Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 56

Θέμα: Μετα την Generation X....

Μετα την Generation X....

.... η Γενια των 1000! Ευρω that is.

Και το ποσο μ@λ@κες ειμαστε να πληρωνουμε ενα κωλοκαφε 4+ ευρω και μια μπυρα 6+ (για να μην πω για κουβερ 3 ευρω το ατομο κ κοντοσουβλι ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ευρω! ), ηρθε να μου το θυμισει και το παρακατω υπεροχο κειμενο μιας κοπελας απο την Blogοσφαιρα... http://g700.blogspot.com/2007/05/1000.html

Είμαστε η γενιά των 1000 ευρώ

Δεν αναφέρομαι μόνο στους Έλληνες. Αλλά σε όλους εμάς που ζούμε στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Η θεωρία μου έχει ως εξής…

Από την Ειρήνη Χειρδάρη
    Ε ναι, λοιπόν, το διαπίστωσα και εγώ! Η πόλη όπου ζω και η οποία ονομάζεται Αθήνα είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έχω μόλις παραγγείλει το ποτό μου σε κλαμπ και αναρωτιέμαι δυνατά: «έχω φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό; Όχι! Έχω πλούσιο γκόμενο; Όχι! Τότε πώς να πληρώσω ένα κοκτέιλ Cosmopolitan 12 ευρώ; Παρ’ το πίσω το ποτό!»

Ο μπάρμαν με κοιτάζει περίεργα. Το άκρον άωτο του μικροαστισμού όμως είναι να ντρέπεσαι να πεις ότι βρίσκεις κάτι ακριβό. Να ντρέπονται καλύτερα μερικοί εργοδότες για τα χρήματα που δίνουν και ορισμένοι επιχειρηματίες για την αισχροκέρδεια. Σε όλα τα ταξίδια μου δεν συνάντησα άλλον λαό να παίρνει 600 ευρώ βασικό και να πληρώνει με χαμόγελο τον καφέ 5 ευρώ και το ποτό 10 ευρώ. «Μα το κλαμπ μας είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών!» πετάγεται το αφεντικό, ως γνήσιος βλάχος. Στο Matrix στο Άμστερνταμ του λέω που είναι κλάσεις ανώτερο και βρίσκεται σε μια πόλη όπου ο βασικός μισθός είναι 1500 ευρώ, αγοράζω ένα Cosmopolitan και ένα ποτήρι λευκό κρασί μαζί. Άρα, είστε ακριβοί».

Πολύ ακριβοί για τη γενιά του 1000. Είναι η γενιά που ακολουθεί την Generation X. Ό,τι σπουδές κι αν έκαναν, όσες υπερωρίες κι αν δουλεύουν, το καλύτερο που μπορούν να πάρουν είναι 1000 ευρώ. Πώς γίνεται να ζήσεις με 1000 ευρώ;

Τηλεφωνώ στους φίλους μου στο εξωτερικό για να μάθω τι γίνεται στον κόσμο. Εκεί λοιπόν ο καφές έχει 2 ευρώ και η μπίρα άλλα 2 ευρώ. Πρέπει να τους κόψω την επικοινωνία για να μη με φρικάρουν. Αλλά με έψησε μια ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας να πάρω ένα πρόγραμμα για φτηνά τηλεφωνήματα στο εξωτερικό. Τελικά πλήρωσα όσα ακριβώς και στον ΟΤΕ, συν 200 ευρώ plus στην ιδιωτική εταιρεία!

Την ίδια στιγμή η φίλη μου η Λ. μου έλεγε ότι έκανε παράπονα στον ολλανδικό οργανισμό συγκοινωνιών επειδή το λεωφορείο άργησε 10ν λεπτά! Την αποζημίωσαν με αρκετά χρήματα – υπολογίστηκε και η ψυχική οδύνη από το στρες που τις προκάλεσαν που δεν έφτασε στην ώρα της στη δουλειά. Η Λ. παράτησε την καριέρα της εδώ για να γίνει σερβιτόρα στο Άμστερνταμ. Δουλεύοντας τρεις φορές την εβδομάδα πλήρωνε τα μεταπτυχιακά, το σπίτι και τα ταξίδια της.

Η ασφάλεια που είχε εκεί ήταν real ασφάλεια. Δεν χρειαζόταν να ξεπαραδιάζεται στον οδοντίατρο κάθε τρεις και λίγο. Η σύνταξη που θα μου δίνει εμένα το Δημόσιο Ταμείο μου δεν θα φτάνει ούτε για ντομάτες, παρ’ όλο που ο εργοδότης μου τους έχει δώσει ένα κάρο λεφτά. Πώς γίνεται να επιβιώσω εδώ υπό αυτές τις συνθήκες; Πρέπει να μεταναστέψω;

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, PLEEZ

Με αυτά τα δεδομένα κατέληξα στα εξής βασικά συμπεράσματα:

1. Να ζητήσω από τον εργοδότη μου να μη μου πληρώνει ασφάλιση. Με αυτά τα χρήματα καλύτερα να πληρώνω εγώ μία ιδιωτική ασφάλεια.]

2. Να μην ξαναψωνίσω ρούχα εδώ. Να ταξιδεύω μία φορά το χρόνο στο εξωτερικό και να κάνω έτσι πιο οικονομικές αγορές.

3. Να κόψω τους καφέδες και τα ποτά σε ακριβά μέρη. Καλύτερα να μαζευόμαστε όλοι οι φίλοι σε κάποιο σπίτι, βεράντα, ταράτσα, παραλία…

4. Ποτέ ξανά διακοπές στις Κυκλάδες. Τα χρήματα που μου μένουν αν δεν πληρώσω ξαπλώστρες ένα καλοκαίρι θα τα κάνω διακοπές σε Ασία και Λατινική Αμερική.

5. Να κόψω τις ιδιωτικές εταιρείες τηλεφώνου και να κατεβάσω το Skype. Με αυτό το πρόγραμμα στο pc και πληρώνοντας μόνο το πάγιο του ΟΤΕ μπορώ να τηλεφωνώ στους φίλους μου στον κόσμο και στην Ελλάδα, και να μιλάμε δωρεάν!

6. Να μην ντρέπομαι να μποϊκοτάρω όταν νιώθω πως με κλέβουν. Ας ντρέπονται καλύτερα οι πολιτικοί, που αδυνατούν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια και μπουρδολογούν τόσα χρόνια.

Enough is enough!

Πειτε μου ρε παιδια! ΠΟΤΕ θα παψουμε να ειμαστε μ@λ@κες σε αυτη τη χωρα και να ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ και απο πανω;
    Νίκος
    Open Horizons

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    poios xairete?
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Φίλε Νίκο... σε μία κοινωνί αόπως η ελληνική σε μία χώρα όπου τα οικονομικά θεμέλια είναι... παναγιά μου βόηθα και όπου η διαφορά σου με την Ευρώπη είναι απλώς τεράστια τι περίμενες να γίνει;
    καλά τα λέει η κοπέλα (κάτι μου λέει πάντως το όνομα) αλλά μην ξεχνάμε τα πολύ βασικά.
    Πως από το 74 και μετά λόγω της πετρελαϊκής κρίσης η οικονομία μας έπαθε μεγάλο κάζο!
    Πως επίσης δόθηκε από τις κυβερνήσεις του 81 του ΠΑΣΟΚ μεγαλύτερο βάρος στην αναστήλωση συγκεκριμένων ανθρώπων που... ήταν στην απέξω και ενισχύθηκαν ολόκληρες τάξεις από τον κρατικό προϋπολογισμό πολλές φορές εντελώς λάθος χωρίς σχέδιο και χωρίς έλεγχο. Τρανό παράδειγμα η ιστορία των συνεταιρισμών. Τα λεφτά δόθηκαν τα σχέδια υπήρχαν... αλλά δεν ευδοκίμησαν ποτέ!
    Επίσης με την είσοδο του ευρώ χάσαμε δεν κερδίσαμε. Η περιβόητη στρογγυλοποίηση δεν απέφερε κέρδη. Το αντίθετο καθώς ο Έλληνας είχε συνηθίσει σε άλλη διαχείριση χρημάτων και όχι μόνο. Τεράστια ζημιά από το ευρώ σε μάι έτσι κι αλλιώς ασταθή οικονομία.
    Θέλω να πω είναι λιγάκι απλοϊκό να λέμε να τι γίνεται στην ευρώπη να τι πληρώνουν εκεί.
    Ούτε τους ίδιους μισθούς έχεις ούτε τα ίδια έξοδα ούτε την ίδια κρατική πρόνοια και κάλυψη και βέβαια ούτε την ίδια κουλτούρα και νοοτροπία.
    Οπότε...

edw exoyme thalassa omws kai nisia kai paralies! kai ilio kai hot babes!

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    η τιμή των προιοντων καθοριζονται σε συναρτηση με την ζήτηση. Στο αμστερνταμ προσφατα η εξαδα νερο του λιτρου κοστίζει 9 εουρα και η 1 πιπερια κάνει 1,4 ευρώ. Φαντασου ποσο στοιχιζει ενα ταψι γεμιστά.

κατα τα αλλα το κειμενο με βρισκει σύμφωνο και φωνήεν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    edw exoyme thalassa omws kai nisia kai paralies! kai ilio kai hot babes!
    Το ότι είμαστε διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία και ότι διαχειριζόμασταν αλλιώς το χρήμα σταύρε δεν το είπα ντε και καλά για κακό. το ανέφερα ως γεγονός και μόνο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    H κοπελια τα λεει παααρα πολυ σωστα ...

Το κομπλεξ και η ματαιοδοξια μας, μας εχει φερει σε αυτη την κατασταση...

Ειμαστε τα πιο ευκολα 8υματα αφου νομιζουμε πως η ζωη μας 8α καλυτερεψει με ενα ακριβο αμαξι ... μια εξοδο σε ακριβο και μοδατο μαγαζι...ενα κομματι πανι (ρουχισμος .. αξεσουαρ) που 8ελει στην ουσια 2 γαζιες για να γινει αλλα το πληρωνεις χρυσο γιατι ειναι μαρκα...

Υλιστες του κερ@τ@ εχουμε καταντησει αντι να κοιταξουμε να φτιαξουμε την ''εικονα '' μεσα μας ενδιαφερομαστε μονο για τη βιτρινα ...

Λες και αυτο 8α μας μαρανε ... δεν κοιταμε που εχουμε καταντησει να ψοφαει ο αλλος διπλα μας κι εμεις..... στην κοσμαααρα μας ...

Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

re paidia sthn agglia ta tsigara kanoyn 100 euro (ypervolh ok?)

ystera de ftaine oi idiotes gia tis times toys alla emeis oi polites.
    an de patagame to podi mas tha rixnan tis times .+_
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
    H κοπελια τα λεει παααρα πολυ σωστα ...

Το κομπλεξ και η ματαιοδοξια μας, μας εχει φερει σε αυτη την κατασταση...

Ειμαστε τα πιο ευκολα 8υματα αφου νομιζουμε πως η ζωη μας 8α καλυτερεψει με ενα ακριβο αμαξι ... μια εξοδο σε ακριβο και μοδατο μαγαζι...ενα κομματι πανι (ρουχισμος .. αξεσουαρ) που 8ελει στην ουσια 2 γαζιες για να γινει αλλα το πληρωνεις χρυσο γιατι ειναι μαρκα...

Υλιστες του κερ@τ@ εχουμε καταντησει αντι να κοιταξουμε να φτιαξουμε την ''εικονα '' μεσα μας ενδιαφερομαστε μονο για τη βιτρινα ...

Λες και αυτο 8α μας μαρανε ... δεν κοιταμε που εχουμε καταντησει να ψοφαει ο αλλος διπλα μας κι εμεις..... στην κοσμαααρα μας ...

Έχεις πολύ δίκιο αλλά δε νομίζω ότι ταυτίζεται άμεσα με το θέμα της ακρίβειας. Δεν είναι ο υλισμός μας και η ματαιοδοξία μας που έκαναν τη ζωή ακριβή. Όχι μόνο αυτά δηλαδή.

Πες τα βρε Ζαχαρενια μου...
    Εμεις μπορει να μην συντηρουμε αυτη την κωλοκατασταση, αλλα ενα 80% των νεοΕλληνων το κανει.... Μια βολτα στην παραλιακη, στο Κολωνακι, στην Γλυφαδα κ σε ολα τα In και trendy μερη θα πεισει και τον πλεον δυσπιστο!

Ολοι φερονται λες και ειναι απογονοι του Ωναση και κατα τα αλλα εχουν δανεια απο 8 τραπεζες!
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Το ότι είμαστε διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία και ότι διαχειριζόμασταν αλλιώς το χρήμα σταύρε δεν το είπα ντε και καλά για κακό. το ανέφερα ως γεγονός και μόνο.
    xaxa den apanthsa se esena bre stelio... apla eipa kapoia kala ths xwras mas!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    [B]Πες τα βρε Ζαχαρενια μου...
    ]
    poia eipes Zaxarenia moy ? emena h thn sober ?

mallon thn sober eipes

ante kala ,

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    xaxa den apanthsa se esena bre stelio... apla eipa kapoia kala ths xwras mas!

ΟΚ. Λάθος μου!!!
    Καλά πας;

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Δεν είναι ο υλισμός μας και η ματαιοδοξία μας που έκαναν τη ζωή ακριβή.
    ΕΙΝΑΙ ο υλισμός μας και η ματαιοδοξία μας που έκαναν τη ζωή ακριβή!!!!!
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Ολοι φερονται λες και ειναι απογονοι του Ωναση και κατα τα αλλα εχουν δανεια απο 8 τραπεζες!
    egw aporw me ola ta teleytaias texnologias aytokinhta poy blepw να κυκλοφορουν (μιας και πλεον χαζευω μονο αυτοκινητα! )

και απορω με τοσα Πορσε καγιεν τουαρεγκ και Χ5 που κυκλοφορουν! που τα βρισκουν ρε παιδια;

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. προσευχή για πριν & μετα την βόλτα
    από warm up στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2006, 18:27
  2. Μετά την Σουνιάδα
    από Χωμάτινος στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2005, 10:05
  3. Τιτλος εφημεριδας μετα την Eurovision
    από Rezeguet στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ