Καλα ναι ,αν δεν εχεις χρονο[i] [/B]![]()
![]()
Αλλα μπορεις να τα κανεις το χειμωνα που ειστε κλειστα![]()
Καλα ναι ,αν δεν εχεις χρονο[i] [/B]![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Meni0s
Καλα ναι ,αν δεν εχεις χρονο![]()
![]()
Εδιτ καλο βραδυ![]()
Σωστός μεν but...
Οι βοσκοί ή θα μου το μπαλωτάρουνε οπου τ' αφήσω γιατί "θα τους τρομάζει τα ζα" ή πολύ απλά θα μου το φορτώσουν πάνω στο Navara μαζί με τα έχνη και μετά εγω θα κάνω και γ@μώ τις αεροβικές ωσπου να γυρίσω στα Χανιά!![]()
Ασε εχω ακούσει πράματα και θαύματα που συμβαίνουν στα ακρητικά χωριά οταν δούνε "ξενομπάτη" με μηχανή!Θέλει προσοχή το θέμα...
Edit: Καληνύχτα (τυχερέ).
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
αν θέλεις να είσαι υγειής και σε καλή κατάσταση κακώς δεν κάνεις αερόβια. Είναι μονόδρομος...Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Πρώτα απ' ολα να ευχαριστήσω (σχεδόν) ολους για τις σοβαρές απαντήσεις και για την αμεσότητά τους!![]()
Ξεκίνησα 11 Σεπτεμβρίου 2003 (ναι εχω πολύ "γυμνασμένο" μνημονικό) με 2 αλτήρες των 10 κιλών για δι+τρικέφαλους ποδιών και κάμψεις. Μετά προχώρησα στα 15 κιλά αλτήρες και μετά απο περίπου 1,5 χρόνο πολυμηχάνημα και αύξηση στα 20 κιλά. Πέρισυ πήρα τον πάγκο κοιλιακών και τη στραβόμπαρα οπου την αφήνω να με κουράζει όποτε εχω όρεξη για βίτσια.
Η αεροβική γυμναστική μάλλον πως δεν είναι για 'μένα αφού εχω παρατήσει το ποδήλατο εδω και πολλά χρόνια και οταν σε κάποια φάση αποπειράθηκα να κάνω 1 γύρο στο γύπεδο είπα πως δε θα τα καταφέρω να φύγω περπατώντας.![]()
Τα στεπάκια οταν μου είπε οτι "κόβουν" εννοούσε οτι κόβουν στην κυριολεξία τα πατάκια και οι μπουκάλες.
Φάρμακα δεν παίρνω, ούτε παω για πρωταθλητισμό, ούτε για μόστρα στην παραλία. Θέλω να είμαι υγειής και να εχω μια καλή φυσική κατάσταση. Πιστεύω πως τα 'χω καταφέρει αρκετά καλά και στους 2 τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας που απο τότε που ξεκίνησα να γυμνάζομαι εχω αρρωστήσει 1 μόνο φορά (Νοέμβριος 2006).
Η απορία είναι αν θα μπορέσω να εκπληρώσω ολες τις ασκήσεις που κάνω τώρα με το πολυμηχάνημα, μόνο με τους αλτήρες και τον πάγκο+μπάρα.
Α ναι: Βαθιά καθίσματα κάνω με ζώνη πάντα και βάζω 30 κιλά για 12 επαναλήψεις.
![]()
http://giorgos-fantasyfotos.blogspot.com/
Ναι, σωστά, αλλα εχω διαβάσει σε πολλά άρθρα απο το internet οτι ο μεταβολισμός προωθεί την ανάπτυξη των ινών αργής σύσπασης (αερόβια άσκηση) ή ταχύας σύσπασης (αναερόβια άσκηση) μόνο.Αρχικά δημιουργήθηκε από GATHAN
αν θέλεις να είσαι υγειής και σε καλή κατάσταση κακώς δεν κάνεις αερόβια. Είναι μονόδρομος...
Δηλαδή σύμφωνα με το είδος της άσκησης (βάρη ή στίβο) το σώμα θα διαλέξει και θα προσαρμόσει το μεταβολισμό και την μυική ανάπτυξη ανάλογα. Να γίνονται και τα δύο είδη ταυτόχρονα δεν γίνεται δηλαδή.
Οπότε και 'γω διάλεξα τα βάρη μόνο σαν κύριο προπονητικό όγκο αλλα θέλω να κάνω και ενα πολύ μικρό ποσοστό αερόβια (λέγε με στέπ.).
Και επειδή άκρη δε βγάζω, λεω να κρατήσω και το πολυμηχάνημα και να πάρω και ενα πάγκο και μετά να γκρεμίσω και ενα τοίχο για να χωρέσουν ολα μαζί! :rotflmao:
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
παίρνεις έναν πτυσσόμενο πάγκο και όταν τελειώσεις τη δουλειά σου σουπιάνει μόνο 1 τετραγωνικό![]()
ONLY THE GOOD DIE YOUNG
ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!... Με αυτό το σκεπτικό κανείς επαγγελματίας αθλητής δεν θα είχε την ανάπτυξη που αποζητά.Ναι, σωστά, αλλα εχω διαβάσει σε πολλά άρθρα απο το internet οτι ο μεταβολισμός προωθεί την ανάπτυξη των ινών αργής σύσπασης (αερόβια άσκηση) ή ταχύας σύσπασης (αναερόβια άσκηση) μόνο.
Δηλαδή σύμφωνα με το είδος της άσκησης (βάρη ή στίβο) το σώμα θα διαλέξει και θα προσαρμόσει το μεταβολισμό και την μυική ανάπτυξη ανάλογα. Να γίνονται και τα δύο είδη ταυτόχρονα δεν γίνεται δηλαδή.
Ισορροπία χρειάζεσαι.
Κύριος γνώμονας σε κάθε άσκηση είναι το αεροβικό στοιχείο. Είτε με ποδήλατο, είτε με σχοινάκι , είτε απλά με γρήγορο περπάτημα (σε Α φάση) και με τρέξιμο (σε Β φάση).
Χωρίς το αερόβιο στοιχείο , επιβαρύνεις καρδιά και κυκλοφορία καθώς τα βάρη διογκώνουν μύς και καίνε γλυκογόνο χωρίς όμως να βοηθούν στις σωστές ανάσες και κατά επέκταση στην λειτουργία της καρδιάς για την αύξηση όγκου που θα έχεις (έστω και αν αυτός είναι καθαρά μυικός).
Ιδανικές ασκήσεις για μένα όσον αφορά πλάτη , δικέφαλους, τρικέφαλους, Δελτοειδής και στήθος είναι το μονόζυγο. Ούτε χώρο , ούτε τίποτα. Θέλει σταθερή ένταση και δύναμη , όπου κάνεις μάλιστα ισομετρική γυμναστική , ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΑΡΟΣ που σημαίνει οτι δεν επιβαρρύνεις παραπάνω απο όσο πρέπει τον μυο-σκελετό σου.
Για τα πόδια, αν αντέχεις κάνε το εξής. Κάτσε με κόντρα την πλάτη σε τοίχο (για να είναι ίσια)σαν να κάθεσαι σε καρέκλα χωρίς όμως κάποιο κάθισμα απο κάτω σου. Τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και λίγο παραπάνω. Πάνω απο 30-60 secs πίστεψε με πολύ δύσκολα θα αντέξεις. Η συγκεκριμένη άσκηση τονώνει δικεφάλους , τετρακέφαλους καθώς και μηριαίους.
Για γάμπες... σκαλάκια. Ακόμα και αν έχεις ενα μόνο σκαλί στο σπίτι σου, απλά κάνε επιτόπου εναλάξ αλλαγές ποδιών πάνω στο σκαλάκι (ανεβοκατεβαίνωντας σαν την άσκηση step) Εκεί να δείς γάμπες.
Οι παραπάνω ασκήσεις φέρουν ισομετρικά στοιχεία και είναι αποκλειστικά με το βάρος του σώματος , ούτως ώστε να μην καταπονείς τον μυοσκελετό σου. Επιπλέον θέλουν ελάχιστο χώρο και αποτελούν μέρος προετοιμασίας προπόνησης για επαγγελματίες αθλητές. Μπορείς να ρωτήσεις όποιον θες.
Ταυτόχρονα , ανάλογα με το τι όγκο θες να πάρεις (κιλά/μύς) ή να χάσεις (μόνο κιλά) προσαρμόζεις διαιτολόγιο απο ΕΙΔΙΚΟ που θα σε λιπομετρήσει.
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ!
Το πρόβλημα απο λάθος στάσεις σε ασκήσεις και εκτελέσεις με πολλαπλά κιλά, θα σου φανεί μετά τα 35 , εκεί όπου η ένταση αναγκαστικά θα πέσει λόγω οργανισμού. Τα βάρη πρέπει να είναι μετρημένα μόνο απο ειδικούς (και οχι γυμναστές του κώλου) για την απόδοση του σώματος σου (εργομετρικό!!). Κάθε τι παραπάνω καταπονεί συνδέσμους, προκαλεί μικροθλάσεις και αιματώματα και σημαντικά προβλήματα στο μέλλον.
Ειδικά στα συμπληρώματα (ο γραφών είναι και μαλάκας παθών) απόφυγε να πάρεις το οτιδήποτε χωρίς σύσταση γιατρού. Ακόμα και η φαινομενικά ακίνδυνη πρωτείνη (ορός γάλακτος) θα σου δημιουργήσει απόθεμα παραπανίσιο, που μετά σε χαμήλωμα έντασης , θα γίνει καθαρό βάρος/λίπος και δεν θα καίγεται εύκολα.
Οτι άλλο θες εδώ είμαστε.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ωραια στα λεει ο Gandalf. Η πατατα του οτι ασκησεις αεροβιες-αναεροβιες δεν συνδυαζονται ειναι μιας περασμενης δεκαετιας και καποιων αγγουροκεφαλων...η αεροβια ασκηση ειναι το Ακαι το Ω...απλα πραγματα...το βασικοτερο πραγμα για να ζησεις ειναι το οξυγονο,οποτε οσο καλυτερα οξυγονωνεσαι τοσο καλυτερα ειναι τα πραγματα. Στο αλλο που σου ειπε εχει παλι δικιο,γυρω απο τα ελευθερα βαρη υπαρχουν πολλοι μυθοι και πραγματικοτητες αλλα η μια και σιγουρη αληθεια ειναι οτι καταπονουν και τραυματιζουν,ασχημα, το καλυτερο οργανο γυμναστικης ειναι το σωμα σου...οι περισσοτεροι παιζουν με τα βαρη για να ικανοποιησουν την ματαιοδοξια τους και τιποατα αλλο...προτιμαει καποιος να τραβηξει 80κιλα στη τροχαλια ,κανοντας το με χιλιους δυο λαθους τροπους και ‘’κλεβοντας με εκατο πλευρες , για να λεει οτι παιζει τα 80 στη τροχαλια παρα να δοκιμασει να κανει οπισθιες ελξεις με ανοιχτη λαβη στο μονοζυγο ...στο μονοζυγο δεν μπορει και για αυτο παει τροχαλια απλα για να λεει οτι το κανει...πρωτεινες πολυ σςστα μη παρεις ΠΟΤΕ...θα σε κανουν κεφτε,ουτε κρεατινες ουτε εφεδρινες ουτε λοιπες μαλακιες που υποτιθεται βοηθανε ειτε στο να παρεις η να χασεις...διατροφη επισης μην κανεις μονος σου αν δεν εχεις συμβουλευτει διαιτολογο...γιατι οι περισσοτεροι καταφευγουν σε ατομικες εξτρεμιστικες και εντελει ηλιθιες μεθοδους ...εν ολιγεις η πιο σωστη γυμναστικη ειναι αυτη που σας καναν στο στρατο σε συνδυασμο με μνοζυγο... σε εργομετρικα κεντρα θα σου δωσουν μια παρα πολυ σωστη βαση που θα πρεπει να συνδυαστει με διτροφολογο που σανσουμα στο τελος ισως ξεφυγεις λιγο οικονομικα αλλα τα αποτελεσματα θα σε δικιαωσουν αφανταστα και μαλιστα με πολυ λιγοτερο κοπο...ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ,ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ
Eσύ δοκίμασε να γυμνάσεις και το μυαλό σου....Αρχικά δημιουργήθηκε από Meni0s
Nικο ασε τους παγκους και τις μπουρδες....
Ξεκινα να περνας ενα ενα τα φαραγγια του νησιου,
ανεβα σε κανενα βουνο κανε και λιγο κολυμπι - ψαροντουφεκο η οτι αλλο αγαπας
και θα εισαι υγιεστατος με πολυ καλη φυσικη κατασταση και αντοχη...![]()
Πήγες και πήρες Κ7... αράχνες θα έχει πιάσει...
@ΝΙΚΟΣΚΑΖΕΡ:
Νίκο πάρε ένα ποδήλατο και κάνε βόλτες σε βουνό ή στη πόλη!
Για ασκήσεις ποδιών ΣΚΟΥΟΤ και άρσεις θανάτου!
Για ασκήσεις πλάτης μπρούμιτα στο μπάγκο και έλξεις με τους αλτήρες κ.τ.λ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
Eσύ δοκίμασε να γυμνάσεις και το μυαλό σου....
Πήγες και πήρες Κ7... αράχνες θα έχει πιάσει...
Eσυ ρε αλητη αν δεν εχει κοντρα η απαντηση σου δεν μπορεις ε?![]()
Υγ Αραχνες δεν πιανει γιατι το "ξεσκονιζω" τακτικα...
![]()
![]()
![]()
![]()
@Gandalf: Πολύ σωστά για το μονόζυγο (είχα κάποτε και ξέρω τι εννοείς) αλλα παρολίγο να σπάσω τη λεκάνη μου οταν ξεστέλιωσε το πέταξα.
Φάρμακα ΠΟΤΕ![]()
Γάμπες: Παίρνω δυο 20άρηδες αλτήρες και ανασηκώνομαι στις μύτες των ποδιών μου (καλά κάνω; ) γιατί αν και 47 σκαλιά, είναι απο μάρμαρο και τα φοβάμαι για chain reaction![]()
@Titan: Σκουώς οπως προείπα κάνω ήδη και βλέπω διαφορά!![]()
Ποδήλατο...εε..θα δούμε!![]()
@Όλους: Σας ευχαριστώ!
![]()
![]()
![]()
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
το μονόζυγο θέλει βίδωμα στις άκρες του, γιατί είναι λογικό κάποια στιγμή που θα έχεις δυναμώσει αρκετά , οι έλξεις σου να φέρουν τέτοια ισχύ που να πιέζει έντονα στις άκρες με αποτέλεσμα να πέσει (όπως και έπεσε).
Αν δεν μπορείς να το βιδώσεις, βγάλε τις πλαστικές προσθήκες απο τις άκρες και άσε το μετάλλο χωρίς προστασία. Βάλε ξύλινους τάκους στις άκρες και πίεσε το μονόζυγο τόσο ώστε να μπεί μέσα στο ξύλο στις άκρες. με αυτό τον τρόπο, δεν πρόκειται να φύγει ποτέ απο εκεί που είναι...
Α και που είσαι... οχι σε κάσα πόρτας... θα στην ρημάξει... βάλτο στο διάδρομο του σπιτιού σου , κάπως ψηλά.
Για τις γάμπες... δεν κάνεις τίποτα με αυτή την άσκηση , είναι εντελώς στατική και το μόνο που κάνει είναι να διογκώνει τον μύωνα , αλλά χωρίς να ενισχύει τους συνδέσμους. Καλύτερα το σκαλοπάτι ή σχοινάκι.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
ΑΛΕΚΟΟΟΟΟΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!... Με αυτό το σκεπτικό κανείς επαγγελματίας αθλητής δεν θα είχε την ανάπτυξη που αποζητά.
![]()
Ισορροπία χρειάζεσαι.
Κύριος γνώμονας σε κάθε άσκηση είναι το αεροβικό στοιχείο. και η δύναμη και η δύναμη!! Είτε με ποδήλατο, είτε με σχοινάκι , είτε απλά με γρήγορο περπάτημα (σε Α φάση) και με τρέξιμο (σε Β φάση).
Χωρίς το αερόβιο στοιχείο , επιβαρύνεις καρδιά και κυκλοφορία καθώς τα βάρη διογκώνουν μύς και καίνε γλυκογόνο χωρίς όμως να βοηθούν στις σωστές ανάσες και κατά επέκταση στην λειτουργία της καρδιάς για την αύξηση όγκου που θα έχεις (έστω και αν αυτός είναι καθαρά μυικός).για κάνε 50 επαναλήψεις βαθύ κάθισμα (σκουότ) και μετά πες μου τι ανάσες θα παίρνεις και τι ανάγκη οξυγόνου θα παρουσιάσεις![]()
Ιδανικές ασκήσεις για μένα όσον αφορά πλάτη , δικέφαλους, τρικέφαλους, Δελτοειδής και στήθος είναι το μονόζυγο. Ούτε χώρο , ούτε τίποτα. Θέλει σταθερή ένταση και δύναμη , όπου κάνεις μάλιστα ισομετρική γυμναστική ,
ο τρικέφαλος γυμνάζεται με έκταση του χεριού! για πές μου ΠΩΣ γυμνάζεται στο μονόζυγο που η μόνη κίνηση που κάνει το χέρι ειναι ΚΑΜΨΗ? Το στήθος δε με σύγκληση των βραχιόνων προς τα εμπρός! Στην ελκτική κίνηση που κάνουμε στο μονόζυγο απομακρύνονται! Πως το γυμνάζεις λοιπόν?
Για τα πόδια, αν αντέχεις κάνε το εξής. Κάτσε με κόντρα την πλάτη σε τοίχο (για να είναι ίσια)σαν να κάθεσαι σε καρέκλα χωρίς όμως κάποιο κάθισμα απο κάτω σου. Τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και λίγο παραπάνω. Πάνω απο 30-60 secs πίστεψε με πολύ δύσκολα θα αντέξεις. Η συγκεκριμένη άσκηση τονώνει δικεφάλους , τετρακέφαλους καθώς και μηριαίους.
το μονο που κάνεις με αυτό είναι να εξασκείς τους μύς σε έληψη οξυγόνου και να καίγεσαι απο την παραγωγή γαλακτικού οξέος.Α και οι τετρακέφαλοι ΔΕΝ είναι οι μηριαίοι?![]()
Οι παραπάνω ασκήσεις φέρουν ισομετρικά στοιχεία και είναι αποκλειστικά με το βάρος του σώματος , ούτως ώστε να μην καταπονείς τον μυοσκελετό σου.
και έτσι δεν αυξάνεις την αντοχή του σε καταπόνηση και την δύναμή του πέραν ενός ορισμένου (μικρού) ορίου
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ! +1000
Το πρόβλημα απο λάθος στάσεις σε ασκήσεις και εκτελέσεις με πολλαπλά κιλά, θα σου φανεί μετά τα 35 , εκεί όπου η ένταση αναγκαστικά θα πέσει λόγω οργανισμού. Τα βάρη πρέπει να είναι μετρημένα μόνο απο ειδικούς (και οχι γυμναστές του κώλου) για την απόδοση του σώματος σου (εργομετρικό!!). Κάθε τι παραπάνω καταπονεί συνδέσμους, προκαλεί μικροθλάσεις και αιματώματα και σημαντικά προβλήματα στο μέλλον.+1000
Ειδικά στα συμπληρώματα (ο γραφών είναι και μαλάκας παθών) απόφυγε να πάρεις το οτιδήποτε χωρίς σύσταση γιατρού. μεχρι εδω καλά. Αλλα παρακάτω το γ@μησεςΑκόμα και η φαινομενικά ακίνδυνη πρωτείνη (ορός γάλακτος) θα σου δημιουργήσει απόθεμα παραπανίσιο, που μετά σε χαμήλωμα έντασης , θα γίνει καθαρό βάρος/λίπος και δεν θα καίγεται εύκολα.
απο πότε αποθηκεύεται η πρωτεΐνη πέρα απο της 24 (περίπου ) ώρες??? έτσι ώστε να μετατραπεί σε λίπος???![]()
το να μειώσει την πρόληψή της, εφόσον δεν την χρειάζεται για την επούλωση των κατεστραμμένων μυικών ιστών απο την προπόνηση, ναι, γιατί το περίσσεμα θα καταναλωθεί σαν καιώμενες θερμίδες και θα ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΎΝ ΤΑ ΛΊΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΆΝΘΡΑΚΕΣ! όχι οτι θα γίνει λίπος η πρωτεΐνη όμως. Και απο πότε το αποθηκευμένο λίπος έχει την ρατσιστική επιλογή να μην καίγεται όταν προέρχεται απο συγκεκριμένη τροφή???
Οτι άλλο θες εδώ είμαστε.
Gandalf
παντα φιλικά Αλεξανδρε![]()
![]()
![]()
Είμαι πολύ γυμναστερό παιδίκαι θα τα καταφέρω! :smilea:
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας κι' οτι γίνει (εξάρθρωση, δισκοπάθεια, μηνίσκος, έμφραγμα :rotflmao: )
(οχι αλήθεια θα τα κάνω ολα - αλλα μονόζυγο ΔΕΝ ξαναπαίρνω αν δεν το βιδώσω στην πόρτα)
@Tai: Γίνεται να επιτευχθούν 50 επαναλήψεις σε ενα συνεχόμενο σετ απο βαθιά καθίσματα; :hypnotize![]()
Δεν ξέρω δηλαδή...μου φαίνεται κάπως πολύ ακόμα και ΧΩΡΙΣ μπάρα.
Are you crazy man!!!!!![]()
![]()
Έχεις παρανοήσει, δε γίνεται με την καμία ρε Χρήστο αυτό!!!![]()
![]()
(θα συγκάψω ρε γμτ)![]()
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
Πώς με το να σκέφτεσαι αν έχεις 2α και έχει κοφτάρει ποιά ταχύτητα πάει μετά???Αρχικά δημιουργήθηκε από Meni0s
Eσυ ρε αλητη αν δεν εχει κοντρα η απαντηση σου δεν μπορεις ε?![]()
Υγ Αραχνες δεν πιανει γιατι το "ξεσκονιζω" τακτικα...
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΩΣΤΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...
@NIKoskazer: Δοκίμασε άρσεις θανάτου... αλλά πολύ αυστηρά αλλοιώς θα σε πιάσει στη μέση!