑΥΤΑ

φίλε, δεν έχει καμία σχέση η σύκριση της στάσης σώματος για τα αυτοκίνητα σε σχεση με τις μηχανές...

δε πα να βάλεις και πουφ επάνω στο mega scooter που λες...

η κάθετη στάση επάνω σε μηχανή επιβαρύνει (μεταφέρεται το βάρος/πίεση/κραδασμοί από σπόνδυλο σε σπόνδυλο) τη βάση του κορμού σου...

ψάξτο , ρώτα και νομίζω (strongly) ότι θα επαληθευτώ...

και αν καταλήξεις ότι έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα στη μέση... ίσως θα πρέπει να αποφασίσεις (όσο δύσκολο κι αν ακούγεται) να μην ξανακαβαλήσεις μηχανάκι...

τώρα που είσαι νέος και γυμνασμένος θα αντέχεις περισσότερο τις καταπονήσεις αλλά όλα αυτά είναι δανεικά και το σώμα σου θα τα θυμάται όταν θα φτάσεις 40-50 χρόνων..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    φίλε, δεν έχει καμία σχέση η σύκριση της στάσης σώματος για τα αυτοκίνητα σε σχεση με τις μηχανές...

δε πα να βάλεις και πουφ επάνω στο mega scooter που λες...

η κάθετη στάση επάνω σε μηχανή επιβαρύνει (μεταφέρεται το βάρος/πίεση/κραδασμοί από σπόνδυλο σε σπόνδυλο) τη βάση του κορμού σου...

ψάξτο , ρώτα και νομίζω (strongly) ότι θα επαληθευτώ...

και αν καταλήξεις ότι έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα στη μέση... ίσως θα πρέπει να αποφασίσεις (όσο δύσκολο κι αν ακούγεται) να μην ξανακαβαλήσεις μηχανάκι...

τώρα που είσαι νέος και γυμνασμένος θα αντέχεις περισσότερο τις καταπονήσεις αλλά όλα αυτά είναι δανεικά και το σώμα σου θα τα θυμάται όταν θα φτάσεις 40-50 χρόνων..

χα...ειμαι ηδη 37 ετων φιλε μου και παρα την ηλικια μου δε "το βαζω κατω". Απο τα 20 μου στα γυμναστηρια αρση βαρων και τωρα bodybuilding. Το θεμα ομως ειναι οτι ενω γυμναζομαι με βαρη κανονικα, η αναθεματισμενη μηχανη με πειραζει...μεγα μυστηριο τελικα... και επειδη οντως εχεις δικιο για την κατακορυφη θεση της μεσης (εξ αλλου εκει την πατησα σε πιεσεις ωμων με 90 κιλα) μαλλον θα το ψαξω για ελαφρως σκυφτη θεση (fazer)

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    λοιπον αν και πεταμενη θα παει η γνωμη μου

με 2 κοιλες στον 3ο και 5ο σπονδυλο

με πονους που δε με αφηναν να περπατησω ΟΥΤΕ 100μετρα χωρις να σταματησω

και με ΟΡΘΗ χρηση σουπερσπορτ δλδ χαλαρη καρποι και χερια και δυναμη στους προσαγωγους εχω να σας πω οτι μετα απο 20 λεπτα κουραστικα πααααρα πολυ μα πααααρα πολυ η μεση μου ηταν λες και με τραβαγε απο μεσα με σιδερα

καλη η φιλοσοφια και αυτα που λεμε αριστερα και δεξια αλλα ο καθενας οργανισμος αντιδρα διαφορετικα (οταν ειδε την μαγνητικη μου ο γιατρος με κοιταξε με γουρλωμενα ματια δε το πιστευε οτι ημουν ορθια ακομα)

και ομως ημουν

και μπορει καποιος να ειπε οτι τα σουπερσπορτ εχουν καλυτερη θεση η τελος παντων οτι η καλυτερη θεση ειναι η σκυφτη

αλλα εγω που εχω οδηγησει και σσ και στριτ και σκουτερ και ον οφ και δε ξερω τι σας λεω οτι μονο στο ον οφ δε κουραστικα τοσο.

ΦΙΛΕ

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕει Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ

και απο κει και περα αναλογα τις δυναμεις σου πραττεις.

θα δεις τι μπορεις να κανεις και τι οχι.

αν ακουμε τους γιατρους τοτε εγω θα πρεπει εκτος απο καθημερινη (οχι αεροβια) γυμναστικη
    να ΜΗΝ οδηγω καθολου μηχανη

να κοιμαμε με συγκεκριμενο τροπο να σηκωνομε με συγκεκριμενο τροπο
    μπλα μπλα μπλα

μην δενεις σχοινη κορδονι τι σου λεμε εδω μεσα απλως παρε ιδεες τιποτα μην θεωρεις δεδομενο

να σαι παντα καλα
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Μπαλαλάικα Το avatar του/της miraze
    O Bil

είναι ορθοπεδικός, στείλτου pm.

Αυτό το μονοπάτι που να οδηγεί

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    αλλα εγω που εχω οδηγησει και σσ και στριτ και σκουτερ και ον οφ και δε ξερω τι σας λεω οτι μονο στο ον οφ δε κουραστικα τοσο.

ΦΙΛΕ

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕει Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ

και απο κει και περα αναλογα τις δυναμεις σου πραττεις.

θα δεις τι μπορεις να κανεις και τι οχι.

αν ακουμε τους γιατρους τοτε εγω θα πρεπει εκτος απο καθημερινη (οχι αεροβια) γυμναστικη
    να ΜΗΝ οδηγω καθολου μηχανη

να κοιμαμε με συγκεκριμενο τροπο να σηκωνομε με συγκεκριμενο τροπο
    μπλα μπλα μπλα

μην δενεις σχοινη κορδονι τι σου λεμε εδω μεσα απλως παρε ιδεες τιποτα μην θεωρεις δεδομενο
    Εύη αυτό ειπώθηκε ήδη ...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    File giatros den eimai, kai genikotera auta ta post-apatniseis poy tha diavaseis edo einai "Apopseis" kai mono.
    όσο για την περίπτωση τη δική σου φάσκεις και αντιφάσκεις...

λες στον φίλο να ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών του κι εσύ που λες ότι έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτόν τους γράφεις στα cohones του γιώργου...

και λαμβάνοντας τπόψη ότι τουλάχιστον ο παραπάνω φίλος είναι γυμνασμένος κι εσύ όχι όπως επίσης και τη διαφορά ηλικίας που έχετε (~15 χρόνια) ... το να γραφεις τις συστάσεις του γιατρού σου είναι ακάλυπτη επιταγή που θα κληθείς να την πληρώσεις όταν θα περάσουν λίγο τα χρόνια...

Εύη αυτό ειπώθηκε ήδη ...

όσο για την περίπτωση τη δική σου φάσκεις και αντιφάσκεις...

λες στον φίλο να ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών του κι εσύ που λες ότι έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτόν τους γράφεις στα cohones του γιώργου...

και λαμβάνοντας τπόψη ότι τουλάχιστον ο παραπάνω φίλος είναι γυμνασμένος κι εσύ όχι όπως επίσης και τη διαφορά ηλικίας που έχετε (~15 χρόνια) ... το να γραφεις τις συστάσεις του γιατρού σου είναι ακάλυπτη επιταγή που θα κληθείς να την πληρώσεις όταν θα περάσουν λίγο τα χρόνια...

ωραια

ας ρωτησει λοιπον το γιατρο του και αν του πει ναι ρε φιλε εχεις δισκοπαθεια αλλα δε τρεχει τιποτα καβαλα μηχανη κανε οτι θες τι να πω

εμενα 10 γιατροι +1 στατιωτικος μου το απαγορευσαν.

δε φασκω και αντιφασκω πουθενα!

ειναι επιλογες

και αλλοι τους λενε μην καπνιζετε αλλα λενε δε πειραζει αντι για 3 χρονια θα ζησω 1 αλλα οπως το θελω εγω

επιλογη.

ετσι και εγω επελεξα

να μην ακουσω το γιατρο και μπω σε ενα χρυσο κλουβι για την περιπτωση που αν και κλπ κλπ

νοστρα αμα δεν εχεις ζησει κατι μην νομιζεις οτι το ξερεις επειδη το διαβασες καπου.

το λοιπον ακου την ορθη απαντηση

ΦΙΛΕ

μην ξανακαβαλησεις μοτοσυκλετα. ειναι επιπονη για την μεση σου και τρομαχτικα επικυνδινη σε περιπτωση πτωσης (ναι μεχρι και αναπηρια εφοσον δεν εχει μπει νυστερι -αναλογα σε ποιο βαθμο το εχεις και ποσο το εχεις αντιμετωπισει-)

ολα τα αλλα ειναι ΕΠΙΛΟΓΕΣ και επιεικια για να μην πεσεις ψυχολογικα οτι κατι αλλαξε στο δυνατο σου σωμα.

Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    γιωργο ως φυσικοθεραπευτης και κατοχος fazer 600 σου λεω ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ !!!!!

στη θεση σου θα προτιμουσα το versys.

οτι θες....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    .....
    ρε συ Ευούλα, μάθε να διαβάζεις μεταξύ των γραμμών...

σαφώς και είναι επιλογή σου αλλά δε χρειάζεται να μείνω ανάπηρος για να μπορώ να έχω άποψη για την ταλαιπωρία όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα!

είσαι νέα κοπέλα και έχεις μπροστά σου (ενδεχομένως) πολλά πράγματα να κάνεις...

έχεις λοιπόν από τώρα ένα θέμα να αντιμετωπίσεις μαζί με ότι έρθει στο μέλλον, μια (ή παραπάνω) εγκυμοσύνη, φυσική φθορά του σώματος κλπ.

με έναν πολύ πρόχειρο παραλληλισμό μου θυμίζεις όσους λένε για το κράνος ότι δε το φοράνε από επιλογή και αν χτυπήσουν είναι μόνο δικό τους θέμα...

ρε συ Ευούλα, μάθε να διαβάζεις μεταξύ των γραμμών...

σαφώς και είναι επιλογή σου αλλά δε χρειάζεται να μείνω ανάπηρος για να μπορώ να έχω άποψη για την ταλαιπωρία όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα!

είσαι νέα κοπέλα και έχεις μπροστά σου (ενδεχομένως) πολλά πράγματα να κάνεις...

έχεις λοιπόν από τώρα ένα θέμα να αντιμετωπίσεις μαζί με ότι έρθει στο μέλλον, μια (ή παραπάνω) εγκυμοσύνη, φυσική φθορά του σώματος κλπ.

με έναν πολύ πρόχειρο παραλληλισμό μου θυμίζεις όσους λένε για το κράνος ότι δε το φοράνε από επιλογή και αν χτυπήσουν είναι μόνο δικό τους θέμα...

εγραψα 3 απαντησεις και τις εσβησα

ο καθεις εχει την γνωμη του !

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Αν και Off-topic, προσπαθείστε να μην βάζετε βάρος στο τιμόνι.... είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε.

Το μηχανάκι έχει την τάση να πηγαίνει μόνο του (κάνοντας το τιμόνι, απο μόνο του πάλι με την βοήθεια των αναρτήσεων, τις απαραίτητες διορθώσεις για να πηγαίνει ευθεία) και το μονο που ζητάει είναι να είναι ανοιχτό το γκάζι...

Όταν βάζουμε βάρος στο τιμόνι, κάνουμε την μηχανή πιο νευρική.

Ειδικά στο φρενάρισμα που το βάρος πέφτει όλο στο μπροστινό τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Δεν χρειάζεται να φορτίζουμε το μπροστινό παρπάνω από όσο φορτίζεται απο τις δυνάμεις που αυτό θεωρεί φυσιλογικές.
    +999 Well said.
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Sos! Αναζήτηση Ασφαλιστικής - ΕΠΕΙΓΟΝ
    από Viperalus στο forum Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 28/10/2009, 03:01
  2. Αναζήτηση δέματος από εξωτερικό
    από TOLISTOLAROS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6