Δυστυχώς έτσι είναι κι ακόμα χειρότερα.Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Για να εκτιμάς κάτι, πρέπει να το γνωρίζεις. Όπως γνωρίζετε αρκετοί, κάποιοι φροντίζουν διαρκώς οι έλληνες να μην μαθαίνουν. Αυτοί που από το τέλος του μεσαίωνα εκτιμούν, είναι αυτοί που μελετούν τα ελληνικά αριστουργήματα, δηλαδή σχεδόν όλες οι μεγάλες χώρες της δύσης εκτός από εμάς(υπό την έννοια ότι κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην μάθουμε) ...
Χωρίς να θέλω να τα ισοπεδώσω όλα, σίγουρα υπάρχουν καλά ελληνικά μουσεία και καλοί ερευνητές που αγωνίζονται να αναδείξουν τα μνημεία του ελληνισμού, ωστόσο ο πολύς λαός δεν γνωρίζει γιατί δεν τον εκπαίδευσαν όπως θα έπρεπε. Επίσης μην ξεχνάμε ποια είναι η γεωστρατιγική μας μοίρα και πόσοι πόλεμοι έκαψαν τα πάντα γύρω μας και επέστρεψαν την πρόοδο μας - αρκετές φορές - 50 χρόνια πίσω.
Άλλωστε μην ξεχνάμε
Όταν κάποιοι επωφελούνταν της περιόδου της αναγέννησης εμείς ήμασταν τα γρανάζια της Οθωμανικής φεουδαρχικής μηχανής.
Όταν κάποιοι μετά το β' παγκόσμιο ανασυγκροτούσαν τις πόλεις τους καθαρίζοντας τα συντρίμια του πολέμου εμείς πολεμούσαμε μεταξύ μας για να ικανοποιήσουμε τα σχέδια των δύο αντίπαλων οικονομικοπολιτικών ιδεολογιών.
Όταν κάποιοι χτίζαν την ευρωπαϊκή τους προετοιμασία και εκσυγχρονίζονταν για την Ε.Ε. που θα ακολουθούσε, εμείς είχαμε τον πράκτορα με το μουστάκι να φωνάζει χτυπώντας παλαμάκια "Παρακαλώ .... ησυχία !!!"
Στις μέρες μας νομίζετε ότι δεν θα βρουν κάτι να μας απασχολήσουν ...
Υπάρχει η έννοια "Φιλελληνισμός" και ανήκει αποκλειστικά στούς ξένους,τούς θαυμαστές αυτών που επινόησαν και έφτιαξαν οι Έλληνες πρίν χιλιάδες χρόνια.Τρομερό δεν είναι;
Να βλέπεις λαούς να ψάχνουν(και να μη βρίσκουν)την ιστορική τους ταυτότητα κι εμείς εδώ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτάξουμε την κεκτημένη μας.
Να έχουμε έναν ευλογημένο τόπο,σαν την Αττική,με ποτάμια τσιμεντωμένα και την ίδια ώρα οι Άγγλοι π.χ. να ψαρεύουν στον Τάμεση.
Τέλος πάντων...τόμους θα μπορούσε να γράψει κανείς για τη σημερινή Ελλάδα σε σχέση με τη χώρα που έδωσε τόσα πολλά στην ανθρωπότητα.![]()
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Οφείλω να διαφοροποιηθώ λίγο στο ότι "μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας". Σίγουρα η διχόνοια που είναι χαρακτηριστικό του λαού μας την συναντάμε σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας μας.
Αρχαιότητα
Εμφύλιοι πόλεμοι στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης(πολλοί δεν γνωρίζουν ότι εμφύλιοι πόλεμοι ελλήνων στη νεότερη εποχή πρωτοεμφανίστηκαν στα πρώτα χρόνια της ελληνικής επανάστασης)
Εμφύλιος μετά το β' παγκόσμιο πόλεμο
Αν κάποιος διαβάσει αρκετά και ανατρέξει σε βιβλία και απομνημονεύματα πρωταγωνιστών της κάθε εποχής που εμείς πολεμούσαμε μεταξύ μας, θα διαπιστώσει ότι πάντα μα πάντα υπήρχε ξένος δάχτυλος φανερά ή μυστικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσο εμείς, όσο και οι γείτονες μας πολεμάμε μεταξύ μας για πάρα πολλά χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι εμείς είμαστε ελλατωματικοί, γιατί τα βαλκάνια δεν προοδεύουν ;
Κάποιοι Έλληνες δεν μπορούν να χωνέψουν ότι πολλά Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα κέντρα εξουσίας δεν επιθυμούν να υπάρξει ησυχία στην περιοχή μας. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δυστυχώς αρκετές φορές στη παγκόσμια ιστορία ισχύει το ρητό "Ο θάνατος σου η ζωή μου". Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όσο αυτοί βάζουν εμάς(γιατί έχουν την οργάνωση και την τεχνολογία) να τρωγόμαστε εμφύλια ή με τους γείτονες μας, οι δυτικές χώρες και η Αμερική θα βρίσκονται σε ακμή. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι εμείς είμαστε άχρηστοι αλλά με το γεγονός ότι σε αυτή τη περίοδο της ιστορίας και για πάρα πολλά χρόνια αυτοί θα έχουν το πάνω χέρι, την ισχύ, την (ενίοτε κλεμένη) γνώση και εμείς θα είμαστε οι βαλκάνιοι βάρβαροι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σήμερα ισχύει "Πας μη δυτικοευρωπαίος και Αμερικάνος βάρβαρος". Είναι ένας τρόπος επιβολής συμπλέγματος κατωτερότητας σε εμάς ώστε να συντηρείται η τάξη που οι δυτικοί επιθυμούν και τους συμφέρει.
Θυμηθείτε επίσης τι ήταν η Ευρώπη κατά την μεγάλη ακμή των Αράβων. Σήμερα βέβαια τα πράγματα έχουν αντιστραφεί αλλά τροχός είναι και γυρίζει ...
Πάντα όρθιοι
Στο κάτωθι site
http://www.hagiasophiablog.com/mainpage.html
υπάρχει ένα link, για να ψηφίσετε,
ώστε να ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Κων/πολη
ως χριστιανική εκκλησία και όχι ως μουσείο.
Για να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης και άσκησης πίεσης
από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Τουρκία χρειάζονται
1.000.000 ηλεκτρονικές υπογραφές.
Ήδη μέσα σε λίγες μέρες μαζεύτηκαν
χωρίς καν ανακοινώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,
πάνω από 100.000 ηλεκτρονικές υπογραφές.
ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
Για μένα που δεν είμαι χριστιανός, αλλα με ενδιαφέρει το κτήριο αρχιτεκτονικά και ως μνημείο, υπάρχει αντίστοιχο λινκ που να κανω Petition να γινει μουσείο?
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Μουσείο δεν είναι τώρα;![]()
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Ναι....Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Εχχμμμμμμ.........![]()
![]()
![]()
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Δεν θα το ελεγα μουσειο...ερειπειο ειναι με περιστερια που εχουν φωλιες και χεζουν τον τοπο...Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Μουσειο θα ηταν εαν το επανεφεραν στην προηγουμενη κατασταση του...
Η ολη διαδικασια δεν περνει πανω απο 40 δευτερα...υπογραψτε και ας μην πιστευετε τοσο...ουτε εγω ειμαι θρησκος...(αν και μετα απο κατι κλεισίματα απο ταξι κλπ κλπ εχω ενισχυσει την πίστη μου)!!![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Για μένα που δεν είμαι χριστιανός, αλλα με ενδιαφέρει το κτήριο αρχιτεκτονικά και ως μνημείο, υπάρχει αντίστοιχο λινκ που να κανω Petition να γινει μουσείο?
![]()
μήπως πρέπει να γινει σαν το saint paul cathedral ή να το πω καλύτερα saint paul mall?
μέχρι και καφετέρια στο υπόγειο με το όνομα κρύπτη έχουν
ο καλύτερος τρόπος για να δεις ένα τέτοιο χώρο σαν μουσείο είναι να λειτουργεί σωστά ως χώρος λατρείας και να μπορείς να μπεις όποτε θέλει, επιδεικνύοντας τον ανάλογο σεβασμό για το χώρο και όποιον το χρησιμοποιεί, να δεις ό,τι θέλεις και να φύγεις
αυτό είναι το καλύτερο
όχι να το κάνουμε επισήμως μουσείο
να βάλουμε και εισητήριο
και να πουλάμε και διάφορες μαλακιούλες
και αυτό είναι το καλύτερο για κάθε τέτοιο χώρο
μπηκα τις προάλες σε ένα χώρο ινδουιστών έτσι να ρείξω μια ματιά και ήρθαν μου μίλησαν είδα το χώρο με την ησυχία μου και έφυγα
ή δες κάνα μοναστήρι θα ήθελες να μπαίνεις και να είναι διαμορφωμένο σαν μουσείο ή να μπαίνεις να βλέπεις, αν θες κάνε σταυρό αν δεν θες μην κάνεις, και αφού δεις ό,τι θες να φεύγεις;
Σωστη η απαντηση σου και σμε βρισκει συμφωνο απόλυτα...ετσι ειναι..
Θυμαμαι πριν χρονια στον Αγιο Μαρκο που ειχαν εισιτηριο για να μπεις στο ναο, και ξεχωριστο εισιτηριο για καθε γωνια του ναου-που ηταν τα παρεκκλήσια-....ημαρτον!!
στο κατωθι site ψηφιστε για να ασκηθει πιεση στον ΟΗΕ και να γινουν οι ΗΠΑ δικες μας
www.usabelongtogreece.com
χρειαζονται 3.000.000.000.000.000.000. υπογραφες και δυο πυρηνικοι πυραλοι για να αρχισει να ασκειται πιεση στη διεθνη κοινοτητα να μας επιστρεψουν τα εδαφη μας (συμφωνα με τον Λιακοπουλο οι πρωτοι που πηγαν στην Αμερικη ηταν ο ιΑρχαιοι Ελληνες) ....
![]()
επισης αν θελετε ψηφιστε στο
www.iwannafuckmonicabeluchi.com και με 10000000000000 υπογραφες θα ασκησουμε πιεση στον ανδρα της να μας την δωσει για μια βραδυα....
ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?????
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ BLOGS...λετε ποτε να λυνοντουσαν τετοια θέματα με υπογραφες???![]()
τι ειναι πολυκατοικια???![]()
![]()
"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
ΚΑΙ εαν οι απεναντι κανουν ψηφοφορια για να ξαναγινουν τζαμια καμια δεκαρια τζαμια στην σαλονικα που λειτουργουν σαν...εμπορικα καταστηματα?????
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός