Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Βλέπω ότι δεν έχεις βάλει κάποιο μηχανάκι στο προφίλ... να υποθέσω πως οδηγείς μόνο αμάξι
-Είμαι οδηγός αυτοκινήτου (για αυτό το λόγο και το nick μου "carjunkie"). Στο φόρουμ αυτό μπαίνω διότι μου αρέσουν οι μηχανές και θέλω να πληροφορούμαι για διάφορα πράγματα-ελπίζω να αποδέχεστε και όσους δεν έχουν μηχανή να μπαίνουν στο φόρουμ. Θεωρώ ότι οδηγώ προσεκτικά και ύστερα από 2 χρόνια που χαζεύω το φόρουμ αυτό έχω καταλάβει και πως σκέφτονται οι αναβάτες και αυτό είναι καλό για όλους. Είναι το απωθημένο μου η μηχανή και ελπίζω κάποια στιγμή να αγοράσω. Συμμερίζομαι τους φόβους σας για τα αυτοκίνητα, μιας και ο ίδιος φόβος είναι αυτός που με αποτρέπει να καβαλήσω μηχανή τοσα χρόνια. Από την εφηβεία μου όποτε είχα τα λεφτά για μηχανή, λίγο πριν την αγοράσω έβλεπα μπροστά μου σοβαρό τροχαίο με μηχανή (αναίσθητους-αίματα κλπ) και το θεωρούσα σημάδι (είμαι λίγο προληπτικός) ότι δεν έπρεπε να το κάνω. Δηλαδή, πάνω που πήγαινα να ξεπεράσω τη φοβία μου, έβλεπα το ατύχημα και πάθαινα σοκ!
-Στο θέμα μας τώρα.
γι' αυτό είσαι ευαισθητούλης απέναντι στον παράνομα παρκαρισμένο και χαλαρός απέναντι στο γεγονός ότι όποιος οδηγεί μηχανή αναγκάζεται να μπει στο αντίθετο ρεύμα για να ελλιχθεί γύρω από τον μαλακομαλάκα που πάρκαρε σε γωνία ή σημείο που κλείνει ορατότητα και γενικά προκαλεί κίνδυνο ατυχήματος;
-Κάνεις λάθος. Δεν είμαι καθόλου “ευαισθητούλης”σε παράνομη στάθμευση αυτοκινήτου. Το θεωρώ απαράδεκτο και ενοχλητικό. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το δικαιολογώ; Δηλαδή όταν εσύ με τη μηχανή για να περάσεις πρέπει να βγείς στο αντίθετο ρεύμα, τι να πω εγώ που πρέπει να μπώ τελείως στο αντίθετο δεδομένου του όγκου που έχει το αυτοκίνητο;; Το γεγονός ότι ένα ατύχημα είναι πιο σοβαρό με τη μηχανή, δε σημαίνει ότι και το τρακάρισμα με αυτοκίνητο δεν ενέχει κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο θα βγούμε αντίθετο ρεύμα ή θα προσπαθούμε να βγούμε πιο έξω από το στενό για καλύτερη ορατότητα. Στην τελική αν γίνει ατύχημα και εσύ κι εγώ θα βγούμε φταίχτες!
Μήπως κάποιες φορές έχεις κάνει το ίδιο; Γιατί για τέτοιες παραβάσεις μιλάω αν διάβασες από την αρχή.
-Για να είμαι αυστηρός με τους άλλους, είμαι πρώτα με τον εαυτό μου. Δεν παρκάρω σε σημεία που υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί εξαιτίας μου πρόβλημα. Όπως, δεν παρκάρω μπροστά σε ράμπες που είναι για να περνάνε ανάπηροι.Το θεωρώ απάνθρωπο. Δεν υποστηρίζω ότι είμαι τέλειος ή ότι δεν κάνω λάθη. Αλλά προσπαθώ να μην κάνω!
Α ξέχασα, σε κόφτει περισσότερο όμως μη σου κλείσουν το γκαράζ... Δηλαδή να αργήσεις λίγο και να χάσεις μερικά λεπτά από τον πολυτιμότατο χρόνο σου...
-Ο χρόνος είναι πολύτιμος…Το γκαράζ ήταν ένα παράδειγμα που αναφέρθηκε από κάποιο παιδί σε προηγούμενο post ο οποίος ανέφερε ότι ήθελε να βγεί με τη μηχανή από το γκαράζ και είχε κλείσει την είσοδο ένα αυτοκίνητο. Εγώ, δυστυχώς δεν έχω γκαράζ! Αλλά αν το θέλεις, ας πούμε ότι ήταν ένα ατυχές παράδειγμα. Απλά εννοούσα ότι όταν ο άλλος σε κλείνει χωρίς να σεβαστεί ότι εκεί απαγορεύεται και εσύ π.χ. θέλεις να πας το πρωί στη δουλειά σου, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αστυνομία…Αυτό ήθελα να πω!
Παρά η φτηνή ζωούλα του άλλου... Εύγε, άξιος...
-Η ζωή είναι ανεκτίμητη!Ακόμα και σκυλί να χτυπήσεις λυπάσαι…
Κάτσε όμως λίγο και προβληματίσου... ρουφιάνος ο καταγγέλλων ή μαλακομαλάκας ο παραβάτης... για δούλεψέ το λίγο ακόμα... έλα... το χεις...
-Το είπα και παραπάνω-ο παραβάτης δεν δικαιολογείται. Να είμαστε ξεκάθαροι. Αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτό που λες εσύ. Να κάτσω να πάρω τους μπάτσους-ΟΧΙ για να πάρουν (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) το όχημα που ενοχλεί και δημιουργεί πρόβλημα, αλλά για να φάει πρόστιμο να το ευχαριστηθώ εγώ . Είναι και θέμα ψυχολογίας ρε παιδί μου. Δεν πάω τους μπάτσους, δεν μου πάει.Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω… Ούτως ή άλλως είναι δουλειά της αστυνομίας (Ελληνικής+Δημοτικής) να βρίσκουν τους παραβάτες και να τηρούν την τάξη.
-Και εν τέλει πιστεύω ότι δεν είναι το πρόστιμο πάντα η λύση. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε καλύτερη εκπαίδευση στους νέους οδηγούς. Οι εξετάσεις διπλώματος να ήταν αδιάβλητες και πιο ουσιαστικές.Να πέρναμε περισσότερο τα Μ.Μ.Μ. Για μένα θα ήταν προτιμώτερο αν πετύχω αυτόν (και αν έχω όρεξη να τσακωθώ-διότι μπορεί να είναι ζώον...) που ενοχλεί, να του εξηγήσω ότι με το λάθος του μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, μπας και το καταλάβει και δεν το ξανακάνει, παρά να τον ρουφιανέψω και να βλαστημάει (χωρίς να καταλάβει καν τι πρόβλημα δημιούργησε). Κατά την γνώμη μου είναι πιο έντιμο αυτό που λέω εγώ (face2face) και πιο ύπουλο αυτό που λες εσύ (ανώνυμα, κάρφωμα κλπ).
-Ούτως ή άλλως όλα αυτά όπως είπα και παραπάνω είναι θέμα εκπαίδευσης. Σεβασμός απέναντι στον άλλον, σεβασμός στον κ.ο.κ. Αν κάποιος δεν μάθει κάποια πράγματα σωστά από την αρχή, τότε μετά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Άσε που μερικοί έχουν κανα γνωστό και τους τη σβήνει την κλήση.
ΥΓ: Αν και πάλι νιώθεις το στίγμα της ρουφιανιάς βαρύ αναλαμβάνω ευχαρίστως να σε απαλλάξω... να ρουφιανέψω εγώ στη θέση σου. :a29:
-Άσε μου ένα τηλέφωνο...Που ξέρεις, μπορεί να σε χρειαστώ!
ΥΥΓ: Συμφωνώ ότι συνήθως δεν μετακινούνται τα παράνομα παρκαρισμένα με γερανοφόρα αλλά κάπως πρέπει να γίνει μια αρχή... αν το ρίξουμε όλοι στον ωχαδερφισμό είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
-Όχι, δεν ήθελα να πω ότι όλα είναι μάταια!