Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 55

Θέμα: Συνειδητοποιημένος πολίτης (ρουφ)

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Και για να έχουμε να γελάμε, μπείτε λίγο στον κόπο να ανοίξετε τον ΚΟΚ:

Άρθρο 34
    Στάση και στάθμευση
    1. H στάση και η στάθμευση επιτρέπoνται, αν δεν δημιoυργείται εξ αυ-
    τών κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και αν δεν υπάρχoυν σχετικές
    απαγoρευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις.
    2. H στάση ή στάθμευση oχήματoς απαγoρεύεται:
    α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότε-
    ρη από πέντε (5) μέτρα από αυτές.
    β) Σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από στάσεις αστικών,
    υπεραστικών, ηλεκτρoκίνητων λεωφoρείων και τρoχιoδρoμικών oχημάτων.
    γ) Σε εισόδoυς και εξόδoυς κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα
    (10) μέτρα από τη νoητή πρoέκταση της πλησιέστερης oριoγραμμής τoυ
    κάθετoυ oδoστρώματoς.
    ...

Όποιος μου βρει ένα μέρος, ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ, στην Αθήνα όπου τηρούνται όλα αυτά τα άρθρα, του δίνω 1000? μετρητά.

Τα οποία άρθρα είναι μια χαρά σωστά και σοφά, και αν τηρούνταν θα είχαμε και ΠΟΛΥ λιγότερα μικροατυχήματα στην πόλη, μιας και η ορατότητα στις στροφές και διασταυρώσεις είναι από λίγη εως ανύπαρκτη.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Όποιος μου βρει ένα μέρος, ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ, στην Αθήνα όπου τηρούνται όλα αυτά τα άρθρα, του δίνω 1000? μετρητά.
    Αττική γενικότερα σου κάνει; (ν' αρχίσω να ψάχνω... αν και το (γ) μας (γ)..σε )

Βασικά <Ελλάδα> έπρεπε να γράψω, αλλά έχω γίνει ήδη γραφικός στα μάτια όσων δεν έχουν συνειδητοποιήσει που βρίσκονται και ποιά ΗΤΑΝ τα δικαιώματά τους...
    ---

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Βασικά <Ελλάδα> έπρεπε να γράψω, αλλά έχω γίνει ήδη γραφικός στα μάτια όσων δεν έχουν συνειδητοποιήσει που βρίσκονται και ποιά ΗΤΑΝ τα δικαιώματά τους...
    Κοίτα οι περιοχές που αναπτύχθηκαν σωστά νομίζω έχουν λιγότερα προβλήματα, μπορεί και να βρεις δρόμους που τα τηρούν αυτά στη Βούλα π.χ.
    Τώρα όσο ο Ελληνάρας παίρνει 0% προκαταβολή και 60 άτοκες δόσεις 2ο και 3ο αυτοκίνητο... χωρίς υποδομές... άστα

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Κώστα έχεις δίκιο 1000% και τα έχουμε πεί και απο κοντά στο παρελθόν αυτά φίλε... Αλλά...

Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε πάνω στον αντίχειρα επειδή δεν υπάρχουν υποδομές και αν ανεχόμαστε τον κάθε $#@$@# , να παρκάρει πάνω σε ράμπες και μπροστά σε garaz με μόνη ένδειξη τα alarm , επειδή θα κάνει 5-10 λεπτά ή και 15 ώρες για να κάνει την δουλειά του!

Στην τελική αν δεν τον βολεύει το όχημα, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ... να πάρει μέσα μαζικής μεταφοράς , ταξί, ποδήλατο ή στην τελική να αγοράσει ενα παπάκι-πατίνι-μηχανή. Το οτι δεν τον βολεύει κάτι δεν σημαίνει οτι έχει και το ελεύθερο της παρανομίας!

Οι υποδομές μας, είναι για 2-3 μύρια και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα σίγουρα. Αλλά αυτό δεν τους δικαιολογεί για να κάνουν οτι τους καπνίσει.

Α ... υπόψη... απο την στιγμή που έχετε garaz και πληρώνετε στον δήμο ή στο ΥΠΕΧΩΔΕ νομίζω κάποιο ποσό, πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ όπως απομακρυνθεί το όχημα μπροστά απο την πόρτα σας που θα έχει και αντίστοιχη σηματοδότηση όμως απο το Υπουργείο. Ακριβώς όπως είναι μερικοί χώροι στάθμευσης με ένδειξη πινακίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες και τα οχήματα τους. Διαφορετικά μόνο αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αλεξ εγώ αποφεύγω το ευχολόγιο τύπου "ας μην πάρει αυτοκίνητο κλπ" γιατί καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Και εφόσον δεν υπάρχει εφαρμογή της τάξης, της καλώς εννοούμενης φυσικά, εγώ δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι. Έχουμε τους βουλευτές και -δευτερευόντως- τους αστυνόμους που μας αξίζουν =μηδενικά. Kαι οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.

Και συνεχίζουμε με λίγες ενδιαφέρουσες παραγράφους ακόμα από το άρθρο 34 του ΚΟΚ:

ε) Σε πεζoδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα πoυ πρooρίζoνται για πεζoύς
    ως και πoδηλατoδρόμoυς, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτoύς η στάθμευση με
    ειδική σήμανση.
    στ) Πάνω και κάτω από τις γέφυρες, εκτός αν υπάρχoυν χώρoι για στάθ-
    μευση ειδικά πρooρισμένoι.
    ζ) Πλησίoν και πάνω σε κυρτές καμπύλες αλλαγής των κατά μήκoς κλί-
    σεων των oδών (ράχεων) και σε στρoφές ανεπαρκoύς oρατότητας για πρo-
    σπέρασμα.
    η) Σε oδoστρώματα πoυ είναι χωρισμένα σε δύo λωρίδες κυκλoφoρίας και
    αν τo εναπoμένoν πλάτoς της λωρίδας μεταξύ oχήματoς και απαγoρευτικής
    γραμμής υπέρβασης είναι μικρότερo από τρία (3) μέτρα.
    θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκoσι (20) μέτρα από φωτεινoύς σημα-
    τoδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υπoχρεωτικής διακoπής πoρείας
    (STOP), ως και σε θέση, στην oπoία τo όχημα κρύβει από τoυς χρήστες της
    oδoύ τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματoδoτών.
    ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τoμή oικoδoμικών γραμμών ή
    των νoητών πρoεκτάσεων αυτών.
    ---

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    κωστα τι ακριβως ψαχνεις να βρεις???
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μπορεί να κάνει οτι θέλει φίλε, μόνο όμως όταν δεν ενοχλεί τα δικά μου δικαιώματα (βλ. πόρτα garaz, άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ.) Απο εκεί και πέρα έχω και εγώ δικαίωμα να τον "δώσω" κανονικά. Αυτό λέω εγώ.

Αν τελικά δεν τον βολεύει όπως έχει η κατάσταση , τότε ίσως να πρέπει να σκεφτεί και άλλο τρόπο μετακίνησης , για να αποφύγει "δυσάρεστες καταστάσεις" με μένα ή κάποιον άλλον.

Ο ΚΟΚ όπως καταλαβαίνω είναι καλός , μόνο όπως είπες , ισχύουν πολλά άλλα πράγματα που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στην χώρα μας. Απο εκεί και πέρα όμως , επειδή τα δικαιώματα μας σαν πολίτες και σαν οδηγοί ενώ είναι αυτονόητα , δεν είναι σεβαστά, τότε και εγώ (ο κάθε "εγώ") έχει και την ευθύνη να κάνει χρήση κάθε νόμιμου τρόπου για να τα προστατέψει απο εκείνους που θεωρούν οτι είναι αόρατα προς όφελος της δικής τους συμπεριφοράς/προσωπικότητας.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μηπως τα λέω στραβά;
    Κι εγώ ΔΩΣΙΜΟ λέω.
    Όχι λέω στα αυτοκόλλητα.
    ---

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Καθόλου ρουφ.

Καλά ξηγηθηκες. Πρέπει να βάλουν μυαλό όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρατάνε το όχημά τους όπου γουστάρουν.

Να πω κάτι επι του θέματος. Στην πολυκατοικία που μένω, δίαφοροι τύπου παρκάρανε τα αυτοκίνητά τους πάνω στο πεζοδρόμιο περιμετρικά της πολυκατοικίας. Αυτό δημιουργούσε πρόβλμα στους πεζούς που ήθελα να διασχίσουν το πεζοδρόμια, στους ενοίκους που ήθελαν να μπουν ή να βγούν από το πάρκιγκ, αφου οι παρκαρισμένοι αφηνάν ελάχιστο χωρο και έπρεπε να είσαι ικανοτατος στις μανούβρες για να βγεις-μπεις. Αυτό όμως που με χαλαγε περισσότερο ήταν ότι τα ζώα αυτά ακουμπούσαν πάνω σε μερικά δεντράκια που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο. Φρικη.

Τελικά λύσαμε το πρόβλημα ως εξής. Βάλαμε κάγκελα στο πεζοδρόμιο σαν αυτά που έχει στο κέντρο . Ο νόμος σου δίνει την δυνατότητα να το κάνεις αλλα επιβαρύνεσαι με το κόστος.

Μπήκαν τα κάγκελα , 1000 ευρω βέβαια αλλα ησυχάσαμε.

Πολύ το φχαριστίθηκα.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsoukas77
    Σιγουρα υπαρχουν απαραδεκτες συμπεριφορες στους δρομους,αλλα καταγγελια εγω προσωπικα δεν προκειται να κανω.Υπαρχουν οι αρμοδιοι και καταλληλοι δημοσιοι υπαλληλοι που αρεσκονται σε τετοια...
    Κατω τα χερια απο τον 'Ακη!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto

Τελικά λύσαμε το πρόβλημα ως εξής. Βάλαμε κάγκελα στο πεζοδρόμιο σαν αυτά που έχει στο κέντρο . Ο νόμος σου δίνει την δυνατότητα να το κάνεις αλλα επιβαρύνεσαι με το κόστος.
    Σε αυτό διαφωνώ, γιατί κάγκελα και άλλα εμπόδια σε πεζοδρόμια λειτουργούν σαν δαμόκλειος σπάθη γιαα μοτοσυκλετιστές, ποδηλάτες, ακόμα και πεζούς σε περίπτωση πτώσης.

Το άλλο δεν ξέρω να είναι νόμιμο: Όσοι έχουν πάρκιν και παρκάρουν το δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητό τους έξω από το πάρκιν; Θεωρητικά δεν ενοχλεί κανέναν, αλλά δεν είναι λίγο πουστιά να έχει ουσιαστικά 2 μόνιμες θέσεις πληρώνοντας για μία;

Παλαιό μέλος
    Ο γνωστός συμπαθής ρουφ έδρασε και πάλι σήμερα... άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο, μια άσπρη BMW αυτή τη φορά. Προφανώς οι υπόλοιποι διπλο- τριπλο- κλπ παρκαρισμένοι φύγαν για μπάνιο ή διακοπές και ξέμεινε στη μέση του δρόμου.

Η πρώτη κλήση στην Α.Δ. πήγε στο βρόντο, έκλεισε το τηλέφωνο ο τηλεφωνητής ή επεσε η γραμμή θα παραμείνει μυστήριο... Τη δεύτερη φορά ήμουν πιο τυχερός, σημείωσε κάποιος την καταγγελία, ωστόσο μετά από 2+ ώρες δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη...

Δύσκολη μέρα κασι ώρα θα μο πείτε, μεσημέρι Κυριακής τέλη Ιουλίου και με 40 βαθμούς... Άλλωστε και ο πολιτικός τους προϊστάμενος έχει δηλώσει προ πολλού ότιο κάανει αγγαρεία... :a13: :a31:

Επειδή είναι υποχρεωμένοι να έρθουν, ξαναπαίρνεις και απειλείς με εισαγγελέα, ή τηλεφωνείς απευθείας στον εισαγγελέα (όχι για το παρκαρισμένο, αλλά για την απουσία της αστυνομίας).
    ---

Παλαιό μέλος
    Επειδή είναι υποχρεωμένοι να έρθουν, ξαναπαίρνεις και απειλείς με εισαγγελέα, ή τηλεφωνείς απευθείας στον εισαγγελέα (όχι για το παρκαρισμένο, αλλά για την απουσία της αστυνομίας).
    Αυτό για τον εισαγγελέα καλό ακούγεται... προφανώς εννοείς να αναζητήσω την υπηρεσία της αρμοδιας εισαγγελείας, γιατί δε νομίζω να είναι στο Χρυσό Οδηγό το τηλέφωνο του εισαγγελέα

Παίζει ρόλο άραγε αν είναι επώνυμη ή ανώνυμη η καταγγελία; Γιατί μπορεί να ισχυριστούν ότι δεν την θεώρησαν αξιόπιστη σαν ανώνυμη ή ότι έπρεπε να δώσουν προτεραιότητα σε άλλα σήματα (έπρεπε να εστείλουν αλλού περιπολικό γιατί κάποιον τον σφάζανε ή τον κλέβανε). Θα μου πεις γιατί δεν καταγγέλεις επώνυμα; Που ξέρεις όμως αν ο παραβάτης δεν έχει σχέση με τα σώματα ασφαλείας και σε "ευχαριστήσει" καταλλήλως αργότερα...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κώστα Πολίτης - συνέντευξη
    από DimST στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2011, 10:23
  2. ρουφ ή οχι?
    από ktm640lc4 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2006, 17:09
  3. Ο πολιτής κιτρίνισε
    από soter3gm στο forum Off topic