Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 44 από 44

Θέμα: Ροποκλειδο...

Παλαιό μέλος
    [i]Και προσθέτω μιας και ξαναπετάχτηκα οτι βίδες σπάνε και με ροπόκλειδο αν έχεις το ταλέντο.
    Οπότε η ικανότητα είναι απαραίτητη και εκεί. [/B]
    Αυτο θα ηθελα καποιος να μου το εξηγησει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αυτό ας προσπαθήσω να το εξηγήσω εγώ.
    Αν πάρεις δυναμόκλειδο με δείκτη θέλει χέρι οπότε......άστο.
    Η καστάνια είναι πιο εύκολη, αλλά και αυτή έχει "τρόπο".
    Απο εκεί και πέρα η ροπή που λέει το βιβλίο είναι για καινούργια , ξαναχρησιμοποιημένη στεγνή η λαδωμενη?
    Εχει διαφορά όσο και αστείο να ακούγεται, μπορεί και 30% διαφορά στην ροπή, (αρκετή για να σπάσει ε?)

Παλαιό μέλος
    [i]Απο εκεί και πέρα η ροπή που λέει το βιβλίο είναι για καινούργια , ξαναχρησιμοποιημένη στεγνή η λαδωμενη?
    Εχει διαφορά όσο και αστείο να ακούγεται, μπορεί και 30% διαφορά στην ροπή, (αρκετή για να σπάσει ε?) [/B]
    Σα να εχεις δικιο.:smilea:
    Ειναι ομως "καλος οδηγος" και ενας τροπος να αρχιζει το χερι σου να μαθαινει.

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    http://www.louis.de/_20090dd86035285...md.x=4&cmd.y=7
    Το περιμένω και αυτό να έρθει.
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Νομίζω οτι η τιμή σε αυτά τα πράγματα δεν είναι κριτήριο αγοράς.
    Πρόκειται για όργανο μέτρησης και όχι για καστάνια που και να σπάσει δεν τρέχει τίποτα παίρνεις άλλη.

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    Όταν το χρησιμοποιείς επαγγελματικά θες ένα ακριβό και καλό.
    Όταν το έχεις για ερασιτεχνική χρήση δεν σε ενοχλεί.
    Αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο:
    Το ακριβό από το φτηνό δεν έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση στη ρύθμιση, όσο έχουν διάρκεια ομαλής λειτουργίας ανάμεσα από τις ρυθμίσεις. Με λίγα λόγια, ένα φτηνό ροπόκλειδο θέλει πολύ ποιο τακτικά ρύθμισμα (καλιμπράρισμα) από ότι ένα ακριβό!
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

stefane, ο λόγος που επιμένω είναι ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται ακόμα και επαγγελματικά δεν έχουν αρκετή πείρα στο θέμα βίδες. Εγώ έτυχε και λόγω δουλειάς να παίζω με μανέλες και λοιπά ωραία για κάτι δεκαετίες, να έχω σπάσει αρκετές βίδες (όχι σε μηχανή μου όμως), και από βλακώδη εμπιστοσύνη σε μηχανικούς (ή τους βοηθούς τους) του πώλου να τη πατήσω σαν αρχάριος -γι' αυτό έχω ξαναπεί, πάντα από πάνω στο μηχανικό και καλό είναι να έχεις μελετήσει τη δουλειά που θα κάνει και να το συζητάς πρώτα πριν χάσεις το χρόνο σου.

Θέλει εξάσκηση το θέμα, και η λαδωμένη βίδα όντως σφίγγει λίγο πιο πολύ -παίζει και η θερμοκρασία, κλασική παγίδα η τάπα λαδιού. Δεν μπορώ εύκολα σε ένα ανοιχτό φόρουμ που διαβάζουν και αρχάριοι μαστροχαλαστές να τους προτείνω να βρούνε το ανάλογο του 10Νm με το χέρι (πρέπει να έχεις κι ένα ροπόκλειδο για να δεις πόσο είναι το ρημάδι το 10...). Η συμβουλή σφίγγε με το χέρι, και μετά ολοκλήρωσε με ροπόκλειδο είναι η εύκολη και σίγουρη λύση (και τα extensions είναι πολλά, και για κάθε χρήση).

Ο Dan πάντως στο σάιτ προτείνει πολύ σωστά παλιατζίδικο, και πειραματισμό με το χέρι στο... σπάσιμο βιδών, μέχρι να αποκτήσεις αίσθηση -και υπόψιν ροπόκλειδο και σπασμένη βίδα σημαίνει μάλλον χάλια (παλιά, τσακισμένη) βίδα, παρά χάλια ροπόκλειδο. Παίζουν και οι αστοχίες από κατασκευή όμως σε κακής ποιότητας καινούριες βίδες.

Οι νεώτεροι, δείτε εδώ κάμποσα κλασικά λινκς για τη συντήρηση.

Thirty(One) Dirty Το avatar του/της motaba
    Ένα θέμα που αυτόματα προκύπτει μετά από λίγο καιρό είναι το calibration....

Η ρύθμιση/επαναφορά στις εργοστασιακές προδιαγραφές....

Έστω ότι το παίρνουμε το ροπόκλειδο.. είτε καινούργιο Facom 140 euro ( ) είτε μεταχειρισμένο από ebay όσο φτάσει (~50 euro ένα Britool ή Snap On ή Teng Tools - Facom δύσκολα βρίσκεις) μετά που πάμε για ..... calibration ?

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από motaba
    μετά που πάμε για ..... calibration ?
    Σε ένα οποιοδήποτε Εργαστήριο Διακρίβωσης Φυσικών Μεγεθών !!!

(η "ταρίφα" που θα πληρώσεις είναι τέτοια που αν το εργαλείο δεν έιναι ενταγμένο μέσα σε κάποιο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, θα πάρεις "μαύρο δρόμο" ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Σε ένα οποιοδήποτε Εργαστήριο Διακρίβωσης Φυσικών Μεγεθών !!!

Σαν να λέμε στη ΕΒΓΑ της γειτονιάς ε ??

Χλωμό το βλέπω ... Μάλλον παίρνεις καινούργιο και το ποσέχεις σα τα μάτια σου

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Όχι ρε συ, απλά για ερασιτεχνική χρήση ΔΕΝ χρειάζεται καλιμπράρισμα το ροπόκλειδο (αρκεί να είναι "σόι" το εργαλείο...)

Εξάλλου, το σχετικό σφάλμα που εμπεριέχεται στον τρόπο λειτουργείας του είναι (συνήθως) μεγαλύτερο από την απόκλιση λόγω χρήσης !!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Βράττης (dealer της Facom) σε πάροδο στην αρχή της Αθηνών (δεν θυμάμαι ακριβώς).

Από βδομάδα θα σου στείλω τιμές-προδιαγραφές με pm, έχω τον κατάλογο στο γραφείο.

Αν μέχρι Τετάρτη δεν σου'χω στείλει, φώναξε γιατί θα το έχω ξεχάσει (η ηλικία βλέπεις ).

Βασικά μην στέλνεις σε π.μ. για να το πάρουμε όλοι αν δεν έχεις πρόβλημα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αν δε βαριέσαι ρίξε και μια ματιά εδώ ---> http://www.moto.gr/forums/showthread...FC%F1%E1%F3%E1

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    .....

Εξάλλου, το σχετικό σφάλμα που εμπεριέχεται στον τρόπο λειτουργείας του είναι (συνήθως) μεγαλύτερο από την απόκλιση λόγω χρήσης !!!
    Κοίτα, από τα λίγα που διάβασα οι "σοβαροί" δίνουν ένα +- 4% στην ένδειξη.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω πιάσει στα χέρια μου ροπόκλειδο, αλλά καταλαβαίνω ότι το να ακούσεις το "κλίκ" και να σταματήσεις είναι μεγάλο πακέτο...

Έχουν αρχίσει να βγαίνουν και ηλεκτρονικά με δόνιση και ηχιτικό σήμα που αλλάζει τόνο καθώς πλησιάζεις..

Τι να πώ... δύσκολο μου φαίνεται..

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Ροπόκλειδο
    από MikeG στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 23/06/2013, 22:48
  2. Ροποκλειδο Norbar
    από VASOS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2010, 09:48
  3. θα ηθελα μια γνωμη παρακαλω... (ροπόκλειδο)
    από McTalas στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2010, 12:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF